Gruzie – Irsko 1:1 (kon.) | Srbsko – Moldavsko 3:0 (kon.) | Albánie – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
Finsko – Island 1:0 (kon.) | Wales – Rakousko 1:0 (kon.) | Izrael – S. Makedonie 0:1 (kon.)
Španělsko – Itálie 3:0 (kon.) | Ukrajina – Turecko 2:0 (kon.)
konec
Španělsko
3:0 (2:0)
Itálie
Sobota 02.09.2017, 20:45 • Santiago Bernabeu, Madrid • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji pěkný zbytek sobotního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:42:19)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:10.
    Španělé ještě nikdy neprohráli kvalifikační duel na MS v domácím prostředí! Jejich úchvatná série pokračuje i po dnešní jasné výhře 3:0 nad silnou Itálií!

     
    Utkání je u konce! Španělé v jednom z největších šlágrů skupinových bojů na domácí půdě zcela přejeli Italy a naprosto zaslouženě mohou s fanoušky, kteří se radují v hojném počtu na všechny strany, oslavit zisk tří bodů.

    Poté, co se v prvním poločase trefil dvakrát Isco mohli Italové ve druhé půli snížit, ale Insigne De Geu nepropálil. To na druhé straně nejprve Buffon vychytal Carvajala, jenže pár minut nato našel Ramos přesným centrem střídajícího Álvara Moratu, který uzavřel výsledek na konečných 3:0!

    Španělé mají nyní po sedmi duelech ve skupině G na svém kontě 19 bodů, tedy o tři více než jejich dnešní soupeř a na první místě celé tabulky jsou blízko k postupu na MS 2018!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté ještě mohli snížit! Útočník anglického Southamptonu Manolo Gabbiadini si zaběhl na kolmici k pravé straně vápna, z těžkého úhlu chtěl nachytat De Geu v nedbalkách, ale domácí brankář udržel čistý štít.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty nad rámec řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto!
     
    90
    Álvaro Morata měl nakonec přeci jen ještě jednu šanci, na levé straně ale prováhal vhodnou střeleckou parketu a nakonec pálil, poté co mu míč sjel z kopačky, vedle pravé tyče.
     
    89
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Isco, přichází David Villa.
     
    89
    Silva našel dalším parádním centrem na penaltě zcela volného Moratu, ten míč protečoval opět do sítě, ale jeho radost přibrzdil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    88
    A nakonec z toho nebyla vůbec špatná šance. Po rozehrávce nakrátko se do dělovky pravačkou opřel Leonardo Spinazzola, který pořádně protáhl De Geu, ale ten míč lapil ve svých rukavicích.
     
    87
    Střídající Saúl Ñíguez se provinil hrou rukou, Italové rozehrají na levé straně hrací plochy ještě jeden volný přímý kop.
     
    86
    Diváci nyní vstali a mohutně začali aplaudovat. Ptáte se proč, když Španělé jen normálně kombinují? Do hry se totiž chytá David Villa! Nejlepší střelec v historii španělské reprezentace prožije obnovenou premiéru na reprezentační scéně.
     
    85
    Rozběhla se poslední pětiminutovka řádné hrací doby. Španělé se snaží nyní kombinovat také trochu pro fanoušky, to Italové sice rychle presují, nicméně s výsledkem jsou již dle všeho smířeni.
     
    84
    Tak zatímco Morata se po krátkém ošetření vrátil zpět na hřiště, Spinazzola je stále pod dohledem lékařů, ovšem i on by se měl do hry vrátit.
     
    83
    Co však trápí oba trenéry nyní, je zdravotní stav Moraty, respektive Spinazzoly. Oba zmínění hráči se srazili nešťastně ve vápně a zůstávají ležet na trávníku.
     
    82
    Španělé rozehráli nakrátko a nakonec nenápadný centr na zadní tyč našel volného Sergia Ramose, který se pokusil do míče opřít z první, ale branku vysoko přestřelil.
     
    81
    Rohový kop pro domácí reprezentaci po dobré práci Moraty.
     
    80
    Přesně deset minut před koncem mají domácí fotbalisté utkání pevně ve své moci, jsou usazeni na balón a při snadné kombinaci šetří další cenné sekundy.

    Daniel Kinc

    Branky: 14. Isco, 40. Isco (Iniesta), 77. Morata (Ramos)

    Karty:   4. Verratti (ITA), 12. Bonucci (ITA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:10.
    Španělsko: de Gea – Carvajal, Ramos (C), Piqué, Alba – Busquets, Koke – Silva, Iniesta (72. Morata), Asensio (78. Saúl Ñíguez) – Isco (89. David Villa).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Monreal, Azpilicueta, Th. Alcântara, Saúl Ñíguez, Deulofeu, Morata, Pedro, David Villa, Aspas.

    Itálie: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Darmian – Candreva (70. Bernardeschi), De Rossi, Verratti, Spinazzola – Belotti (70. Éder), L. Insigne, Immobile (79. Gabbiadini).
    Náhradníci: G. Donnarumma, Perin – Conti, D'Ambrosio, Astori, Rugani, Pellegrini, Éder, Parolo, Bernardeschi, El Shaarawy, Gabbiadini.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni NED)
    bahis siteleri