Watford – Leicester 1:1 (kon.) | Brighton – Arsenal 2:1 (kon.) | West Ham – Wolverhampton 0:2 (kon.)
Bournemouth – Crystal Palace 0:2 (kon.)
konec
West Ham United
0:2 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Sobota 20.06.2020, 18:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování třicátého kola anglické Premier League. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi West Hamem United a Wolverhamptonem Wanderers!
     
    West Ham United

    Kladiváři mají před sebou pořádně krušné týdny. V tabulce Premier League jsou po devětadvaceti kolech na šestnáctém místě a přitom disponují náskokem jednoho jediného bodu na předposlední Aston Villu. Před vypuknutím koronavirové přestávky svedl West Ham duel s Arsenalem a zaznamenal těsnou porážku 0:1. Ještě předtím ale zvládl přerušit sérii sedmi utkání bez vítězství, na které dosáhl v domácím utkání proti Southamptonu. Manažer David Moyes má k dispozici takřka kompletní kádr, a to včetně českého záložníka Tomáše Součka. Otazník visí jen nad startem obránce Angela Ogbonny.
     
    Wolverhampton Wanderers

    Také hostující celek bude ve zbývajících devíti kolech hrát o hodně, protože má na dosah opětovný postup do evropských pohárů. Wolverhampton před neplánovaným zastavením soutěže pětkrát za sebou neprohrál, když zvítězil nad Norwichem s Tottenhamem a k tomu remizoval s Manchesterem United, Leicesterem a Brightonem. V rozehraném třicátém kole jsou Wanderers na sedmém místě, přičemž se zápasem k dobru ztrácí na pátou příčku pouze tři body. Vlkům se během přípravného kempu nikdo nezranil, a tak Nuno Espírito Santo nemusí řešit žádné problémy s tvorbou sestavy. K V plné síle by měl být také třináctigólový mexický útočník Raúl Jiménez, jenž suverénně vede klubovou tabulku střelců.
     
    Vzájemné zápasy

    04.12.2019 Wolverhampton – West Ham 2:0
    29.01.2019 Wolverhampton – West Ham 3:0
    01.09.2018 West Ham – Wolverhampton 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Fabiański – Ngakia, Rice, Diop, Cresswell – Noble (C), T. Souček – Fornals, Antonio, Anderson – Bowen.
    Náhradníci: Randolph – Al. Ajeti, Balbuena, Fredericks, Johnson, Lanzini, Wilshere, Jarmolenko, X. Silva.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Saïss, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, J. Castro – Jiménez, Diogo Jota.
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Gibbs-White, Jordao, Kilman, Neto, Podence, Traoré, Vinagre.

    Rozhodčí: Taylor – Nunn, Betts.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí ve vínově červených dresech.
     
    2
    Diogo Jota zkusil projít individuálně, ale ještě před vstupem do pokutového území narazil do čistě si počínajícího Declana Rice.
     
    3
    Ngakia se na křídle postaral o Jotu, který se musel spokojit s autovým vhazováním. Jiménez se pak neprosadil na kraji šestnáctky a odkopl si míč k Fabiańskému.
     
    4
    Michail Antonio spěchal za Ngakiovou přihrávkou za obranu. Patrício však měl lepší výchozí pozici a byl u balónu jako první.
     
    5
    Jota rozdal přihrávku na kraj Dohertymu. Ten se ale neodhodlal k dalšímu postupu a hosté se sami vrátili až ke stoperům.
     
    6
    Noble dvakrát obětavě zabojoval, ale míč na domácích kopačkách neudržel. Kladiváři se zatím vůbec nedostali na útočnou třetinu hřiště.
     
    7
    Jonny Castro pořádně prohnal Jotu, který na levé straně získal pro hostující jedenáctku premiérový rohový kop.
     
    8
    Domácí po centru Moutinha nedostali míč do bezpečí. Zkušený portugalský záložník se ještě dostal k zablokované střele a tou zajistil další rozehrávku od praporku.
     
    9
    Willy Boly neuspěl v důrazném souboji o Nevesův nákop. Rice se zmohl alespoň na vysvobozující odkop z pokutového území.
     
    10
    Znovu jen odkop, který předvedl Tomáš Souček. Wolverhampton nadále svírá domácí fotbalisty v hlubokém bloku.
     
    11
    Jeremy Ngakia už poněkolikáté posílal dlouhý pas na hrot, kde hosté nenechali zpracovat míč Antonia. Následuje pozvolná rozehrávka žlutočerných.
     
    12
    Jonny Castro dostal míč do běhu, aby zleva odcentroval. Na zadní tyči ale našel jen Cresswella, jenž pro jistotu zahrál na rohový kop.
     
    13
    Raúl Jiménez prohrál vzdušný souboj poté, co Noble odvrátil centr od rohového praporku jen do částečného bezpečí.
     
    14
    Pablo Fornals vyrazil za dalším nákopem z obrany. Romain Saïss jeho náběh vůbec nezachytil, španělský legionář si však nenechal míč spadnout a vnějším nártem vypálil hodně mimo.
    14. Pablo Fornals (WHU)
     
    15
    Issa Diop ubránil Jotu za cenu rohového kopu. Nic zajímavého se ale nekonalo, Fabiański centr od Moutinha vyboxoval ven z pokutového území.
     
    16
    Před Jotou se naskytla dobrá šance dát finální přihrávku na malé vápno. Do míče se ale opřel s přehnanou razancí a Jiménez na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    17
    Domácí stále zkouší pouze nákopy z půlky hřiště. Antonio se s Ngakiou nespojil, neboť Patrício celou situaci kontroloval.
     
    18
    Jarrod Bowen se dostal do kleští mezi Nevese a Castra. Po chvilce se sebral z trávníku a může tedy pomoct při standardní situaci.
     
    19
    Právě na Jarroda Bowena vyšel nekvalitní centr z pravé strany. Míč opustil hrací plochu a následovat bude odkop jednoho ze čtyř Portugalců v sestavě Wolverhamptonu.
     
    20
    Ngakia pomohl obsazenému Bowenovi. Přihrávka letící před branku byla sražená k Součkovi, jehož dalekonosný pokus byl Coadyho hlavou ztečován na roh.
     
    21
    Téměř všichni hráči se natlačili dovnitř malého vápna. Moc platné to ale nebylo, protože rozhodčí během letu centrovaného míče odhalili útočný faul.
     
    22
    Snad ani jeden útok United nešel přes levou stranu. O Cresswellovi s Andersonem zatím není vidu ani slechu.
     
    23
    Souček po faulu na Antonia sklepával míč na zahuštěný střed vápna. Wolverhampton domácí hráče k ničemu nepustil a navíc byl opět pískán faul.
     
    24
    Podle nového pravidla následuje krátká pauza na doplnění sil a přijetí nových taktických pokynů.
    Na Olympijském stadionu se hraje bez branek
     
    26
    Neves přenesl hru na levou stranu, aby se dostal pryč ze zahuštěného středu hřiště. Vlci se tam dostali k autovému vhazování.
     
    27
    Útočící hráči znovu neměli ani trochu volného prostoru. Kladiváři se po zisku vrhli do rychlého protiútoku, avšak o centr Cresswella se postaral Saïss.
     
    28
    Všech dvacet hráčů v poli se mnohdy setkává na několika málo metrech kolem půlící čáry. Není se tak co divit, že se šance zatím nerodí.
     
    29
    Změnit se to může po standardní situaci, kterou svým faulem u postranní čáry zavinil marocký obránce Romain Saïss.
     
    30
    Bowen ale zpackal přihrávku směřující do pokutového území a hlavičkáři West Hamu museli rychle zapnout zpět, aby zamezili možnosti rychlého protiútoku.
     
    31
    Po půlhodině hry registrujeme první střelu na branku. Diogo Jota těžil z práce Jiméneze, ale zakončením z ostrého úhlu trefil přesně ten prostor, který strážil Fabiaňski.
     
    32
    Držení míče: 38 % – 62 %.
     
    33
    Znovu v hlavní roli Jota, který převzal přesný pas ze středového kruhu. Ve vápně měl proti sobě dva soupeře, takže se rozhodl pro přihrávku pod sebe na Jiméneze. Rána mexického kanonýra byla sražena na roh.
     
    34
    Łukasz Fabiański nepovedeným odkopem odevzdal míč hostům, kteří si ho taktéž příliš neužili. Doufejme, že se hra co nejdříve trochu zatraktivní.
     
    35
    Dendoncker posunul míč doprava na Dohertyho, který odcentroval na půlkruh ležící na okraji velkého vápna. Tam byl Jiménez, jenž opět napálil jenom bránící hráče West Hamu.
     
    36
    Přímočará akce londýnského klubu skončila u Cresswella, který získal alespoň roh. Patrício centr zleva jednoduše lapil, i když na něj dotíral Tomáš Souček.
     
    37
    Declan Rice neriskoval a před jediným napadajícím protihráčem poslal malou domů až k pětatřicetiletému brankáři Fabiańskému.
     
    38
    Souček si říkal o narážečku, jenže míč se k němu k pravé postranní čáře už nevrátil. Možnost zaútočit získávají hráči Wolverhamptonu.
     
    39
    Romain Saïss vyrobil hodně ambiciózní střelu z obrovské dálky, která se dá označit až za zbytečnou. Fabiański si připsal naprosto rutinní zákrok.
     
    40
    Jeremy Ngakia se dostal ke kolmici Noblea, kterou měl původně dostat úplně někdo jiný. Centr zprava ale hodně pokazil, je z toho aut pro hosty.
     
    41
    Jedna z mála útočných aktivit od Andersona. Nic světoborného to však nebylo, šikovný Brazilec si naběhl do neprostupného bloku.
     
    42
    Matt Doherty lehce nesportovním chováním zabránil rychlé rozehrávce West Hamu. Centr z levého konce hřiště tak poletí do zformované obrany Wanderers.
     
    43
    Boly prodloužil Ngakiův centr na opačný kraj, odkud pro změnu čepoval míč do ohně Cresswell. I napodruhé však zaúřadoval prvně jmenovaný francouzský stoper.
     
    44
    Antonio měl před sebou několik desítek volných metrů. Na levém okraji pokutového území se ale zastavil a toho okamžitě využil Boly.
     
    45
    Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tak to byla opravdu dietní první půle, ze které nebude nadšený asi žádný fotbalový fanoušek. Wolverhampton měl v úvodu více ze hry, žádnou šanci si ale nevytvořil a postupem času už musel trávit čas i na vlastní polovině. Za největší příležitost se dá označit situace ze čtrnácté minuty, kdy Fornals v úniku vysoko přestřelil.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 0 – 4
    Střely mimo: 1 – 1
    Držení míče: 44 % – 56 %
    Rohové kopy: 2 – 5
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 2 – 4
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nuno Espírito Santo ani David Moyes nestřídali, tudíž se pokračuje v základních sestavách. Wanderers stále nechávají na lavičce například Adamu Traorého.
     
    48
    Ani první vteřiny druhé půle nenaznačují, že by se mělo na neatraktivním obrazu hry něco měnit. Oba týmy se hodně ztěžka probíjejí přes zahuštěný střed.
     
    49
    Jeremy Ngakia bezpochyby patří mezi nejlépe hrající muže v dresu West Hamu. Teď si pěknou naznačovačkou udělal prostor k dalekonosné střele a aspoň propagačně otestoval pozornost brankáře Patrícia.
    49. Jeremy Ngakia (WHU)
     
    50
    O Felipe Andersonovi se dá říct přesný opak. Brazilský záložník si pomohl faulem a bude doufat, že Wanderers ze standardní situace nic nevytěží.
     
    51
    Moutinho rozehrál pouze do kombinace. Kladiváři vyběhli z pokutového území a Ngakia nakonec odpálil míč směrem k prázdným tribunám Olympijského stadionu.
     
    52
    Faulující Ngakia si nebral servítky v souboji s Raúlem Jiménezem. Z levého kraje opět zrealizoval standardku Moutinho, ale k zakončení to ani v tomto případě nevedlo. Nevesův nákop ve finále odhlavičkoval Souček.
     
    53
    Souček vybojoval míč po neúspěšném nákopu na Antonia. West Ham se díky českému záložníkovi může na delší dobu usadit na polovině soupeře.
     
    54
    Mark Noble otočil hru na mnohem volnější pravou stranu, jenže Ngakia odcentroval pouze do dolní končetiny marockého zadáka Romana Saïsse.
     
    55
    Declan Rice zneškodnil Jiménezovu přihrávku na Jotu a tím i celý protiútok dvou jmenovaných ofenzivních opor Wolverhamptonu.
     
    56
    Cresswell chybně přihrával Součkovi. Žádné následky to ale nemělo, domácích fotbalistů bylo v daný okamžik na obranné polovině dostatek.
     
    57
    Vůbec první žlutá karta tohoto zápasu. Za faul na zrychlujícího Andersona byl napomenut hostující špílmachr João Moutinho.
     
    58
    Brankové příležitosti stále nepřichází, a tak se dá brzy čekat velký počet změn. Na provizorní střídačce Wanderers se už chystají Adama Traoré a Pedro Neto.
     
    59
    Moutinho přenesl hru na Dohertyho, kterému nevyšla narážečka s obsazeným Jiménezem. Riceův sražený odkop znamená aut pro United.
     
    60
    Jeremy Ngakia natáhl dlouhé nohy a vyvezl balón až na útočnou polovinu West Hamu, ze které ho Noble zase vrátil Diopovi.
     
    61
    Moutinho dal dlouhý míč za obranu pro Jotu. Ten zleva odcentroval, ale Raúl Jiménez se přes Fornalse k zakončení nedostal. Všemu předcházela laciná domácí ztráta po faulu Nevese.
     
    62
    Michail Antonio šel do skluzu, jenže kromě balónu s sebou vzal i kotník Romaina Saïsse. Na žluté karty je vyrovnáno 1:1.
     
    62
    Moutinho si hrudí zpracoval míč a druhým dotekem efektně pálil. Domácím fotbalistům paradoxně pomohl sudí Taylor, jenž tento projektil zablokoval.
     
    64
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Pedro Neto.
     
    64
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Leander Dendoncker, přichází Adama Traoré.
     
    65
    Pedro Neto si na první dotek s míčem počká. Přihrávka na levý kraj byla příliš dlouhá a navíc to všechno bylo s ofsajdem.
     
    66
    Michail Antonio se při rychlém manévrování zřítil k zemi, aniž by se potkal s některým ze soupeřů. Po malé chvíli se ale zvedl a zřejmě bude moci pokračovat.
     
    67
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Manuel Lanzini.
     
    68
    Sudí Taylor poslal všechny hráče ke střídačkám, aby nabrali další síly pro zbývajících pětadvacet minut boje. Zatím to vypadá na bezgólovou partii a dělbu bodů.
     
    69
    Romain Saïss na poslední chvíli zakřižoval Bowena. Ten po kontaktu padl k zemi, ale pokutový kop se kopat určitě nebude.
     
    70
    Ani standardní situace dnes týmům příliš nepomáhají. Domácí rohový kop přinesl pouze centr do rukavic dvaatřicetiletého Portugalce Ruie Patrícia.
     
    71
    Neto poslal míč do druhé vlny Jiménezovi, který překvapil přihrávkou rabonou. Domácí defenzivu to nijak nezaskočilo, hra se vrací do středu pole.
     
    72
    První možnost k útoku dostal Adama Traoré, který je proslaven hlavně svou rychlostí. Ani z toho centru však nic zajímavého nevzniklo.
     
    73
    Wolves právě vstřelili branku!
    Vlci jdou nějakých dvacet minut před koncem do vedení! Noble prohrál osobní souboj s Dohertym, který dostal míč na pravou stranu k Traorému. Tomu se centr tentokrát vydařil na jedničku s hvězdičkou a špatně bráněný RAÚL JIMÉNEZ už to měl při hlavičce zblízka poměrně jednoduché.
    73. Raúl JIMÉNEZ - 0:1
     
    75
    První gól může zápasu jenom pomoct. West Ham se krátce po rozehrávce dostal k rohovému kopu. Na zadní tyči číhal Rice a hlavičkou donutil Patrícia vyrazit míč zpět za koncovou čáru.
     
    76
    Manuel Lanzini na druhý pokus dostal míč před Patrícia. Obránci Wanderers ale byli ve velké početní výhodě a nedopustili žádnou šanci West Hamu.
     
    77
    Souček v přechodové fázi našel Bowena, který sice odcentroval z pravého křídla, ale Antonio byl u penalty obsazen Conorem Coadym.
     
    78
    Urostlý Traoré nastartoval motory a posunul se až do pokutového území. Rice měl plné ruce a nohy práce, aby odkopl míč alespoň na rohový kop.
     
    79
    Moutinhův centr letěl za zadní tyč, kde Doherty trefil ruku Antonia. Penalta to opět nebude, prvně jmenovaný se chystá na další roh.
     
    80
    Moutinho rozehrál na krátko a pak se prosmýkl kolem Ngakii, který byl donucen faulovat. V tomto případě se to obešlo bez žluté karty.
     
    81
    Souček vyhlavičkoval další Moutinhův centr alespoň pár metrů před vápno. Pedro Neto poté nevyzrál na Ngakiu, takže se bude kopat od branky.
     
    81
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    82
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jeremy Ngakia, přichází Ryan Fredericks.
     
    83
    Fredericks se s Jarmolenkem ihned zapojili do hry. Jeden z nejlepších ukrajinských fotbalistů současnosti centroval na Bowena, ovšem zadáci Wanderers ho znovu k ničemu nepustili.
     
    84
    Jedna z největších šancí United! Michail Antonio vyběhl z obležení čtyř oranžových dresů a střelou z dálky poslal míč jen pár decimetrů nad břevno Patríciovy brány.
     
    84
    Wolves právě vstřelili branku!
    S West Hamem je zle. Londýnský klub prohrává pár minut před koncem už o dva góly! I v této trefě měl prsty Traoré, který posunul míč do strany Dohertymu. Jeho nadýchaný centr putoval na PEDRA NETA a Fabiański byl proti parádní ráně z voleje bez šance.
    84. Pedro NETO - 0:2
     
    86
    Svěřencům trenéra Moyese pomůže asi jenom velký zázrak. West Hamu reálně hrozí, že se zítra propadne do sestupového pásma.
     
    87
    Vlci si jsou vědomi zřejmě dostačujícího náskoku a v těchto vteřinách hrají především na jistotu tak, aby jim nehrozila ztráta balónu.
     
    88
    Tomáš Souček se nenápadně posunul ze středu hřiště až k pokutovému území. Vedle něj byl kontaktován protihráčem, ale na zisk standardní situace to nestačilo.
     
    89
    Declan Rice přes sebe nepustil Traorého. Ten může být přesto spokojen, protože jeho tým bude po dalším střídání vhazovat.
     
    90
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jonny Castro, přichází Ruben Vinagre.
     
    90+1
    Kladiváři mají na zrušení Patríciova čistého konta poslední tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Raúl Jiménez, přichází Morgan Gibbs-White.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté už vědí, že jsou bez šance na bodový zisk. Utkání se dohrává v bezpečné vzdálenosti od obou gólmanů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Jubilejní třicáté kolo Premier League má za sebou další z celkem deseti dílků. Moc koukatelné utkání to nebylo, což Wolverhamptonu nemusí ve finále vůbec vadit. Vlci mohou vděčit Traorému, který deset minut po svém příchodu nahrál na vítězný gól Jiménezovi, aby v závěru pomohl vytvořit i Netův gól na konečných 2:0 pro Wanderers. West Ham podal velmi slabý výkon. Vzadu byl dlouho bezchybný, nicméně v útočné fázi vážněji neohrozil brankáře Patrícia ani jednou.
     
    Pro Wolverhampton je to už šesté ligové utkání v řadě bez porážky. V běžícím třicátém kole je už šestý a k tomu ztrácí jen dva body na čtvrtou Chelsea. West Ham naopak nevyhrál už podeváté z posledních deseti kol a v případě zítřejšího úspěchu Bournemouthu nebo Aston Villy spadne do sestupového pásma.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 2 – 6
    Střely mimo: 2 – 1
    Držení míče: 42 % – 58 %
    Rohové kopy: 5 – 7
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 8 – 7
    Žluté karty: 1 – 1.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:35:28)

    Michal Břuchanský

    Branky: 73. Jiménez (Traoré), 84. Neto (Doherty)

    Karty:   62. Antonio (WHU) – 57. Moutinho (WOS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:1. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:7.
    West Ham United: Fabiański – Ngakia (82. Fredericks), Rice, Diop, Cresswell – Noble (C), T. Souček – Fornals (81. Jarmolenko), Antonio, Anderson (67. Lanzini) – Bowen.
    Náhradníci: Randolph – Al. Ajeti, Balbuena, Fredericks, Johnson, Lanzini, Wilshere, Jarmolenko, X. Silva.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Saïss, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker (64. Traoré), Neves, Moutinho, J. Castro (90. Vinagre) – Jiménez (90+2. Gibbs-White), Diogo Jota (64. Neto).
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Gibbs-White, Jordao, Kilman, Neto, Podence, Traoré, Vinagre.

    Rozhodčí: Taylor – Nunn, Betts
    bahis siteleri