Švýcarsko – Rusko 2:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:6 (2:1, 0:0, 0:5)
Rusko
Sobota 11.11.2017, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání nabídlo celkem osm branek. Domácí Švýcarsko dlouho drželo své vedení a vypadalo to, že se dočkáme prvního velkého překvapení. Do závěrečné třetiny ovšem Sborná vletěla ve velkém stylu a nastřílela neuvěřitelných pět branek ( o čtyři góly víc než za první dvě periody). Švýcarsko má tak trochu smůlu, po skvělém výkonu s Kanadou a naší reprezentací opět nepřišli body. Rusko se v tabulce posunulo na druhou příčku za Švédy. (14:58:53)
     
    Konec zápasu.
    59:47 Vladimir TKAČOV - 2:6
     
    59:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna nejspíš poslední branka hostujícího celku. Kapitán Sergej Mozjakin se blýskl nádhernou otočkou a poté našel naprosto osamoceného VLADIMÍRA TKAČOVA, který už neměl moc práce dorazit puk do poloprázdné branky. Asistence: Sergej Mozjakin, Michail Grigorenko.
     
    59:10
    Rusko už bude utkání dohrávat v naprostém klidu v početní výhodě.
     
    58:00
    Hra byla přerušena, Valerij Ničuškin inkasoval ránu do kolena od svého spoluhráče a leží na hrací ploše.
     
    57:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Christian Marti – 2 min., sekání).
     
    57:16
    A opět brankář Hiller, tentokrát se blýskl skvělým reflexem lapačkou, chytl prudkou ránu od modré čáry.
     
    55:42
    Vladimir Tkačov se pokusil dorazit puk do branky, Hiller to tušil a dobře zareagoval betonem.
     
    54:18
    Do velké šance se dostal útočník Thomas Rüfenacht. Obránci Ruska se moc nedomluvili a před brankou se objevil naprosto osamocený již zmíněný útočník. Svou střelu ale poslal nad pravou tyč.
     
    53:20
    Rusko kontroluje hru a hráči si přihrávají v útočné třetině.
     
    52:12
    Po zákroku Sorokina se bude vhazovat před jeho svatyni.
     
    51:20
    Oddechový čas pro domácí.
    51:08 Michail GRIGORENKO - 2:5
     
    51:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko se dostalo do přečislení z kterého nakonec vytěžilo další branku. Pavel Kraskovskij přenechal puk MIKHAILOVI GRIGORENKOVI, který svou střelu umístil do pravého dolního rohu. Asistence: Pavel Kraskovskij, Vasilij Tokranov.
    50:01 Valerij NIČUŠKIN - 2:4
     
    50:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Po naprosté dominanci je tu další odměna. Kapitán Sborné Sergej Mozjakin přesně našel hokejku VALERIHO NIČUŠKINA, který zvolil střelu z první a jeho rána skončila přesně v pravé šibenici. Hiller se pozdě přemístil. Asistnece: Sergej Mozjakin, Bogdan Kiselevič.
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 15. S. Moser (Du Bois, Ambühl), 20. Praplan (Haas, Schäppi) – 5. Šalunov (N. Gusev, Nestěrov), 47. Kalinin (Grigorenko, Kraskovskij P.), 47. Nestěrov (N. Gusev, Chafizullin), 51. Ničuškin (Mozjakin, Kiselevič), 52. Grigorenko (Kraskovskij P., Tokranov), 60. Tkačov (Mozjakin, Grigorenko)


    Švýcarsko: Hiller (Senn) – Fora, Maurer, Loeffel, Genazzi, Du Bois (A), Kreis, Rüfenacht, Untersander, Marti – Baltisberger, Schäppi, Hofmann – Herzog, Suter, Scherwey – Ambühl, S. Moser, Praplan – Haas, Hollenstein.
    Rusko: I. Sorokin (Karejev) – Chafizullin, Tokranov, Zubarev, Vojnov, Nestěrov, Ljubuškin, Kiselevič, Gavrikov – Kalinin, Grigorenko, Ničuškin (A) – Mozjakin, Tkačov, Barabanov – N. Gusev, Šalunov, Kaprizov (C) – Tělegin, Andronov, S. Plotnikov.

    Rozhodčí: Rantala, Salonen – Elonen, Pessonen.
    ocianews.com