Chomutov – Slavia 5:3 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 6:2 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
Vítkovice – Zlín 2:3 (po pr.) | Jihlava – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Třinec – Olomouc 2:3 (kon.)
K. Vary – HC Plzeň 0:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 09.09.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u prvního zápasu jihlavských juniorů v nové sezoně. Jejich úvodní dva zápasy byly vinou virového onemocnění odloženy, proto HC Dukla Jihlava začíná DHL extraligu juniorů o týden déle. V 18 hodin se na Horáckém zimním stadionu utká s Kometou Brno.
     
    HC Dukla Jihlava:
    V loňské sezoně se Dukla zpočátku pohybovala kolem středu tabulky, ovšem ve druhé části soutěže se propadla na její konec a bojovala o účast v play-off. Nakonec se mezi postupující šestnáctku (z osmnácti týmů) dostala a vyzvala lídra základní části Spartu. Ta již byla nad síly Dukly, ačkoliv tabulkový rozdíl nebyl ve třech zápasech až tak patrný.

    Během letní sezony Dukla výrazně obměnila kádr z důvodu odchodu spousty hráčů ať již kvůli věku či změně působiště. Během přípravy odehráli junioři Jihlavy celkem devět zápasů s bilancí čtyř vítězství a pěti porážek.
     
    HC Kometa Brno:
    Oproti Dukle má Kometa odehrané již tři zápasy a všechny na domácím území. Nejprve podlehla Vítkovicím 3:4, hned poté prohrála s dalším slezským týmem, Třincem, 4:5 na nájezdy. Vítězství zaznamenali Brňané až ve středu 7.9., kdy na domácím ledě udolali Zlín poměrem 4:3.

    Kometa by v letošní sezoně ráda nejen navázala na loňský postup do vyřazovacích bojů, ale určitě se v nich dostala dále, protože v předešlém ročníku podlehla v osmifinále Karlovým Varům po velkých bojích 2:3 v sérii.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Srnský, Hrabaň, Krtek, Kadlec, Huňáček – Kristian, Heinrich, Anděl – Rezek, Mejzlík, Peschout – Kraučuk, Berka, Geier – Oščádal, Čermák. Trenér: Patrik Augusta

    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Furch, Slabý, Zábranský, Trnka, Kabelka, Knap – Horký, Havlát, Kratochvíl – Čejka, Hasoň, Ferda – Novák, Škvrně, Gajarský – Hroudný, Jajcay, Stupka. Trenér: Pavel Pazourek

    Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Rampír.
    Předzápasové rozbruslení
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Jako první se ohřál gólman domácích Jan Brož, ovšem nahození jednoho z hráčů Brna pro něj bylo lahůdkou.
     
    00:59
    Troška té nepřesnosti se vloupala do rozehrávky Komety – zakázané uvolnění.
     
    01:12
    Jedna klička, druhá klička, a hned to z otočky prát na bránu. Asi tak by se dala popsat akce kapitána Dukly Richarda Peschouta, který z pravé strany trefil pouze obránce Aleše Trnku.
     
    01:49
    Daniel Kabelka se vydal napadat domácí rozehrávku, jenže při odebrání puku Krtkovi se sám vystavil do ofsajdu.
     
    02:10
    Střela Marka Škvrně z levého kruhu byla zblokována Martinem Kadlecem do ochranné sítě.
     
    02:23
    Stupka se pokoušel u pravého kruhu vybojovat kotouč, jenže jako tank k němu přijel Ladislav Pospíchal a puk mu vypíchl.
     
    02:41
    První zákrok si připisuje také Lukáš Dostál. Jednoduché nahození stáhl do výstroje.
     
    03:13
    Aleš Trnka, najíždějící z druhé vlny, dostal na levý kruh přihrávku. Jeho střelu z první má v lapačce Brož. Gólman Dukly možná ještě chtěl rozehrát na spoluhráče, ale rychle si tuto volbu rozmyslel a skočil po touši.
     
    03:36
    A také v lapačce Dostála je puk po tom, co při rychlém protiútoku zkusil štěstí kapitán Dukly Richard Peschout střelou z levého kruhu.
     
    03:53
    Proti střele Gajarského z levé strany si Brož připisuje jistý zákrok levým betonem a sráží puk do rohu za svojí klec.
     
    04:14
    Již třetí nepřesnost se vloudila do brněnské rozehrávky. Zakázané uvolnění Komety.
     
    05:24
    Střelecké pokusy nyní oboustranně chybí. Hraje se více před brankou Lukáše Dostála, na druhé straně může být Jan Brož v relativním klidu.
     
    06:08
    Nemyslel to Horký zcela zle, když zadovkou dával touš na modrou pro Kratochvíla. Kapitán hostí si najížděl z druhé vlny, ale byl pokryt.
     
    06:46
    Střela nikoliv mravence, ale útočníka Ferdy před Brožem nepříjemně skočila. Na změnu směru dokázal gólman Dukly reagovat a zasáhl pravým betonem.
     
    08:00
    Posila Brna z Pardubic Andreas Jajcay získal mezi kruhy puk a natlačil se před Brože. Skončil sice v brance místo puku, ale je nařízeno trestné střílení, jelikož jej podrazil Peter Kristian.
     
    08:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tresné střílení bylo proměněno. ANDREAS JAJCAY před brankářem trošku zpomalil a následně zakončil blafákem do bekhendu. Puk poslal pod horní tyčku. Bez asistence – trestné střílení.
     
    08:15
    V situaci dva na dva to zkoušel Tomáš Mejzlík lišácky, když viděl, že Dostál má trošku místa mezi betony. Poslal mu tam navštívenku, ale gólman Komety stačil betony sklapnout včas, navíc se ještě jistil lapačkou.
     
    08:31
    Peschoutovo nahození si málem srazil jeden z domácích hráčů do vlastní klece. Po podivném odrazu projel touš vedle levé tyčky.
     
    09:13
    Zcela jasné podražení Vladimíra Oščádala na modré čáře v podání Roberta Havláta. Domácí útočník se poté ještě dral za dorážkou na pravém kruhu, ale u puku byli dříve hosté a hra je tak přerušena.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    09:32
    Kometa se sice dostala k puku, ale hra se stěhuje znovu k levici Dostála, tentokrát pro úmyslný ofsajd Brněnských.
     
    09:52
    Krkolomná kombinace domácích končí vyhozením Komety. Heinrich ještě stáhl skákavý puk ze vzduchu na led, ale v obtížné pozici ho již neudržel Lukáš Anděl.
     
    10:11
    V přesilovce si Dukla žádnou šanci nevytvořila a nyní už ani nevytvoří, jelikož Peter Kristian byl příliš aktivní při získávání puku a dostává dvě minuty za podražení. Není to pro domácího forvarda zatím příliš šťastný zápas, neboť za jeho stejný prohřešek bylo nařízeno trestné střílení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    10:51
    Velmi dobře to nyní udělal Vladimír Srnský. Luboš Horký se již řítil sám na branku, když na modré ukořistil puk, jenže nezakončil, neboť mu v bezprostřední blízkosti Brože čistě zvedl hůl obránce Dukly a zbavil jej touše.
     
    11:13
    Kometa hraje v pěti a začíná její zkrácená přesilovka.
     
    11:46
    Libor Zábranský musí pro puk do středního pásma, kam jej od modré poslal David Čermák.
     
    12:11
    Také jihlavskou Duklu máme v plném počtu.
     
    12:33
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    12:41
    Mezi betony Dostála zkoušel zblízka zakončit Peter Kristian. I tentokrát je dostál sevřel včas.
     
    13:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Od Anděla dostal puk do jízdy Heinrich, ovšem Dostála nepřekonal. To se povedlo až o dvacet vteřin později LUKÁŠI ANDĚLOVI, jenž před brankou našel odražený puk po střele Srnského. Útočník A-týmu Dukly naznačil střelecký pokus, popojel si blíže k levé tyči, čímž oklamal gólmana a překonal jej střelou po ledě. Asistence: Vladimír Srnský.
     
    14:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla ale výstavní trefa, jako od kanonýra a la Maurice Richard. A to šlo o obránce, prosím. LADISLAV POSPÍCHAL přebral přihrávku od Peschouta, najel si mezi kruhy a trefil se chirurgicky přesně do levého horního rohu branky. Tím spíše, že touš lízl tyčku a zajel do branky. Asistence: Richard Peschout, Tomáš Mejzlík.
     
    16:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Střelecký pytel se roztrhl na Horáckém zimním stadionu. Jestli předchozí gól Pospíchala byl parádní, tak stejné přídavné jméno patří i na akci Nováka a Ferdy. První jmenovaný v situaci dvou proti jednomu nahrál z levé strany na Ferdu. Ten zakončil a Brož ještě vyrazil puk, ovšem MATĚJ NOVÁK správně číhal na dorážku a inkasovanému gólu domácích by patrně nezabránilo ani to, kdyby se gólman Dukly rozkrájel. Asistence: Radim Ferda, Michal Furch.
     
    17:25
    Dvakrát byla v permanenci lapačka Dostála. Ten nejprve zneškodnil střelu Váni od modré, stejně tak jako po chvíli další pokus jednoho z hráčů Dukly.
     
    18:01
    Už se zase hraje na straně druhé, zasahovat musel Jan Brož. Krátce po buly již ne, jelikož střela bývalého hráče Dukly Petra Slabého byla sražena za branku.
     
    18:39
    Jakub Čejka přejel na levé straně modrou a z vrcholu kruhu střílel na vzdálenější tyč. Po jeho pokusu mířila lapačka Brože, která zasáhla, byť puk domácímu gólmanovi vypadl z této části výstroje. Poté následuje zakázané uvolnění Dukly.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je zde.
     
    19:17
    Kometa se v ní musí lehce bránit napadání Dukly, ale zatím to zvládá poměrně dobře.
     
    19:38
    Anděl zavezl puk do pásma, objel klec a přistrčil touš na modrou pro Patrika Hrabaně, jenž mířil těsně vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pohlednou první třetinu jsme viděli, jen co je pravda. Zpočátku to sice na nějaké gólové hody nevypadalo, ale vše odstartovala osmá minuta, kdy Andreas Jajcay proměnil trestné střílení. Dukla srovnala v minutě čtrnácté zásluhou hráče A-týmu Lukáše Anděla a hned poté se milimetrově přesnou trefou prezentoval Ladislav Pospíchal, mířící coby bek do šibenice. Neméně hezká akce ale vedla k vyrovnání Komety, když v úvodní sekundě sedmnácté minuty srovnal Matěj Novák, šikula původem z Třebíče.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Zábranského pokus byl zblokován. Puk projížděl kolem levé tyče Brože, kde si domácí hráči pohlídali dva hráče Komety.
     
    20:42
    Zaskvěl se i Tomáš Mejzlík. Kotouč už přebíral před brankou Petr Kratochvíl po přihrávce spoluhráče od modré, jenže těsně před kapitánem Brna vypíchl touš rybičkou útočník Dukly.
     
    21:15
    Troška té juniorské strkanice neuškodí. Ukázal to domácí Lukáš Anděl s Alešem Krtkem proti hostujícímu Adamu Gajarskému s Markem Škvrněm. Brož byl zcela v klidu, měl totiž puk ve své moci. Vylučovat se nebude.
     
    21:51
    Jihlava si vytvořila menší tlak před Dostálem, který končí zásahem Dominika Knapa vysokou holí a bek hostí tak jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    22:09
    Střelu Hrabaně od modré Dostál viděl a bez potíží proti ní zasáhl.
     
    22:40
    Puk je nejenže za brankou Dukly, ale poté po nepřesné rozehrávce domácích na hokejkách hostí u obranné modré Brna.
     
    22:49
    Domácí nic nevymýšleli a nahozením získali buly po levici Dostála.
     
    23:13
    Touš je znovu za brankou Brože, odkud musí Dukla založit novou útočnou akci.
     
    23:30
    Při ní se Kometa opětovně osvobozuje. Dobrým napadáním se poté na modré prezentoval Radim Ferda a znovu nenechal domácí plejery rozehrát.
     
    23:48
    Tři vteřiny před návratem Knapa na led je pískán ofsajd Dukly.
     
    23:51
    Až při návratu Knapa ohrozil branku Dostála domácí forvard Vladimír Oščádal, který si zblízka bekhendem na gólmana nepřišel.
     
    24:22
    Ofsajd Dukly kazí její útok, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:55
    Přesilovka také pro Kometu, jelikož sudí viděli, že Josef Berka před svojí svatyní podrazil protihráče.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    25:11
    Jak se nyní dostal kotouč za mantinel kolem levé tyče Brože, to Vám opravdu neprozradím. Zajímavý to odraz puku po střele Trnky od modré.
     
    25:40
    Aleš Trnka je zřejmě při střelecké chuti. Jeho další pokus končí na Brožovi, který si poradil a puk viděl i přes několik hráčů. Zamezil tak brněnským dorážkovým choutkám.
     
    25:57
    Střela Furcha od modré byla zblokována Hrabaněm se Srnským a domácí se vzápětí osvobozují.
     
    26:40
    Čejka dostával kotouč na pravý kruh, ale přišel mu do bekhendu, tedy na druhou stranu, než by potřeboval.
     
    27:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Smolný gól nyní inkasují domácí. Sedm vteřin po návratu vyloučeného Berky získala Dukla puk před brankou. Jenže vyhození se Jihlavě nezadařilo, kotouč neprošel přes čtyři hráče peroucí se o puk. Nýbrž se odrazil přesně na hůl JANA HASONĚ, který se trefuje nad levý beton Brože. Radim Ferda, Jakub Čejka.
     
    28:10
    Mejzlík způsobil svojí střelou zmatky v obraně hostí. Před kapitánem Peschoutem byla prázdná klec, jenže dlužno říct, že úspěšný hokejbalový reprezentant byl v nulovém úhlu. Přesto stačil dát kotouč před volnou branku. Kus černé gumy poskakoval na brankovišti, kde jej nakonec Kometa uhájila.
     
    28:43
    Pohotovou střelu Anděla po jihlavském vyhraném buly srazil Dostál koncem vyrážečky do ochranné sítě.
     
    29:04
    Tohle byla další slibná šance Dukly. Váňa se na modré vyhnul napadajícímu hráči. Přihrál mezi kruhy na Anděla, který ještě posunul puk k levé tyčce Dostála, kde Kristian zblízka nepropasíroval touš do sítě.
     
    29:20
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    29:45
    Vladimír Srnský si o něco déle připravoval puk mezi kruhy na střelu a právě tento zlomek času stačil k tomu, aby k obránci Dukly přistoupili dva hráči Brna.
     
    30:27
    Kometa se nyní brání jednoduše. Jen co se dostanou hosté k puku, nic nevymýšlí a pošlou jej na zakázané uvolnění.
     
    30:55
    Hasoň zkusil střílenou přihrávku z levé strany, puk po ní projel netečován kolem vzdálenější tyče Brože.
     
    31:35
    Rezek byl při vyvážení puku lehce podražen soupeřem, ale nepíská se. Vzápětí inkasoval čistý hit ve středním pásmu David Váňa, jenž ochutnal tvrdost hrazení.
     
    32:16
    Velká šance Dukly. Tomáš Mejzlík byl zcela sám před Dostálem, ovšem zblízka nedokázal překonat gólmana Komety. Odražený puk vyjel u jeho pravé tyče, kde zakončoval jeden z útočníků domácích, jenže to už byla hra přerušena pro posunutou brněnskou klec.
     
    33:40
    Šance Komety! Zpoza branky dostal kotouč Kabelka, který ještě vylepšoval pozici pro svého spoluhráče. Brož ale výborně zasáhl. Puk se poté dostal na pravý kruh pro Furcha, jenž dvakrát vystřelil a v obou případech trefil obětavě bránícího Patrika Hrabaně, jenž po zakázaném uvolnění těžko odjíždí na střídačku.
     
    34:48
    Peschout to nemyslel zle, zadovkou hledal na modré některého ze spoluhráčů. Jenže marně. K odraženému puku se dostali hosté a vznikl z toho samostatný nájezd v podání Luboše Horkého, kterého zblízka výborně vychytal Jan Brož.
     
    35:27
    Uvidíme třetí přesilovou hru Dukly. Kometa totiž hrála v šesti, což sudí viděli. Trest si jede odpykat Marek Škvrně.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    35:42
    Aleš Heinrich zkusil překvapit Dostála střelou z pravého kruhu. Gólman Komety dal betony včas k sobě a nedovolil dotírajícímu Andělovi dorážet.
     
    36:01
    Neúspěšné zavezení puku v podání Dukly. Kometa se pohodlně osvobozuje.
     
    36:26
    Nyní se již na kombinaci Dukly dalo dívat. Váňa to zkusil od modré a Dostál byl opětovně na místě.
     
    36:52
    Knap se zmocnil ve středním pásmu puku a už posílal do brejku Andrease Jajcaye, ovšem Peschoutova hůl zblokovala přihrávku.
     
    37:27
    Přesilovka se Dukle nevydařila a Kometa hraje v pěti.
     
    38:05
    Jihlava měla nyní za brankou Dostála navrch, ovšem vypracovat si pozici ke střele se domácí pětici nepodařilo.
     
    38:35
    Kratochvíl hledal přihrávkou z pravé strany před brankou Horkého, který na touš o metr nedosáhl.
     
    39:02
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny se Pospíchalovi již nepodařilo udržet touš na útočné modré. Ofsajd.
     
    39:25
    Po obrovském závaru před svojí brankou má Jan Brož kotouč kdesi pod svými betony. Rozhodčí přerušují hru a odtahují od sebe soupeřící hráče.
     
    39:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vzhledem k tomu, že nyní Jan Brož zřejmě vůbec nic neviděl – soudím dle toho, že jen bezmocně rozhodil rukama – prošla teč MARKA ŠKVRNĚ po ráně Kabelky od modré až do sítě. Asistence: Daniel Kabelka, Adam Gajarský.
     
    39:50
    V závěru třetiny se ještě prosmýkl po levé straně před branku Dostála domácí Vladimír Oščádal, ale kotouč se mu do horního rohu zasunout nepodařilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině naplnila Kometa svůj dvougólový limit z třetiny první, ovšem Dukla se po dvou gólech v úvodním dějství neprosadila. Proto odcházejí hosté do kabiny spokojenější. Ve 28. minutě je poslal do vedení Jan Hasoň, ke kterému se šťastně odrazil puk, a třicet vteřin před koncem třetiny se prosadil Marek Škvrně, jenž tečoval do sítě Kabelkovu střelu od modré.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava na úvod třetí části bleskově snižuje. Hned po buly se domácí natlačili před branku Dostála. V závaru před jeho svatyní se nejlépe orientoval LUKÁŠ ANDĚL, jenž dotlačil kotouč za brankovou čáru. Nemůžu sloužit, jakou cestou se mu to podařilo, před gólmanem Komety bylo snad šest hráčů. Asistence: Aleš Heinrich.
     
    41:25
    Domácí se opět dostávali ke kombinacím před Dostálem, ale nyní se už Kometě podařilo dostat touš za střední pásmo.
     
    41:44
    Rozehrávka Dukly končí zakázaným uvolněním.
     
    42:05
    Rušno bylo také před svatyní Brože, jehož klec je posunutá, čímž je logicky hra přerušená.
     
    42:44
    Bránit se bude domácí ekipa, protože David Váňa zahákoval soupeře.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    42:56
    Kratochvíl objel prakticky polovinu útočného pásma, aby od modré vystřelil jen do clonícího hráče Dukly. Domácí se poté dvakrát úspěšně osvobozují.
     
    43:31
    Zábranský se dívá ve zmaru ke střeše stadionu. Jeho dobrá rána z pravé strany prošla jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    44:11
    Jihlava mohla v oslabení srovnat stav. Celá akce začala u Pospíchala, jenž u levé tyče získal puk. Nezazmatkoval, ale šikovně vyslal dva spoluhráče do akce dva na dva. Ta vygradovala Andělovou nahrávkou mezi kruhy na zcela volného Srnského, který mířil těsně vedle levé tyčky.
     
    44:32
    Aleš Trnka bude sledovat následujících 10 minut snažení svých spoluhráčů z trestné, neboť dostává desítku za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    44:44
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    45:38
    Dominik Knap se z postu obránce po levé straně protáhl až před Brože, kterého pokusem na vzdálenější tyč nepřekvapil. Domácí gólman stačil zasáhnout a uhájit svému týmu kontaktní ztrátu.
     
    47:16
    Jihlava se snaží o útočení, ovšem buď hosté dobře brání střední pásmo, nebo Dukla sama přijde o puk nepřesností.
     
    48:32
    Také Kometa se dostala k ohrožení svatyně Brože, jenž raději v nepřehledné situaci přerušil hru – podržel touš ve své výstroji.
     
    50:07
    Peschout si hezky najel před branku, naznačil střelu, potáhl puk a poté zamířil bekhendem. Jeho pokus projel nejprve pod betony Dostála a poté kolem jeho pravé tyčky ven.
     
    50:59
    Pískáno je zakázané uvolnění Dukly.
     
    52:12
    Anděl měl šanci na hattrick, leč z pravého kruhu minul vzdálenější tyč.
     
    52:31
    Ránu Zábranského od modré stačil Brož vytěsnit vyrážečkou.
     
    53:42
    Kometa slibně zakombinovala. Škvrně projel útočnou modrou a po otočce předložil touš mezi kruhy na Gajarského, jenž mířil těsně vedle.
     
    53:56
    Dostál nyní uhájil svojí branku před dotírajícím Geierem, jenž se snažil zpod jeho betonů dostrkat puk za čáru.
     
    54:39
    Kratochvíl se ujal na modré puku a najel si mezi kruhy. Odtud napřáhl, ovšem Brože nepropálil.
     
    55:38
    Hra se po zakázaném uvolnění Komety stěhuje před Dostála. Buly bude probíhat po jeho levici.
     
    56:08
    Hosté se zatím dobře brání a hájí jednobrankový náskok. Domácí to budou mít s vyrovnáním těžké.
     
    56:31
    Peschout se již sápal na vrcholu pravého kruhu k puku, když jej nedovoleně – hákováním – zastavil Aleš Trnka. Přijde v přesilovce možná jedna z posledních šancí Dukly?

    Na vyloučení: 3-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    56:54
    Zatím nikoliv. Kometa se po buly hned osvobozuje, Jihlava tak získala alespoň nahozením další vhazování před Dostálem.
     
    57:04
    Váňa posílal puk podél modré na Pospíchala, jehož střela z první končí na betonech Dostála.
     
    57:19
    Dostál drží svůj celek. Váňa dával kotouč mezi kruhy na Oščádala, který se k puku nedostal. Získal jej po Heinrichově přistrčení až Anděl, který si udělal prostor a s jeho pokusem si věděl gólman Brna rady. Uhájil tak svému týmu vedení.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny jsou zde.
     
    58:31
    Kometa hraje v pěti.
     
    58:50
    Horký si to namířil před branku. Zkusil dát puk na bližší – tedy pravou – tyč Brože, který tento úmysl přečetl a pokryl kotouč.
     
    59:03
    Heinrichovu střelu či spíše nahození od modré má Dostál v lapačce. Dukla tak má, co chtěla – buly před brněnskou brankou, po kterém následuje oddechový čas Jihlavy.
     
    59:03
    Je pochopitelné, že při buly před brankou Komety přesně 56,6 vteřin před koncem zůstává Jan Brož na střídačce. Dukla to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    59:22
    Přihrávka Mejzlíka projela brankovištěm, kde k puku měl o něco dále Heinrich.
     
    59:34
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    59:34
    25,5 vteřiny před koncem je tu oddechový čas i pro Kometu Brno.
     
    59:48
    Domácí mají puk za brankou a pro Kometu to již vypadá dobře.
     
    59:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nejen dobře, nyní ještě lépe, protože 1,2 vteřiny před koncem napaluje odražený puk po Hasoňově přihrávce z vlastní modré do prázdné klece JAKUB ČEJKA. Asistence: Jan Hasoň, Libor Zábranský.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlava vstoupila do třetí části výborně a po 25 vteřinách vsítil kontaktní gól Lukáš Anděl. Domácí poté měli o něco více šancí, jenže vyrovnat se jim nepodařilo ani v přesilovce tři minuty před koncem. Dukla nakonec na střeleckou indispozici doplatila, jelikož 1,2 vteřiny před koncem stvrdil výhru hostí trefou do prázdné klece Jakub Čejka.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava podlehla v prvním zápase nové sezony o tři zápasy více rozehranější Kometě Brno 3:5, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:30:50)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Anděl (Srnský), 15. Pospíchal (Peschout, Mejzlík), 41. Anděl (Heinrich) – 8. Jajcay (TS), 17. Novák (Ferda, Furch), 28. Hasoň (Ferda, Čejka), 40. Škvrně (Kabelka, Gajarský), 60. Čejka (Hasoň, Zábranský)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Srnský, Hrabaň, Krtek, Kadlec, Huňáček – Kristian, Heinrich, Anděl – Rezek, Mejzlík, Peschout – Kraučuk, Berka, Geier – Oščádal, Čermák. Trenér: Patrik Augusta
    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Furch, Slabý, Zábranský, Trnka, Kabelka, Knap – Horký, Havlát, Kratochvíl – Čejka, Hasoň, Ferda – Novák, Škvrně, Gajarský – Hroudný, Jajcay, Stupka. Trenér: Pavel Pazourek

    Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Rampír

    Diváci: 85
    bahis siteleri