Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 17.11.2016, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Viťaz si potřebuje co nejlépe pojistit sedmou pozici, která mu zaručuje účast v play-off, a utkání s běloruským Dinamem mu k tomu dává poměrně slušnou příležitost. Domácí každopádně nečeká vůbec lehký zápas. Hosté jsou totiž devátí, potřebují body a celkově ztrácejí na svého soupeře pouhé tři korálky.
     
    V utkáních obou celků v minulosti padalo poměrně hodně branek. Ten poslední z října letošního roku nabídl celkem patnáct! V posledních sedmi zápasech v základních hrací době jsme se dočkali minimálně čtyř vstřelených gólů, a to v jednom jediném případě, jinak jsme se dočkali minimálně pěti.
     
    V dresu domácího celku by mohli nastoupit obránci Jakub Jeřábek a Roman Horák, dres hostujícího celku by naopak na sebe mohl navlíknout bek Lukáš Krajíček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz: Säteri (Saprykin) – A. Semjonov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, S. Romanov, Jepišin, Berďukov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – Vyglazov, Horák, Soloduchin – Al. Stěpanov, Abdullin, Cyganov.

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Pavlovič, Chenkel, Lisovec, Kazakevič, Korobov, Mickevič, Krajíček – An. Stěpanov, Kulakov, Karaban – S. Kosticyn, Kovyršin, Klinkhammer – Ambožejčik, Ellison, Kitarov – Matěruchin, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodčí: Gebei, Gusev – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:53
    Scrivens a jeho první zákrok v hostující brance. Kopejkin založil akci na pravé straně, přihrával před branku, kam si najížděl Aaltonen, avšak ten z nelehké pozice soupeře nepřekonal.
     
    01:55
    Dinamo bylo nyní nastěhováno v útočném pásmu, chvilku tam kombinovalo, do vyloženější šance se ale stále ještě nedostalo.
     
    02:47
    Klinkhammer si najížděl před branku, jeden z jeho spoluhráčů ho hledal z pravé strany svou přihrávkou, nicméně puk jen pouze proletěl ke druhému mantinelu. Každopádně hezký náznak šance.
     
    03:35
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Jevgenij Katičev – 2 min., krosček).
     
    03:58
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově využili tuhle početní výhodu. Ellison vystřelil od modré čáry, spíše chtěl, aby puk někdo z jeho spoluhráčů lízl, a to se nakonec podařilo SERGEJOVI KOSTICYNOVI, jehož jemná teč skončila přesně pod břevnem. Säteri na tenhle pokus jednoduše neviděl. Asistence: Matt Ellison, Alexandr Matěruchin.
    03:58 Sergej KOSTICYN - 0:1
     
    05:30
    Už úvodní minuty utkání jasně naznačily, že by mohlo padat hodně gólů. Ostatně jako tomu bylo v předchozích vzájemných střetnutích.
     
    06:20
    Ellison se zase vydal vstříc snažení, co se vstřelení branky týče. Dostal se k pravé tyčce, odkud zakončoval, nicméně pouze vedle brány.
     
    07:26
    Dinamo je zatím směrem dopředu nebezpečnější a kreativnější. Zase teď musel být Säteri mezi třemi tyčemi pozorný, neboť hostující borci na něj dotírali. Hra je přerušená, vhazovat se bude před domácím gólmanem.
     
    07:51
    Hosté se opravdu snadněji dostávají do střeleckých příležitostí. Ostatně jako v tomto případě Kovyršin, jehož pumelici z levé strany musel schovat do výstroje Säteri.
     
    09:05
    Viťaz se taktéž propracoval k jakési možnosti. Scrivens navíc neměl úplně dobrý výhled. Nakonec pro minský celek dopadlo vše dobře.
     
    10:10
    Drozd nyní operoval nebezpečně na levém kruhu, kde kroužil s pukem, nakonec se ale k zakončení nedostal. Viťaz i nadále spíše tahá za kratší konec, a to nejen díky průběžnému skóre.
     
    10:59
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Rob Klinkhammer – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Alexej Semjonov – 2 min., hrubost).
     
    11:13
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Igor Golovkov – 2 min., podražení).
     
    11:55
    nebezpečně nyní vypálil během přesilovky 4 na 3 Lisovec. ALe nakonec Säteri zasahovat nemusel. Každopádně akce hostujícího celku pokračuje i nadále...
     
    12:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je tu navýšení vedení ze strany běloruského klubu. Po pěkné kombinaci zamířil přesně nad beton Säteriho parádní střelou MATT ELLISON. Asistence: Jevgenij Lisovec, Sergej Kosticyn.
    12:43 Matt ELLISON - 0:2
     
    12:59
    Oba týmy v plném počtu.
     
    15:06
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Jakub Jeřábek – 2 min., podražení).
     
    15:14
    Säteri je rozhodně ve větším zápřahu než jeho kolega na druhé straně. Viťaz má navíc problém s disciplinovaností, opět se bude muset bránit v oslabení. A to je disciplína, která mu dnes ne úplně dobře jde.
     
    15:59
    Opět se do dobré pozice dostal Kosticyn. Säteri zase s velkým štěstím odolal. Každopádně jeho spoluhráči mu před brankou ne úplně dobře pomáhají.
     
    17:06
    Domácí v plném počtu.
     
    18:15
    Nikulin byl na levé straně docela sám, z pravé strany dostal pěknou přihrávku, jenže ze slušné pozice napálil pouze gólmana Scrivense. Ten mezi třemi tyčemi působí zatím jistým dojmem.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Dinamo je zatím na půdě Viťazu lepším týmem. Směrem dopředu je aktivnější, vytváří si daleko více gólových šancí, je kreativnější. A díky trefám Kosticyna s Ellisonem opravdu zaslouženě vede o dvě branky. Domácí se budou muset po přestávce hodně zlepšit, aby výsledek dali ještě nějakým způsobem do kupy. Hosté mají před dalšími dvěma dějstvími celkem pohodlný náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:30
    Viťaz potřebuje být směrem dopředu aktivnější. Scrivens se mezi třemi tyčemi v prvním dějství moc nezapotil. Jestli Dinamo přidá ještě jeden zásah, bude se domácím ztrátu dohánět opravdu hodně těžko.
     
    23:20
    Hra přerušená, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    23:49
    Stěpanov si sjel na pravou stranu, odtud ostře vypálil, jeho rána byla ovšem tečovaná do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Säterim.
     
    24:19
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Ambožejčik – 2 min., podražení). Trest odpyká Danila Karaban.
     
    24:25
    Tohle bylo hodně zajímavé rozhodnutí rozhodčích. Ambožejčik sice od Vyglazova dostal úder a musel odejít na střídačku. Každopádně byl vyloučený právě on za podražení. Na trestnou pak musel usednout jeho spoluhráč Karaban.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Sergej Kosticyn – 2 min., sekání).
     
    26:00
    Dvojnásobná početní výhoda pro Viťaz. Tohle může být velká možnost pro domácí. Jeřábek se nyní dvakrát pokusil zakončit, avšak nebyl úspěšný.
     
    26:42
    A další pokus Jeřábka! Ani v tomhle případě se však domácí neradovali ze vstřelení branky. Předtím Kopejkin nedokázal u tyčky zavěsit do zcela odkryté svatyně za ležícího Scrivense. Teď už hraje Viťaz pouze v pěti proti čtyřem.
     
    27:27
    Klinkhammerovi se podařilo dostat puk mimo vlastní obranné pásmo. Viťaz zkrátka z téhle přesilovky nevytěží vůbec nic.
     
    27:35
    Hosté v plném počtu.
     
    28:10
    Ihned po skončeném oslabení Dinamo zase začalo útočit. A Matěruchin měl poměrně dvě dobré příležitosti. Nicméně obrana Viťazu si nakonec dokázala poradit, i zásluhou dobře postaveného Säteriho.
     
    29:15
    Kulakov se dostal u červené čáry k puku, nakonec dokázal vjet do pásma, ale o touš přišel. Dinamo ještě chvilku drželo útočnou třetinu, nicméně dále už nijak výrazně nezahrozilo.
     
    30:19
    Korobov dostal puk na modrou čáru a ihned z první vypálil. Nicméně se nesetkal s přesnou muškou. Na ledě je jinak už zpátky Ambožejčik, který před pár minutami inkasoval tvrdý úder a musel na střídačku.
     
    31:35
    Tohle byl nepříjemný střet brankáře Säteriho s jedním z protihráčů. Ten do něj vjel nechtěně plnou rychlostí. Domácí brankář by ale nakonec měl být v pořádku.
     
    32:21
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Ben Scrivens – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Alexandr Matěruchin.
     
    32:59
    Do úniku se dostal v oslabení Klinkhammer. Naštěstí pro domácí nevjížděl do pásma sám, byl bráněn. A jeho střela z úhlu tak Säteriho překvapit nemohla.
     
    33:55
    Tohle je jen další mizerná početní výhoda Viťazu. Scrivens mohl být mezi třemi tyčemi znovu relativně v pohodě.
     
    34:21
    Hosté v plném počtu.
     
    35:30
    Dinamo si zkrátka i nadále drží pohodlný náskok. Viťaz na jeho obranu nedokáže najít absolutně žádný recept. Ani v tomhle dějství zkrátka z domácí strany nepřišlo výrazné zlepšení.
     
    36:21
    Kulakov to myslel hodně hezky! Säteri jeho pokus nedokázal udržet ve výstroji a málem se k dorážce dostal jeho soupeř. Naštěstí pro domácí dopadlo vše dobře.
     
    37:33
    Säteri schoval puk do svojí lapačky. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    38:05
    Dvě minuty do konce. Dinamo bude chtít hlavně neinkasovat do šatny. Zatím má utkání plně pod svojí kontrolou. Vhazování nyní provedou rozhodčí ve středním pásmu.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:31
    Pěkná akce domácího celku na závěr tohoto dějství! Kempe z levé strany našel na druhé straně zcela volného Aaltonena, jenže ten svůj pokus nasměroval pouze do lapačky Scrivense. Hostující gólman si i nadále mezi třemi tyčemi vede výborně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Druhé dějství nám žádnou změnu skóre nenabídlo. Dinamo žádnou další branku nepřidalo, je ovšem pravda, že mírné zlepšení ze strany Viťazu přišlo na řadu, takže možná proto znovu neinkasoval. Každopádně domácím takový výkon k úspěchu stačit nemůže. Hosty potřebují začít přehrávat, aby ještě průběžný stav dostali alespoň do nerozhodného výsledku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Aaltonen předal puk Kempemu, ten od pravého mantinelu vystřelil, nicméně jeho pokus neměl takové parametry, aby Scrivense vyloženě nějaký výrazně překvapil.
     
    41:26
    Klinkhammer z levé strany zkusil překvapit Säteriho. Domácí brankář se však nenechal překvapit. Bude se navíc vylučovat, pravděpodobně se Jeřábek dopustil svého druhého přestupku proti pravidlům v tomto zápase.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Jakub Jeřábek – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:41
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tohle je možná poslední hřebíček do rakve Viťazu. Klinkhammer hledal před brankou Kosticyna, ten se do puku netrefil, nakonec se však touš odrazil k volnému JEVGENIJOVI KOVYRŠINOVI, jenž zakončil přesně k tyči. Asistence: Sergej Kosticyn, Rob Klinkhammer.
    41:41 Jevgenij KOVYRŠIN - 0:3
     
    43:09
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Stanislav Romanov – 2 min., držení protihráče).
     
    43:30
    Matěruchin se u levé tyčky dostal k zakončení. Jenže Säteriho z blízkosti překonat nedokázal. Dinamo je i nadále při chuti, hraje s pohodlným náskokem naprosto v pohodě.
     
    45:00
    Za chvilku bude po početní výhodě Dinama. Hostům každopádně tahle skutečnost příliš vadit nemusí.
     
    45:09
    Domácí v plném počtu.
     
    45:44
    Jeřábek je dnes nejaktivnějším Čechem tohoto duelu. Scrivense opět zaměstnal svým pokusem, každopádně minský gólman zase neměl výraznější potíže.
     
    47:05
    Pavlovič nahazoval puk od modré čáry, nakonec se k němu Drozd nepropracoval. Jenže nakonec Säteri musel předvést několik dobrých zákroků. Obrana Viťazu jednoduše vůbec nestíhá.
     
    48:28
    Že by naděje pro domácí celek? Nakonec ne, sudí byli proti. Afinogenov dokázal před Scrivensem z blízkosti najít skulinku ve výstroji hostujícího gólmana poté, co to z úhlu nedokázal Makejev. Rozhodčí ještě přezkoumávali předchozí ofsajd druhého jmenovaného. A nakonec se shodli, že opravdu porušil pravidla. Celkem smůla pro Viťaz.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Lukáš Krajíček – 2 min., podražení).
     
    49:43
    Aaltonen mířil nad rameno Scrivense, ten však vyrážečkou dokázal zasáhnout. A nakonec hostující brankář kryl i pumelici od modré čáry.
     
    50:10
    I tomuhle oslabení se Dinamo zatím brání slušně. A teď se hostům podařilo dostat puk do bezpečí.
     
    50:41
    Makejevova rána z pravé strany se neujala. Scrivens byl zase mužem na svém místě. Viťaz se v koncovce zkrátka i nadále hodně trápí.
     
    50:55
    Hosté v plném počtu.
     
    51:43
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Afinogenov.
     
    53:15
    Stěpanov sice nedostal zcela ideální přihrávku, nakonec však společnými silami Dinamo udrželo pásmo. A právě hostující forvard si nakonec sjel do mezikruží, odkud vypálil. Säteri předvedl výborný zákrok.
     
    53:43
    Domácí v plném počtu.
     
    54:30
    Nějakých pět minut a kousek zbývá do konce tohoto střetnutí. Pokud se Viťaz opravdu nenadechne k nějakému zázračnému obratu, odveze si minský celek důležité tři body z půdy svého konkurenta v boji o play-off.
     
    55:05
    Snad jen druhá lajna Viťazu dnes snese přísnější parametry. Především pak Aaltonen s Kempem několikrát ohrozili Scrivense, ostatně jako v tomto případě. Jenže v koncovce se i oni dva, včetně svého parťáka z útoku Kopejkina, trápí i nadále.
     
    55:25
    Ou, to je nepříjemná záležitost pro minské Dinamo. Kosticyn totiž leží na zemi a nechce se mu nahoru. Dokonce museli na ledovou plochu zdravotníci, kteří ho přenášejí na nosítkách. Smolné a nezaviněné zranění v závěru tohoto utkání. Především v budoucích zápasech by mohl týmu citelně chybět.
     
    56:10
    Utkání se už dohrává jen z povinnosti. Všichni už chtějí dokončit bez zdraví. To ostatně chtěl i Kosticyn, ale nebylo mu dopřáno.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:05
    Už jen pár desítek sekund a zazní závěrečná siréna. O vítězi tohoto souboje je zkrátka rozhodnuto. Domácí se ani nepokoušejí o power-play.
     
    Konec zápasu.
     
    Scrivens nakonec dokázal udržet čisté konto. Hostující celek přidal ve třetím dějství pojišťovací branku zásluhou Kovyršina (v první třetině se trefili Kosticyn a Ellison) a pak už si pohodlný náskok hlídali. Velkou smůlou je pak zranění Kosticyna, který musel být odvezen na nosítkách zhruba pět minut před koncem za rozhodnutého stavu. Viťaz tohle střetnutí vůbec nezvládl. I když mu v poslední části utkání nebyl uznán gól kvůli ofsajdu, stejně by asi tenhle moment nic nezměnil. Domácí působili po celých 60 minut hodně neškodným dojmem.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:58:20)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Kosticyn (Ellison, Matěruchin), 13. Ellison (Lisovec, S. Kosticyn), 42. Kovyršin (S. Kosticyn, Klinkhammer)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri – A. Semjonov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, S. Romanov, Jepišin, Berďukov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – Vyglazov, Horák, Soloduchin – Al. Stěpanov, Abdullin, Cyganov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens – Pavlovič, Chenkel, Lisovec, Kazakevič, Korobov, Mickevič, Krajíček – An. Stěpanov, Kulakov, Karaban – S. Kosticyn, Kovyršin, Klinkhammer – Ambožejčik, Ellison, Kitarov – Matěruchin, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodčí: Gebei, Gusev – Bersenjov, Judin
    bahis siteleri