Real Betis – Eibar 1:1 (kon.) | Atlético – Espanyol 1:0 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Valladolid 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:0 (2:0)
Celta de Vigo
Sobota 22.12.2018, 18:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:15. (20:25:16)
     
    Je konec! Dnešní utkání končí očekávaným vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Také ve druhém poločase jsme sledovali územní převahu Katalánců, kteří si vytvořili další velice slibné šance. Celta nezůstala pozadu, svému soupeři byla velice vyrovnaným protivníkem, avšak útočná snaha neskončila ani jednou vstřelenou brankou. Do zápasu nastoupila také slovenská dvojice Mazáň – Lobotka, přičemž prvně jmenovaný odehrál celý zápas, Lobotka nastoupil na hřiště v průběhu druhého poločasu. Katalánci tak pokračují ve velmi dobré formě z posledních zápasů, naopak Celta po třech zápasech pocítila hořkost porážky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    K balónu se pochopitelně postavil Messi, který to zkoušel přímo na bránu. Rána argentinského forvarda nakonec skončila kousek vedle vzdálenější šibenice.
     
    90+1
    Alba se pokoušel po levém křídle dostat přes Malla, který mu ale rychlostně konkuroval. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Araujo, následovat bude přímý kop pro Barcelonu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. V posledních minutách jsou aktivnější hráči Barcelona, třetí branka je ale v nedohlednu.
     
    87
    Barcelona se dostávala do otevřené obrany soupeře, jenomže Suárez celou akci zazdil. Jeho polovysoká přihrávka trefila hned prvního z protihráčů.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Carles Aleñá.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Barcelona si stále střeží dvoubrankové manko, navíc se hostujícímu celku krátí čas na vyrovnání.
     
    84
    Velice pohotovým zakončením to zkoušel Méndez, který si navedl míč na levou nohu, načež mířil k bližší tyči, kam se ter Stegen včas přesunul.
     
    83
    Další zakončení pro Slováka Mazáně. Ten se napřáhl za pokutovým územím, slabý střelecký pokus ale dokázal pokrýt připravený brankář ter Stegen.
     
    82
    Albova přihrávka na Messiho byla příliš čitelná, naopak se do protiútoku dostala Celta, avšak Sisto místo přihrávky pod sebe narazil na obranu soupeře.
     
    81
    Hodně rychle z branky musel vystartovat Blanco, který byl nakonec u míče včas. Jenomže Barcelona si po chvilce vybojovala standardku z hranice šestnáctky.
     
    80
    Do kombinace se zapojil také Lobotka, který ihned oslovil střídajícího Sista. Přihrávka do šestnáctky našla Jozabeda, jehož ránu srazil další z protihráčů.
     
    79
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Mazáň, který měl na střelu dostatek času. Jeho ránu nakonec srazil na rohový kop Piqué. Právě rohový kop přinesl pro Celtu největší šanci v celém zápase, prodloužení míče totiž směřovalo na zadní tyč, kde jeden z hostů nedokázal dotlačit balón do sítě.
     
    78
    Mallo hrudí sklepl do tandemu na Méndeze, který mu ihned vracel. To nebylo dobré řešení, neboť zpětnou přihrávku dokázal vystihnout Lenglet.
     
    77
    Před malým momentem musel být ošetřován hostující Costas, který po chvilce odkulhal za postranní čáru, kde se opět hlásí zpět do hry.
     
    76
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Pione Sisto.
     
    75
    Hodně překvapivou kolmicí za obranu to zkoušel Rakitić, jehož přihrávka na Suáreze byla příliš prudká. Jako první se k balónu dostal brankář Blanco.
     
    74
    Nyní se nám utkání dostalo do lehce nezáživnější pasáže. Barcelona výrazně uklidnila hru, míč je už delší dobu na její obranné polovině.
     
    69
    Méndez se rozhodl poslat kolmici křížem, která měla na levém křídle najít Mazáně. Slovenský obránce se hnal za padajícím míčem, avšak i tak mu chyběl zhruba krok.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Philippe Coutinho.
     
    67
    Další šance na navýšení vedení! Semedova přízemní nabídka směřovala na Blanca, který vyrazil pouze před sebe, kde ležící Messi nedokázal dotlačit míč za brankáře.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Barcelona i nadále vede o dvě branky, což se zdá být dostačující. Do konce zápasu ale ještě zbývá dostatek času.
     
    65
    Po delší době to vzal sám na sebe Dembélé, jenž ještě hledal Messiho, před kterým zasáhl Araujo. Krátce poté si Celta vybojovala volný kop.
     
    64
    Katalánci rozjeli kombinaci na vlastní polovině, což přineslo řadu krátkých přihrávek. Napadající smečka protihráčů se nakonec k míči nedostala.
     
    63
    Gómez neuspěl v hlavičkovém souboji proti Lengletovi, který si možná trochu pomohl rukama. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    62
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Arthur.
    61. Suárez mířil kousek vedle brány.
     
    61
    Alba mohl přidat další asistenci! Tentokráte se mu na hranici ofsajdu podařilo najít Suáreze, který křižnou střelu poslal kousek vedle branky.
     
    60
    Celta si vybojovala další rohový kop, tentokráte z levé strany. Méndez rozehrál nakrátko na Boufala, jehož přízemní centr pouze proletěl šestnáctkou.
     
    59
    Německý brankář ve službách Barcelony našel u středového kruhu volného Vidala, který roztáhl hru na Semeda, jenž ale nenašel naběhnuvšího Suáreze.
     
    58
    Práci si připsal také brankář ter Stegen, kterému se podařilo sevřít míč do své náruče. Mallo to totiž zkoušel centrem, kterým ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    57
    Hostující Méndez to nemyslel vůbec špatně, jeho rána ale nebyla zrovna povedená. Celta ale pořádně zabrala, soupeř má velké problémy s bráněním.
     
    56
    K balónu se pochopitelně postavil Messi, který do šestnáctky posílal nadýchaný bochánek, na který si nejvýše vyskočil hostující obránce Costas.
     
    55
    Nakonec přišel nedovolený zákrok, kterým si pomohl již zmiňovaný Boufal. Naopak na zemi skončil Semedo, který vybojoval standardku z pravé strany.
     
    54
    Araujo se rozhodl přenést hru k levé postranní čáře, kde ale Boufal chyboval. Barcelona se tak dostala k opačné šestnáctce, kde momentálně kombinuje.
     
    53
    S míčem si zahrál také brankář Blanco, kterému se ale nepodařilo vykopnout dle představ, neboť míč skončil daleko za postranní čárou.
     
    52
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Fran Beltrán.
     
    51
    Tohle není pro Celtu vůbec dobré. Aspas má značné problémy s pohybem, což značí, že se bude střídat. Vigo tak využije už druhé střídání v krátkém časovém sledu.
     
    50
    Už to vypadalo, že se hostující Gómez, jehož ránu z otočky nakonec zablokoval pohotový Lenglet. Hosté vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně.
     
    49
    Do útočení se zapojil slovenský obránce Mazáň, který svůj centr levačkou poslal pouze do zad Semeda. Celta bude alespoň vhazovat z levé strany.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu vhazovali domácí z levé strany, načež se pravý obránce Semedo dostal na druhou stranu hrací plochy.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Okay Yokuşlu, přichází Stanislav Lobotka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl dvě branky, o které se postarala Barcelona. Domácí celek měl v úvodním dějství územní převahu, kterou už v desáté minutě zužitkoval Dembélé. I postupem času byla Barcelona směrem dopředu nebezpečnější, avšak Celta se snaží hrát otevřenou partii, z čehož pochopitelně pramení také náznaky šancí pro hostující celek. Ter Stegen nakonec jednou vážně zasahoval, jeho celek se před koncem poločasu ještě jednou radoval, druhou branku totiž vsítil Messi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Po delší době si zahrál s míčem brankář Blanco, který tak trochu zkomplikoval rozehrávku, při které raději odklidil balón do bezpečí.
     
    45+2
    Celta to bude mít o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. Neřešitelný úkol to není, neboť zbývá ještě celý druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Iago Aspas (Real Club Celta de Vigo).
    45. Lionel MESSI - 2:0
     
    45
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Před nastaveným časem se opět mění skóre! Zdánlivě nenápadná akce putovala z kopačky Jordiho Alby, který si všiml naprosto volného LIONELA MESSIHO, jenž pelášil na brankáře. Argentinský ostrostřelec si hodil míč na levačku a poté zakončil do protipohybu Blanca.
     
    43
    Vigo se dostalo k dalšímu rohovému kopu, který byl o poznání lepší. Centr plachtil do malého vápna, kde se k hlavičce sice dostal Costas, nejednalo se ale o nic nebezpečného.
     
    42
    Slušný protiútok také na druhé straně. Aspas celou akci vyřešil zpětnou přihrávkou, zakončující Mallo ale zakončil hodně vedle branky soupeře.
     
    41
    Araujo předvedl naprosto žalostnou přihrávku zpět, po které se Barcelona dostala do přečíslení. Messi to vzal sám na sebe, s čímž počítala pozorná obrana.
     
    40
    Po delší prodlevě se už opět hraje. Mezitím se Mallovi nepodařilo prohodit míč na Gómeze, jenomže to vadit nemusí, Celta si vybojovala standardku.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Stále se nehraje, ošetřován musel být také hostující brankář Blanco, který má tržnou ránu vedle obočí. Nakonec to vyřešil papírový kapesník.
     
    37
    Tady se možná mělo žlutit. Rakitić vytasil hodně tvrdý zákrok, kterým poslal k zemi Jozabeda, jenž se ještě nyní válí na zemi. Chorvatský vicemistr ale zřejmě potrestán nebude.
     
    36
    Do rozehrávky se zapojil také ter Stegen, který rozehrál na jistotu do strany, kde číhal Semedo. Tentokráte se ale domácí dopustili zbytečné nepřesnosti.
     
    35
    Domácí se dokázali prokombinovat z přehuštěného prostoru, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Jozabed. Suárez se marně dožaduje žluté karty.
     
    34
    Před malým momentem se zakončující Suárez ocitl v ofsajdu, rozruch před brankou byl naprosto zbytečný. Naopak se Blanco ujme odkopu od branky.
     
    29
    Sudí nastavil hodně benevolentní metr, nedovolený zákrok si nevymodlil ani Messi. Posléze už byla použita píšťalka, fauloval totiž napadající Vidal.
     
    28
    Portugalský obránce Semedo vybojoval autové vhazování, po kterém přihrával zpět na Piquého. Následně se k práci s míčem dostal také ter Stegen.
     
    27
    Mezitím to Busquets zkusil přenesením hry na Semeda, který si narazil se Suárezem, následný centr k penaltovému puntíku ale odvracel Boufal.
    26. Gómez si nepřišel na ter Stegena.
     
    26
    První vážnější práce pro ter Stegena! Celta kombinovala před šestnáctkou, míč proti noze dostal Gómez, který přízemním pokusem protáhl německého brankáře.
     
    25
    Ten ale přinesl pouze nedovolený zákrok Aspase, naopak tvrdý zákrok schytal Vidal. Katalánci budou rozehrávat od vlastního velkého vápna.
     
    24
    Na opačné straně si Mallo nevěřil na průnik kolem agilního Alby, místo toho přenesl hru na levé křídlo, odkud to Mazáň zkoušel centrovaným balónem.
     
    23
    Dembélé se po souboji s brankářem rovněž ocitl na zemi, na scénu tak zamířil lékařský personál. Hra je opět přerušena, k míči se ale vrací Celta.
     
    22
    Tady moc nescházelo! Messi si totiž chytře počkal na náběh rychlonohého Dembélého, před kterým stačil zasáhnout Blanco, který poslal k zemi i francouzského rychlíka. Posléze se do odkryté brány pokusil zakončit Rakitić, avšak nevyráznou střelu zastavil Araujo.
     
    22
    Do obrany se vydal také Suárez, který u postranní čáry přišlápl Méndeze. Celta tak zůstane na útočné polovině, bude totiž zahrávat standardní situaci.
     
    21
    Celta tak zahrávala rohový kop z pravé strany. K rozehrávce se postavil obránce Mallo, jehož polovysoká nabídka nepřinesla žádné zakončení.
     
    20
    Přenesení hry našlo na pravém křídle Méndeze, který roztáhl hru na Malla, jenž marně reklamoval hraní rukou. Hlavní sudí ale penaltu nenařídil.
     
    19
    Už se opět pokračuje ve hře, Alba nakonec odkulhal za postranní čáru. Barcelona bude chvíli hrát v početní nevýhodě, střídat by se ale nemělo.
     
    18
    Opravdu podivuhodný verdikt rozhodčího, nicméně na hrací plochu přispěchal lékařský personál, který si vzal levého obránce Barcelony do péče.
     
    17
    Na zeleném pažitu se ocitl Alba, kterého před malým momentem přišlápl vracející se Mallo. O nedovolený zákrok se dle sudího ale nejednalo.
     
    16
    Hostující brankář nyní raději rozehrál po zemi do strany, kde číhal osamocený Mazáň, který přihrál vedle stojícímu Jozabedovi, jenž režíruje hru.
     
    15
    Posléze se Mallo prezentoval velice špatnou rozehrávkou, čehož soupeř nedokázal využít. Messiho totiž čistým způsobem obral o balón Costas.
     
    14
    Alba ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, jeho přihrávka ve skluzu směřovala přím do míst, ve kterých se nacházel pozorný obránce Araujo.
     
    13
    Barcelona se celkem v poklidu dostala na útočnou polovinu, kde opět rozjela kolotoč krátkých přihrávek, do kterého se zapojila kompletní obrana.
     
    12
    Hraničním zákrokem si před malým momentem pomohl Alba, který poslal k zemi Méndeze. Hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře.
     
    11
    Hostující celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
    10. Ousmane DEMBÈLÉ - 1:0
     
    10
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Alba si počkal na náběh Messiho, jehož přízemní ránu dokázal Blanco vyrazit před sebe, kde číhal OUSMANE DEMBÉLÉ, jehož rána směřovala mezi nohy hostujícího brankáře. Dá se říct, že opět zafungovala spolupráce mezi Messim a Albou.
     
    10
    Od levé autové čáry vhazoval Alba, který si vybral vedle stojícího Lengleta, jenž pro změnu přenesl hru k opačné postranní lajně, kde číhá Semedo.
     
    9
    Jenomže hosté zůstali s míčem na útočné polovině. Boufalova přihrávka na Gómeze byla příliš čitelná, Semedo si ale nevěřil na průnik kolem obránce Mazáně.
     
    8
    Posléze si jemným přistrčením pomohl domácí Alba, který zezadu fauloval Gómeze. Celta okamžitě rozehrála, v tuto chvíli je u balónu Mazáň.
     
    7
    I v tomto případě se jednalo o rozehrávku nakrátko, během které se Dembélé chtěl zbavit bránícího Malla, který ale vytasil čistý zákrok.
     
    6
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro domácí. K rozehrávce se pochopitelně postavil Messi, jehož rozehrávka nakrátko přinese další roh.
     
    5
    Až nyní se Katalánci dostali ke své klasické kombinaci, při které skončil na zemi Semedo. Nedovoleným zákrokem se provinil napadající Boufal.
     
    4
    Úvodní zakončení obstaral hostující Boufal, který nejprve obalamutil Busquetse, načež jeho ránu dokázal srazit na rohový kop obránce Piqué.
     
    3
    Vůbec poprvé k míči se dostal hostující brankář Blanco, který si na druhé straně hrací plochy vybral Aspase, jenž se ale nedokázal ve vzduchu prosadit.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budu hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Brandáriz, Coutinho, Miranda, Denis Suárez, Arthur.

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Costas, Mazáň – Méndez, Yokuşlu, Jozabed, Boufal – Aspas, Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Hjulsager, Cabral, Lobotka, Sisto, K. Vázquez.

    Rozhodčí: Prieto – Martínez, Villate.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Na opačné straně stojí kolísavě hrající Celta Vigo, která se v současné době nachází na deváté pozici. Vigo má na svém kontě jednadvacet bodů, přičemž na příčky zaručující pohárovou Evropu ztrácí pouze čtyři body. Hostující tým dnešního zápasu rovněž neprohrál ani jedno z posledních třech utkání, v tom poslední ale celkem zbytečně remizoval, na domácím stadionu uhrál proti Leganés remízu 0:0. Celta ale patří k těm horším celkům na hřištích soupeřů, tento celek totiž okupuje až čtrnáctou pozici, přičemž nasbíral pouze osm bodů. Celta dohromady vyhrála pouze dva zápasy, poslední venkovní vítězství přišlo v předminulém kole.
     
    FC Barcelona

    Zdá se, že se fotbalisté Barcelony konečně vyhrabali ze špatné formy, která je provázela poslední zápasy. Katalánci se totiž dostali zpět do čela své domácí soutěže, kde se na druhou Sevillu dívají s tříbodovým náskokem. Barcelona neprohrála už tři ligové zápasy v řadě, v tom posledním dokázala rozstřílet Levante, přičemž na jeho hřišti dokázala zvítězit vysoko 5:0. Výrazný vliv na vítězství má Lionel Messi, který nejen, že nastřílel hattrick, dokonce přidal ještě dvě asistence. Barcelona se v tabulce domácích celků řadí až na čtvrtou pozici, z osmi zápasů ztratila body ve třech případech, lépe je na tom už jen Sevilla, Real Madrid a Atlético Madrid.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Real Club Celta de Vigo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 10. O. Dembèlé, 45. Messi (Alba)

    Karty:   45. Aspas (CVG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (86. Aleñá), Arturo Vidal (62. Arthur) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (68. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Brandáriz, Coutinho, Miranda, Denis Suárez, Arthur.

    Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Costas, Mazáň – Méndez, Yokuşlu (46. Lobotka), Jozabed, Boufal (76. Sisto) – Aspas (52. Beltrán), Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Hjulsager, Cabral, Lobotka, Sisto, K. Vázquez.

    Rozhodčí: Prieto – Martínez, Villate
    bahis siteleri