Alavés – Villarreal 2:1 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 4:0 (kon.) | Valencia – Levante 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:1 (2:0)
Villarreal CF
Sobota 30.04.2022, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Ve 34. kole hostí poslední Alavés o evropské poháry bojující Villarreal. Hosté mají v nohách náročný semifinálový duel Ligy mistrů na hřišti Liverpoolu a dá se očekávat, že některé hráče budou šetřit na úterní odvetu. Pro Deportivo se jedná o jednu z posledních šancí na vykřesání nadějí na záchranu.
     
    Villarreal CF (7. místo, 14 – 10 – 9, skóre 53:31, 52 bodů)
    Pro fotbalisty Villarrealu je momentálně prioritou asi Liga mistrů, v níž senzačně prošlo až do semifinále. V osmifinále si přitom poradili s Juventusem a ve čtvrtfinále s mnichovským Bayernem. Momentálně bojují s dalším velkoklubem. Ve středu prohráli v Liverpoolu 0:2 a v úterý tak budou mít před svými fanoušky co dohánět. V La Lize už to vypadá jen na boj o šestou – možná pátou – příčku. Na Betis ztrácejí pět bodů, na Real Sociedad tři. Poslední dva ligové duely zvládla Žlutá ponorka dobře. V Getafe zvítězila 2:1, před týdnem pak doma zdolala 2:0 Valencii.

    Posledních 5 zápasů Villarrealu:
    Villarreal – Bilbao 1:1
    Bayern – Villarreal 1:1 (LM)
    Getafe – Villarreal 1:2
    Villarreal – Valencia 2:0
    Liverpool – Villarreal 2:0 (LM)
     
    Deportivo Alavés (20. místo, 6 – 7 – 20, skóre 26:55, 25 bodů)
    Alavés se nachází ve velmi kritické situaci. Na záchranu momentálně ztrácí šest bodů. Z posledních devíti utkání vyhrálo Deportivo jediné, z předchozích šesti případů pak hned pětkrát prohrálo. Naposledy padlo 1:2 ve velmi důležitém duelu na hřišti rovněž ohrožené Mallorky. Pokud tedy hráči Alavésu nezaberou ani tentokrát, bude jejich osud už téměř zpečetěn.

    Posledních 5 zápasů Alavésu:
    Alavés – Granada 2:3
    Atlético M. – Alavés 4:1
    Osasuna – Alavés 1:0
    Alavés – Vallecano 1:0
    Mallorca – Alavés 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – X. Navarro, Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Loum, Escalante – E. Méndez, García IX, Rioja – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Moya, Jason, Martín, M. Vallejo, Pellistri, Tenaglia, Pina, De la Fuente, Pons, Abqar, Miazga.

    Villarreal CF: Asenjo – Aurier, Mándí, P. Torres, Pedraza – Iborra (C), Parejo – Chukwueze, Trigueros, Mo. Gómez – Dia.
    Náhradníci: Rulli, Jörgensen – Alcácer, Lo Celso, Foyth, Capoue, Gaspar, R. Peña, Estupiñán.

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté podle očekávání obměnili sestavu a některé borce šetří na úterní odvetu Ligy mistrů proti Liverpoolu.
     
    3
    Luis Rioja dostal míč na levou stranu a posílal do pokutového území prudký centr. Hosté balón odehráli na roh.
     
    4
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Rohový kop byl rozehrán na přední tyč. Tam balón hlavou přizvedl Joselu, hrací předmět pak propadl až na vzdálenější tyč a tam ho doklepl do sítě pohotový VÍCTOR LAGUARDIA.
     
    6
    Ošetřován byl Rubén Duarte. Ten se hlásí o návrat do hry, ovšem čtvrtý rozhodčí ho zatím nechce pustit. Zřejmě se mu nelíbily ustřižené štulpny.
     
    8
    Po obranném zákroku Laguardii zahrávali rohový kop také hosté. Závar před svou brankou obrana Alavésu přežila.
     
    10
    Další roh hostí. Deportivo se opět ubránilo.
     
    11
    Luis Rioja unikal hostům na levém křídle. Pro faul musel sáhnout Moisés Gómez. Hráči Alavésu pro něho chtěli žlutou kartu, pro tu však sudí nesáhl.
     
    14
    Alfonso Pedraza se dostal k centru z levé strany. Ten si našel nabíhající Samuel Chukwueze, jenž vystřelil nad bránu Deportiva.
     
    15
    Domácí se v posledních minutách poměrně dost zatáhli a Villarreal tak může relativně v poklidu kombinovat na útočné polovině.
     
    17
    Žlutá ponorka pokračuje s hrou na útočné polovině. Alavés brání v devíti lidech.
     
    18
    Centrem z pravé strany se prezentoval krajní bek hostí Serge Aurier. Míč však poslal přímo do rukavic brankáře Fernanda Pacheca.
     
    19
    Zatím největší šance Villarrealu! Alfonso Pedraza na levé straně přetlačil bránícího Edgara Méndeze a zpětnou přihrávkou našel Boulayeho Diu. Ten střílel z levé strany šestnáctky a jeho přízemní rána jen těsně minula bližší tyč Pachecovy brány.
     
    21
    Chukwueze v pokutovém území obešel Duarteho a nastřeloval míč před bránu. Domácí odvracejí na roh.
     
    22
    Po rohu Daniho Pareja míč dolétl pouze do rukavic brankáře Pacheca.
     
    23
    Další práce pro Pacheca. Moises Gómez posílal míč do šestnáctky z pravé strany. Našel Boulayeho Diu, který si udělal prostor pro zakončení. Střílel však na dlouhou nohu a podle toho to také dopadlo. Nepříliš razantní pokus do středu brány Pacheco zkrotil.
     
    24
    Držení míče – 22 % : 78 %
     
    25
    Samuel Chukwueze odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kterou zavřel Alfonso Pedraza. Ten křížnou střelou z voleje těsně minul bránu Deportiva!
     
    28
    Hosté mají velký tlak. Nyní budou zahrávat čtvrtý roh v zápase.
     
    29
    Hosté ho rozehráli nakrátko a málem vykombinovali defenzivu soupeře. Dia narážel míč za obranu Chukwuezemu, který ho ke své smůle nechal za sebou!
     
    31
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí z ničeho nic přidávají druhý gól! Na levé křídlo dostal míč zatím asi jejich nejaktivnější hráč Luis Rioja. Ten obešel Auriera a poslal před bránu prudký centr. Ten obrana Villarrealu odvrátila k Rubénovi Duartemu, jenž si opět seběhl doleva a přízemním centrem oslovil GONZALA ESCALANTEHO, který zblízka našel mezeru pod tělem padajícího brankáře Asenja – 2:0.
     
    33
    Hráči Alavésu dnes zatím dokázali vytěžit z minima maximum. Na Villarreal to zatím stačí.
     
    35
    Domácí brankář Pacheco včas vystartoval z brány proti Diovi a sebral před ním míč.
     
    36
    Po Duarteho autu na útočné polovině sklepl Joselu míč hrudí pro Manua Garcíu. Ten vypálil hned z první, z nějakých 23 metrů však netrefil zařízení.
     
    37
    Serge Aurier získal pro hosty rohový kop. Jeho centr zablokoval Rioja.
     
    38
    Po rohu Pareja se míč jako kulečníková koule odrážel od těl Chukwuezeho a bránícího Xima Navarra. Hostující útočník reklamuje ruku obránce Deportiva, ovšem ten ji měl u těla a navíc vše bylo tak rychlé, že těžko mohl reagovat.
     
    39
    Nyní si zahrál s nervovou soustavou domácích fanoušků brankář Pacheco! Ten vyběhl daleko z brány proti Moisesovi Gómezovi a chtěl balón pustit až za brankovou čáru. To se mu málem vymstilo. Gómez totiž zabojoval, míč ještě získal, ovšem podle sudího až těsně za čarou. No, ani z opakovaného závěru to nebylo průkazné.
     
    41
    Žlutá karta pro hostujícího útočníka Boulayeho Diu, jenž ostře dojel jednoho z obránců soupeře.
     
    42
    Chukwueze napravo zakombinoval s Aurierem. Ten centroval, trefil však jen protihráče Louma.
     
    43
    Domácí chvíli drželi míč na svých kopačkách. Teď se však jejich kapitán Laguardia pokusil o pas na pravé křídlo, po němž balón skončil v autu.
     
    45
    První poločas se pomalu dohrává. Uvidíme, zda rozhodčí ještě něco nastaví.
     
    45
    Domácí se ještě málem dostali do velké šance! Rychlonohý Luis Rioja dostal balón na levé křídlo a odsud ho písílal za obranu na Edgara Méndeze. Situaci skvěle přečetl brankář Sergio Asenjo, jenž bleskově vystartoval z brány a těsně před Méndezem míč ve skluzu odehrál. Vzápětí trefil i domácího hráče, ale vzhledem k tomu, že první šel hrací předmět, se o faul jednat nemohlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas se vyvíjel nečekaně dobře pro Alavés. Poslední celek tabulky totiž vede nad Villarrealem 2:0. Domácí začali výtečně a už ve 4. minutě je poslal do vedení kapitán Víctor Laguardia, který se prosadil po rohovém kopu. Poté převzali iniciativu hosté, kteří však své šance neproměnili. Dia i Pedraza stříleli těsně vedle. Po půlhodině hry se tak ještě jednou radovali fanoušci Deportiva, když přízemní centr Duarteho zblízka uklidil do sítě Gonzalo Escalante. Těsně před pauzou pak domácím ještě sebral další příležitost včasným vyběhnutím brankář Asenjo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Giovani Lo Celso.
    ze hřiště odchází Pau Francisco Torres, přichází Juan Foyth.
     
    47
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Hosty vrací do utkání obrovská chyba brankáře Fernanda Pacheca! Střídající Giovani Lo Celso nahrál k pravé postranní čáře SAMUELOVI CHUKWUEZEMU. Ten se prokličkoval až do pokutového území, odkud vystřelil poměrně slabě a do středu brány. Míč však propadl Pachecovi pod rukama, prošel mezi nohama a k překvapení všech skončil až v síti – 2:1.
     
    49
    Uvidíme, jak laciný gól zahýbá se sebevědomím domácích hráčů. Ti by tři body moc potřebovali. Villarreal teď ale jistě cítí šanci na body.
     
    51
    Domácí si mohli vzít zpátky dvougólové vedení! Villarreal se ubránil po rohovém kopu, ovšem míč přilétl zpátky do jeho šestnáctky. Po sklepnutí od spoluhráče se k němu dostal na hranici pokutového území Joselu, srovnal si ho a velice dobře vystřelil. Nízkou střelu, která směřovala k pravé tyči, vytěsnil Asenjo výborným zákrokem na roh!
     
    52
    Manu García si nedovoleně počínal v souboji s Lo Celsem. Domácí záložník si prohlédl žlutou kartu.
     
    54
    Ostrým zákrokem se tentokrát prezentoval hostující Manu Trigueros, který poslal k zemi Escalanteho. Tohle se obešlo bez karty.
     
    55
    Domácí měli další šanci na vstřelení třetího gólu! Edgar Méndez prošel až do šestnáctky po pravé straně. Jeho nástřel vyrazil Asenjo nohou k Joselovi, jehož dorážka směřovala do prázdné brány. Za svého gólmana však zaskočil Juan Foyth!
     
    58
    Ve druhém poločase je to zatím hodně zajímavá podívaná. Hosté snížili gólem, ke kterému jim hodně pomohl brankář Pacheco. Pak neproměnil dvě šance domácí Joselu.
     
    58
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Alfonso Pedraza, přichází Pervis Estupiñán.
    ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Étienne Capoue.
     
    59
    Střely na bránu – 4:3
     
    61
    Rohový kop hostí zahrával Lo Celso. Centroval na přední tyč, domácí se ubránili.
     
    63
    Obrovský závar v domácí šestnáctce po dalším rohu Lo Celsa! Míč se nejprve dostal ke Capouemu, který nedokázal vystřelit. Po zpětné hlavičce jednoho z hráčů Villarrealu pak zakončoval Vicente Iborra jen do obránce, který stál před brankářem Pachecem!
     
    64
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Martín.
     
    66
    Hosté začínají stupňovat svůj tlak. Kombinují na své útočné polovině.
     
    66
    Příležitosti hostí! Chukwueze nahrál z pravé strany Manuovi Triguerosovi, jehož střelu z hranice šestnáctky k levé tyči vyrazil Pacheco. Další ránu pak vyslal z 20 metrů Vicente Iborra. Ten sestřelil stopera Laguardiu.
     
    67
    Laguardia se musel po zásahu do hlavy chvíli vzpamatovávat. Kapitán Deportiva však bude v pořádku.
     
    69
    Faul na Lo Celsa, za který dostal žlutou kartu Gonzalo Escalante.
     
    71
    Do konce utkání schází 20 minut + nějaké nastavení. Poslední Alavés stále vede.
     
    72
    Po delší době dal o sobě vědět Luis Rioja, jenž byl hodně vidět v první půli. Jeho centr z levé strany odvrátil do autu Ajsa Mándí.
     
    72
    Z větší vzdálenosti to zkusil Mamadou Loum. Zamířil nad hostující bránu.
     
    73
    Manu García ostře centroval z levé strany a Asenjo balón vyrážel. Následně chyboval Trigueros, který si nechal míč vzít a ten se dostal k Mamadouovi Loumovi. Ten z nějakých 18 metrů pořádně protáhl povyběhlého Asanja technickým obloučkem. Gólman Žluté ponorky vytáhl toto chytré zakončení na roh.
     
    75
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Vicente Iborra, přichází Paco Alcácer.
     
    76
    Étienne Capoue zasáhl v souboji ve středu hřiště rukou do obličeje Escalanteho. Rozhodčí to ocenil žlutou kartou.
     
    78
    Domácí zahrozili po standardní situaci! Joselu vracel míč před bránu, kde se dostal k hlavičce Víctor Laguardia. Ten zamířil těsně nad břevno!
     
    79
    Hráči Alavésu si dnes vytvořili poměrně hodně šancí. To není pro obranu Villarrealu ta nejlepší vizitka.
     
    79
    Pervis Estupiñán byl na půlce hřiště faulován Loumem.
     
    80
    Nedovolený zákrok na Giovaniho Lo Celsa. Teď už z toho bude standardní situace z dobré pozice. Víctor Laguardia vyfasoval žlutou kartu.
     
    81
    Přímý kop zahrával Paco Alcácer. Mířil jen do zdi domácích.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Manu García, přichází Pere Pons.
     
    83
    Lo Celso hledal Boulayeho Diu. Ten byl v ofsajdu.
     
    85
    Paco Alcácer postupoval z pravé strany na domácí bránu, ale neprostřelil Fernanda Pacheca, který se vykoupil za chybu, jež darovala Villarrealu kontaktní gól! Odražený míč pak napálil těsně vedle levé tyče Giovani Lo Celso!
     
    86
    Žlutou kartu za protesty si prohlédl trenér hostí Unai Emery.
     
    87
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Jason.
    ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Tomás Pina.
     
    88
    Z levé strany odcentroval Pervis Estupiñán. Míč se snesl do rukavic brankáře Pacheca.
     
    89
    Podruhé během několika minut se střetli Paco Alcácer s domácím brankářem Pachecem. Ten se nenechal prudkou ranou z pravé strany pokutového území prostřelit. Míč vyrazil nohama.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví ještě šest minut!
     
    90+1
    Domácí se k radosti svých fanoušků dostali k rohovému kopu!
     
    90+2
    Domácí po rohu získali nějaký čas, nyní už ale má míč jejich soupeř.
     
    90+3
    Chukwueze nedokázal v šestnáctce obejít Laguardiu. Míč se pak navíc odrazil do zámezí od nohou hostujícího hráče.
     
    90+4
    Teď byli hosté blízko k vyrovnání! Míč posílal před bránu z levé strany Chukwueze. Jeden z domácích hráčů zachraňoval na malém vápně. Po jeho zákroku se míč odrazil na hranici šestnáctky, odkud tak o půl metru přestřelil Manu Trigueros!
     
    90+6
    Začala už závěrečná minuta nastavení. Villarrealu už značně dochází čas.
     
    90+6
    Joselu takticky fauloval Triguerose. Hosté budou mít k dispozici asi poslední akci zápasu...
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Velká radost fotbalistů Deportiva Alavés, kteří poráží Villarreal 2:1 a vykřesali tak naději na záchranu. V tabulce minimálně pro tuto chvíli dokonce opouštějí poslední místo.

    Domácí začali výtečně a už ve 4. minutě je poslal do vedení kapitán Víctor Laguardia, který se prosadil po rohovém kopu. Poté převzali iniciativu hosté, kteří však své šance neproměnili. Dia i Pedraza stříleli těsně vedle. Po půlhodině hry se tak ještě jednou radovali fanoušci Deportiva, když přízemní centr Duarteho zblízka uklidil do sítě Gonzalo Escalante. Těsně před pauzou pak domácím ještě sebral další příležitost včasným vyběhnutím brankář Asenjo. Hned po změně stran se hosté dostali do hry, když gólman Pacheco zaváhal po nenápadné střele Samuela Chukwuezeho, která mu propadla do sítě mezi nohama. Deportivo to ale nesložilo. Domácí si naopak vytvořili několik velkých šancí na navýšení náskoku. Nutno říci, že také Žlutá ponorka byla několikrát blízko k vyrovnání. Pacheco však svou minelu při obdrženém gólu napravil. V závěru například dvakrát vychytal střídajícího Alcácera.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:5. (16:00:50)

    Martin Augustin

    Branky: 4. Laguardia (Joselu), 31. Escalante (R. Duarte) – 47. Chukwueze (Lo Celso)

    Karty:   52. García IX (DAL), 69. Escalante (DAL), 80. Laguardia (DAL) – 41. Dia (VLR), 76. Capoue (VLR), 86. Emery (VLR)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:5.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – X. Navarro, Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Loum, Escalante (87. Pina) – E. Méndez (64. Martín), García IX (82. Pons), Rioja (87. Jason) – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Moya, M. Vallejo, Pellistri, Tenaglia, De la Fuente, Abqar, Miazga.

    Trenér: Mendilibar a Velázquez

    Villarreal CF: Asenjo – Aurier, Mándí, P. Torres (46. Foyth), Pedraza (58. Estupiñán) – Iborra (C) (75. Alcácer), Parejo (46. Lo Celso) – Chukwueze, Trigueros, Mo. Gómez (58. Capoue) – Dia.
    Náhradníci: Rulli, Jörgensen – Gaspar, R. Peña.

    Trenér: Emery

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez
    bahis siteleri