Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Jihlava – Žďár n/S 2:3 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 1:4 (kon.)
PZ Kladno – HC Litvínov 3:9 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:4 (kon.) | Pardubice – Tábor 8:2 (kon.)
Havířov – Zlín 3:1 (kon.) | Vsetín – Warriors Brno 2:7 (kon.) | Slavia – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Letňany – Ústí n/L 4:1 (kon.) | Kladno – Kobra 9:3 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
PZ Kladno
3:9 (2:4, 1:3, 0:2)
HC Litvínov
Neděle 18.09.2016, 12:00 • ČEZ stadion, Kladno • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 5. kolo
Partner:
     
    Duel je u konce. Hosté z Litvínova jej jednoznačně ovládli. Kladno se ale zdařile drželo a v jednu chvíli dokonce hrozilo vyrovnání. Chemici se ale od poloviny druhé třetiny jasně rozstříleli a soupeři uštědřili debakl. (14:26:26)
     
    Konec zápasu.
     
    56:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Pár vteřin před návratem Vokurky na led se ekipa z Litvínova prosazuje. David Jindra dal šanci MARKU BERKOVI, který s ní dokázal naložit tak, jak si představoval. Asistence: David Jindra.
     
    54:27
    Kladenští se budou muset bránit. Za hákování je totiž vyloučen Jan Vokurka (PZK). Litvínov má šanci na vstřelení devátého gólu.
     
    47:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Necelých osm minut vydržel Adam Pulec bez obdržené branky! Nakonec ho překonává po spolupráci s Oldřichem Žídkem a Jakubem Šarlingerem JAKUB BERAN! Chemici tak vedou už pětibrankovým rozdílem. Asistence: Jakub Šarlinger a Oldřich Žítek.
     
    47:35
    Ondřej Baláž zahákoval protihráče a bylo nařízeno trestné střílení pro domácí tým! To však hráči PZ nedokázali zužitkovat.
     
    41:07
    Další početní převaha pro domácí mužstvo. Na trestnou lavici teď jede Ondřej Baláž (LIM) za sevření puku rukou.
     
    40:01
    Do třetí třetiny nastupuje do domácí klece Adam Pulec, který nahradil Luboše Novotného. Uvidíme, zda náhradní gólman PZ dokáže zastavit příval litvínovských branek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Litvínovští hokejisté si ve druhé třetině upevnili své vedení. Navíc se Janu Myšákovi povedlo završit hattrick. Do závěrečné části tedy půjdou hostující hráči s pohodlným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hostující tým se však dokázal prosadit i v oslabení. Jan Myšák se ukázal i v pozici nahrávače, když rozehrávku Josefa Kitzbergera nasměroval k MARKU BERKOVI, který zaznamenává sedmý gól! Asistence: Jan Myšák a Josef Kitzberger.
     
    38:38
    Dneska to tak nevadí, protože Litvínov má celkem pohodlný náskok a Kladnu se moc přesilovky nevedou, ale v příštích zápasech by s tím mohli mít mladí chemici problémy. Řeč je o disciplíně. Znovu je tu vyloučení, nyní Radovan Miškovič (LIM), který se provinil sekáním.
     
    35:40
    Zlý muž dnešního zápasu. Tak by se dal nazvat Josef Kitzberger (LIM), který potřetí míří pykat za svůj prohřešek, tentokrát to bylo sekání.
     
    32:48
    PZ Kladno právě vstřelilo branku!
    Také Kladenští se prosazují ve druhé třetině! Pár vteřin po Turkově vyloučení se domácí dostali do pásma a potřetí pokořili Marka Prokeše. Konkrétně to byl po asistenci Lukáše Plocha DAVID ROUTA. Domácí tedy znovu žhaví naději na dramatizaci zápasu. Asistence: Lukáš Ploch.
     
    32:32
    Rozhodčí nám ukázal také panenku. Tou zasignalizoval první vyšší trest tohoto duelu. Štěpán Turek (PZK) obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování. Pokračuje se pět na pět, ale Turek bude svému týmu chybět po zbytek třetiny.
     
    27:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé využití přesilové hry! Vokurka si na trestné pobyl jen sedmnáct vteřin. Přesilovkovou kombinaci, při které šel puk od Marka Berky na hůl Daniela Jouzy završil hattrickem JAN MYŠÁK, pro nějž je to již devátá trefa v této sezoně. Druhá využitá přesilovka Litvínova. Asistence: Daniel Jouza a Marek Berka.
     
    27:04
    První trest ve druhé třetině také na straně hostitelského mužstva. Na svou střídačku už kouká z protějšího pólu kluziště Jan Vokurka (PZK), kterému sudí vyměřil trest za napadení.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 9. Hašek, 9. Kraus (Černý), 33. Routa (Ploch) – 1. Stehlík (Berka), 5. Myšák (Jouza), 7. Jindra (Jouza), 18. Žítek (Miškovič), 27. Myšák (Jindra), 28. Myšák (Jouza, Berka), 40. Berka (Myšák, Kitzberger), 48. Beran (Šarlinger, Žítek), 57. Berka (Jindra)


    PZ Kladno: Novotný (41. Pulec) – Vokurka, Teinitzer, Kohlíček, Volráb, Dobrovolný – Hrubý, Hašek, Kraus, Šťastný, Darsa, Routa, Brabec, Turek, Ploch, Pejchal, Černý, Čermák.
    HC Litvínov: Prokeš (Kmínek) – Jonák, Kroupa, Baláž, Kitzberger, Miškovič, Najman, Zítek – Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

    Rozhodčí: Patrik Vokřál – Ondřej Doležal, David Klouček
    ocianews.com