Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 1:2 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Prešov 4:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
4:1 (3:1)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 19.08.2017, 19:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Tentokrát sa spoločne pozrieme do Zlatých Moraviec, kde domáci ViOn privíta posledný tím minulého ročníka 1. FC Tatran Prešov. Zápas sa začína v tradičnom čase o 19:00 hod.

    ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce majú po úvodných štyroch kolách na konte šesť bodov. Dva domáce zápasy vyhrali, ale na pôde súpera sa im zabodovať ešte nepodarilo. Treba však uznať, že zverenci Juraja Jarábka mali náročný žreb. Napriek tomu dokázali zdolať majstrovskú Žilinu, v európskych pohároch zainteresovaný Ružomberok a takmer ozbíjali o body aj Slovan Bratislava. Naposledy prehrali pod Zoborom najtesnejším rozdielom a spomínaný 54-ročný tréner si nedával servítku pred ústa. Ostro kritizoval výkon hlavného rozhodcu Borisa Marhefku, ktorý podľa neho neprávom vylúčil Miloša Nikoliča. Ten tak logicky do dnešného zápasu zasiahnuť nemôže. Možno aj pocit frustrácie zo zápasu s Nitrou poznačil výkon ViOnu v stredajšom pohárovom zápase. Zlaté Moravce sa trápili na ihrisku TJ KOVO Beluša, no v záverečnej štvrťhodine upravili skóre zápasu na konečných 2:4. Na piatich ligových góloch sa zatiaľ podieľali traja hráči, pričom Róbert Gešnábel a Peter Orávik sa presadili dvakrát.

    TATRAN PREŠOV

    Tatran Prešov má takisto na konte šesť bodov. Šokujúco vyhral v druhom kole na pôde Žiliny a v predošlom zápase si vo východniarskom derby poradil aj s Michalovcami 0:1. Nastúpil s ofenzívnejším rozostavením, chcel hrať aktívne a tento zámer sa mu vyplatil. Pohľad na tabuľku je tak pre zverencov Miroslava Janteka mimoriadne lichotivý, veď v minulom ročníku vyhrali len o jeden zápas viac. Napriek tomu musia Prešovčania popracovať na defenzíve, keď v štyroch dueloch inkasovali až jedenásť gólov. Päť kúskov dostali od Slovana a takisto im na pohode nepridal ani výprask 0:4 od nováčika z Nitry. Akoby mali problémy s fyzickou kondíciou. Svedčí o tom fakt, že až osem gólov inkasovali v druhom polčase. Najlepším strelcom tímu je len 20-ročný Roland Černák, ktorý svojim tretím gólom v sezóne rozhodol aj spomínaný zápas na Zemplíne. Zaujímavosťou je, že Prešov v posledných troch zápasoch v Zlatých Moravciach nestrelil gól a naposledy tu vyhral v roku 2012.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (C), Karlík, Horník, Záhumenský – Nascimento, Bariš, De Oliveira Silva, Orávik – Gešnábel – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Paixao da Silva, Ujlaky, Jamrich, Jančura, Renan Renan, Baggio da Costa.

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala, Bartek, Udeh, Dzurík – Micherda, Sedlák, Katona, Adekunle – Černák – Grzegorz.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Miliutin, Lenárt.

    Rozhodcovia: Michal Smolák – Rastislav Žákech a Juraj Lieskovský.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Zlatých Moraviec, ktorí sa budú snažiť predĺžiť svoju stopercentnú domácu bilanciu. Prvý nákop im ale nevyšiel, a tak sa dostane k lopte Prešov.
     
    2
    V úvodných minútach majú územnú prevahu domáci hráči. Po pravej strane sa snažil presadiť Peter Orávik, ale jeho snahu zastavil dobrým obranným zákrokom Ján Dzurík.
     
    3
    Pred niekoľkými sekundami sme videli aj prvý strelecký pokus dnešného stretnutia. Domáci stratili loptu v strede poľa, hostia sa dostali do brejku, ktorý však zakončil nepresnou strelou poľský útočník Jakub Grzegorz.
     
    4
    Domáci futbalisti v úvode zápasu kopia príliš veľa chýb v rozohrávke. Teraz sa to snažil využiť Issa Adekunle, ale svoje defenzívne povinnosti si splnil pravý obranca Timotej Záhumenský.
     
    5
    V domácom drese sa snažil niečo vymyslieť hrotový útočník Ľubomír Urgela. Toho ale nastrelil jeden z obrancov Prešova, a tak bude nasledovať len odkop od brány Jozefa Taliana.
     
    6
    Teraz sme videli peknú akciu futbalistov z východného Slovenska. Po ľavej strane sa predral do šestnástky Lukáš Micherda a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do gólovej koncovky dostal Issa Adekunle.
     
    7
    Registrujeme prvý strelecký pokus aj na domácej strane. Spoza šestnástky ľavačkou pálil Róbert Gešnábel, ale jeho projektil mieril vysoko nad bránu Jozefa Taliana.
     
    8
    Hra je teraz prerušená, pretože na trávniku zostal ležať Christopher Udeh. Obranca hostí ale bude v poriadku a v zápase bude pokračovať bez ošetrenia.
     
    9
    Na začiatku deviatej minúty musel zasahovať brankár Pavel Kováč. Spoza pokutového územia vystrelil Tomáš Sedlák, no jeho pokusu chýbala razancia i presnejšie zakončenie.
     
    10
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu, keďže Richard Kačala fauloval v súboji dvoch hráčov s číslom 9 Clebera Silvu Nascimenta. Loptu si už berie do rúk Peter Orávik a pošle ju do nebezpečného priestoru.
     
    11
    Peter Orávik poslal pekný center do šestnástky súpera, ale Karol Karlík nedokázal hlavičkovať. Následne ešte centroval jeden z domácich hráčov, no pramení z toho len odkop od brány.
     
    12
    Pekná akcia domácich futbalistov. Po zblokovanej strele Clebera sa dostal do zakončenia Damián Bariš, no tesne minul bránu Jozefa Taliana. Každopádne, v úvode zápasu vidíme celkom zaujímavý futbal.
     
    13
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, keďže podľa hlavného rozhodcu si vo vzdušnom súboji počínal nedovolene Peter Orávik. Pri lopte sú tak Prešovčania, ktorí môžu založiť novú útočnú akciu.
     
    14
    Registrujeme ďalšie nedovolené zákroky. Najskôr bol faulovaný Mateus De Oliveira Silva, ale o niekoľko sekúnd na to si pred šestnástkou hostí pomohol útočným faulom aj útočník Ľubomír Urgela.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu dnešného duelu. Sledujeme svižné stretnutie a obe mužstvá sa rozhodne nestiahli do defenzívnej ulity. Tentokrát kombinujú na polovici súpera Zlaté Moravce.
     
    16
    Peter Orávik sa presadil po ľavej strane. Obišiel Richarda Kačalu, následne poslal prízemný center do súperovej šestnástky, no tam sa nikto v bielom drese do koncovky nedostal.
     
    17
    Karol Karlík poslal dlhú loptu dopredu. Pred súperovou šestnástkou si ju dokázal spracovať Cleber Silva Nascimento, ale následne bol odzbrojený krajným obrancom Jánom Dzuríkom.
     
    18
    Peter Orávik ustál súboj s Lukášom Micherdom a dokonca aj stihol odcentrovať. Lopta však bola zrazená, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu rohového kopu z ľavej strany.
     
    19
    Rohový kop zahral spomínaný Peter Orávik, no hlavný rozhodca píska útočný faul jedného z domácich futbalistov. Odkopávať od svojej brány tak bude skúsený Jozef Talian.
     
    20
    Zlaté Moravce teraz zvýšili svoje napádanie a Prešovčania s tým majú zjavné problémy. Ráznym odkopom musel vyriešiť situáciu až Jozef Talian, keďže už naňho dobiedzal Ľubomír Urgela.
     
    21
    Teraz sme sledovali trošku hluchý úsek hry, keď Prešovčania trikrát za sebou vhadzovali loptu do hry. Nie práve vydarený úsek ukončil až nedovolený zákrok domáceho kapitána Martina Chrena.
     
    23
    Tempo hry po úvodnej štvrťhodine trošku opadlo. Domáci futbalisti opäť veľmi vysoko napádali rozohrávku a Christopher Udeh musel zvoliť len spätnú prihrávku na Jozefa Taliana.
     
    24
    Prešov dal gól!
    Hostia otvárajú skóre dnešného zápasu. Zlaté Moravce nezvládli obrannú situáciu a nezachytili kolmú prihrávku na ROLANDA ČERNÁKA. Ten si v šestnástke prebral loptu a chladnokrvne ju umiestnil k ľavej žrdi brány súpera.
     
    25
    Tak toto je veľmi nečakaný moment. Zlaté Moravce boli aktívnejšie, snažili sa vysoko napádať rozohrávku súpera, no samy nezvládli situáciu v obrane a musia doháňať jednogólové manko.
     
    26
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hostia sa z tesného vedenia príliš dlho netešili. Už o necelé deve minúty sa po ľavej strane presadil Peter Orávik, následne poslal loptu do nebezpečného priestoru a odtiaľ ju pravačkou upratal do siete ĽUBOMÍR URGELA.
     
    27
    Hlavný rozhodca prerušuje hru, keďže na trávniku sa ocitol Roland Černák. Ten dlhšie ležal na trávniku, ale napokon nebude potrebovať pomoc klubových lekárov.
     
    28
    Domáci futbalisti si teraz pýtali pokutový kop po ruke Jakuba Barteka, ale ešte predtým stál v postavení mimo hry Róbert Gešnábel. Pri lopte tak zostanú futbalisti Prešova.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú polhodinu dnešného zápasu. V krátkom časovom úseku sme videli góly na oboch stranách, čo len potvrdzuje dobrý ofenzívny výkon oboch mužstiev.
     
    31
    Na trávniku teraz zostal nehybne ležať Mateus De Oliveira Silva. Skutočne to nevyzeralo na prvý pohľad veľmi príjemné, no vyzerá to tak, že domáci hráč sa po ošetrení bude môcť zapojiť do diania na ihrisku.
     
    32
    Po predošlom zákroku mali domáci výhodu priameho kopu. Peter Orávik zahral spoločne s Damiánom Barišom nacvičený signál, ale po ňom bude nasledovať len odkop od brány.
     
    33
    Po dlhšom čase sa dostali pred súperovu šestnástku aj hostia. Center z ľavej strany si ale postrážil Pavel Kováč a bude môcť založiť ďalšiu útočnú akciu zverencov Juraja Jarábka.
     
    34
    Timotej Záhumenský sa vybral na útočný výlet a bol faulovaný Rolandom Černákom. Nasledoval tak priamy kop domáceho tímu, no po centri Clebera Silvu Nascimenta budú Zlaté Moravce rozohrávať aj roh.
     
    35
    Peter Orávik poslal pekný center do šestnástky súpera. K odrazenej lopte sa dostal na hranici pokutového územia opäť Cleber Silva Nascimento, ale jeho pokus ľavačkou minul bránu Jozefa Taliana o pár metrov.
     
    37
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia Michal Smolák prvýkrát vyťahuje žltú kartu. Potrestaným hráčom je po faule v strede ihriska hosťujúci obranca Ján Dzurík.
     
    38
    Domáci futbalisti budú mať výhodu ďalšieho priameho kopu. Faulovaným hráčom bol Peter Oravík a je veľmi pravdepodobné, že práve tento hráč aj štandardnú situáciu rozohrá.
     
    39
    Center domáceho hráča nebol najpresnejší. Issa Adekunle loptu odhlavičkoval do bezpečného priestoru a následný center Róberta Gešnábela nebol dostatočne kvalitný.
     
    40
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti otáčajú vývoj dnešného duelu. Po predošlej štandardnej situácii zostali hráči v bielych dresoch v pokutovom území súpera. Lopta sa v nej poriadne poodrážala. Napokon sa s trochou šťastia odrazila na nohu RÓBERTA GEŠNÁBELA, ktorý ju pohotovo poslal do siete.
     
    41
    Prešovčania sa snažili kontrovať po inkasovanom góle. Timotej Záhumenský si vo vlastnej šestnástke nepočínal práve najčistejšie, no hlavný rozhodca penaltu nepíska.
     
    42
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Na center z pravej strany si naskočil zrejme Jakub Bartek, ale jeho hlavička mierila tesne nad bránu Pavela Kováča. Domáci brankár tak bude odkopávať.
     
    43
    Zaujímavé prvé dejstvo sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Zlaté Moravce sa snažia kontrolovať hru a doviesť prvý polčas do úspešného konca. Momentálne kombinujú na vlastnej polovici.
     
    44
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Richard Kačala. Ten si počínal veľmi tvrdo v súboji s Petrom Orávikom a zaslúžene dostáva kartové napomenutie.
     
    45
    Riadny hrací čas vypršal, no hlavný rozhodca Michal Smolák ešte do píšťalky nepíska. Za ošetrovania či gólové oslavy sa bude nadstavovať obligátna jedna minúta.
     
    45+1
    Zlaté Moravce dali gól!
    V nadstavenom čase prvého polčasu domáci futbalisti zveľadili svoj náskok. Róbert Gešnábel dostal pekný pas za obranu a na druhej strane našiel osamoteného Petra Orávika. Ten si položil obrancu, následne nezištne prihral DAMIÁNOVI BARIŠOVI a ten nekompromisne rozvlnil sieť.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou mimoriadne zaujímavé prvé dejstvo. Hostia sa síce dostali do vedenia po presnej strele Rolanda Černáka, no náskok im vydržal necelé dve minúty. Zakrátko vyrovnal Ľubomír Urgela a následne domáci vývoj prvého polčasu otočili vo svoj prospech. So šťastím sa presadil Róbert Gešnábel a v nadstavenom čase zakončil rýchly brejk presnou strelou Damián Bariš. Zlaté Moravce tak vedú 3:1 a my dúfame, že podobne kvalitný futbal uvidíme aj po polčasovej prestávke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner počas polčasovej prestávky urobil jednu zmenu v zostave. Na trávniku vidíme Jozefa Špyrku, ktorý nahradil zrejme Lukáša Micherdu.
     
    47
    V úvode druhého polčasu sme videli nádejný strelecký pokus Rolanda Černáka. Ten vystrelil svojou pravačkou a lopta len tesne minula bránu Pavla Kováča. Ten tak bude môcť odkopávať.
     
    48
    Cleber Silva Nascimento šikovne posunul loptu na Róberta Gešnábela. Strelec druhého domáceho gólu sa dostal k centru z pravej strany a veľa nechýbalo, aby sa do koncovky dostal Ľubomír Urgela.
     
    49
    Ďalšia pekná akcia zo strany Zlatých Moraviec. Opäť sme videli center z pravej strany a celú akciu zakončil pätičkou Damián Bariš. Tentorkát ale Jozefa Taliana neprekonal.
     
    50
    Domáci futbalisti budú mať výhodu ďalšieho rohového kopu. Na pravej strane dobre zapracoval Timotej Záhumenský a k rohovej zástavke už pomaly smeruje Peter Orávik.
     
    51
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti zakončujú vydarenú 11-minútovkou tretím streleným gólom. Ďalšiu gólovú asistenciu si na svoje konto pripisuje Peter Orávik, ktorý pred bránou našiel ĽUBOMÍRA URGELU a ten druhýkrát v zápase prekonal Jozefa Taliana.
     
    52
    Striedajúci Jozef Špyrka bol faulovaný, a tak budú mať Prešovčania výhodu priameho kopu. S ich šancami na bodový zisk to ale v tejto chvíli vôbec nevyzerá dobre.
     
    53
    Jozef Špyrka poslal dobrý center do pokutového územia súpera. K hlavičke sa dostal Christopher Udeh, ale ten mieril nad bránu Pavla Kováča. Skóre zápasu sa tak nemení.
     
    55
    Domáci futbalisti pokračujú vo veľmi dobrom výkone. Teraz napriahol k streleckému pokusu Peter Orávik, no spoza pokutového územia nemieril presne.
     
    56
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom dueli je Christopher Udeh. Ten si počínal nedovolene v súboji s Cleberom Silvom Nascimentom, ktorý navyše bude musieť byť ošetrovaný.
     
    57
    Veľmi dobre teraz zapracoval v defenzíve Denis Horník. Prešovský útočník Jakub Grzegorz sa dostal k lopte na hranici šestnástky, ale jeho pokus domáci obranca šikovne zblokoval.
     
    58
    Jozef Špyrka teraz agresívne napádal rozohrávku súpera. Petra Orávika dostal pod tlak a dokonca vybojoval pre svoj tím rohový kop. Uvidíme, či sa Prešovčanom podarí zdramatizovať priebeh zápasu.
     
    59
    Hostia sa tentokrát presadiť nedokázali. Jozef Špyrka poslal dobrý center do šestnástky, na jeho pas si naskakoval Christopher Udeh, ale hlavičkovať nedokázal.
     
    60
    Na konci hodiny hry mohol pridať ďalší domáci gól Róbert Gešnábel. Ten si nabehol za obrannú líniu súpera, pri lopte bol skôr ako Jozef Talian, no ten napokon jeho zakončenie vyrazil na rohový kop.
     
    61
    Futbalisti Zlatých Moraviec teraz kombinovali na vlastnej polovici ihriska a kontrolovali priebeh zápasu. V ňom síce inkasovali ako prví, no jasne smerujú za tretím domácim víťazstvom v sezóne.
     
    62
    Teraz sme videli strelecké pokusy na oboch stranách. Po peknej akcii Clebera zakončoval Damián Bariš, no našiel len pripraveného Jozefa Taliana. Na druhej strane pálil Peter Katona, no ten bránu súpera minul.
     
    63
    Prvé striedanie na domácej strane. Cleber Silva Nascimento končí v dnešnom stretnutí a tréner Juraj Jarábek posiela na trávnik Ewertona Paixao da Silvu.
     
    64
    Teraz sme videli nepríjemný zákrok Karola Karlíka, ktorý vo vzdušnom súboji nešťastne trafil Jozefa Špyrku. Následne sa mu ale športovo ospravedlnil, čo ocenil aj hráč Prešova.
     
    65
    Prešovčania teraz prepadli v strede poľa, no mali šťastie, že domáci futbalisti nevyriešili dobre brejkovú situáciu. Celé to pokazil Mateus De Oliveira Silva svojou nepresnou prihrávkou.
     
    66
    Jozef Talian si na svoje konto pripisuje veľmi dobrý zákrok. Po centri z pravej strany zakončoval Ľubomír Urgela, no jeho hetrikovú strelu dokázal prešovský brankár reflexívne vyraziť. Následne bol Róbert Gešnábel v ofsajde.
     
    68
    Zlaté Moravce dnes predvádzajú skutočne dobrý výkon. Teraz si dokonca krásnu technickú finesu a lá Zinedine Zidane predviedol striedajúci Ewerton Paixao da Silva.
     
    69
    Miroslav Jantek druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik posiela Martina Dupkalu, ktorý by mohol oživiť ofenzívne rady. Naopak, zápas sa končí pre Issu Adekunleho.
     
    70
    Domáci brankár Pavel Kováč musel zasahovať po strele zo strednej vzdialenosti. Ak sa nemýlim, bol to striedajúci Jozef Špyrka, kto preveril pozornosť skúseného brankára.
     
    71
    Domáci futbalisti kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Prešovčania sa síce snažia ešte napádať ich rozohrávku, no zrejme ich snaha nebude mať želané ovocie v podobe bodového zisku.
     
    72
    Martin Dupkala centroval z ľavej strany. Lopta sa odrazila na kopačku Jakuba Grzegorza, poľský útočník si to už chystal na strelu, ale napokon sa do zakončenia nedostal.
     
    73
    Ďalšia pekná akcia futbalistov Prešova. Jakub Grzegorz posunul loptu na Tomáša Sedláka a ten neváhal vystreliť spoza šestnástky. Svojim pokusom ale neprekonal dobre chytajúceho Pavla Kováča.
     
    74
    Druhé striedanie aj na strane domáceho tímu. V zápase končí aktívny Róbert Gešnábel, ktorý je momentálne najlepším strelcom tímu. Tentokrát prenecháva svoje miesto Erikovi Ujlakymu.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mali domáci výhodu priameho kopu. Center Petra Orávika brankár Jozef Talian podbehol a mal šťastie, že jeden z hráčov Zlatých Moraviec neumiestnil loptu do jeho siete.
     
    76
    Ďalšia pekná akcia domáceho mužstva. Po ľavej strane sa presadil Damián Bariš, poslal loptu na zadnú žrď a do koncovky sa dostal Timotej Záhumenský. Bohužiaľ, nie je to typický zakončovateľ, čo sa aj potvrdilo.
     
    77
    Opäť sa dokázal krásne individuálne presadiť Damián Bariš. Spätnou prihrávkou našiel opäť Timoteja Záhumenského, ale ľavačka domáceho obrancu poslala loptu nad bránu Jozefa Taliana.
     
    78
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop po tom, čo Erik Ujlaky spadol po súboji s Richardom Kačalom. Hlavný rozhodca ale zostáva pokojný a nariaďuje len rohový kop Zlatých Moraviec.
     
    80
    Z veľkej vzdialenosti to vyskúšal Karol Karlík. Domáci obranca minul bránu súpera, no aj tento moment svedčí o tom, že domáci futbalisti hrajú absolútne v pohode.
     
    81
    Pavel Kováč bol druhýkrát v dnešnom zápase prekonaný. Tentokrát ale gól nemôže platiť, pretože Jakub Grzegorz bol v momente prihrávky v postavení mimo hru.
     
    82
    Domáci tím by mal onedlho tretíkrát v zápase striedať. Ešte predtým ale registrujeme nedovolený zákrok jedného z hráčov hostí, a tak bude môcť rozohrávať Martin Chren.
     
    83
    Tak napokon budú striedať obaja tréneri. Na strane hostí prichádza na ihrisko András Lenárt, ktorý nahradil Petra Katonu. Na domácej strane diváci potleskom vyprevadili Ľubomíra Urgelu. Autor dvoch gólov schádza z ihriska a namiesto neho nastupuje de Oliveira Renan.
     
    84
    Zápas sa pomaličky dohráva. Prešovčania už ani príliš nenapádajú rozohrávku svojho súpera a zmierili sa s dnešnou prehrou. Opäť inkasovali štyrikrát, čo je veľmi, veľmi veľa.
     
    85
    Domáci sa snažil prejsť stredom defenzívy svojho súpera. Tento raz ale dobre zapracoval Christopher Udeh a odkopol loptu do bezpečného priestoru.
     
    86
    Domáci kapitán Martin Chren sa dostal k centru z ľavej strany. Ten bol ale zblokovaný, a tak bude Peter Orávik zahrávať ďalší rohový kop domáceho mužstva.
     
    88
    Domáci dlhšie obliehali pokutové územie súpera, no následne loptu stratili. Rýchlu akciu Prešova musel za cenu faulu prerušiť Denis Horník a u hlavného rozhodcu si vykoledoval žltú kartu.
     
    89
    Registrujeme ďalší strelecký pokus na strane domáceho tímu. Spoza pokutového územia vystrelil Ewerton Paixao da Silva, ale jeho pokus mieril tesne nad bránu Jozefa Taliana.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj de Oliveira Renan. Trošku zbytočne tvrdo išiel do súboja s Christopherom Udehom. Ten tomu ale očividne niečo herecky prihral.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Zlaté Moravce vyhrávajú v novej sezóne aj tretí domáci duel. Tentokrát zdolali Prešov jasne 4:1, keď sa zaskvel najmä dvojgólový Ľubomír Urgela. Okrem neho ale treba vyzdvihnúť tradične dobrého Petra Orávika, ktorý si na konto pripísal tri gólové asistencie. Hostia sa síce dostali do vedenia, no po celý zápas boli pod tlakom výborne hrajúcich zverencov Juraja Jarábka. Zlaté Moravce si tak v tabuľke polepšili a vyšvihli sa na štvrté miesto. Naopak, Prešovu patrí po neúplnom piatom kole priebežná siedma priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:56:29)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 26. Urgela (Orávik), 40. Gešnábel, 45+1. Bariš (Orávik), 51. Urgela (Orávik) – 24. Černák (Katona)

    Karty:   88. Horník (ZMO), 90. Renan Renan (ZMO) – 37. Dzurík (PRE), 44. Kačala (PRE), 56. Udeh (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:12.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (C), Karlík, Horník, Záhumenský – Nascimento (63. Paixao da Silva), Bariš, De Oliveira Silva, Orávik – Gešnábel (74. Ujlaky) – Urgela (83. Renan Renan).
    Náhradníci: Novota – Paixao da Silva, Ujlaky, Jamrich, Jančura, Renan Renan, Baggio da Costa.

    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala, Bartek, Udeh, Dzurík – Micherda (46. Špyrka), Sedlák, Katona (83. Lenárt), Adekunle (69. Dupkala) – Černák – Grzegorz.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Miliutin, Lenárt.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Rastislav Žákech a Juraj Lieskovský.
    bahis siteleri