Nové Mesto n/V – Sereď 0:3 (kon.) | KFC Komárno – Lok. Košice 4:0 (kon.) | Inter Bratislava – L. Mikuláš 2:1 (kon.)
Spiš. N. Ves – MFK Zvolen 0:1 (kon.) | Poprad – Pohronie 1:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:1 (1:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
sk Sobota 17.03.2018, 16:30 • NTC Poprad • MONACObet liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Fanúšikovia našej druhej najvyššej futbalovej súťaže sa po dvoch odložených kolách konečne dočkali. Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní 20. kola 2. ligy, v ktorom FK Poprad privíta v NTC Poprad tím FK Pohronie. Stretnutie sa začína o 16:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad

    Popradskí futbalisti sú pred začiatkom jarnej časti na výhodnej 5. pozícii so ziskom 31 bodov. Druhá liga je v tejto sezóne mimoriadne vyrovnaná. Nasvedčuje tomu aj to, že Podtatranci na vedúcu Skalicu strácajú len šesť bodov, a to majú Popradčania ešte zápas k dobru. Popradskí futbalisti ukončili jesennú časť dvomi víťazstvami, a to nad Sereďou doma 1:0 a zvíťazili aj v Košiciach nad Lokomotívou 0:1. Popradčania po zimnej príprave absolvovali už aj jednu ostrú previerku. Vo štvrťfinále Slovnaft Cup-u narazili na Ružomberok. Proti fortunaligistovi predviedli solídny výkon, ale na víťazstvo a postup to nestačilo. S Ružou prehrali 0:2, a tak sa môže plne sústrediť na jarnú časť druhej ligy.

    FK Pohronie
    Futbalový celok Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa hrajúci pod názvom FK Pohronie sa nachádza pred začiatkom jarnej časti druhej ligy na 11. mieste a jeho cieľom bude pravdepodobne zachovanie aktuálneho umiestnenia, prípadne jeho zlepšenia, keďže už 13. tím po základnej časti hrá baráž o udržanie. Pohronie má po 17 odohraných zápasoch na jeseň dokopy 19 bodov a skóre 25:21. Pohronie zaznamenalo dokopy 4 výhry, 7 remíz a 6 prehier. V posledných novembrových súťažných zápasoch Pohronie zdolali Liptovský Mikuláš 2:1, no podľahlo rezerve Podbrezovej 0:1.

    V priebehu tejto sezóny sme už videli jeden vzájomný zápas Pohronia a Popradu. Stalo sa tak v rámci 5. kola, presnejšie 25 augusta na trávniku FK Pohronie, kde sa zrodila bezgólová remíza. Teraz je však situácia úplne odlišná, Poprad chce jednoznačne bojovať o postup do Fortuna ligy do poslednej chvíle a zápas s Pohroním bude chcieť určite zvládnuť na výbornú a teda s plným bodovým ziskom.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Zošák, Gallovič, Kopúnek, Horodník, Šesták, Šašinka
    Náhradníci: Malec, Horváth, Daško, Jančo, Hatok, Medak, Holiš

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Pittner, Tesák, Jacko, Pelegríni (C), Kosorin, Rejdovian, Kovařík, Blahút, Bartoš
    Náhradníci: Župa, Frimmel, Pavúk, Oťapka, Paraj, Sojka, Packo

    Rozhodca: Šuniar – Ličko, Smolíková.
     
    Oba tímy už máme na trávniku. Popradčania budú hrať v tmavomodrých dresoch a futbalisti Pohronia v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia zahrávali futbalisti Popradu. Kopúnek nakopával loptu dopredu, no následne už jeho spoluhráčom unikla za bránkovú čiaru.
     
    2
    Pohronci faulovali na obrannej polovici a Kica zahrával center z ľavej strany. Šašinkovi sa podarilo hlavičkovať, no bránku Jenča to veľmi neohrozilo.
     
    3
    Prvá strela na domácu bránku. Podarilo sa to Jakubovi Kosorinovi, ktorý pálil spoza šestnástky, no Knurovský mal loptu pevne pod kontrolou.
     
    4
    Brankár Knurovský mohol nakopávať od vlastnej bránky. Lopta po odkope skončila za postrannou čiarou a aut majú hostia.
     
    5
    Rejdovianov center z pravej strany mal v šestnástke nájsť Kosorina, no ten bol otočený chrbtom, a tak sa k zakončeniu nedostal.
     
    6
    Zošák nakopával loptu na útočnú polovicu. Snažil sa ju zachytiť Horodník so Šestákom, no situáciu pozorne sledoval Jenčo a nedovolil prieniku lopty.
     
    7
    Blahút si chcel spracovať loptu zo zadných radov od Noska, no vôbec sa mu to nepodarilo. Pohronie však má stále loptu vo svojej moci.
     
    8
    Hlavný rozhodca musí už v ôsmej minúte ťahať žltú kartu. Za faul ju dostáva Jakub Hric a Pohronie má šancu z dobrej pozície tesne za hranicou šestnástky.
     
    9
    Obrovská šanca pre hostí zo štandardky. K lopte sa postavil Jozef Rejdovian a perfektne vystrelil. Lopta skončila na hornej žrdi a Knurovský sa za ňou naťahoval márne.
     
    11
    Dlhý Pelegríniho center sa snažil zachytiť Patrik Blahút, ktorý si dobre nabiehal popri Kicovi, no napokon si ako prvý loptu spracovať nedokázal.
     
    12
    Nosko z obrannej polovice odkopol loptu dopredu, no nikomu z jeho spoluhráčov sa ju nepodarilo spracovať. Aut získali domáci futbalisti.
     
    13
    Horodník posunul loptu na pravej strane Kicovi, ktorý ju aj nakopol do pokutového územia, ale tam si priestor postrážili hráči Pohronia.
     
    14
    Tesákov center smerom dopredu na Kovaříka skončil na jeho hlavičke, no hneď za ním bol aktívne brániaci Hric, ktorý nedovolil hosťom ďalej pokračovať v akcii.
     
    15
    Palšovi nevyšla kombinácia s Horodníkom a Kicom. Horodníkova prihrávka popri ľavej čiare už bola pre Kicu pridlhá.
     
    17
    Pohronci síce roztiahli svoje rozostavenie po šírke, ale v tejto chvíli nedokázali preniknúť dopredu, a tak rozohrali až cez brankára Jenča.
     
    18
    Patrik Blahút vybojoval loptu pred pokutovým územím, pripravil si loptu a pravačkou vypálil už z vnútra šestnástky. Jeho strelu Knurovský vytesnil tesne nad bránku.
     
    19
    Následný Pelegríniho center z rohového kopu sa nepodarilo zachytiť nikomu z hráčov v žltých dresoch. Potom sme však videli ešte jednu delovku spoza vápna, ktorá ale bola nepresná.
     
    20
    Jakub Šašinka získal loptu na hranici šestnástky a pokúšal sa vystreliť z otočky. Lopta mu však veľmi nesadla a bola z toho nakoniec iba kostrbatá nepresná a bezpečná strela pre Jenča.
     
    21
    Poprad získava takisto zaujímavú štandardku a kartou je za nedovolený zákrok potrestaný Patrik Jacko.
     
    22
    Horodníkov pokus o nízky center sa vôbec nevydaril, hostia zblokovali loptu za bránkovú čiaru.
     
    23
    Následne sa črtala sľubná šanca z rohového kopu pre Popradčanov, no tak to aj ostalo. Do protiútoku naopak vybehli hostia a boli pred šestnástkou v prečíslení o dvoch hráčov. Kosorin sa však napokon rozhodol zakončiť sám a bránku prepálil.
     
    24
    Pelegríni odcentroval loptu zo štandardky z pravej strany. Podtatranci sa však dokázali bez menších problémov ubrániť.
     
    25
    Tak teraz mali hostia ďalšie šance. Center sa Knurovskému nepodarilo zachytiť a lopty sa v pokutovom území zmocnil ešte Kosorin, ktorý si zasekol Kopúnka a vystrelil. Našťastie pre domácich, mieril mimo.
     
    26
    Poprad dal gól!
    Domáci idú do vedenia po nádhernom góle! Poprad sa dostal k šestnástke a strelu spoza vápna vyskúšal DÁVID GALLOVIČ. Urobil to však naozaj parádne, jeho delovka parádne šla do ľavého horného rohu!
     
    28
    A Popradčania sú ďalej pri chuti. Zošák vybehol po pravom krídle a našiel centrom na hranici šestnástky Šestáka. Jemu sa však už vystreliť nepodarilo. Na opačnej strane naopak pár metrov spoza vápna pálil Blahút, ale Knurovský bol úspešný.
     
    29
    Zošák odcentroval loptu zo štandardky. Šašinka sa snažil skákať na hlavičku, k lopte sa však cez skalopevnú obranu hostí nedostal.
     
    30
    Pittner spracoval na hranici šestnástky loptu pre Blahúta, ktorý pálil viacmenej z voleja, no nastrelil iba domáceho futbalistu. Roh pre hostí.
     
    31
    Hostia to zahrali nakrátko a veľmi im to nevyšlo. Domáci sa zmocnili lopty, dopredu vyštartoval Horodník, ktorý prenechal na ľavej strane Kicovi. Jeho následný center do šestnástky Jenčo zachytil.
     
    33
    Patrik Blahút sa uvoľňoval na pravej strane, ale nepodarilo sa mu už dobehnúť dlhý a zároveň aj dosť nepresný center zo stredu poľa.
     
    34
    Pittner si spracoval loptu na pravej strane a presunul sa s ňou mierne na stred. Potom prihral, ale o loptu vzápätí hostia aj prišli. Pohodlne rozohrávať môže teraz Knurovský.
     
    36
    Popradčania v týchto chvíľach začínajú mierne viac brániť a nehrnú sa do bezhlavého napádania. Vedia, že Pohronie je tým tímom, ktorý musí tvoriť.
     
    37
    Jacko si postrážil Kicu a bez problémov ho zbavil lopty. Popradčania ju ale opätovne získali a môžu teda pokračovať vo svojej akcii.
     
    38
    Pelegríni síce dobre presunul hru na pravú stranu k Pittnerovi, ale jeho následný pokus o center skončil iba na Horodníkovej tvári. Hostia ale získavajú roh.
     
    40
    Šesták sa v súboji s Pelegrínim previnil nedovoleným zákrokom a mierne rozkúskoval hru. Hostia však pokračujú v obliehaní šestnástky.
     
    41
    Knurovský rozohrával loptu zo šestnástky, následne domáci futbalisti získavajú na útočnej polovici aut.
     
    42
    Kicov center z ľavej strany smeroval na hranicu šestnástky, odkiaľ sa snažil hlavičkovať Šašinka, no vôbec sa mu to nepodarilo.
     
    43
    Kosorin bežal po ľavej strane ihriska za loptou, čo mu len sily stačili, ale napokon ju už pred bránkovou čiarou dobehnúť nedokázal.
     
    45
    Kovařík bežal zase po pravej strane za loptou, ale proti Palšovi a Hricovi nemal šancu. Hric odkopol loptu na autový vhod pre Pohronie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou úvodný polčas, v ktorom nedominoval ani jeden z tímov. Úvodný gól však strelili domáci futbalisti, keď sa v 26. minúte presadil Gallovič.
    Druhý polčas sa začne približne o 17:28.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Michal Horodník, prichádza Duje Medak.
     
    47
    Tesák zahral pred nepríjemným Zošákom takticky. Loptu poslal len za postrannú čiaru. Poprad tak získava autové vhadzovanie.
     
    48
    Pelegríni nakopol loptu dopredu, na ľavej strane ju zachytil Marián Kovařík, ktorý potom prihrával do vápna, no Kica pokus zblokoval. Z následného rohu sa hostia nepresadili.
     
    49
    Zošák na pravej strane nestihol už dobehnúť prihrávku od svojho spoluhráča, a tak môže aut pokojne zahrávať obranca Tesák.
     
    50
    Zošák vhodil aut po čiare Maťašovi, ktorého si však bezpečne postrážil Tesák a nedovolil mu presadiť sa.
     
    52
    Šesták vysunul po pravom krídle Zošáka, ktorý posúval dopredu Šašinkovi, no táto prihrávka bola výrazne na päty a zachytili ju len hostia.
     
    53
    Medak odcentroval zo štandardky. Lopta mala asi pravdepodobne nájsť Šestáka, no ten nebol v správny čas na správnom mieste.
     
    54
    Rejdovian v hre nemohol pokračovať, keďže sa odpískal jednoznačný aut pre domáci tím. Maťaš loptu vhodil, ale Popradčania o ňu veľmi rýchlo prišli.
     
    55
    Štefan Zošák si už spracoval loptu na hranici pokutového územia, ale v hre pokračovať nemohol, keďže sa pískal ofsajd.
     
    56
    Tesák vhodil aut po ľavej strane smerom ku Kovaříkovi, ktorý na seba naviazal dvojicu Popradčanov, aby získal roh. Napokon je z toho len ďalší aut.
     
    57
    Pohronie dalo gól!
    Hostia vyrovnávajú stav stretnutia! Po dobrom rohovom kope sa v šestnástke uvoľnil MARIÁN KOVAŘÍK a šikovnou hlavičkou rozvlnil sieť a skóroval.
     
    59
    Pittner posúval loptu na pravú stranu, kde pri čiare bol Kosorin, ale už ju nedokázal zachytiť pred postrannou čiarou.
     
    60
    Pittner vybehol dopredu po pravej strane a už už sa dostával cez Kicu. Kica ho napokon nedovolene odstavil. Pelegríni následne rozohrával len tak laxne a loptu získali Popradčania.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladislav Palša, prichádza Lukáš Horváth.
     
    61
    Medakov autový vhod zachytával na hranici pokutového územia Šašinka a vybojoval pre svoj tím štandardku.
     
    62
    Zošákova lopta smerovala k bližšej žrdi, ale pravdepodobný adresát Horváth sa napokon k nej vôbec nedostal.
     
    63
    Poprad mal k dispozícii ďalší voľný kop, ktorého aktérom bol znovu Zošák. Jeho center na hranicu šestnástky však skončil na kopačkách súpera.
     
    64
    Poprad sa snažil zužitkovať výhodu. Dopredu sa mierne vysunul Duje Medak a vyskúšal strelu z veľkej diaľky. Bránku však netrafil.
     
    65
    Hosťom teraz mierne zlyhala kombinácia. Lopta putovala až za bránkovú čiaru a odkopávať od brány teda bude Knurovský.
     
    66
    Kica síce vypichol loptu spred Blahútovej kopačky, no zároveň ju poslal za postrannú čiaru, čiže nič tým veľmi nezískal.
     
    67
    Gallovič bol v strede poľa faulovaný a Popradčania teda pomerne jednoduchým spôsobom získavajú loptu.
     
    68
    Maťašov center z pravej strany do pokutového územia chcel hlavičkovať Šašinka, ale cez hosťujúceho Noska sa mu presadiť nepodarilo.
     
    69
    Šašinka predĺžil Horváthov center smerom do šestnástky na Šestáka, ktorý však už bol pri lopte neskoro a ešte aj atakoval brankára Jenča.
     
    70
    Za brankárom Jenčom prišiel aj lekár, ktorý pomáha hosťujúcemu brankárovi s návratom do hry. Zdá sa, že bude pokračovať.
     
    72
    Gallovič atakoval hosťujúceho Pelegríniho a hostia teda získavajú rozohrávku zo stredu poľa. Zahrá to Tesák.
     
    73
    Obrovská šanca pre hostí! Lukáš Tesák dostal ideálnu loptu do pokutového územia, z tesnej blízkosti strieľal, no Knurovský ho ešte perfektnejšie vychytal!
     
    74
    Pohronci trošku trestuhodne zahodili loptu mimo ihriska. Rozohrávať teda pokojne môže brankár Knurovský.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Marián Kovařík, prichádza Daniel Pavúk.
     
    76
    Kopúnek si spracoval aut pred šestnástkou, následne chcel dať Šestákovi, no veľmi mu to nevyšlo.
     
    78
    Pohronci už v týchto minútach jednoznačne hrajú čo najviac defenzívne a nedovoľujú Popradčanom preniknúť do zakončenia.
     
    79
    Jakub Šašinka sa vysunul do zakončenia po ľavej strane a aj ľavačkou z vnútra šestnástky pálil. Jenčo vyšiel z brány a zastavil jeho pokus.
     
    80
    Šašinka hlavičkou predlžoval center do šestnástky, kde sa už pripravoval Zošák, no veľmi sa mu nepodarilo dostať sa do koncovky.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Blahút, prichádza René Paraj.
     
    82
    Tesák vhadzoval aut na útočnej polovici, ale jeho spoluhráči sa následne už nepresadili.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 150 divákov.
     
    84
    Pelegríniho prihrávku Pittner nezachytil a lopta smerovala za postrannú čiaru.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Lukáš Pelegríni, prichádza Marek Frimmel.
     
    85
    Šesták si tesne za hranicou šestnástky pýtal faul, no napokon sa mu to vôbec nepodarilo. V hre sa pokračuje.
     
    86
    Dopredu vyrazili Pavúk spoločne s Rejdovianom. K strele z hranice vápna sa napokon dostal Jozef Rejdovian a len tesne minul bránku.
     
    87
    Medak vybehol po Noskovi, ktorý zahral naozaj takticky, nakopol loptu do Medaka a vzápätí získal autové vhadzovanie.
     
    88
    Medakovu prihrávku do vnútra šestnástky Pohronci zablokovali a loptu poslali ďaleko od brány.
     
    90
    Zošák nakopol loptu k Medakovi, ktorý však o ňu celkom rýchlo prišiel.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90+1
    Hra sa presunula viac do neutrálnej stredovej zóny. To vyhovuje najmä hosťom, ktorí by boli za bod v zápase s Popradom veľmi vďační.
     
    90+2
    Kicov krátky center bol pre Zošáka však pridlhý a rozohrávať bude brankár Jenčo. To bude už asi bodka za dnešným stretnutím.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Hostia predviedli v druhom polčase veľmi bojovný a odovzdaný výkon. Podarilo sa im skórovať v 57. minúte z kopačky Kovaříka. Z Popradu teda odchádzajú s jedným bodom, keďže stav sa potom už nemenil.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:17:57)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 26. Gallovič – 57. Kovařík

    Karty:   8. Hric (PPD) – 21. Jacko (POH)


    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Zošák, Gallovič, Kopúnek, Horodník, Šesták, Šašinka
    Náhradníci: Malec, Horváth, Daško, Jančo, Hatok, Medak, Holiš

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Pittner, Tesák, Jacko, Pelegríni (C), Kosorin, Rejdovian, Kovařík, Blahút, Bartoš
    Náhradníci: Župa, Frimmel, Pavúk, Oťapka, Paraj, Sojka, Packo

    Rozhodčí: Šuniar – Ličko, Smolíková

    Diváci: 150
    bahis siteleri