Třinec – Sparta 1:2 (3:4 po s.n.) | Motor ČB – Olomouc 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
K. Vary – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Kladno 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Středa 20.12.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    32:57
    Po komerční přestávce přichází další vyloučení na domácí straně. Aleš Jergl (MHK) si u mantinelu v útočném pásmu přidržel protihráče, a tak míří na trestnou lavici.
     
    21:38
    Hned poté se Tamáši tlačil do dalšího zakončení, celé to ale skončilo zákrokem Paříka a melou na zadním mantinelu. V ní byli nejaktivnější Patrik Marcel (MHK) a Jaromír Pérez (LIB), preventivně tak dostávají dvojku za hrubost.
     
    19:13
    47 sekund před sirénou přichází další vyloučení, kterých nám místy nejisté rozhodcovské kvarteto naservírovalo poměrně mnoho. Tomáš Pavelka (MHK) nezachytil pohyb Bulíře a zezadu jej zatáhl, což rezultuje v dvě minuty za držení.
     
    16:42
    Přesilová hra Lvům končí o něco dříve. Odražený puk od mantinelu měl hrát Giorgio Estephan (MHK), netypickým odrazem byl ale překvapen a dal tak možnost střely ze slotu Najmanovi. K tomu se ale liberecký útočník nedostal, neboť byl zahákován.
     
    15:19
    Flynn si prohodil puk s Melanconem, jenže přišla ztráta a vyhozený kotouč dohnal jako první Okuliar na levém kruhu. Skvěle to sehrál pod sebe na Tamášiho, který si už připravoval Paříka na zakončení dlouhou kličkou. Právě Lukáš Pařík (LIB) už pak aktivoval poslední možnou variantu a Tamášimu podkopl nohy. Proto tak dostává dvě minuty za podrážení, trest odsedí Jayce Hawryluk.
     
    10:56
    Tomáš Filippi (LIB) chtěl ze středního pásma vyhazovat puk, jenže jej zvedl natolik, že jej s velkou razancí poslal křížem až na tribuny. 12 sekund 5 na 3 pro Hradec!
     
    09:09
    A série vyloučení pokračuje dále. Ian McCoshen (LIB) dal čistý hit Šťastnému u vlastní střídačky, rozhodčí se ale k překvapení drtivé většiny osazenstva v novinářském sektoru rozhodl hostujícího obránce vyloučit. Hradec má tak první přesilovku.
     
    08:13
    Souběžné vyloučení přišlo i o necelou půl minutu později. Tentokrát to byl Martin Faško-Rudáš (LIB), jenž se dostal za Tomáše Pavelku (MHK) a pomalu se chystal do zakončení. Pavelka jej jednoznačně podrazil a dostává menší trest, bez úhony ale nevyjde ani slovenský forvard, který schytal dvojku za filmování.
     
    07:55
    Tam to ale dlouhého trvání nemělo. Obránce spjatý s místní univerzitou, Michael Gaspar (MHK) zašlápl puk u mantinelu, společně s Kellym Klímou (LIB) to mají za svou neaktivitu za dvě trestné minuty.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) – 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Pavelka, Blain (C), Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Estephan, Zachar – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Jasper – R. Pavlík, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Stano (SVK) – Lhotský, Ondráček

    Diváci: 3 805
    bahis siteleri