USA – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Slovensko
sk Pátek 10.11.2017, 16:00 • Curt Frenzel Stadion (Augsburg) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská hokejová reprezentácia vstúpila do Nemeckého pohára víťazstvom 2:1 na výberom Spojených štátov amerických. Zverenci Craiga Ramsayho išli do vedenia v šiestej minúte, keď skórovali hneď z prvej strely. Romančíkov pokus tečoval presne do siete Patrik Lamper. Američania boli spočiatku aktívnejší, ale Slováci postupne vyrovnali hru a v druhej tretine pridali druhý presný zásah, keď samostatný nájazd zužitkoval Marek Hovorka. V tretej časti hry bol jasne lepší americký výber. Aj vďaka presilovkám si vypracoval veľký tlak, ale dosiahol iba jeden gól, keď sa presadil Bobby Sanguinetti. Zajtra nastúpia Slováci proti Nemecku rovnako o 16:00. (18:15:27)
     
    Strely: 36 – 16.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Bobby Sanguinetti nedokázal skrotiť puk na modrej čiare a tesne mu ušiel do stredného pásma, čo znamenalo ofsajdový verdikt.
     
    59:14
    Plynú záverečné sekundy tretieho dejstva. Američania hrajú stále powerplay, ale ešte si nevypracovali vážnejšiu šancu.
     
    58:34
    Americký tím stratil veľa času bojom o puk pri zadnom mantineli, ale napokon ho získal a udržal sa v útočnom pásme.
     
    57:45
    Američania skúšajú hru bez brankára. David Leggio odišiel na striedačku, na ľad naskočil Ryan Malone.
     
    57:02
    Ján Laco daroval americkému tímu vhadzovanie v útočnom pásme. Slovenský brankár radšej prikryl puk pred vlastnou bránou.
     
    56:40
    Slovenská reprezentácia postupne ukrajuje sekundy a približuje sa k víťazstvu. Treba pripomenúť, že americký tréner už nemôže využiť oddychový čas.
     
    56:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú posledné štyri minúty. Američania tlačia všetko do útoku, Slováci hrajú jednoducho v obrane.
     
    54:58
    Miloš Bubela je dnes aktívny v ofenzíve, ale väčšinou situácie rieši individuálne. V tomto prípade ani na dvakrát neprekonal Leggia.
     
    54:10
    Marek Ďaloga predviedol sympatický ofenzívny výpad, posunul puk spätnou prihrávkou na voľného Michala Krištofa, ale jeho strela skončila na betóne amerického gólmana.
     
    53:31
    USA dali gól! Ján Laco prvýkrát v zápase inkasoval. Americký tlak síce zoslabol, ale BOBBY SANGUINETTI presne namieril z ľavého krídla a poslal puk do siete. Asistencie: Jonathon Blum, Garrett Roe.
     
    52:30
    Slováci využívajú rovnovážny počet hráčov na ľadovej ploche na krátky oddych. Posúvajú si puk v obrannej tretine a získavajú čas.
     
    51:40
    Zámorský výber v týchto momentoch jasne prevýšil slovenský tím. V doterajšom priebehu tretej tretiny vystrelil už štrnásťkrát, zatiaľ čo Leggio čelil jedinému pokusu.
     
    51:12
    Slovenskí hokejisti prežili náročné momenty v dlhom oslabení. Adam Jánošík je takisto späť na ľadovej ploche, takže Američania nevyužili presilovku o jedného ani dvoch hráčov.
     
    50:45
    Ján Laco predvádza dnes výborný výkon. Zase odmietol inkasovať po nebezpečnom zakončení súpera a následne mu spoluhráči pomohli upratať priestor pred bránou.
     
    50:23
    Vylúčený Michal Čajkovský je už na ľadovej ploche, takže Slováci hrajú vo štvorici. Na trestnej lavici však zostáva Adam Jánošík.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 54. Sanguinetti (Blum, Roe) – 6. Lamper (Romančík, Cingel), 27. Hovorka (Bezúch)


    USA: Zapolski (21. Leggio) – Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins – Little, O'Niell, Arcobello – Lasch, Miele, Stoa – Roe, Earl, Gionta (C) – Malone (A), Slater (A), Sexton.
    Slovensko: Laco (Rybár) – Čeresňák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Haščák, Hecl – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Sádecký, Krištof, Paulovič.

    Rozhodčí: Piechaczek, Schrader – Gaube, Wölzmüller (všetci Nemecko)
    ocianews.com