Everton – Chelsea 1:0 (kon.) | Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | West Ham – Arsenal 1:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:1 (1:0)
Leicester City
Neděle 01.05.2022, 15:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Přeji vám hezký zbytek neděle, nějakou tu pusu pod stromem a úspěšný vstup do nového pracovního týdne, někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:11:34)
     
    Dnešní utkání sledovalo 59 482 diváků.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
     
    Souboj Tottenhamu s Leicesterem tak končí výhrou Spurs v poměru 3:1! Kohouti byli lepším celkem na hrací ploše v obou poločasech a výsledek tak lze označit za zasloužený. Po první půli vedli Hotspur 1:0. V 60. a 79. minutě se jedním efektivním a jedním naprosto luxusním projektilem trefil Son Hung-min, kterého lze označit za muže zápasu. Svěřenci trenéra Conteho tak vedli v závěru utkání 3:0, což se ale nezamlouvalo Kelechi Iheanachovi, jenž působivým angličákem v nastaveném čase upravil na 1:3 z pohledu Lišek. Tři zasloužené body však náleží celku ze severního Londýna.

    Tottenham tak vytváří tlak na Arsenal, který přeskočil v tabulce a je na 4. místě, které zaručuje Ligu mistrů. Gunners jsou zpět o jeden bod a budou moci odpovědět již v 17:30, kdy startuje jejich duel s West Hamem.

    Leicester touto porážkou možná definitivně vypadl z boje o evropské poháry. 7. příčka Kladivářů zůstává deset bodů vzdálená a Lišky už mají oproti West Hamu jen jeden duel k dobru.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Marc Albrighton cpal z pravé strany vysoký míč do šestnáctky Hotspur, defenziva Tottenhamu však zapracovala na výbornou a odvrací míč do bezpečí.
     
    90+2
    Sudí Moss nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby. Harry Kane pálil ještě z hranice velkého vápna. Jeho pokus však letěl vysoko nad klec Leicesteru.
    90+1. Kelechi IHEANACHO - 3:1
     
    90+1
    Leicester právě vstřelil branku!
    Lišky ještě v závěru utkání korigují výsledek duelu na 1:3! Youri Tielemans rozehrál ze středového kruhu trochu doprava. KELECHI IHEANACHO si zpracoval míč, potáhl jej mírně zpět k ose hřiště a pak nádhernou tvrdou přízemní ranou z dobrých dvaceti metrů trefil bližší tyč svatyně Hotspur, od níž se meruna odrazila do sítě Tottenhamu! Výstavní projektil, na který nedosáhl ani Hugo Lloris. Leicester prohrává už jen o dvě branky. Asistence: Youri Tielemans.
     
    90
    Marc Albrighton poslal přihrávku na střed hrací plochy, kde byl k zemi sražen Kelechi Iheanacho. Lišky budou ještě zahrávat volný přímý kop.
     
    89
    Timothy Castagne centroval z pravé strany do šestnáctky Spurs. Mezi penaltou a malým čtvercem se k hlavičce dostal Jamie Vardy, jenž však poslal balon jen kousek za zadní tyč svatyně Llorise.
     
    89
    Timothy Castagne vysouvá na pravém křídle Marca Albrightona. Ten toho už má plné zuby a balon radši jen vrací zpět.
     
    88
    Leicester je na balonu delší dobu, jeho hráči si vyměňují přihrávky u půlící čáry. Çağlar Söyüncü posílá kulatý nesmysl Danielu Amarteymu.
     
    88
    Luke Thomas se vydal kupředu po levém křídle, ale jeho pas do šestnáctky Tottenhamu sráží do zámezí precizním zákrokem Eric Dier.
     
    87
    Timothy Castagne má mičudu u kopačky na pravé straně. Z půlící čáry však hraje jen za sebe, kde je připravený Daniel Amartey.
     
    86
    Hugo Lloris se také zapojil do rozehrávky svého celku. Tu nakonec vystihl Vardy, ale jeho pas na Brunta odkopla defenziva Spurs ke středovému kruhu.
     
    85
    Kohouti zkušeně kontrolují závěr utkání, Eric Dier a Cristian Gabriel Romero si vyměňují balon před vlastním pokutovým územím.
     
    84
    Luke Thomas přenáší hru z levé strany doprava, kde je Timothy Castagne, který si vymění přihrávku s Marcem Albrightonem.
     
    84
    Kohouti spěchají kupředu po levém křídle, nákop na velké vápno však Dejan Kulusevski nedostihne, před ním sebere balon do rukavic Kasper Schmeichel.

    Petr Šatalík

    Branky: 22. Kane (Son Hung-min), 60. Son Hung-min (Kulusevski), 79. Son Hung-min (Kulusevski) – 90+1. Iheanacho (Tielemans)

    Karty:   27. Davies I (TOT), 58. Bentancur (TOT) – 48. Albrighton (LEC), 62. Amartey (LEC), 66. L. Thomas (LEC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Romero, Dier, Davies I – Emerson, Bentancur (81. Winks), Höjbjerg, Sessegnon – Moura (55. Kulusevski), Kane, Son Hung-min (81. Bergwijn).
    Náhradníci: Gollini – D. Sánchez, Rodon, H. White, Scarlett, Craig.

    Trenér: Antonio Conte.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Amartey, Söyüncü, L. Thomas – Soumaré (67. Brunt), N. Mendy – Albrighton, Iheanacho, Pérez (76. Tielemans) – Daka (67. Vardy).
    Náhradníci: D. Ward – Justin, Fofana, H. Barnes, Choudhury, Lookman.

    Trenér: Brendan Rodgers.

    Rozhodčí: J. Moss – M. Perry, T. Wood – G. Scott.

    Diváci: 59 482
    thejrc.org