Saint-Étienne – Bordeaux 1:3 (kon.) | Lyon – Troyes 3:0 (kon.) | Rennes – Štrasburk 2:1 (kon.)
Toulouse – Lille 2:3 (kon.) | Caen – Monaco 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 3:1 (kon.)
Méty – Angers 1:2 (kon.) | Nantes – Montpellier 0:2 (kon.) | Marseille – Nice 2:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:0)
RC Štrasburk
Neděle 06.05.2018, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:6. (19:01:21)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Rennes si připsalo velmi cenné tři body v souboji se Štrasburkem za vítězství 2:1.

    Úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu celku. Ovoce začali hráči Rennes sklízet již ve čtrnácté minutě, kdy v pokutovém území fauloval Sarra Bakary Koné. Nařízenou penaltu bez potíží dokázal proměnit Benjamin Bourigeaud. Po hodině hry přidal povedenou trefu také Adrien Hunou a vypadalo to na pohodový zápas týmu Tomáše Koubka. Zničehonic ale udeřili také hosté, po odvráceném rohovém kopu se dostal míč ke Corgnetovi, který parádně našel centrem Liénarda, který z blízkosti Koubka prostřelil. Štrasburk se tlačil více a více do zakončení, ale na srovnání to už nebylo.

    Rennes tak využívá zaváhání Saint-Étienne, které v odpoledním zápase senzačně prohrálo s Bordeaux a poskakuje na pátou příčku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bensebaini dostal znovu pořádnou ránu při hlavičkovém souboji, nyní sestřelil krajního obránce Rennes Bakary Koné, který se vydal na hrot útoku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Domácí už se uchylují jen o odkopům. Jeden takový předvedl ze své poloviny Jérémy Gelin. Štrasburk byl rychle zpět a vybojoval si rohový kop.
     
    89
    Štrasburk se snaží obléhat domácí vápno, ale do něj se nedaří dostat. O další odkop se postaral na hranici pokutového území Bensebaini. Navíc byl právě Bensebaini podražen a zůstal ležet na trávníku.
     
    88
    Po volném přímém kopu mohl hlavičkou rozhodnout Sanjin Prcič, ale jeho pokus v pádu šel jen vedle levé tyče. Oukidja by byl bez šance.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Fait Maouassa, přichází Edson Mexer.
     
    86
    Navíc nyní šel do protiútoku Ismaïla Sarr. Hrotový útočník Rennes dokázal podržet balon, počkat na spoluhráče, ale přihrávka na Andrého nebyla z nejpřesnějších.
     
    85
    Závěrečný tlak hostujícího celku se zatím nekoná. Obrana Rennes v čele s Tomášem Koubkem stále zdárně odolává.
     
    84
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Dimitri Liénard, přichází Jérémy Blayac.
     
    84
    Tomáš Koubek nebyl daleko od asistence. Dlouhý nákop českého brankáře musel uklidit v pádu až poslední obránce Štrasburku Bakary Koné. Sarr nebyl daleko od jasné šance.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Rennes začíná ztrácet půdu pod nohama, ale nyní pomohl domácím nepřesnou přihrávkou Jonas Martin.
     
    82
    Jeden centr za druhým létá do pokutového území Rennes. Naštěstí pro Tomáše Koubka na něj ještě neletěla žádná přímá střela.
     
    81
    Dimitri Foulquier předskočil na pravé straně bránícího Bensebainiho, ale poté už přišel centr jen do rukavic českého brankáře.
     
    80
    Po delším čase se hra přesunula na polovinu Štrasburku. Po faulu na Bourigeauda se rozehrával volný přímý kop, ale míč až do pokutového území nedoputoval.
     
    79
    Benjamin Corgnet dostal tvrdý zásah v hlavičkovém souboji. Navíc dopadl nešikovně na trávník a jen těžce se zvedá.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Fait Maouassa.
     
    77
    Liénard přidal další povedený centr do vápna, na první tyči hlavičkoval nad branku Tomáše Koubka Jonas Martin.
     
    76
    Bensebaini se nechtěl zadělat na problém a tak raději odpálil míč na další rohový kop. Rennes je pod velkým tlakem.
     
    75
    Domácím se nedaří držet balon na delší čas jako do inkasované branky. Naopak hráči hostujícího celku jsou v posledních minutách na koni.
     
    73
    V obraně Rennes to začíná pořádně skřípat. Gnagnon pouštěl centr na Koubka, který se ale k míči nehnal. Nakonec vše musel hasit Gelin na zadní tyči.
     
    72
    Opět se postavil k rozehrávce Dimitri Liénard. Na přední tyči našel hlavu Martina, který ale poslal míč jen vysoko nad Koubkovu branku.
     
    71
    Kenny Lala ukázal rychlé nohy u postranní lajny, ale po přihrávce na Corgneta je pískán faul. Hosté budou rozehrávat z nadějné pozice.
     
    70
    Hosté jsou najednou plní sil a pokoušejí se s Rennes srovnat krok. Martinova přihrávka na Corgneta ale nebyla přesná.
    68. Dimitri LIÉNARD - 2:1
     
    68
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Štrasburk se dočkal snížení! Hosté neměli žádný tlak, ale po odvrácení rohového kopu se dostali po zaváhání Sarra zpět k balonu. Corgnet zakroutil centr přesně na zadní tyč, kde byl zcela osamocen DIMITRI LIÉNARD, který hlavičkou z blízkosti nedal Koubkovi žádnou šanci.
     
    67
    Také hostující celek si vybojoval po delším čase rohový kop. K rozehrávce se postavil Dimitri Liénard, jeho pobídka do šestnáctky však končí jen u Koubka.
     
    66
    Štrasburk se stále nemůže dostat k míči na delší dobu. Aholou hledal přihrávkou za obranu Bahokena, ale míč skončil jen u domácích stoperů.
     
    64
    Dlouhou přihrávku na Bahokena mohl Koubek nechat došourat jen za brankovou lajnu. Domácí brankář tak může rozehrávat z klidové pozice.
     
    63
    Fotbalisté Rennes stále pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Nyní se ale u postranní lajny provinil faulem Prcič.
     
    62
    Také Tomáš Koubek se poprvé ve druhém poločase dotkl míče. Snadný centr z pravé strany jednoduše ukryl v rukavicích.
    60. Adrien HUNOU - 2:0
     
    60
    Rennes právě vstřelilo branku!
    A už to je o dvě branky! Na dlouhý pas z hloubi vlastní poloviny si nabíhal ADRIEN HUNOU. Oukidja byl u míče sice dřív, ale nedokázal ho dostat do bezpečí a toho využil volejem z hranice vápna právě záložník Rennes. Oukidja ani vracející se Martinez už míč nedokázali zblokovat.
     
    60
    Po hodině hry chtěl vyniknout znovu Bourigeaud, ale jeho klička proti Lelovi nevyšla. Hostující obránce dokázal získat poměrně snadno míč pro sebe.
     
    59
    Benjamin Bourigeaud rozehrával další rohový kop. Nyní už si Oukidja musel jít pro balon, ale při tom byl faulován Andrém.
     
    58
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Romain Danzé, přichází Yoann Gourcuff.
     
    57
    Bourigeaudův pas do vápna dokázal zneškodnit Koné, který zároveň poslal do brejku Bahokena, který byl zatažen za dres Danzém a ten je potrestán žlutou kartou.
     
    56
    Domácí šli do rychlého přečíslení, ale zákrok na Zeffaneho rozhodčí jako faul neposoudil. Akce domácího celku ještě pokračovala a Bourigeaud bude rozehrávat rohový kop.
     
    55
    Štrasburku se podařilo zmírnit tlak soupeře postupnou kombinací ve středu hřiště. Aholou ale přihrával hodně nepřesně na Goncelvese a míč končí jen za postranní lajnou.
     
    53
    Také střídající Corgnet o sobě chtěl dát vědět. Jeho klička byla ale jasně čitelná a toho využil k vypíchnutí balonu Zeffane.
     
    52
    Obrovská šance Benjamina Andrého druhou branku zápasu nekončí. Danzé perfektně načasoval přihrávku mezi dva obránce, André si balon výborně zpracoval, ale sám proti Oukidjovi neuspěl. Míč končí jen těsně vedle pravé tyče.
     
    51
    Ve středu pole si pomohl lehkým přidržením hostující Aholou a domácí mohou pokračovat ve své dlouhé rozehrávce.
     
    50
    Druhý rohový kop v krátkém čase se domácím také nepovedl. Prudký přihrávka na střed vápna skončí jen u Martineze.
     
    49
    Ten se ale domácím nevydařil. Bakary Koné s přehledem odhlavičkoval míč z pokutového území, domácí se ale bleskurychle vrátili a Oukidja musel řešit Hunouovu střelu.
     
    48
    Zeffane byl rychlejší něž střídající Kenny Lala, dostal se před obránce Štrasburku a vybojoval první rohový kop ve druhém poločase.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Dlouhý pas na rozběhnutého Prciče ale skončil jen za postranní lajnou.
     
    46
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Ernest Seka, přichází Kenny Lala.
     
    46
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Idriss Saadi, přichází Benjamin Corgnet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:07.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a s nimi také první poločase. Rennes vstoupilo do zápasu velmi aktivně a po proměněném pokutovém kopu vede 1:0.

    Úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu celku. Ovoce začali hráči Rennes sklízet již ve čtrnácté minutě, kdy v pokutovém území fauloval Sarra Bakary Koné. Nařízenou penaltu bez potíží dokázal proměnit Benjamin Bourigeaud. Od té doby se ale na větší příležitost čeká a Rennes tak vede jen o jednu branku. Tomáš Koubek příliš práce neměl, ale hned dvakrát mu vypadl centr z rukavic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Štrasburk se ještě dostal k jednomu zakončení. V běhu pálil na Koubka Bahoken, ale prudkou ránou do středu branky nemohl českého hráče překonat.
     
    44
    Minutu před pauzou se zmocnil míče na pravém kraji Sanjin Prcič. Chorvatský záložník ve službách Rennes se snažil projít přes Seku, ale ten mu vystavil stopku.
     
    42
    Stéphane Bahoken čekal na přihrávku za obranu, tu také dostal, ale nepohlídal si ofsajdovou linii a musí balon odevzdat.
     
    41
    Tomáš Koubek znovu neudržel míč v rukavicích, ale dorážející Liénard trefil jen před sebou stojícího Andrého. Chyba českého hráče tak zůstala znovu nepotrestána.
     
    40
    První poločas pomalu směřuje ke svému závěru. Rennes má více ze hry, ale své kvality směrem dopředu už ukazuje také hostující tým.
     
    39
    Prcič šel z levé strany do vápna, ale nebyl dostatečně před obránce, aby se dostal do zakončení. Oba hráči následně spadli na trávník a o poznání hůře to odnesl právě záložník Rennes.
     
    38
    Znovu se hosté pokoušeli projít po pravé straně, ale tam dnes v obraně hraje Mehdi Zeffane, který soupeře rozhodně na Koubka zadarmo nepustí.
     
    37
    Už už to vypadalo na stoprocentní šanci Rennes. Danzé prostrkával míč do vápna na Sarra, ten ale udělal krok do špatného směru a balon mu mezitím utekl k brankáři.
     
    36
    Také hosté vyrazili do brejku. Ještě před půlící lajnou ale dokázal zastavit rychlý únik Saadiho parádním zákrokem Joris Gnagnon.
     
    35
    Benjamin Bourigeaud se už tradičně postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Balon si ale našel jen obránce hostujícího týmu Martinez.
     
    34
    Také Štrasburk vytáhl napadání až na útočnou polovinu. Domácím se ale podařilo překonat soupeře a následně byl faulován Sanjin Prcič.
     
    33
    Jean-Eudes Aholou se pokusil překvapit Koubka střelou z velké vzdálenosti. U pokusu ale podklouzl a míč končí daleko od branky českého gólmana.
     
    31
    Rohový kop si vybojovali také hráči domácího celku. Bourigeaudův centr od rohového praporku směřoval do středu šestnáctky, kde byl Sarr, který ale hlavičkoval jen nad.
     
    30
    Po půlhodině hry vede stále o jednu branku domácí Rennes. O zatím jediný gól se postaral z pokutového kopu Benjamin Bourigeaud.
     
    29
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Ten ale skončil jen rychlou hlavičkou bránícího Gelina, do protiútoku pádil se Sarrem také Prcič, ale proti třem obráncům se jim nepodařilo vystřelit.
     
    28
    Štrasburku se podařilo stabilizovat hru ve středu pole. Rennes se ale vydává na nebezpečné úniky. Jeden takový ale nyní dokázal zastavit Martinez.
     
    27
    Sarr šel znovu jeho tank za míčem. Nyní zboural v cestě k balonu Koného a to nemohlo zůstat bez povšimnutí hlavního rozhodčího.
     
    26
    V horkém podvečeru dává hlavní rozhodčí čas hráčům na občerstvení v průběhu prvního poločase. Po krátké přestávce se může znovu pokračovat ve hře.
     
    25
    Ismaïla Sarr znovu nebezpečně ordinoval v pokutovém území Štrasburku, nyní se ale faulem provinil právě útočník Rennes.
     
    24
    Oukidja musel rychle vybíhat proti nákopu na Sarr. Naštěstí pro hosty to zvládla rychleji než útočník soupeře a odkopl balon do bezpečí.
     
    23
    Po faulu na Aholoua se rozehrával volný přímý kop. Koubek si šel pro balon, ale neudržel ho v rukavicích, následně se do rychlého protiútoku hnal na druhé straně Prcič, ale ten byl čistě zastaven.
     
    22
    Štrasburk se nadechuje. Po dlouhých minutách v obraně se také hostující celek dostává na útočnou polovinu.
     
    20
    Parádní přihrávku za obranu si Saadi nedokázal prvním dotekem zpracovat. Toho využil k vyběhnutí Koubek, který stáhl rychle balon do rukavic před unikajícím útočníkem soupeře.
     
    19
    Rennes je stále nastěhováno před vápnem soupeře. Danzé byl nepříjemně sražen k zemi u postranní lajny. To neuniklo ani hlavního rozhodčímu, který se jde na hráče Rennes podívat.
     
    18
    Štrasburk se nemůže vymanit z tlaku. Sarr málem vypíchl balon těsně před vápnem, ale nakonec mu Koné překazil dálnici do šance.
     
    17
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Tentokrát pálil z připravené pozice Prcič, ale jeho pokus se stočil vedle levé tyče.
     
    16
    Také Koubek musel poprvé zasahovat. Na prudký pas ale šel sám a snadno sebral balon do rukavic.
    14. Benjamin BOURIGEAUD - 1:0
     
    14
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes jde do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil BENJAMIN BOURIGEAUD, po pomalém rozběhu v závěrečné fázi šlápl do kroku a umístil svou střelu k levé tyči. Oukidja riskoval opačný směr.
    14. Penaltový zákrok
     
    14
    Pokutový kop pro Rennes! Sarr si obhodil ve vápně Koného, který musel sáhnout za ruční brzdu.
     
    14
    Zdá se, že se tlak Rennes zvyšuje. Nyní si naskakoval na přesný pas Sarr i Prcič, ale ještě před nimi stačil sebrat balon ze vzduchu Oukidja.
     
    13
    Dlouhý pas, který měl najít rozběhnutého Bahokena doskákal až ke Koubkovi. Dotek českého brankáře po dlouhé době v prvním poločase.
     
    11
    U postranní lajny byl faulován domácí Adrien Hunou a Rennes mělo k dispozici volný přímý kop. K rozehrávce se postavil Benjamin André, ale jeho centr do šestnáctky skončil jen na hlavě bránícího Martineze. Navíc je pískán faul domácích.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla žádnou nebezpečnější šanci u jedné z branek. Rennes sice více drží balon, ale do vápna se příliš často nedostává.
     
    9
    Postupný útok Rennes zastavil hned za půlící lajnou Liénard. Následně se ale domácí ještě jednou dostali k balonu, ale ani prudký pas před Oukidju neprošel.
     
    8
    Úvod zápasu příliš fotbalové krásy nenabízí. André sice dokázal vybojovat balon na útočné polovině, ale poté už ho nedokázal posunout na rozběhnutého Sarra.
     
    6
    První rohový kop se ale hráčům hostujícího celku vůbec nevyvedl. Po centru do vápna hlavičkoval jen domácí stoper Jérémy Gelin.
     
    5
    Štrasburk sice drží míč na své polovině, ale nemůže se dostat přes napadající val domácího celku. Po dlouhé přihrávce se zmocnil míče Martin, který dokonce vybojoval první rohový kop.
     
    4
    Domácí se hnali do útoku po pravém kraji, ale Zeffaneho přihrávka před Oukijdu nebyla dobře umístěna. K balonu měl o poznán blíže hostující brankář.
     
    3
    Rennes se také dostalo poprvé na útočnou polovinu. Sarr však nedokázal zpracovat nepřesný přihrávku Hunoua. Balonu se tak zmocňuje znovu Štrasburk.
     
    2
    Úvodní rozehrávku měli k dispozici hráči hostujícího celku. Dlouhou přihrávku na Bahokena ale dokázal zblokovat ještě před vápnem domácí Gnagnon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Koubek – Zeffane, Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Prcić, André, Hunou, Danzé, Bourigeaud – Sarr.
    Náhradníci: Diallo – Gourcuff, Lauriente, Maouassa, Mexer, H. Traoré.

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Foulquier, B. Koné, P. Martinez, Seka – Gonçalves, Aholou, Liénard, Martin – Bahoken, Saadi.
    Náhradníci: Kamara – Blayac, Corgnet, Da Costa, Grimm, Lala, Mangane.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Denis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    18.11. 2017 Štrasburk – Rennes 2:1
    26.04. 2008 Rennes – Štrasburk 3:0
    08.12. 2007 Štrasburk – Rennes 3:0
    04.03. 2006 Rennes – Štrasburk 2:1
    15.10. 2005 Štrasburk – Rennes 0:1
     
    RC Štrasburk Alsace

    Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela.

    Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Postupem času se ale tým okolo střelce Martina Terriera zvedá a sbírá důležité body. Proti Marseille si v domácím prostředí připsal bod za přestřelku 3:3. Následně na trávníku Nice vyválčil výhru po výsledku 2:1, když ještě Štrasburk dohrával více než půl hodiny v deseti po vyloučení Ernesta Seky. Aktuálně se tým z východu Francie pohybuje nad pásmem sestupu, jen tři body nad Troyes, které je právě na příčce, které nezaručuje účast v Ligue 1 v příštím roce.

    Štrasburk se bude chtít zbavit série deseti zápasů bez výhry, v minulém kole ale Štrasburk vybojoval cenný bod v souboji s Nice 1:1.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes obsadilo v minulé sezoně konečnou devátou pozici a to znamená, že je letos klub ze západu Francie bez pohárové Evropy. Ani letošní ročník Ligue 1 nezahájili Sarr, Andre, Mubele Dnombe a spol. vůbec dobře. V prvních čtyřech zápasech se probojovali jen ke dvěma bodům za nerozhodné výsledky v Troyes a s Dijonem. Zlom přišel až s angažováním Tomáše Koubka z pražské Sparty. S příchodem Koubka se Rennes dokázalo vyhoupnout až na aktuální šestou pozici, jen jediný bod za pátým Saint-Étienne. Právě pátá pozice zaručuje jako poslední pohárovou Evropu v příští sezoně.

    V minulém kole sice Rennes dohrávalo posledních dvacet minut bez vyloučeného Silikiho, ale náskok 2:1 se už podařilo udržet i v oslabení.
     
    Krásný nedělní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 přináší již šestatřicáté kolo a my se společně zaměříme na utkání Rennes, které před domácím publikem přivítá Štrasburk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Schück

    Branky: 14. Bourigeaud (pen.), 60. Hunou – 68. Liénard (Corgnet)

    Karty:   57. Danzé (REN) – 14. B. Koné (SSG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:6.
    Stade Rennes: Koubek – Zeffane, Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Prcić, André, Hunou (78. Maouassa, 87. Mexer), Danzé (58. Gourcuff), Bourigeaud – Sarr.
    Náhradníci: Diallo – Gourcuff, Lauriente, Maouassa, Mexer, H. Traoré, Bernauer.

    RC Štrasburk: Oukidja – Foulquier, B. Koné, P. Martinez, Seka (46. Lala) – Gonçalves, Aholou, Liénard (84. Blayac), Martin – Bahoken, Saadi (46. Corgnet).
    Náhradníci: Kamara – Blayac, Corgnet, Da Costa, Grimm, Lala, Mangane.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Denis
    bahis siteleri