Chomutov – Slavia 5:3 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 6:2 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
Vítkovice – Zlín 2:3 (po pr.) | Jihlava – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Třinec – Olomouc 2:3 (kon.)
K. Vary – HC Plzeň 0:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 09.09.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nejen dobře, nyní ještě lépe, protože 1,2 vteřiny před koncem napaluje odražený puk po Hasoňově přihrávce z vlastní modré do prázdné klece JAKUB ČEJKA. Asistence: Jan Hasoň, Libor Zábranský.
     
    59:34
    25,5 vteřiny před koncem je tu oddechový čas i pro Kometu Brno.
     
    59:03
    Je pochopitelné, že při buly před brankou Komety přesně 56,6 vteřin před koncem zůstává Jan Brož na střídačce. Dukla to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    59:03
    Heinrichovu střelu či spíše nahození od modré má Dostál v lapačce. Dukla tak má, co chtěla – buly před brněnskou brankou, po kterém následuje oddechový čas Jihlavy.
     
    58:50
    Horký si to namířil před branku. Zkusil dát puk na bližší – tedy pravou – tyč Brože, který tento úmysl přečetl a pokryl kotouč.
     
    57:19
    Dostál drží svůj celek. Váňa dával kotouč mezi kruhy na Oščádala, který se k puku nedostal. Získal jej po Heinrichově přistrčení až Anděl, který si udělal prostor a s jeho pokusem si věděl gólman Brna rady. Uhájil tak svému týmu vedení.
     
    56:31
    Peschout se již sápal na vrcholu pravého kruhu k puku, když jej nedovoleně – hákováním – zastavil Aleš Trnka. Přijde v přesilovce možná jedna z posledních šancí Dukly?

    Na vyloučení: 3-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    54:39
    Kratochvíl se ujal na modré puku a najel si mezi kruhy. Odtud napřáhl, ovšem Brože nepropálil.
     
    53:42
    Kometa slibně zakombinovala. Škvrně projel útočnou modrou a po otočce předložil touš mezi kruhy na Gajarského, jenž mířil těsně vedle.
     
    50:07
    Peschout si hezky najel před branku, naznačil střelu, potáhl puk a poté zamířil bekhendem. Jeho pokus projel nejprve pod betony Dostála a poté kolem jeho pravé tyčky ven.
     
    45:38
    Dominik Knap se z postu obránce po levé straně protáhl až před Brože, kterého pokusem na vzdálenější tyč nepřekvapil. Domácí gólman stačil zasáhnout a uhájit svému týmu kontaktní ztrátu.
     
    44:32
    Aleš Trnka bude sledovat následujících 10 minut snažení svých spoluhráčů z trestné, neboť dostává desítku za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    44:11
    Jihlava mohla v oslabení srovnat stav. Celá akce začala u Pospíchala, jenž u levé tyče získal puk. Nezazmatkoval, ale šikovně vyslal dva spoluhráče do akce dva na dva. Ta vygradovala Andělovou nahrávkou mezi kruhy na zcela volného Srnského, který mířil těsně vedle levé tyčky.
     
    43:31
    Zábranský se dívá ve zmaru ke střeše stadionu. Jeho dobrá rána z pravé strany prošla jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    42:44
    Bránit se bude domácí ekipa, protože David Váňa zahákoval soupeře.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    40:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava na úvod třetí části bleskově snižuje. Hned po buly se domácí natlačili před branku Dostála. V závaru před jeho svatyní se nejlépe orientoval LUKÁŠ ANDĚL, jenž dotlačil kotouč za brankovou čáru. Nemůžu sloužit, jakou cestou se mu to podařilo, před gólmanem Komety bylo snad šest hráčů. Asistence: Aleš Heinrich.
     
    39:50
    V závěru třetiny se ještě prosmýkl po levé straně před branku Dostála domácí Vladimír Oščádal, ale kotouč se mu do horního rohu zasunout nepodařilo.
     
    39:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vzhledem k tomu, že nyní Jan Brož zřejmě vůbec nic neviděl – soudím dle toho, že jen bezmocně rozhodil rukama – prošla teč MARKA ŠKVRNĚ po ráně Kabelky od modré až do sítě. Asistence: Daniel Kabelka, Adam Gajarský.
     
    35:27
    Uvidíme třetí přesilovou hru Dukly. Kometa totiž hrála v šesti, což sudí viděli. Trest si jede odpykat Marek Škvrně.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    34:48
    Peschout to nemyslel zle, zadovkou hledal na modré některého ze spoluhráčů. Jenže marně. K odraženému puku se dostali hosté a vznikl z toho samostatný nájezd v podání Luboše Horkého, kterého zblízka výborně vychytal Jan Brož.
     
    33:40
    Šance Komety! Zpoza branky dostal kotouč Kabelka, který ještě vylepšoval pozici pro svého spoluhráče. Brož ale výborně zasáhl. Puk se poté dostal na pravý kruh pro Furcha, jenž dvakrát vystřelil a v obou případech trefil obětavě bránícího Patrika Hrabaně, jenž po zakázaném uvolnění těžko odjíždí na střídačku.
     
    32:16
    Velká šance Dukly. Tomáš Mejzlík byl zcela sám před Dostálem, ovšem zblízka nedokázal překonat gólmana Komety. Odražený puk vyjel u jeho pravé tyče, kde zakončoval jeden z útočníků domácích, jenže to už byla hra přerušena pro posunutou brněnskou klec.
     
    28:10
    Mejzlík způsobil svojí střelou zmatky v obraně hostí. Před kapitánem Peschoutem byla prázdná klec, jenže dlužno říct, že úspěšný hokejbalový reprezentant byl v nulovém úhlu. Přesto stačil dát kotouč před volnou branku. Kus černé gumy poskakoval na brankovišti, kde jej nakonec Kometa uhájila.
     
    27:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Smolný gól nyní inkasují domácí. Sedm vteřin po návratu vyloučeného Berky získala Dukla puk před brankou. Jenže vyhození se Jihlavě nezadařilo, kotouč neprošel přes čtyři hráče peroucí se o puk. Nýbrž se odrazil přesně na hůl JANA HASONĚ, který se trefuje nad levý beton Brože. Radim Ferda, Jakub Čejka.
     
    24:55
    Přesilovka také pro Kometu, jelikož sudí viděli, že Josef Berka před svojí svatyní podrazil protihráče.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    23:51
    Až při návratu Knapa ohrozil branku Dostála domácí forvard Vladimír Oščádal, který si zblízka bekhendem na gólmana nepřišel.
     
    21:51
    Jihlava si vytvořila menší tlak před Dostálem, který končí zásahem Dominika Knapa vysokou holí a bek hostí tak jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    20:42
    Zaskvěl se i Tomáš Mejzlík. Kotouč už přebíral před brankou Petr Kratochvíl po přihrávce spoluhráče od modré, jenže těsně před kapitánem Brna vypíchl touš rybičkou útočník Dukly.
     
    19:38
    Anděl zavezl puk do pásma, objel klec a přistrčil touš na modrou pro Patrika Hrabaně, jenž mířil těsně vedle.
     
    16:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Střelecký pytel se roztrhl na Horáckém zimním stadionu. Jestli předchozí gól Pospíchala byl parádní, tak stejné přídavné jméno patří i na akci Nováka a Ferdy. První jmenovaný v situaci dvou proti jednomu nahrál z levé strany na Ferdu. Ten zakončil a Brož ještě vyrazil puk, ovšem MATĚJ NOVÁK správně číhal na dorážku a inkasovanému gólu domácích by patrně nezabránilo ani to, kdyby se gólman Dukly rozkrájel. Asistence: Radim Ferda, Michal Furch.
     
    14:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla ale výstavní trefa, jako od kanonýra a la Maurice Richard. A to šlo o obránce, prosím. LADISLAV POSPÍCHAL přebral přihrávku od Peschouta, najel si mezi kruhy a trefil se chirurgicky přesně do levého horního rohu branky. Tím spíše, že touš lízl tyčku a zajel do branky. Asistence: Richard Peschout, Tomáš Mejzlík.
     
    13:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Od Anděla dostal puk do jízdy Heinrich, ovšem Dostála nepřekonal. To se povedlo až o dvacet vteřin později LUKÁŠI ANDĚLOVI, jenž před brankou našel odražený puk po střele Srnského. Útočník A-týmu Dukly naznačil střelecký pokus, popojel si blíže k levé tyči, čímž oklamal gólmana a překonal jej střelou po ledě. Asistence: Vladimír Srnský.
     
    10:11
    V přesilovce si Dukla žádnou šanci nevytvořila a nyní už ani nevytvoří, jelikož Peter Kristian byl příliš aktivní při získávání puku a dostává dvě minuty za podražení. Není to pro domácího forvarda zatím příliš šťastný zápas, neboť za jeho stejný prohřešek bylo nařízeno trestné střílení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    09:13
    Zcela jasné podražení Vladimíra Oščádala na modré čáře v podání Roberta Havláta. Domácí útočník se poté ještě dral za dorážkou na pravém kruhu, ale u puku byli dříve hosté a hra je tak přerušena.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    08:31
    Peschoutovo nahození si málem srazil jeden z domácích hráčů do vlastní klece. Po podivném odrazu projel touš vedle levé tyčky.
     
    08:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tresné střílení bylo proměněno. ANDREAS JAJCAY před brankářem trošku zpomalil a následně zakončil blafákem do bekhendu. Puk poslal pod horní tyčku. Bez asistence – trestné střílení.
     
    08:00
    Posila Brna z Pardubic Andreas Jajcay získal mezi kruhy puk a natlačil se před Brože. Skončil sice v brance místo puku, ale je nařízeno trestné střílení, jelikož jej podrazil Peter Kristian.
     
    06:46
    Střela nikoliv mravence, ale útočníka Ferdy před Brožem nepříjemně skočila. Na změnu směru dokázal gólman Dukly reagovat a zasáhl pravým betonem.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Anděl (Srnský), 15. Pospíchal (Peschout, Mejzlík), 41. Anděl (Heinrich) – 8. Jajcay (TS), 17. Novák (Ferda, Furch), 28. Hasoň (Ferda, Čejka), 40. Škvrně (Kabelka, Gajarský), 60. Čejka (Hasoň, Zábranský)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Srnský, Hrabaň, Krtek, Kadlec, Huňáček – Kristian, Heinrich, Anděl – Rezek, Mejzlík, Peschout – Kraučuk, Berka, Geier – Oščádal, Čermák. Trenér: Patrik Augusta
    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Furch, Slabý, Zábranský, Trnka, Kabelka, Knap – Horký, Havlát, Kratochvíl – Čejka, Hasoň, Ferda – Novák, Škvrně, Gajarský – Hroudný, Jajcay, Stupka. Trenér: Pavel Pazourek

    Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Rampír

    Diváci: 85
    bahis siteleri