Tým Evropy – USA 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Švédsko
Neděle 18.09.2016, 21:15 • Air Canada Centre, Toronto (kapacita 20270 míst) • Světový pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového týdne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (23:59:33)
     
    Krátce po druhé hodině ranní se proti sobě představí poslední dva týmy Světového poháru – Finsko a výběr Severní Ameriky do 23 let. Utkáním vás jak komentátor provede Jan Šlapáček.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Victor HEDMAN (SWE) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 22:54, vítězný gól
    2. Jacob MARKSTRÖM (SWE) – 27 úspěšných zákroků, 1 inkasovaný gól, úspěšnost zásahů 96,4%
    3. Gabriel LANDESKOG (SWE) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 16:00
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 28:29
    Vyhraná vhazování: 33:30
    Hity: 32:14
    Zblokované střely: 12:13
    Trestné minuty: 8:6
    Přesilové hry: 0/2-1/3

    Nejvíce střel: Dmitrij Orlov a Vladimir Tarasenko 4 – Loui Eriksson 5
    Největší čas na ledě: Nikita Zajcev 21:41 – Victor Hedman 22:54

    Branky a nahrávky: 60. Ovečkin (Malkin, Dacjuk) – 31. Landeskog (E. Karlsson, Bäckström), 33. Hedman (Hagelin, H. Sedin). Diváci: 18966. Rozhodčí: McCauley, O'Rourke – Murphy, Murray.
     
    Neuvěřitelný závěr zápasu v podání ruského kapitána Alexandera Ovečkina se nakonec nekonal. Švédi uhájili těsné vedení a připisují si velmi důležitou první výhru do tabulky skupiny B.

    Po opatrném průběhu první třetiny otevřel skóre až v 31. minutě Gabriel Landeskog, který využil přesilovou hru tvrdou ranou po přihrávce od Karlssona.

    O chvíli později se navíc Švédi prosadili znovu, když nepozornost v ruské obraně potrestal výborně hrající Victor Hedman.

    Švédi pak po celou třetí třetinu nedávali Rusům žádnou možnost výrazněji ohrozit Markströmovu branku. Snížit se sborné podařilo až 33 vteřin před koncem, když se prosadil Alexander Ovečkin.

    Sedm vteřin před koncem se pak Ovečkin prosadil znovu, rozhodčí ale branku správně neuznali kvůli úmyslnému pohybu rukou ruského kapitána, který se i přesto důrazně vztekal.

    Švédi si tak poradili i s nepříjemnou ztrátou Henrika Lundqvista, Jacob Markström zvládl záskok za hvězdného brankáře skvěle.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Neuznaná branka Alexandra Ovečkina.
     
    59:53
    Rozhodčí branku neuznávají! Ovečkin sice silně proti verdiktu rozhodčích protestuje, s tím už ovšem nic neudělá.
     
    59:53
    Po ráně Tarasenka se ke gólové dorážce dostal Alexander Ovečkin a poslal puk za Markströmova záda! Rozhodčí ale jasně ukázal, že bylo gólu dosaženo rukou a že branka neplatí. Nicméně se ještě sudí půjde podívat na video!
     
    59:50
    Rusové pokračují v tlaku v šesti hráčích v poli, po zakázaném uvolnění Švédů se bude vhazovat před Markströmovou brankou.
    59:27 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    59:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se přeci jen v závěrečném tlaku prosazují! Jevgenij Malkin si vybral velmi těžkou přihrávku přes několik hráčů na ALEXANDERA OVEČKINA, který se musel pro puk otočit, nakonec ale pro Markströma překvapivou střelou dostal puk do sítě! Asistence: Jevgenij Malkin a Pavel Dacjuk.
     
    58:56
    Carl Söderberg vypíchl kotouč Ovečkinovi a Rusové musí vyklidit útočné pásmo.
     
    58:37
    Sergej Bobrovskij opravdu zůstává na ruské střídačce, sborná zkusí snížit v šesti hráčích v poli.
     
    58:37
    Rusové v postavení mimo hru, před vhazováním ve středním pásmu si Oleg Znarok bere oddechový čas a Bobrovskij zřejmě zůstane už na střídačce.
     
    57:54
    Arťemij Panarin se z ničeho nic objevil zcela sám před Markströma, ani nyní ale nedokázal švédského fantoma v brance překonat!
     
    57:27
    Jevgenij Kuzněcov už mohl vypálit, ještě ale hledal na druhé straně Arťoma Anisimova, který se už do zakončení nedostal.
     
    56:58
    Dmitrij Orlov nahodil puk do útočného pásma, kde ale souboj s Kuljominem vyhrál Victor Hedman.
     
    56:19
    Daniel Sedin opět jen nahazuje puk do útočného pásma a Rusové budou muset dobývat připravený švédský blok.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 60. Ovečkin (Malkin, Dacjuk) – 31. Landeskog (E. Karlsson, Bäckström), 33. Hedman (Hagelin, H. Sedin)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, N. Zajcev, Markov, Jemelin, D. Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Dacjuk, Kučerov – N. Kuljomin, Malkin, Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Tělegin, Anisimov, Kuzněcov. Trenér: Oleg Znarok.
    Švédsko: Markström (Enroth) – Ekholm, E. Karlsson, Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Krüger, Silfverberg – Landeskog, Backlund, Söderberg. Trenér: Rikard Grönborg.

    Rozhodčí: McCauley, O'Rourke – Murphy, Murray

    Diváci: 18966
    thejrc.org