USA – Kostarika 0:2 (kon.) | Trinidad a Tobago – Honduras 1:2 (kon.) | Mexiko – Panama 1:0 (kon.)
konec
Mexiko
1:0 (0:0)
Panama
Sobota 02.09.2017, 03:30 • Estadio Azteca (Mexico City) • Kvalifikace MS (Sev., Stř. Amerika a Karibik)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči se opět sjeli na reprezentační sraz, což značí jediné – kvalifikaci mistrovství světa! My budeme společně sledovat souboj mezi Mexikem a Panamou.
     
    Mexiko

    Mexičané jsou po šesti odehraných zápasech na první příčce skupiny, na druhou Kostariku mají náskok tří bodů. Domácí celek dnešního utkání doposud ještě nepocítil hořkost porážky, v posledním utkání se rozešel smírně s Amerikou. Mexiko bude vstupovat do dnešního utkání s vyzitkou velmi dobré defenzívy, zle na tom není ani útočná vazba.
     
    Panama

    Na druhé straně se Panama nachází na čtvrté příčce a tedy barážové pozici. Panama se dá přezdívat remízovým králem, neboť z uplynulých šesti zápasů remizovala hned ve čtyřech případech. Navíc na vítězství čeká už propastných pět utkání, naposledy tomu bylo proti Hondurasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Ochoa – Ayala, Araujo, Reyes, Damm – Herrera, Guardado, Ruiz, Gallardo – Vela, Chicharito
    Náhradníci: Corona – Cota, Alvarez, G. dos Santos, J. dos Santos, Duenas, Jimenez, Lopez, Lozano, Montes, Pineda

    Panama: Calderon – Machado, Chen, Baloy, Ovalle – Cooper, Godoy, Buitrago, Gomez, Davis – Tejada
    Náhradníci: Rodriguez – Arroyo, Barcenas, Escobar, Gonzalez, Murillo, Nurse, Perez, Quintero, Torres.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodni slovo si vzali Mexičané, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Také hráči Panamy se poprvé seznámili s hrací předmětem, neboť se kousek za polovinou dostali k autovému vhazování.
     
    4
    Míč je momentálně až u brankáře Calderona, který ho ihned vykopl na opačnou stranu hřiště. Tam už hraje stoper Reyes.
     
    5
    Centrovaným balónem to zkusil Davis, jeho záměr skončil hned na prvním bránícím hráči. Jeho kolega Baloy se ujme autového vhazování.
     
    6
    Rozháranou hru uklidňují až zadáci Mexika, kteří si míč mezi sebou vyměňují. Aktivní je zejména stoperská dvojice Reyes – Araujo.
     
    7
    Hosté mají za sebou kombinaci na pravém křídle, Panama to následně zkusila ještě na opačné straně, tam aele nebyl Ovalle úspěšný.
     
    8
    Už to vypadalo, že se Vela bude hnát sám na brankáře, celou akci ale utnula píšťalka hlavního arbitra, která odhalila Herrerovo hraní rukou.
     
    9
    Panama rozehrála standardní situaci z hlouby pole nakopávaným balónem na Tejadu, který na vysoký bochánek nedokázal doskočit.
     
    10
    Zatím sledujeme velice nepřesnou hru od obou mužstev, zcela mimo hru je například obávaný útočník Chicharito.
     
    11
    Navíc stále čekáme na jakékoliv zakončení, hra se odvíjí spíše ve středu hrací plochy. Míč nyní propadnul až k Ochoovi.
     
    12
    Vela se musel stáhnout až ke středovému kruhu, kde byl nevybíravě poslán k zemi. Stejným způsobem to zkusil Gallardo, který to zkusil dosti teatrálním způsobem.
     
    13
    Pokus o přenesení těžiště hry na Ruize byl hodně nepovedený, kulatý nesmysl doputoval přímo do Calderonovi náruče.
     
    14
    Ochoa před malým momentem alespoň zachránil nepřesnou přihrávku na jeho osobu odkopem za autovou čáru. Panama ale bude přeci jenom kopat rohový kop.
     
    15
    Centrovaný balón se snášel do zajímavého prostoru, tam stačil Machado padající míč jen slabé líznout. Ochoa okamžitě rozehrál po zemi.
     
    16
    Na hrací ploše skončil Cooper, kterému dosti nešetrným způsobem poslal k zemi Araujo. Hlavní arbitr pochopitelně píská faul.
     
    17
    Panama kombinovala kousek za pokutovým územím, Cooper se s trochou štěstí málem dostal až před brankáře.
     
    18
    Skvělá pasáž Mexičanů. Ti totiž zamkli svého soupeře kolem jeho vlastní šestnáctky, střelou to zkusil Herera, který pouze orazítkoval nohu jednoho z protihráčů.
     
    19
    Odpovědnost na sebe vzal Ruiz, který si to namířil středem hřiště skoro až k zakončení. Na hranici šestnáctky ale číhala hned dvojice protihráčů, která ho míče zbavila.
     
    20
    Calderon musel dávat pozor. Ayala se totiž prosmýkl kolem Machada velmi hravým způsobem, následný přízemní centr skončil v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    21
    Dammovi se nepovedl centr z pravé strany, míč pouze proletěl na hlavami všechn zúčastněných. Guardado už nezastihl balón na hrací ploše.
     
    24
    Stále sledujeme fotbal na jednu branku, avšak hodně nepřesný. V kombinacích chybí větší přesnost, což potvrdil Ayala svým zbklým nákopem.
     
    25
    Panamě chybí větší kvalita ve středu hrací plochy. Tento prostor má skvěle pokryto Mexiko, které tak může díky této činnosti těžit.
     
    26
    Zřejmě loktem byl do hlavy zasažen Gomez, což uviděl hlavní sudí a píská faul. Provinil se nový hráč Betisu Sevilla Andrés Guardado.
     
    27
    Snadná práce pro Ochou. Do jeho prostoru se totiž snesl slaboučký centr, který nenadělal vlasatému strážci tyčí žádný problém.
     
    28
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Davis, přichází Quintero.
     
    29
    Chicharito převzal balón zhruba dva metry za šestnáctkou, následně svůj technický projektil opřel o záda dobře postaveného hráče Panamy.
     
    30
    Máme za sebou úvodní půl hodinku hry, branku jsme stále neviděli. Svědky jsme nebyli ani žádné vyložené šance, naopak pouze slabých pokusů.
     
    31
    Vela zamýšlel vysoký centr na svého útočného parťáka Chicharita, který měl k míči hodně daleko. Calderon se tak ujme výkopu od své branky.
     
    32
    No a co chybělo. Z druhé vlny si na centry sbíhal Quintero, který stačil vyprodukovat nepříjemnou střelu. Ochoa byl včas na zemi.
    32. Quinterova slabá střela.
     
    33
    Zdálo se mi, že Godoy zasáhl v souboji s Velou čistým způsobem. Opakovaný záběr ale dal za pravdu sudímu, který správně odhalil šlapák.
     
    34
    Machado si dělal poblíž rohovému praporku prostor v rámci pravidel, Gallardo přeci jenom dokázal odehrát míč alespoň za cenu autového vhazování.
     
    35
    Mexiko se po zisku míče okamžitě hnalo do protiútoku. Celou akci ale zabrzdil Herrera, který nedokázal kolmicí vysunout Chicharita.
     
    36
    Na opačné straně je máván ofsajd. Za obranu si totiž v momentě přihrávky sbíhal Tejada, z čehož ho usvědčil i opakovaný záběr.
     
    37
    Hodně rychle z branky musel vystartovat Calderon, neboť za míčem se řítil velmi rychlý Ruiz. Hostující brankář byl u míče jako první a odehnal hrozící nebezpečí.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo před pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    41
    Menší zdravotní problém má hostující Gomez, vypadá to ale, že bude schopen pokračovat ve hře. V opačném případě by se jednalo už o druhé vynucené střídání.
     
    42
    Chicharito v obrovské šanci! Forvard anglického West Hamu dostal míč ideálně proti noze, který následně umístil jen pár čísel vedle branky.
     
    43
    Ovalle dokázal v souboji s Dammem vybojovat autové vhazování pro svoje barvy, ujme se ho tentýž hráči panamského výběru.
     
    44
    Vela zamýšlel obstřel ke vzdálenějšímu růžku, jeho myšlenka se málem stala úspěšnou. Jeho pokusu chyběl zhruba metr.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Žádnou branku jsme zatím neviděli, nicméně aktivnějším celkem je Mexiko. Domácí začali zlobit zejména ke konci poločasu, kdy největší šanci spálil Chicharito. Druhý poločas začne přibližně v 4:37.
    Utkání uspalo hned dvojici fanoušků.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní sudí odstartoval druhý poločas, úvodní rozehrávku si vzali na starost hráči Panamy.
     
    48
    Pokus o zrychlení kombinace se minul účinkem. Chicharito sice hezky sklepával do strany, jeho záměr ale nedokázal Gallardo přečíst.
     
    49
    Chen podle sudího nefauloval Velu, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům. Mexiko bude alespoň vhazovat poblíž šestnáctce.
     
    50
    Úvod druhého poločasu se nese v podobném duchu, jako první dějství. Mexičané mají míč na kopačkách a usilují o kýženou branku.
     
    51
    Chen nyní zasáhl velmi dobře, když nepustil za svá záda Velu. Tito dva protihráči svádí v nespočet osobních soubojů.
     
    51
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Damm, přichází Lozano.
     
    52
    Guardado šel do souboje s jedním z protihráčů vysokou nohou. Naprosto nepochopitelný zákrok přisuzuje Panamě slibnou příležitost z přémého kopu.
     
    53
    Kdepak. Střela mířila na brankářovu stranu, kde se Ochoa nenechal ničím zaskočit.
     
    54
    Domácí se před malou chvílí dožadovali pokutového kopu po hraničním zákroku Chena. Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se penalta klidně dala odpískat.
     
    54
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dostávají do vedení! Nejdříve byl v šanci soupeř, Mexiko ale těžilo z rychlého protiútoku. Corona nalezl přesným centrem HIRVINGA LOZANA, který přesnou hlavičkou překonal brankáře.
    54. LOZANO - 1:0
     
    55
    Lozano je po příchodu na hrací plochu nesmírně aktivní. Sám málem vybojoval pokutový kop, nyní dokonce vsítil vytouženou branku.
     
    56
    Corona byl lehce potahán za dres a hlavní sudí tak ponechal výhodu. Pískat vůbec nemusel, neboť domácí byli v poklidném úseku.
     
    57
    Jeden z hostujících hráčů byl nastřelen do ruky a Mexiko se tak naskytla standardní situace z poměrně značného úhlu.
     
    58
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Chen, přichází Escobar.
     
    59
    K rozehrávce standardky se postavil Guardado, který to zkusil stříleným centrem. Do dráhy letu míče strčil hlavu jeden z protihráčů.
     
    60
    Ani následný rohový kop neznamenal větší rozruch před Calderonovou brankou. Panama se alespoň prozatím ubránila.
     
    61
    Statická hra hostů pokračuje. Panama je i po inkasované brance stále zatažena hluboko na své polovině a kombinace jí dělá obrovské problémy.
     
    62
    Corona vyprodukoval další velmi zajímavý centr, který nalezl osamoceného Chicharita. Bývalý hráč Manchesteru United umístil svojí hlavičku pouze doprostřed branky.
     
    63
    Panama je směrem dopředu naprosto jalová. Nyní nezafungovala souhra mezi Cooperem a Tejadou. Druhý jmenovaný špatně reagoval na přihrávku.
     
    64
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Buitrago, přichází Torres.
     
    65
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Corona, přichází Aquino.
     
    66
    Vela se svalil k zemi kousek za šestnáctkou a je pískáno. Nedovolený zákrok vytasil Godoy, který se verdiktu hodně diví.
     
    67
    Každopádně je tu velmi dobrá šance na navýšení náskoku. Míč si pravděpodobně vezme na starost Herrera, který zahrává podobně situace.
     
    68
    Rozhrávky se podle očekávání chopil Herrera, který střílel prudce na brankářovu stranu. Tam velice reflexivní zákrok vytasil Calderon.
    68. Calderon vytasil důležitý zákrok.
     
    72
    Do konce utkání zbývá něco málo přes dvacet minut. Stále sledujeme poměrně jednoznačnou podívaou, ve které mají domácí hodně navrch.
     
    73
    Panama se nemůže vůbec dostat na dostřel Ochoovi branky. Výkon hráčů v červených dresech je určitě velkým zklamáním.
     
    74
    Machado přihrál na půlící čáru na Coopera, který byl po krátkém driblinku poslán na hrací plochu. Gomez okamžitě rozehrál standardní situaci.
     
    75
    Tejada vybojoval pro svoje barvy rohový kop, který zahrával Torres. Střídající muž v sestavě Panamy centroval na penaltový puntík, kde byli úspěšnější domácí.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Araujo (Mexiko).
    Žlutou kartu dostává Quintero (Panama).
     
    77
    Tak to je neskutečné. Mexiko opět předvedlo velmi rychlý kontr, který vyústil v přihrávku na Aquina. Maličký křidelník byl u míče zcela sám, i tak ale dokázal trestuhodně přestřelit branku.
     
    78
    Nicméně druhé dějství je o poznání záživnější. Nejenom, že jsme se dočkali branky, i nadále jsou k vidění velké příležitosti.
     
    79
    Znuděný Ochoa se málem nechal zaskočit. Z pravé strany totiž přiletěl střílený centr, který Mexičan musel s obtížemi vyrazit pouze za cenu rohového kopu.
     
    80
    Ten doletěl pouze do prostoru, kde se pohyboval Herrera. Sám domácí středopolař rozjel další protiútok svého celku.
     
    81
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Poté co domácí nepochodili s bleskovým kontrem, se soupeř dostal k šestnáctce, kde byl bez větších obtíží obrán o balón.
     
    82
    Velmi dobře to udělal Torres, který zasekl balón a následně vypálil pouze do boční sítě. Ochoa se míče ještě dotkl a bude se zahrávat rohový kop.
     
    83
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Vela, přichází Montes.
     
    84
    Kdepak. Ani tato šance na vyrovnání nepřinesla větší nebezpečí, míč úplně přeletěl všechny hráče v pokutovém území.
     
    85
    Oba trenéři využili všechny tři střídání, konec utkání se tak odehraje bez větších časových prodlev. Panama je nyní aktivnějším celkem.
     
    86
    Cooper dokázal přiťuknout Tejadovi, který byl u míče jako první a následně pohotově vypálil vedle pravé tyče. Mexiko si hodně zahrává.
     
    89
    Utkání se nám dostalo do posledních minutek, stále sledujeme marné snažení fotbalistů Panamy o vyrovnání. Za chvíli se nám rozběhne nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Chicharito se zbytečně nikam nehnal a spíše se snažil pošetři cenné vteřinky. Ovalle ale zakročil velmi dobře a domácího forvarda odzbrojil.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Gomez (Panama).
     
    90+3
    Vypadá to, že o vítězi tohoto klání je rozhodnuto. Mexiko hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje, tedy s míčem na kopačkách a daleko do své branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Mexiko nakonec dokázalo vstřelit kýženou branku, která navíc stačila k tříbodovému zisku. Panam se totiž střelecky neprosadil a z dnešního utkání odjíždí s prázdnou.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (05:27:15)

    David Suchý

    Branky: 54. Lozano

    Karty:   76. Araujo (MEX) – 76. Quintero (PNM), 90+2. Gomez (PNM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
    Mexiko: Ochoa – Ayala, Araujo, Reyes, Damm – Herrera, Guardado, Ruiz, Gallardo – Vela, Chicharito
    Náhradníci: Corona – Cota, Alvarez, G. dos Santos, J. dos Santos, Duenas, Jimenez, Lopez, Lozano, Montes, Pineda

    Panama: Calderon – Machado, Chen, Baloy, Ovalle – Cooper, Godoy, Buitrago, Gomez, Davis – Tejada
    Náhradníci: Rodriguez – Arroyo, Barcenas, Escobar, Gonzalez, Murillo, Nurse, Perez, Quintero, Torres
    bahis siteleri