Tým Evropy – USA 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Kanada
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Česko
Neděle 18.09.2016, 02:15 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to bude vše. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště na počtenou! (04:54:02)
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (CAN) – 1+2
    2. Brad Marchand (CAN) – 1+2
    3. Carey Price (CAN) – 27 zásahů, úspěšnost 100%
     
    A máme hotovo! Kanada potvrdila roli favorita a český národní tým rozdrtila v poměru 6:0.

    Do vedení se dostala již v deváté minutě, kdy Sidney Crosby objel branku Michala Neuvirtha a o českého gólmana dopravil puk do brány. Další gól domácí celek přidal v 18. minutě poté, co Bergeron vyhrál buly na Crosbyho, jenž posunul touš na Brenta Burnse. No a dělová rána vousatého beka skončila po teči Brada Marchanda za bezmocným Neuvirthem. A aby toho nebylo málo, tak sedm desetin sekundy před koncem první dvacetiminutovky navýšil Patrice Bergeron po chybě Kempného už na 3:0.

    Druhou třetinu kanadský výběr ovládl, na ledě jasně dominoval, ačkoliv dal o jednu branku méně než v té první. Ve 28. minutě se po krásné příhře od Crosbyho prosadil Joe Thornton, v průběhu 35. minuty poté po povedené spoluhráci s Ryanem Getzlafem dovršil nepopulárního bůra Jonathan Toews.

    Třetí část utkání už nabídla pouze jednu branku, o kterou se postaral čerstvý kapitán St. Louis Blues Alex Pietrangelo. Jeho vyvedenou střelu zápěstím neměl Neuvirth šanci zachytit.

    Střely: 50:27 (14:12, 21:7, 15:8).
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Pokus Ryana Getzlafa o sedmý zásah Kanady nebyl úspěšný, diváci pomalu jásají a tleskají ve stoje!
     
    59:08
    Již nám běží poslední minuta a Kanaďané kombinují v útočném pásmu, své fanoušky totiž chtějí potěšit ještě jednou brankou.
     
    58:37
    Jakub Voráček dobře zvládl i defenzivní činnost a společně s Michalem Kempným rozjeli akci českého týmu, která ale nedopadla úspěšně.
     
    58:04
    Osmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem tentokráte pro jistotu podržel puk, aby na počátku poslední dvouminutovky zápasu přerušil hru.
     
    57:42
    Obrovské šance kanadského týmu! Po neúspěchu Johna Tavarese dorážel puk do odkryté svatyně Steven Stamkos, Neuvirthovi ale v chytání pomohli i obránci. Nyní měl český tým velké štěstí v pořádném neštěstí.
     
    57:18
    České mužstvo se ještě snaží prosadit. Jakub Nakládal udržel puk v útoku a přenechal ho Andreji Šustrovi, jehož tvrdá střela úspěch neoslavila.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 978 diváků.
     
    56:46
    Vyhození Zbyňka Michálka dokázal zachytit Sidney Crosby, naštěstí pro český tým se kapitánovi Kanady nepodařilo zpracovat hrací předmět.
     
    56:26
    Ondřej Palát zadovkou poslal puk na Davida Pastrňáka, který střelou zápěstím ale nedokázal branku Price trefit.
     
    55:55
    Joe Thornton vyjel z rohu útočného pásma a střílel zápěstím, trefil ovšem jen připraveného Michala Neuvirtha.
     
    55:34
    Podél mantinelu se do útoku snažil prodrat Corey Perry, vracející se Jakub Nakládal ho ale zastavil. Česko poté vyhodilo puk na zakázané uvolnění, zatímco se torontské Air Canada Centre skvěle baví.
     
    54:44
    Když už se k němu dostali hráči Kanady, tak skončil hrací předmět na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po levé straně Careyho Price.
     
    54:30
    Tým trenéra Josefa Jandače má puk ve své moci a v poklidu kombinuje, aby se nedopustil žádné chyby.
     
    53:52
    Po velkém rozruchu před brankou Michala Neuvirtha se k odraženému kotouči dostal Steven Stamkos, který ale naštěstí pro český tým zamířil mimo tři tyče!
     
    53:44
    Roman Polák zachyboval u mantinelu, když podlehl napadání Patrice Bergerona. K puku se pak dostal Sidney Crosby, nicméně prostor u tyče dostatečně utěsnil Neuvirth.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 9. Crosby (Marchand, Stamkos), 18. Marchand (Burns, Crosby), 20. Bergeron (Marchand), 28. Thornton (Crosby, Duchene), 35. Toews (Getzlaf, Tavares), 53. Pietrangelo (Doughty, Tavares)


    Kanada: Price (Crawford) – Vlasic, Weber, Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Tavares, Getzlaf, Stamkos – Couture, Toews, Perry – Thornton, O'Reilly, Duchene.
    Trenér: Mike Babcock.

    Česko: Neuvirth (Mrázek) – Nakládal, Šustr, Kempný, R. Polák, Z. Michálek, Jordán – M. Michálek, Plekanec (C), Voráček – Palát, Hanzal, Pastrňák – Frolík, Faksa, Hemský – Červenka, Sobotka, Jaškin.
    Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Furlatt, Lee – Cormier, Miller (všichni Kanada).

    Diváci: 18 978
    thejrc.org