Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Liberec 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 3:6 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Olomouc
1:5 (0:1, 0:4, 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 22.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Švrček se dostal ke kotouči po laxnosti v olomoucké rozehře, jeho pumelice však brankou neskončila. Kotouč jen orazítkoval spojnici!
    48:57 Marek LAŠ - 1:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc Pöpperleho nulu přece jen překonává! Po přesilovkové kombinaci se tvrdou ránou z mezikruží prosazuje MAREK LAŠ. Asistence: Juraj Mikúš, Martin Vyrůbalík.
     
    48:19
    Sparta jde do čtyř hráčů, na trestnou lavici totiž zamířil Martin Gernát díky hrubosti.
     
    45:01
    Škůrek se po chvíli mihl u dalšího důležitého momentu. Ujíždějícího Pecha totiž při jeho snaze o kličku ještě stačil odzbrojit obranným zákrokem, který byl navíc v rámci pravidel. Olomoucký obránce si tak může vychutnat ohlasy tribun.
     
    44:39
    Škůrek mířil přesně do šibenice, jenomže Pöpperle vytáhl parádní zákrok, když jeho střelu vytěsnil vyrážečkou. Domácí se tak ani teď nedočkali branky.
     
    38:26
    Nedomlel se postaral o další zajímavou možnost na skórování, Konrád s velkou dávkou štěstí puk vytěsňuje do ochranné sítě za bránou.
     
    37:04
    Vrána se obtočil kolem brány a okamžitě se pokusil o rychlou palbu na bránu, Konrád jeho jedovatou ránu jen štěstím vyráží do rohu.
     
    35:03
    Olomoučtí útočníci se postarali o pořádný rozruch před brankovištěm Pražanů, ale v těchto chvílích se musí co nejrychleji vracet ke své svatyni. Konrád musí jen s obtížemi vykrýt break soupeře.
     
    34:05
    Sparta se bude hrát v oslabení. Lukáš Pech (SPA) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
    33:44 Andrej KUDRNA - 0:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dnes se opravdu domácí neukazují v blyštivé formě. Sparta se totiž ujímá těsně po půlce zápasu už pětibrankového vedení, když ANDREJ KUDRNA pálí z mezikruží po zpětné nahrávce přesně do sítě. Konrád se za pukem jen ohlédl. Asistence: Dominik Uher, Jan Piskáček.
     
    32:10
    Olomoucký break tři proti jednomu není využit. Přihrávku Holce totiž na poslední chvíli ztečoval dobruslující Gernát do ochranné sítě.
    30:52 Juraj MIKUŠ - 0:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta dnes nemá problém s produktivitou! JURAJ MIKUŠ využil chyby domácích a po ráně ze střední vzdálenosti se trefuje ze bezmocného Konráda, který podle všeho měl částečně zakrytý výhled. Bez asistence.
     
    28:49
    V těchto chvílích však měl domácí tým jasnou gólovku! Skladaný ujížděl naprosto osamocen na Pöpperleho klec, jenomže selhal v zakončení, když puk poslal pouze do připraveného betonu. Olomouc tak na první branku musí čekat.
     
    27:03
    Petr Strapáč (OLO) se u mantinelu postaral o pořádné vzrušení, když poslal hráče soupeře tvrdě na mantinel. Sudí mu udělují dvouminutový trest za krosček.
     
    24:06
    Tomáš Netík (SPA) se v těchto okamžicích musí pakovat na trestnou lavici. Olomouc si tak zahraje první přesilovku.
    23:39 Jaroslav HLINKA - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do trháku! Po krásné přesilovkové kombinaci se lehkou tečí prosazuje do odkryté brány, kam se nestačil přesunout Konrád, JAROSLAV HLINKA. Tímto pohledným momentem zvyšuje vedení Sparty už na 3:0. Asistence: Petr Vrána, Juraj Mikuš.
     
    23:24
    Cingel zůstává ležet na ledě u vlastní brány, Vilém Burian (OLO) je vyloučen za vysokou hůl.
    22:40 Lukáš KLIMEK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí dostávají další direkt. LUKÁŠ KLIMEK se totiž dokázal zorientovat, projet mezi domácími obránci a ještě k tomu propálit brankáře Konráda, kterému propadl kotouč mezi betony. Asistence: Petr Vrána, Jan Švřček.
     
    16:23
    Škůrek se nadvakrát snažil ohrozit soupeřovu branku, ale ani v jednom případě nezamířil mezi tři tyče. Po druhé ráně se ale k dorážce ještě dostat Skladaný, puk však skončil jen u připraveného Pöpperleho.
     
    14:07
    Mikuš poslal mířené nahození k Pechovi, který se lehkou tečí jen tak tak nezapisuje mezi střelce. Puk bránu domácích ale totiž těsně přeletěl a zaletěl až do ochranné sítě.
    12:07 Miroslav FORMAN - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se přece jen ujímá vedení. Olomoucká defenzíva předvedla velkou hrubici, když za sebou nechala dva soupeřovy hráče, což zpozoroval i Netík, který vyslal parádní pas k MIROSLAVU FORMANOVI. Ten se bez problému prosazuje po kličce do protipohybu Konráda. Asistence: Tomáš Netík.
     
    10:59
    Hlinka se ocitl mezi kruhy úplně osamocen, ale svou výhodu nezužitkoval. Konrád totiž s ledovým klidem proti ráně zápěstím zasahuje.
     
    09:19
    Petr Strapáč (OLO) s Janem Švrčkem (SPA) se do sebe pustili, aniž by se vyskytovali u puku. Sudí je tak oba po zásluze vylučují na trestnou lavici.
     
    08:49
    Piskáček vypálil tvrdou ránu, jenomže narazil na odpor Konráda, který předvádí další těžký zákrok. Před brankovištěm se ještě pošťuchuje několik skupinek, ale vypadá to, že to nebude nic vážného.
     
    05:56
    Jaroměřský pálil po uvolnění přímo do lapačky Pöpperleho, která si dokázala poradit i s razancí olomouckého beka. Sparťanští obránci ještě pro jistotu kontrolují případný vypadlý puk, situace se už ale pro vyvinula příznivě.
     
    04:47
    Kumstát s Formanem mohli využít velké chyby Hanáků v rozehrávce, ale ani jeden se před Konráda nedokázali natlačit. Domácí tak první vážnou příležitost hostů přežili.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 49. Laš (J. Mikúš, Vyrůbalík) – 13. Forman (Netík), 23. Klimek (P. Vrána, Švrček), 24. J. Hlinka (P. Vrána, Mikuš), 31. Mikuš, 34. Kudrna (Uher, Piskáček)


    HC Olomouc: Konrád (Pospíšil) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Houdek (A), Matai, Staněk – Skladaný, J. Knotek, Laš – T. Mikúš, J. Mikúš, Holec – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Burian – Rác.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (F. Novotný) – Piskáček, Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Nedomlel, Barinka – Klimek, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Kudrna, Cingel, Uher – Forman, Pech, Kumstát (A) – Netík, Ihnačák, Černoch.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4556
    bahis siteleri