Šumperk – Jihlava 3:1 (kon.) | Kadaň – Beroun 2:4 (kon.) | Litoměřice – Olomouc 2:1 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Chomutov 5:4 (kon.) | Třebíč – Hr. Králové 2:4 (kon.) | Písek – Most 5:4 (kon.)
Ústí n/L – Benátky n/J 5:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:4 (3:2, 0:1, 2:1)
Piráti Chomutov
Sobota 17.09.2011, 17:001. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině se vám dnes už podruhé hlásím. Máme před sebou sledování zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - Piráti Chomutov v rámci 2. kola 1. hokejové ligy.


    Pojďme se v krátkosti podívat na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole. Domácí Rebelové zahájili sezonu na svém ledě, ze kterého doslova smetli šumperské Draky poměrem 7:0. Severočeši hostili Benátky nad Jizerou, které udolali 4:3 po samostatných nájezdech.


    Dá se očekávat velmi vyrovnaná a pohledná podívaná, oba tábory se netají vysokými ambicemi a snaží se dlouhodobě prezentovat útočným hokejem. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Suchan) - Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík, Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec "C", Rytnauer, Štěpánek, Musil, Kostourek, Hadrava.

    Piráti Chomutov:
    Řehoř (Hanuljak) - Mrázek, Havíř, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof, Rutta - Helminen, Hromas, Jíra, Kraft "C", Sikora, Hřebejk, Kůs, Ondřej, Procházka "A", Hruška "A", Gajovský, Hafenrichter.

    Rozhodčí:
    Zbyněk Kubičík - Daniel Reich, Jiří Chocholouš.
     
    Rebelové dnes postrádají v sestavě kapitána Mariana Moravu, jehož místo nahradil Radek Novotný. Kapitánské "céčko" bude mít na dresu dnes Vojtěch Němec. V útočných řadách se oproti utkání se Šumperkem objevuje navíc mladý útočník Martin Hadrava.


    Piráti postrádají jen obránce Martina Mazance, místo kterého dnes nastoupí Jan Rutta.
     
    Oba soupeři již jsou na ledové ploše, do začátku zápasu zbývá už jen několik okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:13
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování. Od své brány zakládají útočnou akci. Hosté zatím dobře zhušťují střed hřiště a nepouštějí svého soka do Řehořovy blízkosti.
     
    1:06
    Rebelové dobyli postavení v útočném pásmu, ale zde se moc dlouho neohřáli. Než stačili rozvinout větší kombinaci, hosté je o kotouč připravili.
     
    1:47
    Zahanbit se nechtějí nechat ani Piráti, od modré čáry vypálil Havíř, ale jeho rána byla zblokována a brankář Neruda zasahovat nemusel. Na druhé straně stejná situace v opačném gardu, neúspěšný byl Němec.
     
    2:08
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočných pozic a několikrát si vyměnil kotouč v Řehořově blízkosti. Kompaktní obrana Severočechů však znovu odolala a vyhnala Rebely ven z pásma.
     
    2:17
    Na trestnou lavici usedá Sikora (CHM), jenž se provinil hákováním.
     
    2:30
    Od modré čáry pálil po buly Pavlík, jehož ránu ještě tečoval mezi kruhy Rytnauer, ale těsně vedle brány hostů, kteří se osvobozují dlouhým vyhozením.
     
    2:58
    Domácí družina je už zpět v útočných pozicích a kombinuje kolem gólmana Řehoře, který ale zatím zasahovat vůbec nemusel. Práci mu usnadňuje i důsledná obrana.
     
    3:41
    Chomutov to vo obranném pásmu při bránění soupeřových hráčů přehnal s důrazem a pyká za to dalšími dvěma minutami. Na lavici hanby míří Hřebejk (CHM) za hákování, Rebelové hrají 5 na 3 36 sekund.
     
    4:01
    Po několika přihrávkách se odhodlal ke střele z vrcholu levého kruhu obránce Koma, našel však jen u bližší tyčky připraveného gólmana Řehoře.
     
    4:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové přesilovku 5 na 3 využívají, čímž se ujímají těsného vedení! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Jaroslav Koma - Petr Polodna - Jan Semorád, přičemž posledně jmenovaný střílel z bezprostřední blízkosti přesně k levé tyčce Řehořovy svatyně! Asistence: Petr Polodna, Jaroslav Koma.
     
    5:08
    Rebelové jsou při chuti. Z mezikruží chtěl vypálit v rychlosti Knotek, jenže byl tísněn a zakončit nakonec nedokázal. Hrát mohou hosté, kteří zakládají útok.
     
    5:44
    Hosté se nehodlají s nepříznivým vývojem smířit a pokoušejí se o bleskovou odpověď. V útočném pásmu teď při dlouhém obléhání vypálil Procházka, z mezikruží však pálil jen doprostřed brány, kde číhal gólman Neruda.
     
    6:15
    Havlíčkův Brod odpovídá stejnou mincí. Na modré čáře se opřel do puku po zisku útočného pásma obránce Koma a jeho rána proletěla kousek vedle pravé Řehořovy tyčky.
     
    6:38
    Hruška málem potrestal chybu v rozehrávce, jíž se dopustil jako poslední hráč Rebelů Poskočil (HBR). Chomutovský forvard by šel sám na bránu, mladý bek tak zasáhl krosčekem.
     
    6:53
    Severočeši zahrozili ihned po vyhraném vhazování, když se v hojném počtu nahrnuli do Nerudovy blízkosti a ve skrumáži před bránou se hnali k dorážkám. Brodský gólman pozorný.
     
    7:15
    Hruška vyslal z levé strany hřiště nepříjemnou ránu, o kousek však minul pravou tyčku, u níž číhal gólman Neruda. Rebelové se zmocnili kotouče a podařilo se jim vyhodit.
     
    7:30
    Piráti právě vstřelili branku!

    A je vyrovnáno, i Piráti se prosadili v početní převaze! Dwight Helminen adresoval přesnou přihrávku DAVIDU HRUŠKOVI, který mezi kruhy bez přípravy skóroval přesně k tyčce bezmocného brankáře Nerudy a korunoval tak svou aktivitu z posledních okamžiků hry! Asistence: Dwight Helminen, Štěpán Hřebejk.
     
    8:45
    Rebelové se pokusili okamžitě zareagovat na přesný zásah Pirátů, když z bezprostřední blízkosti pálil po ideální přihrávce Musil, jenž vyprášil jen Řehořovy betony!
     
    9:00
    Piráti právě vstřelili branku!

    A Chomutov otáčí nepříznivý vývoj! Nikola Gajovský poslal mezi kruhy chirurgicky přesný pas na hůl volného JAROSLAVA KŮSE, který si sjel až před branku a tváří v tvář brankáři Nerudovi skóroval chladnokrevně mezi betony! Asistence: Nikola Gajovský.
     
    9:36
    Severočeši tahají v těchto chvílích za delší konec pomyslného provazu a trpělivě buší do havlíčkobrodské defenzívy. Brankář Neruda si připsal další úspěšný zákrok proti dalekonosné střele a přerušil hru.
     
    9:58
    Piráti sice odrazili útočný nálet svého soupeře, jenže po zisku kotouče vyhodili přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici chomutovského gólmana Řehoře.
     
    10:46
    Havlíčkův Brod převzal otěže zápasu do svých rukou. Nyní má on navrch,. když drží puk ve své moci častěji a hledá si skulinku, jíž by proklouzl do Řehořovy blízkosti. Zatím bez úspěchu.
     
    11:19
    V přechodové fázi to teď Rebelům zaskřípalo, když nahozený puk z obranného pásma dojel za Řehořovu svatyni, po čemž se píská zakázané uvolnění. Buly proběhne před brankářem Nerudou.
     
    11:43
    Hosté si začínají postupnými krůčky znovu vytvářet územní převahu. Rebelové sice zachytávají chomutovské útoky včas, jenže poté vyhazují na icingy.
     
    11:51
    Gólman Neruda teď měl problémy, když mu nahozený kotouč na chvíli vypadl z výstroje a Rebelové hasili požár jen faulem. Novotný (HBR) si pomohl hákováním.
     
    12:17
    Havlíčkův Brod zvládl lépe důležité vhazování ve svém pásmu a vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde teď drží hru a šetří drahocenné vteřinky z Novotného trestu.
     
    12:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je znovu vyrovnáno, Rebelové se dokázali prosadit ve vlastním oslabení! Kotouč sebral Chomutovu PETR POLODNA, který v přečíslení 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe a pěknou střelou z mírného úhlu na levé straně našel mezeru mezi Řehořovými betony! Bez asistence.
     
    13:30
    Piráti se nadýchli k mohutnému náporu a teď sevřeli Rebely do pevného objetí v hloubi jejich obranného pásma. Z dlouhé kombinace však vytěžili jen střelu Hrušky, který pálil z vrcholu levého kruhu těsně vedle a zlomil při svém pokusu hůl.
     
    14:03
    Havlíčkův Brod nakonec ustál oslabení bez úhony, což korunoval ještě vyrovnávací brankou z hole Petra Polodny. Chomutov si vytvořil tlak, ale ten nevyužil. Hraje se 5 na 5.
     
    14:44
    Havlíčkův Brod má na své straně psychickou výhodu, z níž se snaží vytěžit co nejvíce. Gólman Řehoř musel vytasit další skvělý zákrok, když likvidoval nepříjemnou střelu od modré čáry.
     
    14:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se ujímají vedení, dnešní zápas slibuje už od svého úvodu divokou přestřelku! Do puku se opřel ihned po vhazování v prostoru mezi kruhy MARTIN ZÁBRANSKÝ a povedenou ranou prostřelil gólmana Řehoře, kterého nahrazuje v brankovišti jeho parťák Miroslav Hanuljak! Bez asistence.
     
    15:39
    A nová tvář v brankovišti Pirátů musela okamžitě vytáhnout famózní zásahy. Zblízka pálil Kostourek, kterému rána nesedla a k dorážce se poté ještě dostal jeden z jeho spoluhráčů, jenže nastřelil jen ležícího brankáře Hanuljaka, který zamezil jisté pohromě!
     
    16:33
    Chomutov se snaží o útočné pojetí hry, ale naráží na zkonsolidovanou obranu Rebelů, jež s železnou pravidelností odráží jeho útoky a nepouští Piráty do zakončení v Nerudově blízkosti.
     
    17:03
    Brankář Neruda likvidoval nepříjemnou ránu z prostoru mezi kruhy, proti níž měl skrumáží hráčů v předbrankovém prostoru zakrytý výhled a kotouč viděl zřejmě až na poslední chvíli, přesto však stihl zasáhnout vyrážečkou.
     
    17:52
    Severočeši začínají diktovat tempo hry a dostávají se o poznání častěji na dostřel gólmana. Havlíčkův Brod si znovu pomáhá vyhozeními na zakázaná uvolnění.
     
    18:37
    Pokud bychom měli shrnout dosavadní průběh zápasu, tak sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, která nabízí atraktivní a útočný hokej. Oba soupeři se pravidelně střídají v iniciativě, přičemž oba brankáři mají spoustu práce.
     
    18:56
    Piráti se nevyvarovali v útočném faulu nedovoleného zákroku. Helminen (CHM) je potrestán 2 minutami za hákování.
     
    19:07
    Voj. Němec se pokusil o střelu z vrcholu kruhů, jenže kotouč mu sjel z hole a brodský útočník poslal kotouč daleko od Hanuljakovy svatyně. Hrát mohli hosté, kteří vyhodili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovku máme za sebou. A musíme uznat, že byla po všech stránkách hodně zajímavá. Oba tábory zatím nabízejí vyrovnanou partii, při níž se tlačí do ofenzívy a mají k dispozici spoustu dobrých šancí. Vše nasvědčuje zatím tomu, že Kotlina se stane svědkem divoké přestřelky. O něco úspěšnější jsou zatím domácí Rebelové, za které skórovali Jan Semorád, Petr Polodna a Martin Zábranský. Z řad hostů se zapsali do střelecké listiny David Hruška a Jaroslav Kůs. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 17:54, vede Havlíčkův Brod nad Chomutovem těsně 3:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Rebelové pokračují ve zbytku své přesilové hry, jíž si přenesli do prostřední části z úvodního dějství. Hosté uspěli na buly a vyhodili kotouč až k brankáři Nerudovi.
     
    20:49
    Havlíčkův Brod se zatím proti oslabenému soupeři hodně trápí, když se mu vůbec nedaří zaujmout na souvislejší časový úsek útočné pozice a nebezpečněji ohrozit gólmana Hanuljaka. Teď domácí vyhodili na icing.
     
    20:56
    Hosté jsou již v plném počtu, oslabení ubránili bez větších problémů. Rebelové začínají novou útočnou akci až ze zákrytu Nerudovy brány. Hosté se prezentují aktivním napadáním rozehrávky.
     
    21:38
    Útok Rebelů měl doslova jepičí život, když se po nepřesnosti ujali kotouče hosté a po rychlém protiútoku zahrozili. Gólman Neruda si však s táhlou střelou z vrcholu kruhů poradil.
     
    22:05
    Sledujeme především tuhý a vyrovnaný boj o střed hřiště, kde se teď kotouč potuluje nejčastěji a pravidelně střídá svého majitele. Uvidíme, kdo bude nakonec v této přetlačování úspěšnější...
     
    22:29
    Šavlovanou nakonec vyhráli Piráti, kteří se nahrnuli v hojném počtu do Nerudovy blízkosti, ale obrana rebelů zafungovala spolehlivě a osvobodila se za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:03
    Piráti právě vstřelili branku!

    V Kotlině svítí na tabuli už potřetí nerozhodný stav, Piráti dokázali vyrovnat! Po Jaroslavu Hafenrichterovi se dostal k puku v prostoru před brankou JAROSLAV KŮS, kterému střela vůbec nesedla, ale právě to zřejmě gólmana Nerudu zaskočilo, protože strážce brodské svatyně lehkou střelu po ledě nečekaně pustil za svá záda! Asistence: Jaroslav Hafenrichter.
     
    24:08
    Rebelové přesunuli hru ze svého pásma, kde si hosté nic nebezpečnějšího nevytvořili, do chomutovského území, kde nahrávku zpoza brány skvěle vystihl gólman Hanuljak, jenž výrazně usnadnil práci svým obráncům, když si povyjel z brankoviště a přerušil hru.
     
    24:36
    Havlíčkův Brod teď sevřel svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma a vyprodukoval několik nebezpečných střel. Při jedné z nich, jíž vyslal zřejmě obránce Koma z vrcholu kruhu, dokonce zachránila chomutovského brankáře Hanuljaka tyčka!
     
    25:20
    Šance na obou stranách ledové plochy. Nejdříve zahrozil z prostoru levého kruhu k bližší tyčce, kde číhal připravený brankář Neruda útočník Ondřej, na opačné straně hřiště poté pálil nad bránu z vrcholu kruhů Švaňhal.
     
    25:50
    Rytnauer se ocitl na konci bleskové a přesné kombinace domácích, jenže byl sám před gólmanem Hanuljakem tak zaskočený, že mu kotouč odskočil z hole.
     
    26:50
    Semorád zavezl kotouč do útočného pásma, když si obešel na modré čáře hned dva protihráče. Zakončovat poté zkoušel po jeho přihrávce Poskočil, jenže byl v ostrém úhlu a navíc důsledně tísněný chomutovským hráčem. Vypálit tak nestihl.
     
    27:24
    Nejdříve vypálil od modré čáry tvrdě obránce Pavlík a gólman Hanuljak schoval puk mezi svými betony, poté musel stejnou částí výstroje zasahovat u bližší tyčky.
     
    27:24
    Palin (CHM) vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    27:52
    Havlíčkův Brod sice vyhrál důležité vhazování v útočném pásmu, jenže obránci nezpracovali přihrávku na modré čáře a dostali se s pukem až do středu hřiště. Rebelové musejí vyklidit chomutovské území.
     
    28:33
    Kombinaci bojovníků z Kotliny uťali Piráti hned chvíli po jejím začátku. Podařilo se jim totiž získat kotouč a vyhodit ho přes celé kluziště do bezpečí.
     
    29:17
    Povedený a důležitý zákrok předvedl gólman Hanuljak. Rebelové se nastěhovali zpět do útočných pozic a v přesilovkovém postavení zakončili. Kostourek předložil kotouč do předbrankového prostoru Rytnauerovi, jenž zblízka neprostřelil pozorného brankáře hostů.
     
    29:40
    Obrovská příležitost také na opačné straně kluziště. Hosté prošli jako nůž máslem havlíčkobrodskou obranou a zblízka střílel Palin, jenže gólman Neruda se roztáhl ve svém brankovišti a v pozici ležmo zasáhl betony!
     
    30:37
    Chomutov dobyl soupeřovo pásmo a probil se do koncovky, když od modré čáry opět tvrdě vypálil zadák Palin, jehož dělovku vyrazil brankář Neruda betony. Po přerušení hry je potrestán Poskočil (HBR) za nedovolené bránění.
     
    30:47
    Svěřenci trenéra Nováka ihned po buly nic nevymýšleli a co nejrychleji odpálili puk ze svého území až do Hanuljakovy blízkosti. Hosté zakládají nový útok.
     
    31:35
    Havlíčkův Brod ustál obléhání Chomutova a spálil dvě velké šance. Nejdříve při rychlém protiútoku pálil v situaci 2 na 2 Voj. Němec z levého kruhu a pálil těsně vedle, poté se ocitl sám před bránou Polodna, jenže zblízka jen vyprášil Hanuljakovy betony!
     
    32:12
    Piráti se vlastní nepřesností, když si špatně přihráli, přišli o útočné pásmo. Cestu si do něj budou hledat přes obranný val Rebelů znovu ze středu hřiště znovu. .
     
    32:30
    Sikora neváhal a z levého kruhu nebezpečně zahrozil, když mířil k bližší tyčce. Zde však čekal připravený gólman Neruda, který si ztlmuil betony kotouč a ukryl ho pod lapačkou.
     
    33:07
    Dlouhý a vyrovnaný souboj o puk v rohu brodského pásma musel přerušit až hvizd hlavního sudího. Vhazování v prostoru před gólmanem Nerudou.
     
    33:17
    Havlíčkův Brod vybojoval kotouč rychlostí blesku přešel do útočného pásma. Hru však skvěle přečetl brankář Hanuljak, jenž si vyjel proti nahozenému puku až k mantinelu, kde ho schoval pod rukavicí a přerušil hru.
     
    34:06
    Pulpanovo nahozená z levého kruhu zkoušel ještě před gólmanem Nerudou tečovat v mírném úhlu na pravé straně padající Jíra, jenže letící kotouč nezasáhl. Strážce brodské svatyně zasahuje u bližší tyčky a přerušuje hru.
     
    34:11
    Hruška měl po vyhraném vhazování dostatek času a prostoru kolem sebe. Tuto výhodu přetavil v tvrdou a přesnou střelu, jež jen o kousek prosvištěla vedle Nerudovy tyčky.
     
    35:03
    Sikora hledal z pravého křídla do předbrankového prostoru sjíždějícího Hrušku, jemuž padl pod nohy gólman Neruda. Předtím však chomutovského tahouna fauloval krosčekem Pavlík (HBR).
     
    35:28
    Piráti sice drží puk v útočném pásmu, jenže zde ho rozhodně nemají pod kontrolou, Neustále o něj totiž musejí bojovat s brodskou defenzívou.
     
    36:18
    Gólman Neruda teď měl obrovské štěstí. Spousta nebezpečných projektilů totiž jen o kousek míjela tři tyče jeho svatyně. Zkušený matador rebelů měl pokaždé zcela zakrytý výhled, díky němuž by zřejmě nestihl zareagovat.
     
    36:40
    Na trestnou lavici usedá Poskočil (HBR) za nedovolené bránění. Předtím tvrdá rána od modré čáry zazvonila na horní Nerudovu tyčku.
     
    36:55
    Pulpán tvrdě vystřelil bez přípravy od modré čáry a mířil velmi dobře nad Nerudův beton. Brodský muž s maskou však vymrštil vzhůru svou lapačku.
     
    37:20
    Na opačné straně ledové plochy se ocitl v nadějné pozici útočník Rytnauer, jenže zblízka netrefil v tísni bekhendem prostor u bližší tyčky, kde číhal brankář Hanuljak.
     
    37:40
    Pulpán stál na konci chomutovské kombinace se svou tvrdou ranou od modré čáry, jíž gólman Neruda velmi dobře viděl a bez větších problémů ji schoval do své výstroje.
     
    38:36
    Havlíčkův Brod se po zisku kotouče osvobodil vyhozením, ovšem Piráti stále operují s kotoučem v Nerudově blízkosti a snaží se nebezpečně zakončit.
     
    39:11
    Bojovníci z kotliny zvládli nepříjemnou situaci, když se dokázali ubránit i ve třech bruslařích v poli. V plném počtu se hnali kupředu, jenže Severočeši jejich akci zastavili a získali buly před brankářem Nerudou, který přikryl před dojíždějícími útočníky nahozený puk.
     
    39:59
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma, kde byl ale při ofenzivní snaze odzbrojen a zahrozit mohli rozjetí Piráti. Aktivní Pulpán si jel až do pravého kruhu a u bližší tyčky našel svou ranou pozorného brankáře Nerudu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část znovu nabídla vyrovnaný a zajímavý hokej, který s sebou přinesl jednu vstřelenou branku. radoval se z ní Chomutov, který vyrovnal zásluhou Jaroslava Kůse, jenž se dnes trefil už podruhé. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 18:49, platí v Havlíčkově Brodě nerozhodný stav 3:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Chomutov se nastěhoval do útočného pásma, kde se s pukem dostal do rohu. Zde se strhla další přetlačovaná, v níž uspěli Rebelové, jenže při svém následném útoku neohrozili gólmana Hanuljaka.
     
    41:13
    Dnešní utkání sleduje 1134 diváků.
     
    41:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové překlápějí pomyslné misky vah zpět na svou stranu! Vojtěch Němec vysunul krásnou přihrávkou do volného prostoru mezi kruhy DAVIDA JONÁŠE, jenž využil dostatek času ke gólové střele zápěstím, když se trefil přesně ke vzdálenější tyčce z mírného úhlu na levé straně! Asistence: Vojtěch Němec, Jan Pavlík.
     
    41:55
    Na trestnou lavici usedá Knotek (HBR) za nedovolené bránění. Protivný (HBR) dostává OT na 10 minut za nesportovní chování. Rebelové v přečíslení 3 na 1 docílili vstřelené branky, ale ta neplatí.
     
    42:17
    Rebelové vyhodili kotouč z obranného pásma až do Hanuljakovy blízkosti. Piráti pílí zpět za pukem až ke své bráně, odkud začnou další akci.
     
    42:47
    Na lavici hanby usedli současně Pavlík (HBR) a Jíra (CHM), oba za hrubost
     
    43:50
    Po nahrávce zpoza brány pálil z bezprostřední blízkosti Gajovský, trefil však bez přípravy jen Nerudovy betony. A další skvělý zákrok předvedl brodský muž s maskou vzápětí, když se bleskově přesunul v brankovišti a vychytal gólovou šanci hostů.
     
    44:10
    Štěpánek hledal z levého křídla před bránu sjíždějícího Rytnauera, ale ten na jeho pas v ideální pozici nedosáhl. rebelové zůstávají v útočném pásmu.
     
    44:40
    Do hokejového vězení posílá rozhodčí Hromase (CHM), jenž se provinil držením protihráče.
     
    44:53
    Piráti jsou úspěšnější na buly před gólmanem Hanuljakem a dlouhým vyhozením se osvobozují. Havlíčkův Brod začíná až ze svého pásma.
     
    45:09
    Brankář Hanuljak vytasil skvělý zákrok proti nepříjemné ráně od modré čáry, když ukryl puk ve své náruči. Autorem byl obránce A. Jelínek.
     
    45:53
    Hosté se zatím účinně brání, když se jim daří k ničemu rebely nepouštět a pravidelně kouskovat jejich územní převahu vyhozeními do Nerudovy blízkosti.
     
    46:33
    Knotek se Semorádem si dělali prostor v předbrankovém prostoru, ale v tísni už nestihli z dobré střelecké pozice zakončit. Hosté se osvobozují.
     
    47:16
    Havlíčkův Brod teď nevyužil Hanuljakovo zaváhání za bránou, kam se maskovaný muž hostů vypravil. Útočníkovi domácích mnoho nechybělo, aby se ke kotouči dostal a nahrál ho před bránu. .
     
    47:33
    V obranném pásmu fauloval A. Jelínek (HBR), jehož trestem je sekání.
     
    47:53
    Severočeši se v útočném pásmu nedokázali seskupit do přesilovkového postavení, neboť je z pro sebe nebezpečného prostoru vyhnali Rebelové vyhozením.
     
    48:40
    Severočeši dobyli útočné území, kde si několikrát vyměnili kotouč a dostali se do zakončení, když od modré čáry vypálil ostře bez přípravy těsně vedle Grof.
     
    49:16
    Hosté se nebezpečně tlačili před gólmana Nerudu, který byl vytlačen skrumáží hráčů až za brankovou čáru. Rozhodčí vykazuje Chomutov pro postavení útočícího hráče v brankovišti do středního pásma, proti čemuž důrazně protestoval gólman Hanuljak.
     
    49:24
    Piráti opět vpadli do přesilovkových pozic jako uragán, jenže hokejisté v havlíčkobrodských dresech získali kotouč a odpálili ho až do Hanuljakovy blízkosti.
     
    49:52
    Severočeši nepotrestali vyloučeného A. Jelínka a celý jeho tým, brodský obránce už se vrátil z trestné lavice a domácí jsou kompletní. zároveň vyhazují na icing.
     
    50:51
    Rebelové se nevymanili z chomutovského sevření. hosté velmi aktivně napadali jejich rozehrávku a ve středu hřiště vybojovali kotouč. Při přechodu do Nerudovy blízkosti se však dostali do postavení mimo hru.
     
    51:14
    Hruškova střela z levého kruhu, jež měla velkou razanci, se ještě otřela o hůl havlíčkobrodského obránce a gólman Neruda měl plné ruce práce s tím, aby stihl včas zasáhnout. Nakonec vyrazil svým levým betonem letící puk od vzdálenější tyčky.
     
    51:49
    Hromas (CHM) se ocitl tváří v tvář gólmanu Nerudovi. Na modré čáře Rebelů se ještě předtím skácel k zemi jako podťatý obránce Pavlík, který se těžko zvedal z ledu. Útočník Chomutova dostává trest na 2 plus 2 minuty.
     
    52:03
    Po nepřesné střele od modré čáry se hosté ujali v obranném pásmu kotouče a okamžitě vyhodili. Rebelové se musejí vrátit zpět k Nerudově svatyni.
     
    52:36
    Rebelové si vytvořili obrovský tlak a ze všech možných pozic útočného pásma teď ostřelují brankáře Hanuljaka. Naposledy zakončoval Pavlík od modré čáry, ale těsně minul.
     
    53:16
    Havlíčkův Brod se nakonec sám vykazuje z útočného pásma, když obráncům utekl kotouč a hosté ho vyhodili do útočného pásma, kde ještě chvíli zdrželi hru, čímž ušetřili část Hromasova trestu.
     
    53:32
    Gólman Hanuljak si ztlumil betony nahozený kotouč a a před dojíždějícími útočníky ho raději ukryl pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    54:11
    Havlíčkovu Brodu se daří zaujmout postavení v Hanuljakově blízkosti, ale ve vzniku nebezpečnějšího zakončení či souvislejší kombinaci mu zabraňují rtůzné nepřesnosti. Díky jedné z nich Chomutov přesouvá hru do středu hřiště.
     
    55:00
    Kostourek nabral v obranném pásmu rychlost a po levém křídle se snažil projít do útočného pásma, skvělým obranným zákrokem ho však Piráti u mantinelu odstavili a vybojovali kotouč.
     
    55:43
    Semorád se protlačil ke střele z mezikruží, gólman Hanuljak prokázal skvělý reflex, když nepříjemnou ránu vytěsnil svými betony do bezpečí.
     
    56:02
    Hosté již v plném počtu vrhli své síly do útoku. Z prostoru mezi kruhy, kde se vytvořila nepřehledná skrumáž hráčů, střílel Ondřej, ale jeho zblokovaný pokus schoval do lapačky gólman Neruda.
     
    56:30
    Famozní zákroky předvedl gólman Hanuljak, kterého ohrozil z bezprostřední blízkosti útočník Rytnauer, ale hrdina okamžiku vymrštil vzhůru své betony, který trefil kotouč.
     
    56:46
    Hromas (CHM) dostává 2 minuty za sekání.
     
    56:51
    Brankář Hanuljak musel zasahovat ihned po vhazování proti nepříjemné střele, jíž neudržel ve výstroji. Puk už mu klouzal za brankovou čáru, ale chomutovský muž s maskou ho na poslední chvíli zalehl. Rebelové ho sice dotlačili do sítě, ale rozhodčí branku správně neuznal.
     
    57:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se ujímají veledůležitého vedení, hosté to teď budou mít už hodně těžké! Po závaru v předbrankovém prostoru se dostal k odraženému puku po Vojtěchu Němcovi obránce JAROSLAV KOMA a zblízka propálil gólmana Hanuljaka! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    57:15
    Zábranskému (HBR) udělil sudí 2 minuty za podražení.
     
    57:49
    Jeden z hráčů Chomutova se obtáčel kolem branky a chystal se zakončit, ale byl sražen k zemi a rozhodčí zvedá paži. Na lavici hanby usedá Pavlík (HBR) za podražení. Domácí se budou bránit ve třech.
     
    58:38
    Hbitý a přesný ťukes na jeden dotek zakončoval z bezprostřední blízkosti před bránou v mírném úhlu na levéí straně Hruška, jenže gólman Neruda roztáhl své betony a pokryl pozemní prostor svého brankoviště. Vzápětí chytil do náruče i nebezpečnou střelu Hřebejka z mezikruží. Oddechový čas hostů.
     
    58:55
    Chomutov se postavil v šesti hráčích na vhazování a s prázdnou bránou, odhodlal se tak k power-play. Havlíčkův Brod ale dokázal přerušit hostující kombinaci a vyhodil.
     
    59:15
    Piráti právě vstřelili branku!

    A hosté ještě vykřesali šanci na vyrovnání! Po přiťuknutí Lukáše Pulpána napřáhl na modré čáře bez přípravy JAKUB GROF a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Lukáš Pulpán.
     
    59:51
    Neuvěřitelný tlak si teď vynutili hosté! Brankář Neruda se měl ve svém brankovišti co ohánět, protože ho chomutovští střelci zaměstnávali ze všech možných pozic útočného pásma. Nakonec však udržel kotouč ve výstroji a přerušil hru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod vítězí v nádherném a napínavém souboji, jemuž nechybělo snad vůbec nic, těsně 5:4. Chomutov předvedl v závěrečných minutách obrovský nápor na brodskou defenzívu, která odolala s vypětím všech sil a i za přispění pořádné dávky štěstí. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:34:33)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Semorád (Polodna, Koma), 13. Polodna, 15. Zábranský, 42. Jonáš (Voj. Němec, Pavlík), 58. Koma (Voj. Němec) - 8. Hruška (Helminen, Hřebejk), 9. Kůs (Gajovský), 24. Kůs (Hafenrichter), 60. Grof (Pulpán)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík, Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec "C", Rytnauer, Štěpánek, Musil, Kostourek, Hadrava.
    Piráti Chomutov: Řehoř (Hanuljak) - Mrázek, Havíř, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof, Rutta - Helminen, Hromas, Jíra, Kraft "C", Sikora, Hřebejk, Kůs, Ondřej, Procházka "A", Hruška "A", Gajovský, Hafenrichter.

    Rozhodčí: Zbyněk Kubičík - Daniel Reich, Jiří Chocholouš.

    Diváci: 1134
    bahis siteleri