Třinec – Sparta 1:2 (3:4 po s.n.) | Motor ČB – Olomouc 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
K. Vary – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Kladno 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Středa 20.12.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:27
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rozhodují o třech bodech definitivně! Okuliar si vedl puk po pravé straně, byl ale zdvojen a hosté přenesli díky Filippiho přihrávce hru na útočnou modrou. Tam byl RONALD KNOT, který snadno trefil prázdnou kasu – 2:5! Asistence: Tomáš Filippi.
    Pařík L., Rychlovský J., Faško-Rudáš M., McCoshen I., Knot R., Filippi T.
    Jergl A., Okuliar O., Pavelka T., Estephan G., Blain J., Tamáši A.
     
    39:28
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gólem na začátku a konci druhé třetiny Hradec znovu vrací duel na dvoubrankovou ztrátu! Skvěle spustil celou akci Okuliar, který se elegantně zbavil ve středním pásmu obránce a posunul na Alexe Tamášiho na levém křídle. Tamáši posunul puk mezi kruhy pro ALEŠE JERGLA, jenž za to vzal a Paříka prostřelil na lapačku – 2:4! Asistence: Alex Tamáši, Oliver Okuliar.
    Jergl A., Tamáši A., Okuliar O., Pavelka T., Blain J., Laurikainen E.
    Pařík L., Knot R., Birner M., Budík V., Bulíř M., Klíma K.
     
    30:48
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři nemají dost a směřují na konci 31. minuty za třemi body! JAYCE HAWRYLUK má na brance podíl i v rámci hry, byl to totiž on, kdo zavezl puk do pásma, z čehož pak hosté těžili. Flynn vyhozený puk zachytil ve středním pásmu, po pravém křídle vlétl do pásma, načež našel právě mezi kruhy nepokrytého Hawryluka. Majitel 98 startů v NHL si před Laurikainenem poradil a zvedl mu puk pod víko – 1:4! Asistence: Oscar Flynn, Adam Najman.
    Hawryluk J., Melancon T., Najman A., Ivan M., Flynn O., Pařík L.
    Laurikainen E., Šťastný D., Kalina P., Pláněk M., Jasper E., Lalancette C.
     
    27:20
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři zanedlouho i tak odskakují zpátky do vedení, které si drželi z konce první třetiny! Už to vypadalo, že se povede Hradeckým vyhodit, Severočeši si ale dokázali podržet pásmo a Budík od mantinelu našel nad levým kruhem OSCARA FLYNNA, jenž prostřelil Laurikainena nad lapačku – 1:3! Asistence: Vojtěch Budík, Jayce Hawryluk.
    Pařík L., Flynn O., Budík V., Hawryluk J., Knot R., Filippi T.
    Laurikainen E., Blain J., Perret J., Jasper E., Lalancette C., Kalina P.
     
    21:16
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Výborný tlak Lvů na začátku druhé třetiny přinesl snížení! Východočeši měli pohyb, střídali přímo do pásma a Pláněk našel podél mantinelu Okuliara. Slovenský forvard zvedl hlavu a přistrčil mezi kruhy pro svého parťáka z reprezentace, ALEXE TAMÁŠIHO. Ten se moc nerozpakoval a svižná střela nad lapačku Paříka platila – 1:2! Asistence: Oliver Okuliar, Martin Pláněk.
    Tamáši A., Okuliar O., Jergl A., Pláněk M., Kalina P., Laurikainen E.
    Pařík L., Rychlovský J., Knot R., McCoshen I., Faško-Rudáš M., Filippi T.
     
    19:28
    6/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři přesilovku využívají a odskakují na dvě branky! Opět to byla poměrně kuriózní trefa, kdy se na modré dostal k zakončení T.J. MELANCON. Jeho pokus Laurikainen včas viděl a vyrazil vyrážečkou, akorát přímo nad sebe. Puk navíc nabral takovou rotaci, že přepadával do branky a dezorientovaný gólman společně s obranou nezabránil tomu, aby se dostal až za brankovou čáru – 0:2! Asistence: Adam Najman.
    Melancon T., Rychlovský J., Faško-Rudáš M., Najman A., Filippi T., Pařík L.
    Laurikainen E., Pláněk M., Kalina P., Zachar M., Okuliar O.
     
    05:51
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Necelou minutu zpět nevyužili Hradečtí přečíslení 3 na 1, když se přihrávka k Jasperovi na zakončení fakticky do prázdné nedostala. Liberec protočil formaci a pobýval v útočném pásmu. Jenže se mu nepovedlo po zisku puku rozehrát přesně, puk si vzal JAKUB RYCHLOVSKÝ a vybruslil si až na pravý kruh. Odtud zacílil, Pláňkem tečovaná střela navíc propadla poměrně nejistému Laurikainenovi mezi betony – 0:1! Bez asistence.
    Pařík L., McCoshen I., Faško-Rudáš M., Rychlovský J., Knot R., Filippi T.
    Laurikainen E., Gaspar M., Lalancette C., Jasper E., Pláněk M., Pavlík R.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) – 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Pavelka, Blain (C), Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Estephan, Zachar – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Jasper – R. Pavlík, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Stano (SVK) – Lhotský, Ondráček

    Diváci: 3 805
    bahis siteleri