USA – Ekvádor 1:2 (kon.) | Jižní Korea – Senegal 3:3 (3:2 po pen.)
konec
USA
1:2 (1:2)
Ekvádor
Sobota 08.06.2019, 17:30 • Stadion Miejski (Gdynia) • Mistrovství světa U20 • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12. (19:30:45)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Ekvádorci udolali mladíky z USA 2:1 a zahrají si o finále.

    Ani jeden z týmů se nemohl v samém úvodu prosadil k jediné střele. Postupem času se ale dokázal Ekvádor usadit na polovině soupeře a byl také odměněn úvodní brankou, když napálil krásnou střelu do sítě José Cifuentes. Následně ale vyrovnal Timothy Weah, když se nejlépe zorientoval v pokutovém území po rohovém kopu. Ještě do poločasu ale poslal Ekvádor znovu do vedení Jhon Espinoza pohotovým doklepnutím do branky.

    Po změně stran se čekal nápor Američanů, ale ten nepřišel. Naopak Ekvádor mohl navýšit své vedení, ale Alvarado ani na dva pokusy Ochou hlavou nepřekonal. V samém závěru už neměli mladíci z USA sílu na vyrovnávací branku a s turnajem se tak sloučí. Naopak na Ekvádorce čeká semifinále proti lepšímu z dvojice Jižní Korea – Senegal.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po Pomykalově přihrávce pálil ze střední vzdálenosti pořádně tvrdě Sebastian Soto, ale jeho pokus zamířil jen vedle ekvádorské branky.
     
    90+3
    Do otevřené obrany mířili hned tři hráči Ekvádoru. Plata prostrkával míč do pokutového území, ale Segura nedokázal ustát lehký atak bránícího Richardse.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Leonardo Campana, přichází Daniel Segura.
     
    90
    Alvarado po rozehrávce na krátko s Cifuentesem drželi balon jen u rohového praporku a šetřili čas. Následně se ale provinil faulem Plata.
     
    89
    Ve středu pole se neudržel u balonu Durkin a do útoku se následně mohl hnát Alvarado. Jeho pokus srazil na další rohový kop Sergio Dest.
     
    88
    Američané otevřeli obranu, ale Gonzalo Plata toho nedokázal v úniku využít, když jeho nepovedená rána skončil jen vedle levé tyče.
     
    87
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Aboubacar Keita, přichází Justin Rennicks.
     
    86
    Hned tři hráči zůstali ležet na trávníku před vápnem Ekvádoru, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Útok Spojených států byl ubráněn a tak mohl získat rohový kop na druhé straně Plata.
     
    85
    David Ochoa musel znovu zasahovat. Po lehké ráně Gonzala Platy ale neměl příliš problémů s vyražením balonu z vlastního vápna.
     
    84
    Paxton Pomykal nebyl během utkání příliš vidět, ale nyní dokázal tvrdě narazit na Espinozu. Po faulu na kapitán Ekvádoru se píská.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Durkin přihrával pouze nepřesně na Sota.
     
    82
    Už to vypadalo, že se Llanez dostane po průniku do vápna až ke střele, ale v klíčovou chvíli mu balon odskočil od kopačky k soupeři.
     
    81
    Weahova přihrávka směrem na Sota byla zblokována na rohový kop. Po vystřídání Mendeze se postavil k rozehrávce Llanez, ale Ekvádorci se znovu ubránili.
     
    80
    Campana sice vyhrál hlavičkový souboj, ale jen do prostoru na pravou stranu, kde se pohyboval Alvarado. Následně přišel pokus o vytlučení Glostera, ale míč skončil za koncovou lajnou bez doteku obránce.
     
    78
    Timothy Weah je potrestán žlutou kartou! Ve středu pole totiž zadržel za dres unikajícího Gonzala Platu.

    Vít Schück

    Branky: 38. Weah – 32. Cifuentes, 45. Espinoza

    Karty:   45+5. Durkin (USA), 78. Weah (USA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    USA: Ochoa – Dest, Richards, Keita (87. Rennicks), Gloster – Durkin – de la Fuente (46. Llanez Jr.), Pomykal, Mendez (76. Ledezma), Weah – Soto.
    Náhradníci: Scott, dos Santos – McKenzie, J. Araujo, Cerrillo, Real, Servania, Llanez Jr., Rennicks, Ledezma.

    Ekvádor: Ramírez – Espinoza, Porozo, Vallecilla, Palacios (58. Castillo) – Cifuentes, Quintero – Plata, Rezabala (77. Alcívar), Alvarado – Campana (90+1. Segura).
    Náhradníci: Bellolio, Lara – Alcívar, Estupiñán, Arce, Mina, Castillo, Loor, Segura.
    thejrc.org