Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Barys 7:1 (kon.)
Jokerit – Ufa 2:1 (2:0 po s.n.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 2:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 04.12.2016, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek v poslední třetině už pouze mírnil svoji porážku – po sympatickém výkonu snížil na rozdíl dvou branek Darzinš, poté to zkusili domácí bez gólmana, ale to potrestal střelou do prázdné Jakuceňa. Poslední slovo ale stejně měli domácí hráči Dinama, kteří se prosadili v poslední minutě dorážkou Indrašise a pečetili tak skóre na 2:4.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek nedělního večera. (18:18:21)
     
    Konec zápasu.
    59:23 Miks INDRAŠIS - 2:4
     
    59:23
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je alespoň znovu sníženo a sympatický výkon Rigy je tak částečně odměněn. Po rychlém kontru se dostal ke střele z dálky Galvinš, jeho pokus Děmčenko vyrazil pouze před sebe, kde byl jako první MIKS INDRAŠIS, jenž dokázal puk doklepnout do sítě! Asistence: Guntis Galvinš a Oskars Cibulskis.
     
    58:25
    Po hodně tvrdé srážce se spoluhráčem zůstal na zemi domácí kapitán Meija, ovšem nakonec odjel po svých, i když dnes už určitě končí.
    57:30 Maxim JAKUCEŇA - 1:4
     
    57:30
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí hodně riskovali a zkusili to bez gólmana, tento tah ale nevyšel – MAXIM JAKUCEŇA se dostal v útočné třetině k puku, měl dost času na to, aby zamířil a tak vlastně neměl žádný problém s tím, aby dokázal propálit blokujícího Redlihse, který se snažil marně! Asistence: Alexandr Černikov a Vasilij Děmčenko.
     
    56:18
    Domácí se ještě snaží se zápasem něco udělat a tlačí se dopředu, ovšem nemohou se dostat do další větší šance, i když Traktor už duel rozhodně nemá tak pod kontrolou.
    55:10 Lauris DARZINŠ - 1:3
     
    55:10
    Riga právě vstřelila branku!
    No a přeci jen je nakonec alespoň sníženo! LAURIS DARZINŠ se vrátil z trestné lavice s velkým elánem a dokázal se dostat do palebné pozice – jeho první střelu sice ještě vyrazil Děmčenko, ale na dorážku už byl krátký a puk tak skončil v brance! Asistence: Aleksandrs Jerofejevs.
     
    54:22
    Zatím se Čeljabinsku tato přesilovka moc nedaří, na šanci čekáme marně a o něco lepší je dokonce Riga.
     
    53:29
    Hra je hodně vyrovnaná a domácí celek se sice snaží, ale nejde mu dostat se do nějaké další šance – i když za svůj výkon v této třetině by si alespoň nějakou branku zasloužil.
     
    52:49
    Domácí půjdou do oslabení, jejich útočník Lauris Darzinš totiž je vyloučen za podražení.
     
    52:25
    Na zem opět musel po delší pauze Jakub Sedláček, který si počkal na pokus Kručinina – byl úspěšný, neboť ho schoval v lapačce.
     
    51:39
    Přesilovka už je za námi a ke střele se po jejím konci dostal Redlihs, který ale bránu netrefil, protože mu puk na poslední chvíli sjel po holi.
     
    50:08
    Další obrovská tutovka, k dorážce kousek před brankou se dostal Darzinš, který ovšem trefil pouze roztaženého Děmčenka!
     
    49:46
    Toto byla velká šance na snížení, ke střele se po odraženém puku dostal od modré čáry Redlihs, jehož ránu pouze centimetry vedle tyčky tečoval Kulda!
     
    48:39
    Domácí nakonec půjdou hrát přesilovku, protože vyloučen byl za hru vysokou holí Alexandr Černikov, který si tak jde odpykat dvě minuty.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 56. Darzinš (Jerofejevs), 60. Indrašis (Galvinš, Cibulskis) – 13. Roy (Pestunov), 28. Szczechura (Pestunov), 34. Kručinin (Szczechura), 58. Jakuceňa (Černikov, Děmčenko)


    Dinamo Riga: Kalninš (41. Sedláček) – Mullen, K. Redlihs (A), J. Redlihs, Jerofejevs, Cibulskis, Galvinš – Meija (C), Gillies, Shugg – E. Kulda, Sčastlivyj, Skvorcovs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs (A).
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Borodkin, N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), Mamajev, A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Pestunov (A), Roy – Peňkovskij, Gubarev, Šolochov.

    Rozhodčí: Gusev, Kulakov – Sivov, Šeljanin
    thejrc.org