Nitra – Vítkovice 0:5 (kon.) | IFK Helsinky – TPS 5:4 (2:1 po s.n.) | Kärpät – Sparta 0:1 (po pr.)
Rauma – HV71 3:4 (kon.) | SaiPa – Tappara 4:2 (kon.) | Plzeň – Lugano 3:3 (kon.)
Färjestad – Liberec 2:0 (kon.) | Växjö – Mnichov 4:3 (kon.) | Skellefteå – JYP 4:2 (kon.)
Frölunda – Junosť Minsk 5:0 (kon.) | Djurgården – Kuopio 2:1 (kon.) | Bern – Salzburg 3:3 (kon.)
Zürich – Wolfsburg 5:2 (kon.) | Fribourg – Košice 4:1 (kon.) | Zug – Eisbären 1:2 (kon.)
Linköping – Davos 2:3 (kon.)
konec
Fribourg-Gottéron
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HC Košice
Úterý 11.10.2016, 19:45 • BCF Arena • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:13:28)
     
    Do další fáze vyřazovacích bojů postupuje Fribourg! Švýcarský tým v utkání dominoval a zaslouženě si vybojoval postup do dalších bojů. Domácí celek určovat tempo zápasu a připsal si několik obrovských šancí. Naopak Košice působily ustrašeným dojmem a soupeři to doslova usnadnily, a tak v Lize mistrů končí.
     
    Střely na branku: 30:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Mezi kruhy se ještě objevil Roman Červenka, jehož pokus měl mířit nad rameno Miroslava Kopřivy. Ovšem tentokrát v českém souboji vyhrál brankář Košic, jenž pokus dokázal právě ramenem vyrazit.
     
    59:11
    Duel se dohrává v útočném pásmu domácího celku. Fribourg se ještě snaží soupeři nadělit "bůra", ale Miroslav Kopřiva je opět pozorný a kotouč schoval ve své výstroji.
     
    58:13
    Vyloučení v týmu HC Košice (Ondřej Šmach – 2 min., podražení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty a do další velké šance se dostal domácí tým. Po pěkné kombinaci se před branku dostal Benjamin Neukom, jenž byl falován.
     
    57:05
    Ladislav Nagy se zkoušel procpat do útočného pásma mezi mantinelem a soupeřem, což se mu nepovedlo, a tak musejí Košice opět bránit. Ovšem slovenský tým po zisku puku opět vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    56:15
    Švýcarský celek opět vyvezl černou gumu do středního pásma, odkud ji nahodil za branku Miroslava Kopřivy. Jenže ani Košice se nedostaly daleko a musejí opět bránit. Další nahození skončilo v lapačce českého gólmana.
     
    54:47
    Vhazovaní vyhrály Košice a hned přišla střela od modré čáry, kterou musel Benjamin Conz vyrazit. Fribourg se k vyraženému puku dostal první a poslal ho opět jen do středního pásma.
     
    54:42
    Fribourg už vůbec nic nevymýšlí a do útočného pásma se v posledních momentech nedostává. Švýcarský tým vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    53:53
    Po dlouhé době Košice kombinovaly za brankou soupeře, kde byly v rotaci. Ovšem domácí obránce se nakonec k puku dostal a jednoduše jej poslal do středního pásma.
     
    53:02
    Slovenský mančaft se opět dostal pod tlak a vyhazuje na další zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce českého brankáře v brankovišti Košic.
     
    Dlouhý pas na Romana Červenku končí ofsajdem, hra se opět vrátí do středního pásma. Bude se hrát opět po komerční přestávce, kde domácí trenér nabádá své hráče k lepší hře.
     
    51:35
    V posledních minutách se spíše hraje ve středním pásmu a další šance ani na jedné straně nepřibývají. Vypadá to, že duel už se bude pouze dohrávat.
     
    50:30
    Hostující tým nezvládl přihrávku na modrou čáru a kotouč mu utekl do středního pásma. I tentokrát se Fribourg ubrání a navíc je odpískané další zakázané uvolnění.
     
    49:39
    Další početní výhoda vypadá v podání Košic mnohem lépe. Slovenský tým kombinuje v útočné třetiny, ale Bejamin Conz zatím zasahovat nemusel.
     
    48:46
    Košice budou mít další šanci na snížení, když další dvouminutový trest dostává domácí Alexandre Picard. Uvidíme, co nám předvede hostující tým tentokrát.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Rivera (Rathgeb), 32. Kiezle (Mottet), 41. Rathgeb (Červenka), 42. Čevenka (Sprunger) – 28. Milý


    Fribourg-Gottéron: Conz (Saikkonen) – Schilt, Stalder, Picard, Rathgeb, Kienzle, Abplanalp, Chavaillaz – Fritsche, Neuenschwander, Rivera – Sprunger, Neukom, Červenka – Mottet, Mauldin, Ritola – Gustafsson, Chiquet, Schmutz – Loichat.
    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Vašíček, Šedivý, Dudáš, Šmach, Jankovič, Michalčin – Nagy, Hričina, Sula – Bartánus, Boltun, Bicek – Milý, Hruška, Varga – Klíma, Bartoš, Šoltés.

    Rozhodčí: Brannare (FIN), Eichmann (SUI) – Fluri, Obwegeser (oba SUI)
    04.10.2016
    Košice - Fribourg 1:1

    Branky a nahrávky: 16. Nagy (Boltun, Deyl) – 54. Červenka (Rathgeb)

    thejrc.org