Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 11.01.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:05 Jeff TAFFE - 3:2
     
    62:05
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak jsou to nakonec domácí, kdo bere ten bonusový jeden bod! Bully ve středním pásmu vyhráli domácí, puk se dostal k Cheechoovi, jenž na hraně ofsajdu nabil JEFFOVI TAFFEMU a ten dokázal přízemní ránou přesně na zadní tyč odčarovat zatím kouzlo Sochatskijho, který svůj tým držel i v prodloužení! Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    61:55
    Do tutové šance se dostal ve výhodě hrající Slovan – zcela sám byl v mezikruží Taffe, Sochatskij si ale vyjel a jeho bombu zvládl vyrazit!
    59:23 Kyle CHIPCHURA - 2:2
     
    59:23
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak je srovnáno a neuvěřitelné dílo domácího celku je dokonáno! Hrdinou okamžiku je KYLE CHIPCHURA – ten si najel před branku na Taffeho prudkou přihrávku, kterou zpracoval bruslí a dokázal jí pohotově nadzvednout tak, že prostřelil bezmocného gólmana Sochatskijho! Asistence: Jeff Taffe.
     
    58:52
    Do velké šance se dostal i Žiga Jeglič, který si najel na střílený pas před branku, trefil ale pouze beton soupeřova gólmana!
     
    58:29
    Domácí už hrají bez Barryho Brusta, zkouší tedy hru šesti proti čtyřem.
     
    56:51
    Neskutečný tlak Slovanu, ke střele se dostal těsně před gólmanem hostů Cheechoo, jeho pokus ale zastavil Sochatskij, ani sám nevěděl jak, nějakou částí své výstroje!
     
    55:58
    Do velké šance se dostal Chipchura, ke kterému se odrazil puk do levého kruhu, svojí střelou ale trefil pouze levý beton připraveného Sochatskijho.
     
    55:19
    Anatolij Golyšev dostává naprosto zasloužený trest 5 + do konce zápasu a na ledě bratislavské arény se tak tento hráč dnes už neobjeví.
    55:19 Zákeřný zákrok Golyševa na Nedorosta.
     
    55:19
    Tak toto byl hodně ošklivý a zákeřný zákrok hostujícího Golyševa! Ten nabral zcela mimo hru Nedorosta, jenž se vůbec nekoukal na souboj a po hrozivém zákroku ramenem přímo do obličeje končí na ledě – poté se svého spoluhráče vydal mstít Taffe, do hry musejí i nosítka.
     
    54:25
    K hodně jedovaté tečované ráně se dostal Starosta, jeho pokus ale dokázal špičkou lapačky tečovat mimo branku dnes opravdu famózní Sochatskij.
     
    49:54
    A domácí jdou znovu do oslabení, na trestnou lavici musí usednout Václav Nedorost, protože se provinil hákováním.
     
    49:29
    A po chybě obrany hostů jel zcela sám na Sochatskijho Cheechoo, ovšem hostující gólman si na jeho střelu zkušeně počkal a betonem ji skvěle vyrazil mimo!
    49:06 Pavol SKALICKÝ - 1:2
     
    49:06
    Slovan právě vstřelil branku!
    A domácí jsou konečně a zaslouženě zpět v zápase! Ke střele od modré čáry se dostal Rosandić, jehož ránu tečoval kousek před gólmanem Lušňák a dílo dokonal na zadní tyči číhající PAVOL SKALICKÝ, jenž puk pohodlně uklidil do odkryté sítě! Asistence: Patrik Lušňák a Mislav Rosandić.
     
    45:04
    Slovan má obrovskou smůlu, protože teď se opět zaskvěl Sochatskij – ten si nejprve se štěstím poradil s pokusem Jegliče, aby následně dokázal nadvakrát zkrotit i dorážku Sádeckého!
     
    37:16
    Je tu další oslabení, kterému bude muset čelit domácí výběr, na trestnou lavici míří Andrej Šťastný, který se provinil podražením.
    25:53 Arťom GAREJEV - 0:2
     
    25:53
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak toto byla velká chyba obrany domácího Slovanu, který při této situaci zcela propadl. Po krásném pasu Vasilevskiho se ukázalo, že ARŤOM GAREJEV čekal na modré čáře zcela volný a tak jel sám na Brusta – proti němu nic nevymýšlel a důraznou ránou mimo jeho dosah dokázal navýšit náskok Avtomobilistu na dvě branky! Asistence: Alexej Vasilevskij a Michal Čajkovský.
     
    24:59
    Jekatěrinburg se ale vůbec nemůže dostat do tlaku, protože to věčné vylučování hru hodně narušilo – naopak, z ničeho nic jel po lapsu hostující obrany zcela sám Sersen, který se vrátil z trestné lavice! Ovšem tváří v tvář Sochatskijmu se nechal zastínit jeho mrštnou lapačkou.
     
    23:59
    Série poměrně rychlých vyloučení pokračuje, sednout si jde i Ivan Švarný, který si celkem okatě za vlastní brankou podržel svého protihráče.
     
    23:02
    Ale síly se takřka hned vyrovnají, protože bezprostředně po bully opět fauloval Petr Koukal a jde si sednout za nedovolené bránění.
     
    23:00
    Teď pro změnu míří na trestnou lavici Michal Sersen, který si tu musí odpykat dvouminutový trest za hrubost.
     
    20:30
    Slovan bude poměrně rychle hrát přesilovku, na trestnou lavici míří Čech Petr Koukal, jenž hákoval Cheechooa.
     
    19:37
    Na konci této dvacetiminutovky se ale hra už vyrovnala a do tutové šance se dostal i Jekatěrinburg – střela z hole Simakova, který dorážel po nejistém zákroku Brusta, se zastavila o tyčku!
     
    09:48
    Je tu první početní výhoda i pro domácí celek, který může využít vyloučení Jegora Žuravljova, jenž byl poslán na trestnou lavici za podražení.
     
    06:23
    Je tu první vyloučení, do oslabení půjdou domácí – Ivan Švarný ve vlastní třetině sekl do hole svého protihráče a jde si tak sednout na dvě minuty.
     
    05:55
    Do velice dobré šance se dostal Jonathan Cheechoo, kterého vychytal Sochatskij! Poté ten samý hráč ještě nabil Taffeovi, který měl poloodkrytou branku, ale hostující brankář jeho pokus zázračně zastavil lapačkou!
    01:07 Anatolij GOLYŠEV - 0:1
     
    01:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak toto je velmi smolný okamžik pro Slovan, který po minutě inkasuje! ANATOLIJ GOLYŠEV se dostal s pukem za branku Brusta, chtěl přihrávat puk do skrumáže před branku, trefil ale zezadu právě Brustovu brusli a od té se puk odrazil do sítě! Asistence: Alexej Simakov a Alexej Vasilevskij.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 50. Skalický (Lušňák, Rosandić), 60. Chipchura (Taffe), 63. Taffe (Cheechoo) – 2. Golyšev (Simakov, Alexej Vasilevskij), 26. A. Garejev (Alexej Vasilevskij, Čajkovský)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Starosta, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Jeglič, Sádecký, Nedorost – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Halama.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Lisutin) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Timašov, Ščitov (A), Žuravljov, Turbin, Ščemerov, Kivistö – Simakov (A), A. Romanov, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Ivašov – Buchtele, Tičar, Čistov.

    Rozhodčí: Beljajev, Ščeňov – Gordenko,Tomilov
    bahis siteleri