Kanada red – Česko 3:2 (kon.) | Kanada white – Česko 1:2 (kon.)
konec
Kanada white
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Česko
Sobota 11.11.2017, 22:40 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    Já se s vámi pro dnešní den loučím, přeji vám hezkou neděli a děkuji za pozornost při sledování našeho přímého přenosu. (00:57:50)
     
    Tahle parta českých mladíků vybojovala na tomto turnaji první českou medaili od roku 2006! Tentokrát tedy to byl český tým, kdo těsně ovládl souboj s Kanadou. V semifinále tomu bylo bohužel naopak. Bronzové medaile jsou však skvělým úspěchem a pro zúčastněné hráče jistě motivací do dalšího tvrdého tréninku.
     
    Poměr střel nakonec vyzněl, hlavně díky drtivému závěru, pro Kanadu. Ta poslala na Nicka Malíka 30 střel, z nichhž 29 skončilo zákrokem českého brankáře. Taylor Gauthier čelil 23 střelám, z nichž dvě tedy pustil za svá záda.
    Český tým slaví vítězství v zápase o bronz
     
    Český tým si poveze ze zámoří domů cenné kovy! Nakonec vítězí 2:1, když Kanadě nepomohl ani gól Clarkea po velmi přísném vyloučení Šimona Kubíčka! O vítěznou trefu se postaral Teplý, nicméně hlavní postavou českého vítězství se stal skvěle chytající Nick Malík!
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě jedna kanadská střela od modré, ale Malík chytá!
     
    59:46
    Znovu kotouč ve středním pásmu.
     
    59:39
    Kanaďané nemají klid na střelbu, nakonec Češi vyhazují na zakázané uvolnění, byť kotouč byl jen o chloupek rychlejší než sprintující hráči.
     
    59:12
    A kotouč opustil české obranné pásmo.
     
    58:58
    Mlčák zblokoval ránu od modré.
     
    58:42
    78 vteřin dělí český tým od obrovského úspěchu, ale hala v Dawson Creeku stojí na nohou. Nebude to lehké pro české mladíky.
     
    58:42
    Další Malíkův zákrok, do brankoviště ještě vtrhl Keppen, ale puk do sítě nedotlačil. A teď si zase bere timeout kanadský výběr.
     
    58:31
    A Malík přerušuje hru, puk má v lapačce.
     
    58:23
    Českému týmu se podařilo dostat kotouč z pásma, došlo i na zakončení, ale puk těsně míjí branku!
     
    58:12
    A Kanada to zkouší v šesti, bez brankáře!
     
    58:12
    Zakázané uvolnění českého celku, kotouč se vrací před Malíka. A dochází na oddechový čas.
    56:57 CLARKE - 1:2

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 57. Clarke (Lee) – 10. Toman (Najman, Kučeřík), 33. Teplý


    Kanada white: Gauthier (Lemieux) – Staios, Schneider, Brewer, Lee, Bellamy, Laaouan, T. Pelletier – Keppen, J. Pelletier, Clarke – Porco, Blaisdell, McMichael – Poulin, Barlage, Légaré – Bouchard, Carroll, Swetlikoff – Morgan.
    Česko: Malík (Pařík) – Mlčák, Haš, Kučeřík, Kubíček, Homola, Rašín, Poizl – Lang, Přikryl, Koffer – Teplý, Najman, Toman – Jouza, Vitouch, Pšenička – Morong, Peterek, Pytlík – Barinka.
    ocianews.com