Poprad – Martin 3:5 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Žilina – Nové Zámky 5:4 (po pr.)
Zvolen – Trenčín 4:3 (kon.)
po prodl.
MsHK Žilina
5:4 (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Neděle 09.10.2016, 17:00 • Zimný štadión Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Spoločne budeme sledovať zápas hokejistov Žiliny a Nových Zámkov. Ten za začína o 17:00 hod.

    MSHK ŽILINA

    Hokejisti Žiliny nemôžu byť s úvodom sezóny ani trochu spokojní. Na svojom konte majú zatiaľ len deväť bodov, a tak im patrí priebežné posledné miesto tabuľky. V desiatich zápasoch sa len trikrát tešili z víťazstva, čo je veľmi málo. Situácia v klube rozhodne nie je ideálna, a tak by dnes domáci jednoznačne potrebovali uspieť. Zaujímavosťou je, že v predošlých dvoch domácich stretnutiach získali päť bodov, keď po predĺžení zdolali majstrovskú Nitru a v posledný septembrový deň rozstrieľali Poprad 9:2. V tomto zápase zažiaril najmä Rastislav Konečný, ktorý zaznamenal hattrick a pridal aj jednu asistenciu. Najproduktívnejším hráčom tímu je však Marek Hovorka, s bilanciou 4 góly a 4 asistencie. Žilinčania v prvom vzájomnom zápase s Novými Zámkami neuspeli, keď prehrali na ich ľade najtesnejším rozdielom 1:0.

    HC NOVÉ ZÁMKY

    Ani Nové Zámky neprežívajú podarený úvod svojej nováčikovskej sezóny. V porovnaní so Žilinou získali len o dva body viac, vďaka čomu sú na ôsmom mieste tabuľky. Momentálne ťahajú nelichotivú zápasovú sériu, keď z predošlých piatich duelov prehrali až štyrikrát. Jediné body získali v stretnutí s Trenčínom, hoci po dvoch tretinách svietil na tabuli skóre stav 0:2. Domácim hrdinom sa stal Fín Ossi Saarinen, ktorý troma gólmi rozhodol o víťazstve 3:2 po predĺžení. Na nepresvedčivé výkony reagovalo vedenie klubu odvolaním Miroslava Chudého, ktorého na trénerskej lavičke nahradil Július Penzeš. Pod jeho vedením však Nové Zámky v piatok prehrali so Zvolenom 1:5. Najproduktívnejším hráčom tímu je s ôsmimi bodmi Kamil Brabenec, no najlepším strelcom je so štyrmi gólmi Lukáš Hvila.

     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Rehák, Brejčák, Tserenok, Drábek, Macejko, Kríž, Prokop – Handlovský, Hovorka, Matis – Sýkora, Húževka, Jurík – Konečný, Holovič, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Gmitter

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Čížek, Cardwell, Sandgren, Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier, Sucharda – Saarinen, Brabenec, Hvila – Fábry, Hudec, Tibenský – Čaládi, Lelkeš, Paulovič – Dubec, Rehák, Tábi

    Rozhodca: Peter Lokšík – Martin Krajčík, Šimon Synek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    V prvých sekundách zápasu sa do útočného pásma dostali hostia. Brankár Tomáš Tomek ale nemusel zasahovať, a tak sa pokračuje v hre.
     
    01:45
    V úvode zápasu sme videli strelecké pokusy na oboch stranách. Zatiaľ ale čakáme na nejakú vážnejšiu šancu, ktorá by mohla priniesť gól.
     
    02:36
    Domáci hokejisti si nerozumeli v rozohrávke. Rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie, a tak sa bude vhadzovať pred Tomekom.
     
    03:00
    K streleckému pokusu sa dostal Peter Húževka. Domáci hokejista sa predral cez dvoch obrancov, no jeho strelu dokázal vyraziť Joakim Lundström.
     
    04:20
    Joakim Lundström musel dvakrát po sebe zasahovať. Strely od modrej čiary ale dokázal vyraziť do rohu klziska. Domáci sa tak k dorážke nedostali.
     
    04:48
    Domáci dnes potrebujú zvíťaziť. Tlačia sa do obrannej tretiny súpera, ale tentokrát sa do žiadneho zakončenia nedostali.
     
    05:34
    Hra musí byť prerušená, pretože sa hokejisti Nových Zámkov ocitli v postavení mimo hru. Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    06:05
    V úvode zápasu sa pomerne často prerušuje hra. Tentokrát hlavný rozhodca Peter Lokšík prerušuje dianie na ľade kvôli hre s vysokou hokejkou.
     
    06:39
    Jozef Timberský sa dostal k strele z pozície pravého krídla. Tomáš Tomek sa ale nenechal prekvapiť a puk schoval do svojej lapačky.
     
    07:12
    A ďalšie postavenie mimo hry. Voči pravidlám sa opäť previnil hostia, konkrétne to bol tretí útok zverencov trénera Júliusa Penzeša.
     
    07:37
    Nové Zámky si zahrajú prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Dvojminútový trest za napadnutie dostáva obranca domáceho tímu Lukáš Kříž.
     
    08:39
    Žilinčania bez väčších problémov prežili už minútu svojho oslabenia. Hostia sa nedostali prakticky k žiadnej priamej strele na bránu.
     
    08:59
    Tentokrát musel Tomáš Tomek zasahovať. Od modrej čiary z prvej pálil Václav Čížek, no našiel len pripraveného žilinského brankára.
    08:59 Brankár Tomek úspešne zasiahol
     
    09:23
    Nové Zámky sa v týchto chvíľach nevedia usadiť v útočnom pásme. Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    10:00
    Po skončení presilovej hry sa dostal do zakončenia Petr Štindl. Jeho strelecký pokus z priestoru kruhov ale mieril nad domácu bránu.
     
    10:48
    Domáci hokejisti teraz dostali o niečo viac priestoru. Z priestoru ľavého krídla vystrelil Tomáš Sýkora, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    11:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia sa zaslúžene dostávajú do vedenia. KAMIL BRABENEC si prebral puk na úrovni modrej čiary a natlačil sa až pred žilinskú bránu. Puk si následne prehodil na forhendovú stranu a z tesnej blízkosti prekonáva domáceho brankára. Asistencie: Lukáš Hvila a Jake Cardwell.
    11:10 BRABENEC - 0:1
     
    11:44
    Po menších problémoch s časomierou sa pokračovalo v priebehu prvej tretiny. Hra je ale opäť prerušená, keďže v ďalšom ofsajde sa ocitli Nové Zámky.
     
    12:11
    Opäť sa bude vylučovať na strane Žiliny. Dominik Rehák sa už dostával do šance, no v poslednej chvíli ho za cenu faulu zastavil Jakub Drábek.
     
    12:32
    Švédsky brankár Joakhim Lundström spravil menšiu chybu v rozohrávke, no našťastie pre hostí z toho nepramenil vyrovnajúci gól súpera.
     
    13:25
    Ani túto presilovú hru nehrajú hostia práve najlepšie. Prakticky sa ešte nedokázali udržať ani v útočnom pásme.
     
    14:15
    Žilina dala gól!
    Hostia spravili obrovskú chybu v rozohrávke a tvrdo za to pykajú. Branislav Fábry stratil puk na vlastnej modrej čiare, do obrovskej šance sa tak dostal RASTISLAV KONEČNÝ a šikovnou strelou nad lapačku vyrovnáva skóre zápasu. Bez asistencie.
    14:15 KONEČNÝ - 1:1
     
    14:50
    Takto si to hostia určite nepredstavovali. V presilovej hre mohli zvýšiť svoje vedenie, no po obrovskej chybe inkasovali vyrovnávajúci gól.
     
    15:25
    Vhadzovať sa bude opäť v strednom pásme. Nové Zámky majú zatiaľ problémy s prechodom do útočného pásma a často sa ocitajú v ofsajde.
     
    16:07
    K bekhendovej strele sa dostal fínsky útočník Ossi Saarinen. Brankár Tomáš Tomek ale nemal väčšie problémy a ľavým betónom vyrazil puk.
     
    16:42
    Rastislav Konečný predviedol dobrú individuálnu akciu. Frederik Sandgren ho ale nedovolene atakoval, a tak budú hrať presilovú hru aj domáci.
     
    17:16
    A je po presilovej hre domáceho tímu. Na trestnú lavicu už putuje krídelník prvej útočnej formácie – Lukáš Handlovský. Ten dostáva dve minúty za sekanie.
     
    17:48
    Aktuálne je na ľade o niečo viac priestoru, keďže sa hrá štyria proti štyrom. Nové Zámky posielajú puk za domácu bránu a využívajú čas na striedanie.
     
    18:11
    Marcel Holovič sám pre seba vyhral buly a okamžite zakončil. Jeho strela ale našla len pripraveného švédskeho brankára v službách Nových Zámkov.
     
    18:42
    Nové Zámky hrajú v plnom počte hráčov na ľade a približne pol minútu budú hrať skrátenú presilovú hru. Už sa aj nasťahovali do útočného pásma.
     
    19:15
    Brankár Tomáš Tomek musel zasahovať. K strele sa dostal Erik Čaládi, no z tesnej blízkosti nedokázal pridať druhý gól hosťujúceho mužstva.
     
    19:57
    V závere prvej tretiny si domáci vybojovali presilovú hru. Peter Húževka dobre vyhral vhadzovanie, no pri následnom zakončení ho fauloval Kamil Brabenec.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Nové Zámky sa síce dostali zásluhou Kamila Brabenca do tesného vedenia, ale následne vo vlastnej presilovej hre doplatili na veľkú chybu Branislava Fábryho. Tú využil Rastislav Konečný a svojim šiestym gólom v sezóne stanovil výsledok prvej tretiny na 1:1. Druhé dejstvo začnú v početnej prevahe domáci Vlci, keďže tri sekundy pred sirénou fauloval Kamil Brabenec.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:58 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Žilinčania sa zatiaľ nevedia dostať do útočnej tretiny. Tentokrát sa previnili postavením mimo hry, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    20:50
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie pálil z prvej Marek Hovorka. Najproduktívnejší domáci hokejista ale tvrdou strelou minul súperovu bránu.
     
    21:32
    Vlci sa dostali do útočnej tretiny, no nepresnou prihrávkou dali hosťom možnosť vyhodiť puk až k brankárovi Tomášovi Tomekovi.
     
    22:00
    Žilina nedokázala využiť svoju druhú presilovú hru v zápase. Kamil Brabenec už skočil na ľad a zapája sa do útočnej akcie svojho tímu.
     
    23:12
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti otáčajú skóre dnešného zápasu. Matúš Matis šikovne posunul puk na Petra Mikuša, ktorý od modrej čiary šikovne nahodil puk pred bránu. Vynikajúcim tečom sa prezentoval MAREK HOVORKA a svojim piatym gólom v sezóne dostáva Žilinu do vedenia. Asistencie: Peter Mikuš a Matúš Matis.
    23:12 HOVORKA - 2:1
     
    24:16
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Tentokrát sa dostal k strele Tomáš Sýkora, ale puk chytil do lapačky Joakim Lundström.
     
    24:46
    Žilinčania nahodili puk do útočnej tretiny, no už za ním nekorčuľovali. Cenné sekundy využili na prestriedanie jednotlivých formácii.
     
    25:12
    Hostia mohli vyrovnať skóre zápasu. Po aktivite Kamila Brabenca sa dostal k strele švihom Lukáš Hvila, no brankár Tomáš Tomek jeho pokus vyráža pravým betónom.
     
    25:58
    Domáci hokejisti sú teraz jasne lepší. Aj teraz si vytvorili tlak v útočnom pásme a len tesne minuli priestor brány Joakima Lundströma.
     
    26:34
    K nebezpečnej strele sa dostal aj Marek Hovorka. Tentokrát ale jeho pokus dokázal hosťujúci brankár vyrazil mimo nebezpečného priestoru.
     
    27:11
    Domáci hokejisti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Václav Čížek sa totiž previnil nedovoleným bránením, a tak už smeruje na trestnú lavicu.
     
    27:47
    Vlkom sa nedarí usadiť v útočnom pásme. Hokejisti Nových Zámkov získali puk a jednoducho ho posielajú až za brankára Tomáša Tomeka.
     
    28:28
    Lukáš Handlovský adresoval nepresnú prihrávku na domácich obrancov, a tak domáci tím prichádza o útočné pásmo. Žiline sa rýchlo kráti čas.
     
    29:10
    Nové Zámky sa ubránili aj v tejto presilovej hre. Vlci síce vyhrávajú, no potvrdzujú to, že v početných výhodách sa im zatiaľ vôbec nedarí.
     
    29:37
    Lukáš Kříž sa dostal k nebezpečnej strele z ľavej strany. Joakim Lundström ale puk zrazil svojim betónmi a následne prerušil priebeh hry.
     
    30:52
    Hra sa nám už prehupla do druhej polovice zápasu. Streleckým pokusom sa prezentoval Lukáš Hvila, no Tomáš Tomek bol pozorný.
     
    31:15
    Tomáš Tomek opäť radšej prerušil hru. Puk skryl pod svoju lapačku, a tak sa o pár sekúnd bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    31:38
    Domáci hokejisti si v druhej tretine zahrajú už tretiu presilovú hru. Juraj Ďurčo totiž vyhodil puk na ochrannú sieť a dostáva dve minúty za zdržovanie hry.
     
    32:00
    Marek Hovorka sa opäť dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie. Jeho strela síce minula bránu, no Žilina ostáva v pásme.
     
    32:19
    Žilina dala gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo využiť presilovú hru. Obranca Peter Mikuš nahadzoval puk pred bránu súpera, švédsky brankár puk len vyrazil pred seba a jeho zaváhanie využil PETER HÚŽEVKA. Asistencie: Peter Mikuš a Juraj Jurík.
    32:19 HÚŽEVKA - 3:1
     
    32:40
    Nové Zámky jednoznačne nie sú v pohode. Ani teraz si ich hokejisti nerozumeli v rozohrávke, a tak sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    33:35
    Hostia sa teraz nasťahovali do útočnej tretiny. Žilinčania ich ale dobre vytláčajú mimo palebných pozícii. Tomek tak nemusel zasahovať ani teraz.
     
    34:00
    Domáci sa snažili dostať do rýchleho brejku, no prihrávka na Michala Šviháleka nebola presná. Oba tímy následne posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    34:33
    Hlavný rozhodca Peter Lokšík posiela na trestnú lavicu ďalšieho hráča Nových Zámkov. Tentokrát sa hákovaním previnil voči pravidlám Marek Dubec.
     
    34:49
    Domáci hokejistom sa opäť nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Stále však majú k dispozícii veľkú časť svojej presilovej hry.
     
    35:42
    Marcel Holovič sa snažil natlačiť pred bránu súpera. Joakim Lundström ale dobre zasiahol svojou hokejkou a prekazil jeho úmysel.
     
    36:21
    Kratučký časový úsek budú hrať domáci v dvojnásobnej početnej výhode. Na trestnú lavicu totiž za držanie putuje aj ďalší obranca Václav Čížek.
     
    37:17
    Nové Zámky sa v oslabeniach dobre bránia, hoci v tom predošlom inkasovali. Tentokrát puk chytá do svojho náručia Joakim Lundström.
     
    37:46
    Nepríjemná strela z pozície pravého krídla. Joakim Lundström ale nemusel zasahovať, keďže pokus jedného zo žilinských hráčov mieril nad bránu.
     
    38:18
    Po dlhšej dobe si zahrajú presilovú hru aj Nové Zámky. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Rastislav Konečný a bude dúfať, že si odsedí celé dve minúty.
     
    38:33
    Frederik Sandgren nahadzoval puk pred bránu. Žilinčania ho ale dokázali zblokovať ešte pred Tomášom Tomekom a následne ho odpálili do bezpečia.
     
    39:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hosťom sa v závere druhej tretiny podarilo streliť kontaktný gól. Od modrej čiary tvrdo vystrelil Martin Chovan, pred bránou sa najlepšie zorientoval BRANISLAV FÁBRY a prekonáva žilinského gólmana. Asistencia: Martin Chovan.
    39:10 FÁBRY - 3:2
     
    39:44
    V záverečných sekundách sa ešte hostia snažia dostať do útočnej tretiny. Príliš sa im to ale nedarí, a tak už zrejme gól neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine majú viac dôvodov na úsmev domáci hokejisti. Tí dokázali otočiť nepriaznivý vývoj zápasu a sú bližšie k dnešnému víťazstvu. V druhej časti hry sa strelecky presadili Marek Hovorka a Peter Húževka. Vlkov ale môže mrzieť inkasovaný gól z poslednej minúty, ktorým sa zápas značne zdramatizoval. Podobne ako Peter Húževka sa vďaka pohotovej dorážke presadil Branislav Fábry.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:50 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Po peknej akcii sa k strele od modrej čiary dostal obranca Jake Cardwell. Žilinský brankár Tomáš Tomek ale včas zasiahol ľavým betónom.
     
    41:13
    Tomáš Tomek si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Z ľavej strany strieľal švihom Richard Lelkeš, no mieril len do lapačky domáceho brankára.
     
    41:45
    Žilinčania sa teraz nasťahovali do útočného pásma. Tesne predtým mal mierne problémy so zákrokom Joakim Lundström, no napokon neinkasoval.
     
    42:28
    Do útočnej tretiny sa dostal Matúš Matis. Akciu domáceho tímu ale troška zbrzdil, a tak z nádejného prečíslenia prakticky nebolo nič.
     
    43:05
    Nové Zámky sa previnili voči pravidlám ďalším postavením mimo hry. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, bližšie k domácej modrej čiare.
     
    43:48
    Hokejisti Žiliny si opäť zahrajú presilovú hru. Tomáš Sýkora sa dostával k nebezpečnej dorážke, no v poslednej chvíli ho fauloval Juraj Durčo.
     
    44:18
    K modrej čiary pálil z prvej obranca Jakub Drábek. Jeho strela však trafila len obetavého Kamila Brabenca, ktorý strelu zblokoval.
     
    44:34
    Hokejisti Nových Zámkov sa dostali do prečíslenia dva proti jednému. Akciu potiahol Ossi Sarrinen, ale svojim pasom nenašiel Kamila Brabenca.
     
    45:28
    Od modrej čiary tvrdo vystrelil aj Juraj Jurík. Jeho strela ale bola nepresná a napokon domáci hokejisti stratili útočné pásmo.
     
    46:03
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia dokázali zmazať dvojgólové manko a vracajú sa späť do boja o víťazstvo. MATEJ PAULOVIČ zakončoval po individuálnej akcii, následne poslal šikovne puk spoza brány do bránkoviska, a tam si ho zrazil do brány zrejme Tomáš Tomek. Bez asistencie.
    46:03 PAULOVIČ - 3:3
     
    46:51
    Na druhej strane si úspešný zákrok pripisuje aj brankár Joakim Lundström. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme domáceho tímu.
     
    47:16
    Michal Hudec veľmi peknou prihrávkou hľadal pred bránou Richarda Lelkeša. Ten bol ale dobre bránený a do zakončenia sa nedostal.
     
    47:57
    Nové Zámky spravili ďalšiu zbytočnú chybu v rozohrávke. Hra sa presťahuje do ich obrannej tretiny a navyše zverenci Júliusa Penzeša nemôžu striedať.
     
    48:30
    Erik Čaládi preveril pozornosť brankára Tomáša Tomeka. Ten s jeho strelou nemal najmenšie problémy a poľahky ju chytá do svojho náručia.
     
    49:03
    Tak toto bola nepríjemná zrážka domáceho Jakuba Drábeka s Patrikom Maierom. Žilinský hokejista ostal ležať na ľadovej ploche, no na striedačku ide po vlastných.
     
    49:34
    Peter Húževka hľadal prihrávkou spoza brány svojich spoluhráčov. Napokon to ale hostia zvládli a posielajú puk do stredného pásma.
     
    50:46
    Erik Čaládi opäť zamestnal domácu obranu. Svojou prihrávkou hľadal osamoteného Jozefa Timberského, no výborne zasiahol žilinský obranca.
     
    51:16
    Hokejisti Nových Zámkov si sami komplikujú situáciu ďalším zbytočným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Joakimom Lundströmom.
     
    51:45
    Hra je v týchto momentoch poriadne rozháraná. Ani jeden z tímov sa nevie dostať do nejakého zakončenia. Vhadzuje sa v obrannej tretine domácich.
     
    52:12
    A ďalšie zakázané uvoľnenie, tentorkát v podaní domácich hokejistov Žiliny. Úroveň hry teraz skutočne nie je príliš vysoká.
     
    53:16
    Joakim Lundström musel zasahovať. Peknou individuálnou akciou sa predviedol Miroslav Macejko, no jeho strela mierila len do švédskeho brankára.
     
    53:48
    Domáci hokejisti teraz zavreli súpera do obrannej tretiny. Dostali sa aj k niekoľkým strelám, no tie boli väčšinou zblokované obrancami Nových Zámkov.
     
    54:27
    Michal Hudec si korčuľoval do nebezpečného priestoru. Z pravej strany čakal prihrávku od Branislava Fábryho, no do zakončenia sa nedostal.
     
    55:00
    Prebieha posledná päťminútovka riadneho hracieho času. Oba tímy sa rozhodli striedať a poslať na ľad čerstvé sily. Aj únava v závere môže hrať rolu.
     
    55:34
    Hostia sa dostali do útočného pásma, kde si vodili domácich hráčov. Žilinčania ale hrali veľmi umne a svojho súpera do nebezpečného zakončenia nepustili.
     
    55:57
    Žilinčania sa z veľkého tlaku dostali len vďaka zakázanému uvoľneniu. Tlak Nových Zámkov tak zrejme bude pokračovať ďalej.
     
    56:31
    Z pravej strany tvrdo vystrelil Lukáš Hvila. Jeho strelu ale brankár Tomáš Tomek videl a v pohode ju chytil do svojho náručia. Vhadzovať sa tak bude pred ním.
     
    57:07
    Branislav Fábry sa dostal do veľkej šance! Predral sa cez žilinského obrancu až do zakončenia, no jeho pokus dokázal vyraziť brankár Tomáš Tomek.
     
    57:46
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú. Oba tímy si však zakladajú na poctivej defenzíve a rozhodne chcú dnes získať aspoň bod.
     
    58:22
    K nebezpečnej strele z otočky sa dostal Richard Lelkeš. Dobre ale zasiahol opäť Tomáš Tomek, ktorý je mužom posledných minút.
     
    58:58
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke a po ďalšom zakázanom uvoľnení sa hra presťahovala pred Joakima Lundströma. Ten následne musel zasahovať po strele Marcela Holoviča z tesnej blízkosti.
     
    59:24
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti zrejme rozhodujú o osude dnešného zápasu. JURAJ JURÍK z pravej strany len nahadzoval puk na bránu a Frederik Sandgren nešťastne tečoval puk za chrbát Joakima Lundströma. Asistencia: Tomáš Sýkora.
    59:24 JURÍK - 4:3
     
    59:40
    Nové Zámky hrajú bez brankára, no puk je v ich obrannej tretine. Žilinčania zbierajú cenné sekundy a zrejme dovedú zápas do úspešného konca.
     
    59:58
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak to je neuveriteľný záver! Hostia dokázali dve sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnať na 4:4! K prihrávke spoza brány sa dostal JAKE CARDWELL a takým bejzbalovým spôsobom prepasíroval puk za chrbát Tomáša Tomeka. Asistencie: Michal Hudec a Ossi Saarinen.
    59:58 CARDWELL - 4:4
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Neskutočný záver stretnutia! V Žiline budeme o pár sekúnd svedkami atraktívneho predĺženia troch proti trom. Už sa zdalo, že Juraj Jurík rozhodol o domácom víťazstve, no dve sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal skóre zápasu Jake Cardwell. Oba tímy si tak vymenia strany a zabojujú o druhý bod.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    V úvode predĺženia sa dostal k strele Kamil Brabenec. Jeho strelu švihom ale dokázal zneškodniť brankár Tomáš Tomek. Vhadzovať sa tak bude pred ním.
     
    60:45
    Žilinčania sa teraz dostali do útočného pásma, no zatiaľ sú dobre bránení a do zakončenia sa nedostali. Pri puku je Daniel Brejčák.
     
    61:34
    Žilinčania sú aktívnejší. Aj teraz sa dostali do prečíslenia, no prihrávka Marcela Holoviča na druhú stranu neprešla. Dobre zasiahol Jake Cardwell.
     
    62:42
    Rastislav Konečný sa veľmi pekne natlačil pred brankára Joakima Lundströma. Mieril do vrchných častí bráni, no švédsky brankár bol pozorný.
     
    63:21
    K strele od modrej čiary sa dostal Marek Hovorka. Jeho strelecký pokus bol ale skôr propagačný, a tak nemohol prekvapiť Joakima Lundströma.
     
    64:00
    Do konca predĺženia nám ostáva ešte jedna minúta. Z ľavej strany sa dostal do zakončenia aktívny Marcel Holovič, no hosťujúci gólman kryje puk.
     
    64:35
    Žilina dala gól!
    Je rozhodnuté! Druhý bonusový bod napokon ostáva doma. MAREK HOVORKA dostal od Daniela Brejčáka veľmi peknú prihrávku medzi kruhy a tvrdou strelou prekonal Joakima Lundströma. Asistencia: Daniel Brejčák.
    64:35 HOVORKA - 5:4
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Žiliny si v domácom prostredí pripisujú na svoje konto tretie víťazstvo za sebou. Tentokrát sa im podarilo zdolať Nové Zámky, i keď len za dva body. Tesne pred koncom sa dostali do vedenia, no dve sekundy pred koncom o svoj náskok prišli. Napokon sa domácim hrdinom stal Marek Hovorka, ktorý tvrdou strelou rozhodol dnešné napínavé stretnutie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:45:12)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 15. Konečný, 24. Hovorka (Mikuš, Matis), 33. Húževka (Mikuš, Jurík), 60. Jurík (Sýkora), 65. Hovorka (Brejčák) – 12. Brabenec (Hvila, Cardwell), 40. Fábry (Chovan), 47. Paulovič, 60. Cardwell (Hudec, Saarinen)


    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Rehák, Brejčák, Tserenok, Drábek, Macejko, Kríž, Prokop – Handlovský, Hovorka, Matis – Sýkora, Húževka, Jurík – Konečný, Holovič, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Gmitter
    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Čížek, Cardwell, Sandgren, Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier, Sucharda – Saarinen, Brabenec, Hvila – Fábry, Hudec, Tibenský – Čaládi, Lelkeš, Paulovič – Dubec, Rehák, Tábi

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Martin Krajčík, Šimon Synek
    bahis siteleri