Německo – Slovensko 0:3 (kon.)
konec
Německo
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Slovensko
sk Sobota 11.11.2017, 16:00 • Curt Frenzel Stadion (Augsburg) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj v druhom zápase na Nemeckom pohári. V súboji s domácim výberom predviedla výborný výkon v defenzíve podporený spoľahlivými zákrokmi debutanta Patrika Rybára a triumfovala 3:0. Zverenci Craiga Ramsayho využili dve presilovky zásluhou Martina Bakoša a Marcela Haščáka, ku ktorým sa pridal presnou strelou do odkrytej brány Peter Čerešňák. Zajtra Slováci uzavrú svoje účinkovanie na turnaji duelom proti olympijskému výberu Ruska. Úvodné buly je naplánované na 13:15. (18:17:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Slovensko dalo gól! Je definitívne rozhodnuté. PETER ČEREŠŇÁK získal puk vo vlastnom obrannom pásme a presným oblúčikom cez celé klzisko ho poslal do siete. Bez asistencie.
     
    58:15
    Timo Pielmeier odkorčuľoval na striedačku, takže nemeckí hokejisti hrajú powerplay. Slováci sa musia brániť.
     
    57:43
    Adam Jánošík posunul puk do stredného pásma, presne do miesta, kde nikto nebol, takže slovenskí hokejisti odišli striedať.
     
    57:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú posledné tri minúty. Nemci nahadzujú puky do útočného pásma, ale nevedia sa tam udržať.
     
    56:15
    Patrik Lamper zase vytvoril prečíslenie a tentoraz prihrával Martinovi Gernátovi, ktorý z tesnej blízkosti trafil len nemeckého gólmana.
     
    55:26
    Patrik Rybár radšej prerušil hru, schoval puk do lapačky a umožnil svojim spoluhráčom opäť vystriedať.
     
    54:57
    Nemeckí hokejisti vsádzajú všetko na ofenzívu a vytvárajú si tlak. Slováci dokázali vyhodiť puk mimo hracej plochy, no s tečom, takže mohli vystriedať.
     
    53:54
    Patrik Lamper nabral rýchlosť na pravej strane, vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému, no Lukáš Cingel nezužitkoval jeho prihrávku na strelenie gólu.
     
    53:10
    Marek Ďaloga zamieril do útoku, dobre vystrelil z ľavého krídla a donútil Pielmeiera k zákroku pravým betónom.
     
    52:29
    Domáci výber mal dobre striedanie a zatlačil Slovákov. Patrik Rybár s pomocou spoluhráčov našiel puk, takže hra bola prerušená.
     
    51:58
    Nepresná prihrávka Nemcov vyhnala z útočného pásma. Brankár Pielmeier pristavil puk spoluhráčom, ktorí idú dopredu.
     
    51:00
    Abeltshauser výborne prihral voľnému Pföderlovi, ktorý mohol ísť sám na brankára Rybára. V poslednej chvíli ho však zastavil čiarový rozhodca.
     
    50:14
    Domáca reprezentácia v tretej tretine zaostáva za výkonom z druhého dejstva. Patrik Rybár musel počas desiatich minút zasahovať iba raz.
     
    49:30
    Nemci teraz kopia chyby. V priebehu necelej minúty sa dopustili dvoch icingov a jedného ofsajdu.
     
    48:57
    Nemeckí hokejisti nezvládli prechod do útočného pásma. Nepresná prihrávka napokon znamenala zakázané uvoľnenie.
     
    48:35
    Lukáš Cingel s Tomášom Marcinkom sa ocitli v situácii dvoch proti jednému, ale čiarový rozhodca odpískal ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    48:00
    Slovenskí hokejisti majú dnešný duel výborne rozohraný. Do konca tretej tretiny zostáva ešte dvanásť minút, takže Nemci majú čas na odpoveď.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 5. Bakoš (Haščák, Bubela), 48. Haščák (Mikuš, Jánošík), 60. Čerešňák


    Německo: Pielmeier (Aus den Birken) – J. Müller, Mo. Müller (A), Krupp, Ebner, Abeltshauser, Akdag, Zerressen, Boyle – Ehliz, Hager (C), Pföderl – Kammerer, Kahun, Holzmann – Plachta, Ma. Müller, Raedeke – Loibl, Kink (A), Eder.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Čerešňák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Bakoš, Haščák – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Krištof, Sukeľ, Paulovič.

    Rozhodčí: Kopitz (GER), Mayer (USA) – Gaube (GER), Schwenk (GER)
    ocianews.com