Juventus – Venezia 2:1 (kon.) | AC Milán – Fiorentina 1:0 (kon.) | Empoli – Turín 1:3 (kon.)
Udinese – Inter 1:2 (kon.) | AS Řím – Bologna 0:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:2 (0:2)
Inter Milán
Neděle 01.05.2022, 18:00 • Dacia Arena • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V tabulce se tak Inter dotáhl na rozdíl dvou bodů od vedoucího AC Milán a je stále ve hře o titul. V příštím kole hraje Inter doma s Empoli, AC zajíždí na půdu Verony. Přeji vám příjemný zbytek večera. (20:02:45)
     
    Inter Milán zvládl veledůležitý zápas a vítězí v Udinese 2:1. Hosté dali oba góly v první půli, po změně stran několik šancí spálili, sami inkasovali a nakonec se o výsledek až do konce strachovali.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Deulofeu byl v jasném ofsajdu a rozhodčí píská. Tohle už vypadá pro Inter dobře.
     
    90+4
    Hosté nakonec zahrávali tři rohy po sobě. Nezahrozili, ale aspoň našetřili cenné vteřinky s míčem daleko od vlastní brány.
     
    90+3
    Jeden z centrů stáhl brankář Handanovič ze vzduchu. Sanchéz upaloval do protiútoku a po jeho sražené střele to bude roh pro Inter Milán.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Matías Vecino).
     
    90+1
    V dlouhém nastavení se bude Inter klepat o výsledek. Poslední minuty patří domácím, kteří chtějí vyrovnat. Inter je zalezlý v defenzivě.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Matías Vecino.
     
    89
    Barella odchází ze hřiště za doprovodu masérů. Při jednom ze soubojů si přivodil zranění a nevypadá to s ním úplně nejlépe. Inter má k dispozici ještě jedno střídání.
     
    88
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Robin Gosens.
     
    86
    Hra se rychle přelila na druhou stranu a rohový kop chtěl také Inter. Perišić vůbec nechápe, že rozhodčí odpískal odkop od brány. Dává mu to jasnými gesty najevo.
     
    85
    Udinese je na koni. Domácí hecují i fanoušci. Deulofeu se k staví k rozehrání rohového kopu z levé strany.
     
    84
    Škoda pro Inter, že Correa nevyřešil lépe situaci před šestnáctkou, kdy hledal svoji přihrávkou ještě Vidala. K tomu ovšem míč nedošel.
     
    83
    Becao naskočil v hlavičkovém souboji na Vidala a hodně se zlobí, když mu rozhodčí odpískal faul. Vidal se těžce zvedá, ale měl by být v pořádku.
     
    81
    Něco přes deset minut do konce a duel je za stavu 1:2 otevřený. Hosté nutně potřebují vyhrát. Měli k tomu dobře našlápnuto, ale teď se strachují.
     
    80
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Mato Jajalo.
    78. Neuznaný gól Interu
     
    78
    Gól, který neplatí. Střídající Vidal převzal přihrávku a pak střílel po zemi podél brankářovy nohy do sítě. Radoval se jen pár vteřin, branka neplatí pro ofsajd.
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Danilo D'Ambrosio.
     
    75
    Correa v šanci. Hostující hráč mohl po pár vteřinách svého pobytu na hřišti skórovat, z úhlu však trefil do hrudi jen vyběhnutého brankáře Silvestriho.. Inter mohl na soupeřův zásah rychle odpovědět.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Nahuel Molina, přichází Brandon Soppy.

    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Joaquín Correa.
    ze hřiště odchází Roberto Gagliardini, přichází Arturo Vidal.
    ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Alexis Sánchez.
    72. Ignacio PUSSETTO - 1:2
     
    72
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují na 1:2 a drama je na světě! Udinese kopalo standardku z dobré pozice, asi dvacet metrů od brány. Deulofeu parádně vystřelil do šibenice a Handanovič jeho střelu jen tak tak vyrazil... Volného míče se ve vápně zmocnili znovu domácí, konkrétně Udogie, a jeho pobídku uklidil do sítě na malém vápně postavený IGNACIO PUSSETTO.
     
    70
    Znovu Deulofeu. V rohu pokutového území narazil na zeď obránců, takže hrál zpátky na střed.
     
    68
    Samardžič chtěl po faulu na svoji osobu ve vápně penaltu, ale rozhodčí jasně ukazuje, že pískat nebude. Německého záložníka nicméně hezkou přihrávkou oslovil Deulofeu.
     
    67
    Centr z něj byl odvrácen a míč skončil až na opačné straně hřiště u brankáře Handanoviče. Ten okamžitě rozehrál na volné spoluhráče a Inter zahajuje další útok.
     
    66
    Jakoby domácím trochu docházely síly. Inter vede o dva góly a čím dál více získává půdu pod nohama. Teď budou hosté kopat další rohový kop.
     
    65
    Žlutá karta pro tým Udinese Calcio (Roberto Pereyra).
     
    64
    Martínez hledal svoji přihrávkou do vápna Darmiana, před kterým míč odkopl do bezpečí jeden z obránců. Bude z toho roh pro Milánské.
     
    62
    Po souboji ve středovém kruhu leží na zemi Pussetto a Škriniar. Hra je znovu přerušena. Hostující obránce krvácí z nosu a musí být ošetřen.
     
    61
    Brozović už nabíral rychlost a kdyby obešel hráče před sebou, šli by hosté do přečíslení. To se nestalo a Udinese nebezpečí zažehnalo.
     
    60
    Domácí Samardžič byl u půlící čáry faulovaný, protihráč mu zřejmě přišlápl nohu. Rozhodčí píská faul a Samardžič kulhá.
     
    58
    Hosté jsou naopak v útoku mnohem nebezpečnější a ve druhé půli měli už druhou šanci. Perišić se uvolnil a naservíroval míč do oblasti penalty Martínezovi, ten z vynikající pozice trefil jen hráče před sebou.
     
    57
    Vysoký centr na malé vápno sebral ze vzduchu hostující gólman. Udinese moc neví kudy, obrana Interu je neprostupná.
     
    56
    Samardžič už chtěl možná střílet, nakonec ještě přihrál doleva. Po sérii odrazů vybojovali domácí alespoň rohový kop.
     
    55
    Tlak Udinese pokračoval a Molina možná z frustrace střílel ze strany hodně nepřesně... Handanovič bude od své brány vykopávat.
     
    54
    Inter dobře brání. Domácí znovu házenkářsky obléhali hostující šestnáctku, jenže veškeré pokusy o centr či přímou střelu byly hned odvráceny.
     
    53
    Nic z toho, domácí se v pohodě ubránili. Připomeňme ale, že právě z rohového kopu po centru Darmiana otevřel Inter v prvním poločase skóre.
     
    52
    V akci znovu Džeko, pro svoje barvy teď vybojoval roh. Ten rozehraje jeho spoluhráč Darmian.
     
    50
    Džeko v tutovce nedal! Zůstal úplně sám za obranou. Domácí možná spoléhali na ofsajd a nechali ho hrát. Džeko nicméně situaci vyřešil lajdácky a vůbec netrefil bránu.
     
    49
    Nadějný protiútok v podání Interu nebezpečím neskončil. Perišić v přečíslení sprintoval po levé straně, včas ho však doběhli hráči Udinese, takže Chorvat nestihl přihrát.
     
    48
    Centr Deulofeua byl zblokovaný. Pak se domácí útočník dostal ještě k dorážce, ale i tentokrát z ní trefil jen obránce.
     
    47
    Barella ještě vybojoval téměř ztracený míč u postranní čáry. Skluzem ho nakonec dokázal na poslední chvíli dostat na spoluhráče a udržet svůj tým v útoku.
     
    46
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Lazar Samardžič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme hezký fotbal, ve kterém jsou hosté efektivnější. Udinese nehraje špatně, ale ze dvou šancí zatím ani jednu neproměnilo.
     
    Inter Milán potvrzuje roli favorita a na hřišti Udinese vede 2:0. Góly hostů dali Perišić a pak Martínez z penalty, respektive z dorážky pokutového kopu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Perišić ve sprinterském souboji u lajny překonal Molinu, pak do sebe oba hráči zajeli a Molina reklamuje, že ho soupeř přišlápl.
     
    45+1
    Nyní leží na trávníku Martínez a drží se za záda. Závěr poločasu se začíná kouskovat, domácí rozhodně nemůžou být s průběžným stavem spokojeni.
     
    45
    V prvním poločase se nastavují tři minuty.
     
    44
    Gagliardini byl faulovaný u postranní čáry v oblasti střídaček a rozhodčí musí krotit vášně. Hosté chtějí za zákrok kartu pro soupeře.
     
    42
    Džeko spěchal za volným míčem, ale dříve u něj byl brankář Silvestri, který balon před napadajícím útočníkem v pohodě sebral ze vzduchu a rychle hledá volné spoluhráče.
    39. Lautaro MARTÍNEZ - 0:2
     
    39
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    LAUTARO MARTÍNEZ navyšuje vedení svého celku. Penaltu nejprve neproměnil, trefil pravou tyč. Balon se k němu však odrazil zpátky a z dorážky se Argentinec nemýlil. Hosté vedou 2:0.
     
    38
    Žlutá karta pro tým Udinese Calcio (Pablo Marí).
    38. Penaltový zákrok
     
    38
    Je to tak. Rozhodčí ukazuje na bílý puntík. Penalta pro Inter!
     
    37
    Rozhodčí se jde podívat na video. Džeko je naprosto přesvědčený, že se musí pískat penalta. Úplně přestal hrát a hecuje své spoluhráče.
     
    36
    Velká šance hostů. Inter zrychlil na útočné polovině hru a Martínez byl rázem úplně sám před Silvestrim, který ho vychytal. Míč se ovšem odrazil k Džekovi, jenž po souboji upadl a velice vehementně gestikuluje směrem k rozhodčímu, že byl faulovaný.
     
    35
    U balonu jsou teď na delší čas hosté. Místo přihrávky dopředu však často hrají na jistotu zpět, nyní dokonce až k vlastnímu brankáři.
     
    33
    Deulofeu už asi mohl zpoza šestnáctky střílet, místo toho šel do kličky proti dvěma obráncům. Neuspěl.
     
    32
    Domácí teď mají trochu navrch. Inter se po dobré pasáži, během které vstřelil i gól, zatáhl více dozadu a nechává hrát soupeře.
     
    31
    Udogie se protlačil až k centru, ale škrtl ho jen slabě a míč se dokutálel až k brankáři Handanovičovi. Inter může uklidnit hru.
     
    29
    Tohle už vypadalo mnohem lépe pro Udinese. Deulofeu přihrával na malé vápno, kde se odražený míč dostal k Pussettovi a ten pálil vysoko nad. Drží se za hlavu. Tohle mohli domácí vyřešit lépe.
     
    28
    Udinese nyní okupovalo hostující šestnáctku, ale vůbec k ničemu se nedostalo. Molina rozdal několik přihrávek, avšak domácí byli vytlačeni zpět na půlku.
     
    27
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Isaac Success, přichází Ignacio Pussetto.
     
    25
    Success byl v jednom z hlavičkových soubojů zasažený zřejmě rukou do obličeje a běží k němu maséři. Útočník také kulhá a vypadá to, že pro něj zápas skončil.
     
    24
    Martínez číhal za obranou a z pravé strany vápna se dostal k tvrdé střele, která prolétla nad domácí brankou. Případný gól by tomto případě stejně neplatil, jelikož útočník Interu byl v ofsajdu.
     
    23
    Centr z hloubi pole převzal vynikajícím prvním dotekem rozběhnutý Džeko. Pak ale v souboji zavrávoral a balon u kopaček neudržel, bude z toho nicméně alespoň aut pro hosty.
     
    22
    Gagliardini to přehnal s důrazem a je mu pískán útočný faul. Domácí budou z místa prohřešku rozehrávat.
     
    21
    Inter, konkrétně střelec úvodního gólu Perišić, vhazuje na polovině hřiště. Udinese se znovu snaží aktivně napadat.
     
    20
    Dvacet minut za námi. Sledujeme zatím pěkný a útočný fotbal z obou stran. Úvodní gól Interu hru hodně otevřel. Je to nahoru dolu.
     
    18
    Domácí kapitán Pereyra se snažil odpovědět. Byl už v šestnáctce a troufl si na trojici obránců. Míč si ale při kličce ukopl a ten mu utekl do zámezí.
     
    17
    Dimarco se dostal do šance, když o míč obral protihráče a pak z dobré pozice ve velkém vápně střílel. Jeho pokus byl tečovaný a Silvestri měl štěstí, že se balon otřel jen o boční síť.
     
    16
    Džeko si přitukl s Darmianem, ovšem domácí dobrým napadáním vyhnali soupeře až na vlastní polovinu hřiště. Tam teď Inter začíná další útok.
     
    14
    Hra se otevřela. Po dalším rohu Interu se už už k zakončení na malém vápně dostával Martínez, brankář Silvestri byl tentokrát u balonu včas.
    13. Walace pořádně protáhl Handannoviče
     
    13
    Na druhé stráně vypálil Walace krásně zpoza vápna. Handanovič se prolétl vzduchem a míč vyrazil. Hezký fotbalový moment od obou.
    12. Ivan PERIŠIĆ - 0:1
     
    12
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nakonec z toho byly rohy dva a z toho druhého hosté otevírají skóre. První velká šance utkání končí gólem. Dimarco centroval a IVAN PERIŠIĆ hlavičkoval na přední tyči. Silvestri si na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal.
     
    10
    Prudký centr Dimarca odhlavičkovala obrana domácích do bezpečí. Inter bude kopat prvního rohový kop v dnešním utkání.
     
    9
    Po nepřesné akci Udinese skončil míč v zámezí a Handanovič bude rozehrávat nakrátko.
     
    8
    Perišićův centr zleva nebyl úspěšný. Inter hrál na chvíli s míčem na útočné polovině, ale k ničemu vážnějšímu se nedostal.
     
    6
    Brankář Interu Handanovič musel poprvé zasahovat. Se slabým zakončením Becaoa neměl větší problémy a míč v pohodě zalehl.
     
    5
    Domácí hezky na křídle zrychlili hru a výsledkem byl centr od Deulofea, který ovšem trefil prvního blokujícího hráče a Udinese má k dispozici autové vhazování.
     
    4
    Teď hrají s míčem hosté. Brozović gestem vyháněl spoluhráče dopředu, ale nakonec hrál přeci jen dozadu na obránce.
     
    3
    Další nepřenost v útoku. Nejprve Success a po něm Molina mizerně rozehráli a Udinese se kvůli tomu nedostalo k blízkosti hostující šestnáctky.
     
    2
    Udinese v první útočné akci. Success přihrával z pravé strany na střed, míč ale sebrala obrana hostů a Inter kombinuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na úvodní výkop. Domácí budou hrát v černobílých dresech, hosté ve své tradiční tmavě modré.
     
    Když se oba týmy potkaly v letošní sezoně poprvé, byla z toho na podzim výhra Interu v poměru 2:0. Tu zařídil dvěma brankami Joaquin Correa, který dnes začíná jen na lavičce.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Marí, N. Pérez – Molina, Arslan, Walace, Pereyra (C), Udogie – Success, Deulofeu.
    Náhradníci: Gasparini, Padelli – Ballarini, Benković, Jajalo, Nestorovski, Nuytinck, Pussetto, Samardžič, Soppy, Zeegelaar.
    Trenér: Gabriele Cioffi

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Dimarco – Darmian, Barella, Brozović, Gagliardini, Perišić – La. Martínez, Džeko.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Caicedo, Correa, D'Ambrosio, Dumfries, Gosens, A. Ranocchia, Sánchez, Vecino.
    Trenér: Simone Inzaghi.
     
    Udinese už naopak nemá o co hrát. Domácí jsou dvanáctí a netýká se jich ani boj o záchranu, ani souboj o poháry. Před vlastními fanoušky ale nechtějí nic vypustit, což dokazuje i fakt, že na svém hřišti prohráli jen jednou z posledních sedmi střetnutí.
     
    Nerazzurri drželi v odpoledním utkání palce Fiorentině, která nastoupila na San Siru právě proti AC Milán. Dlouho se hrálo bez branek, nakonec však domácí po gólu z 82. minuty brali všechny body a jejich náskok na čele před Interem se zvýšil na pět bodů.
     
    Zápas je pro hosty v honbě za titulem klíčový. V týdnu Inter nečekaně nezvládl dohrávku na hřišti Bologny, kde prohrál 1:2 a nechal se v tabulce přeskočit svým městským rivalem z Milána. AC nyní vede ligu, Inter už nemá situaci ve svých rukou.
     
    V pořadí čtvrtým duelem v dnešní programu 35. kola italské Serie A je střetnutí mezi Udinese a Interem Milán.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Šonský

    Branky: 72. Pussetto (Udogie) – 12. Perišić (Dimarco), 39. La. Martínez

    Karty:   38. Marí (UDI), 65. Pereyra (UDI) – 90+2. Vecino (INM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Marí, N. Pérez – Molina (74. Soppy), Arslan (46. Samardžič), Walace, Pereyra (C) (80. Jajalo), Udogie – Success (27. Pussetto), Deulofeu.
    Náhradníci: Gasparini, Padelli – Ballarini, Benković, Nestorovski, Nuytinck, Zeegelaar.

    Trenér: Gabriele Cioffi

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Dimarco (77. D'Ambrosio) – Darmian, Barella (90. Vecino), Brozović, Gagliardini (74. Vidal), Perišić (88. Gosens) – La. Martínez (74. Sánchez), Džeko (74. Correa).
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Caicedo, Dumfries, A. Ranocchia.

    Trenér: Simone Inzaghi
    bahis siteleri