Písek – Hořovicko 2:0 (kon.) | Litoměřicko – Olympia Radotín 1:0 (kon.) | Chrudim – Táborsko akademie 3:3 (5:4 po pen.)
Tachov – Převýšov 4:2 (kon.) | Dobrovice – Vltavín 5:1 (kon.)
konec
FK Litoměřicko
1:0 (0:0)
FK Olympia Radotín
Sobota 01.10.2016, 10:15Česká fotbalová liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné sobotní dopoledne. Česká fotbalová liga má na programu 8. kolo, v jehož rámci se představí FK Litoměřicko a FC Olympia Hradec Králové. Průběhem utkání, jehož úvodní výkop je naplánován na 10:15, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    FK Litoměřicko

    Klub z Litoměřic proplouvá tabulkou České fotbalové ligy se střídavými úspěchy. Po devíti odehraných zápasech má na svém kontě čtrnáct bodů, s nimiž figuruje na sedmé pozici. Nejdelší vítězná série fotbalistů Litoměřicka trvala čtyři zápasy a svěřenci trenéra Vasila Boeva během ní porazili Benešov, Štěchovice, Zápy a rezervní tým Táborska. V předchozím kole se Litoměřicko představilo svému publiku soubojem s Domažlicemi, které udolalo proměněnou penaltou Šragy 1:0.
     
    FC Olympia Hradec Králové

    Nováček České fotbalové ligy se po postupu z Divize ve vyšší soutěži velice rychle otrkal a po devátém kole se zařadil mezi její nejlepší celky. Olympia nastřádala už jednadvacet bodů a patří jí druhé místo hned za Převýšovem, který jako jediný dokázal královéhradecké mužstvo porazit ještě v základní hrací době. Vynikající formu hráčů FCO HK dokazuje pět posledních utkání, v nichž svěřenci Miloše Sazimy nepoznali přemožitele. Sílu Olympie pocítily v předchozím kole Štěchovice, které se z východu Čech vrátily s porážkou 0:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Pechatý – Suchý, J. Procházka, Grunert, Šimkovský, hanuš, Kocourek, M. Procházka, Křeček (K), Šraga, Holub
    Náhradníci: Měsíče – Faust, Šimeček, Trekoval, Barnat, Kabele

    FC Olympia Hradec Králové: Frydrych – Duben, Novotný, Strasse, Prošek, Demeter, Piták (K), Ptáček, Kuťák, Korba, Jukl
    Náhradníci: Krejčí – Malinský, Kosař, Očovan, Ličman, Haupt

    Rozhodčí: Martínek – Mrkáček, Milner.
     
    Petr Martínek společně se svými asistenty právě přivádí hlavní aktéry zápasu na hrací plochu.
     
    Domácí zápas odehrají ve žlutých dresech, zatímco hráči hostujícího výběru oblékli dresy bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli hosté.
     
    2
    Po nepovedeném útoku hráčů Olympie ukořistili míč domácí a neváhali založit okamžitou protiakci. Ta byla dotažena až do zakončení, jenomže Křečkově přízemní ráně z hranice pokutového území scházela větší přesnost.
     
    4
    Královéhradečtí hráči se pokusili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, ale ten nenašel správného adresáta. Balon se došoural až za koncovou čáru a hra bude navázána odkopem od brány.
     
    6
    Něco podobného o chvíli později předvedli také domácí, kteří vyprodukovali daleký pas letící podél pravé postranní čáry. Míč ale opustil vymezený prostor hřiště, takže FCO bude moci provést vhazování.
     
    9
    Po hrubici Suchého poblíž rohového praporku se hostům podařilo vniknout do pokutového území, kde vznikla nepřehledná skrumáž a Litoměřicko mělo velké štěstí, že v nebezpečné střelecké pozici stojící útočník nedokázal balon lépe zpracovat.
     
    11
    Útočná akce hostujícího výběru byla tentokrát zastavena pro ofsajd.
     
    15
    Po dlouhém autovém vhazování do jeden z domácích hráčů uvnitř pokutového území dostal ke střele, svým projektilem však trefil pouze obránce.
     
    16
    Na opačné straně byl k vidění rohový kop a přetažený centr se domácím podařilo odvrátit do bezpečí.
     
    17
    Vzápětí se znovu rozehrávalo od rohového praporku a tentokrát byl v akci gólman Pechatý, který centrovaný balon vyboxoval mimo rizikovou zónu.
     
    19
    Litoměřičtí fotbalisté založili ofenzivní tažení po levém křídle a snažili se procpat míč do šestnáctky. Jejich záměr ale překazila obranná řada Olympie.
     
    20
    Po provedení exekuce rohového kopu se před velkým vápnem dostal k odraženému míči Hanuš a jeho rána z hlubokého záklonu prolétla vysoko nad břevnem.
     
    24
    V posledních minutách se hraje především kolem středového kruhu, kde probíhají četné a urputné souboje o balon, který poměrně často střídá svého majitele.
     
    26
    Momentálně se hrací předmět nachází na kopačkách svěřenců Miloše Sazimy, ti se snaží nalézt nějaké skuliny ve zkonsolidované defenzivě Litoměřicka.
     
    28
    Prvního přesného střeleckého pokusu jsme se dočkali až těsně před půlhodinou hry. Vypracovali si ho hosté, kteří vypálili z pravé strany vápna. Gólman Pechatý na pokus, který letěl doprostřed brány, dobře viděl a neměl tak sebemenší potíže zakročit.
     
    31
    Znovu se hra ustálila uprostřed hřiště.
     
    32
    Hradec Králové vymyslel přihrávku směřující za obranu, jenomže úspěšný obranný skluz vznikající riziko okamžitě odrazil.
     
    34
    Tak tohle se zrovna nepovedlo. Litoměřičtí zkoušeli vysunout útočníky pomocí rychlé kolmice, na ni ale žádný z domácích hráčů nezareagoval a volného míče se prakticky záhy zmocnila pozorná obrana Olympie.
     
    37
    Až z půlící čáry se jeden z hráčů královéhradeckého celku opřel do míče a svou unáhlenou a hlavně hodně nepřesnou střelou uspokojil podavače míčů.
     
    39
    Ve vzdušném souboji uprostřed hřiště uviděl hlavní arbitr faul. Proti pravidlům se provinila Olympia Hradec Králové.
     
    40
    Nedovoleného zákroku se posléze dopustili také hráči Litoměřicka, kteří faulovali na polovině svých protivníků.
     
    42
    Hosté získali výhodu rohového kopu, avšak centr letící na bližší tyč se nesetkal s úspěchem, nýbrž s kopačkou bránícího fotbalisty.
     
    44
    Publikum teď ocenilo povedenou akci domácího týmu potleskem. Litoměřiští hráči se pomocí rychlých narážeček dostali do pravé části pokutového území, odkud se střelou nad horní konstrukci brány prezentoval Kocourek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Vyrovnaný poločas gól nepřinesl. Diváci s jeho průběhem rozhodně nemůžou být spokojeni, protože za celých pětačtyřicet minut neviděli jedinou vážnější šanci. Litoměřické publikum přesto může těšit výkon domácího klubu, který je aktuálně druhé Olympii Hradec Králové více než vyrovnaným soupeřem.
     
    Fotbalisté obou celků už se vracejí na zatravněnou plochu, utkání bude pokračovat druhým poločasem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Olympia Hradec Králové: ze hřiště odchází Kuťák, přichází Očovan.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází J. Procházka, přichází Kabele.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Holub, přichází Faust.
     
    48
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Na začátku druhého dějství se domácí výběr ujímá vedení! Některý z litoměřických hráčů zavezl míč do pokutového území a poté ho předložil ONDŘEJI KOCOURKOVI, který gólový účet utkání otevřel střelou z bezprostřední blízkosti.
    48. Ondřej KOCOUREK - 1:0
     
    49
    Prakticky vzápětí mohlo být vyrovnáno! Hosté zahrávali rohový kop a po uvedení míče do hry došlo uvnitř pokutového území k nebezpečné střele. Ta směřovala do levého horního rohu brány, její autor však nechal vyniknout brankáře Pechatého.
     
    51
    Hostující mužstvo si vytvořilo další velkou šanci. Nabíhající útočník si na hranici malého vápna naskočil na dlouhý centr z přímého volného kopu a balon umístil jen těsně vedle pravé konstrukce brány.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Grunert (FK Litoměřicko).
     
    54
    Duhá půle začala velmi svižně, hraje se ve vysokém tempu, při němž se hra přelévá ze strany na stranu.
     
    56
    Odvážný Prošek si troufl na dvojici soupeřů, ta mu ale vstup do pokutového území uzevřela.
     
    58
    Hostující tým se do zakončení dosal hned při svém dalším útočném výletu. Pokus vyprodukovaný z levé strany zamířil k bližší tyči, ovšem Pechatý nakonec zasahovat nemusel, přestože ke své brankové konstrukci raději skočil.
     
    60
    Před hranicí pokutového území se objevil Kocourek, k němuž dopadl odražený míč. Hráč domácího klubu se vůbec nerozpakoval a na Frydrycha vyslal prudkou ránu, kterou strážce královéhradecké svatyně schoval do svých rukavic.
     
    61
    Střídání v týmu FC Olympia Hradec Králové: ze hřiště odchází Korba, přichází Malinský.
     
    65
    Nyní se hráči rvou o míč ve středu hracího pole.
     
    67
    Potlesk sklidila samostatná akce litoměřického hráče, který se bez podpory svých spoluhráčů probil až do velkého vápna a z jeho pravé strany rozvlnil boční síťku. Frydrych se po balonu stačil pouze ohlédnout a teď bude moci provést výkop.
     
    69
    Na opačné straně nedopadl rohový kop pro Olympii Hradec Králové ideálně, obráncům se totiž povedlo dostat míč pryč z vápna.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Očovan (FC Olympia Hradec Králové).
     
    71
    Ofenzivní výpad královéhradeckých hráčů skončil postavením mimo hru.
     
    73
    Obránci Olympie svým soupeřům zamezili ve vstupu do vápna odkopem míče na roh.
     
    74
    Centr z něj odhlavičkoval první bránící hráč, díky čemuž jsou u míče hosté.
     
    77
    Rohový kop také pro FC Olympia Hradec Králové.
     
    78
    Vzdušná nabídka byla posazena na hlavu naskakujícího hráče, který v těsném obležení svých strážců nedokázal trefit cílené zařízení.
     
    80
    Hosté úspěšným prostrčením míče do vápna a následným zakončením z bezprostřední blízkosti dosáhli gólu. Jejich radost z vyrovnávací branky ale rychle uhasil zdvižený praporek asistenta rozhodčího – ofsajd.
     
    82
    Litoměřicko se chystá rozehrát rohový kop.
     
    83
    Balon přilétl někam k penaltovému puntíku, kde se objevil na kopačce bránícího fotbalisty, jenž nebezpečí odvrátil důrazným odkopem.
     
    83
    Střídání v týmu FC Olympia Hradec Králové: ze hřiště odchází Prošek, přichází Ličman.
     
    84
    Těsný ofsajd Litoměřicka.
     
    85
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Kocourek, přichází Barnat.
     
    86
    Teď při domácích stáli snad všichni svatí! Po rohovém kopu se v předbrankovém prostoru uskutečnila skrumáž a míč se po několika odrazech od kopaček hráčů obou týmů došoural těsně vedle pravé tyčky.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Duben (FC Olympia Hradec Králové).
     
    90
    Taktické střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Hanuš, přichází Šimeček.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby nastavil Petr Martínek tři minuty.
     
    90+2
    Během krátkého časového sledu hosté zahrávali dva rohové kopy, ani po jednom z nich se ovšem nedokázali prosadit. Toto byly jedny z jejich posledních možností na vyrovnání.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Kabele (FK Litoměřicko).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    FK Litoměřicko připravilo FC Olympia Hradec Králové teprve druhou porážku v základní hrací době, když na svém stadionu vydřel těsné vítězství 1:0. Jediným úspěšným střelcem zápasu se na začátku druhého poločasu stal Kocourek. (12:09:25)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 48. Kocourek

    Karty:   52. Grunert (LTM), 90+3. Kabele (LTM) – 70. Očovan (OHK), 87. Duben (OHK)


    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:12.
    FK Litoměřicko: Pechatý – Suchý, J. Procházka (46. Kabele), Grunert, Šimkovský, Hanuš (90. Šimeček), Kocourek (85. Barnat), M. Procházka, Křeček (K), Šraga, Holub (46. Faust)
    Náhradníci: Měsíček – Faust, Šimeček, Trekoval, Barnat, Kabele

    FK Olympia Radotín: Frydrych – Duben, Novotný, Strasser – Prošek (83. Ličman), Demeter, Piták (K), Ptáček – Kuťák (46. Očovan), Korba (61. Malinský), Jukl.
    Náhradníci: Krejčí – Malinský, Kosař, Očovan, Ličman, Haupt

    Rozhodčí: Martínek – Mrkáček, Milner
    bahis siteleri