Ružomberok – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Nitra – Trnava 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Žilina 0:2 (kon.)
Košice – Senica 0:0 (kon.) | Prešov – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:2 (0:0)
MŠK Žilina
sk Neděle 20.05.2012, 17:30 • Mestský štadión Dunajskej Stredy. • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Všetkým fanúšikom a priaznivcom priamych textových prenosov príjemný podvečer strávený pri svojich počítačoch.
     
    Vitajte!
     
    Po včerajšom futbalovom sviatku v mnichovskej Alianz aréne, kde sa hralo finále Ligy majstrov vám dnes prinášame finále Corgoň ligy.
     
    33. kolo Corgoň ligy prináša súboj oprimát v najvyšej Slovenskej súťaže. V Dunajskej Strede a v Nitre sa hrá o posty najvyšie. BOJ O TITUL MAJSTRA REPUBLIKY.
     
    V Dunajskej Strede sa domáci DAC rozlúči s ligovou säťažou potom čo je viac ako isté, že ligovú súťaž opúšťa. Akým výsledkom to už je na hráčoch, ktorí reprezentujú tento klub.
     
    Pod Zoborom v Nitre hrá trnavský Spartak, ktorý dlhé predlhé roky čaká na výrazný úspech. Dnes je k tomu blízko, blízučko. Stačí poraziť domáce mužstvo FC Nitra a čakať na výsledok z Dunajskej Stredy.
     
    Nie len futbalom je človek živý. Na bode varu sú fanúšikovia hokeja, ktorí po minuloročnom neúspechu a 10 mieste, siahajú na najvyšie méty. Finále Rusko vs Slovensko postaví do pozoru verím, že celé SLovensko, ktoré bude na diaľku drukovať naším hokejistom.
     
    Nedá mi aby som sa nezmienil o cyklistike v ktorej sa začínajú presadzovať Slovenskí cyklisti. V Kalifornii to ukázal Peter Sagan, ktorý zvíťazil v štyroch etapách. Na dôvažok vo včerajšej etape získal druhé miesto. Na stupňoch víťazov sa postavil aj ďalší Slovenský jazdec Peter Velits. O druhé a tretie miesto zviedli boj práve naši rodáci, ktorí zdvihli zo sedadiel fanúšikov cyklistiky v Slnečnej Kalifornii.
     
    Všetci ktorí sa venujete tipovaniu vdzte, že na víťazstvo Dunajskej Stredy je kurz neuveriteľných 19,0 a na víťazstvo Nitry 8,0 po stretnutí budeme múdrejší.
     
    Dunajskostredskí futbalisti hrali naposlady na domácej tráve proti Slovanu, ktorý sa usadí na tretej priečke. V druhom polčase viedli o dva góly, no nakoniec viťazstvo strhol na svoju stranu ešte stále úradujúci majster Slovenska.
     
    VERTE NEVERTE DNES SA V DUNAJSKEJ STREDE HRA O TITUL.
     
    Bránkári obidvoch mužstiev začali rozcvičku na dnešný duel DAC 1904 Dunajská Streda vs MŠK Žilina, ktorého začiatok je naplánovaný na 17,30 hod.
     
    Teplota priam ideálna na futbal v ktorom sa rozhoduje o titule Majstra Slovenska v ročníku 2011/2012. K zisku titulu má najbližšie Žilina.
     
    Všetko je pripravené na duel v ktorom sa stretáva už v podstate druholigové mužstvo Dunajskej Stredy s anšpirantom na titul s MSK ŽILINA.
     
    Kopa SBS károv a možno aj policajti sa skrývajú pod hodinami pred slnkom, tam sa čaká na fanúšikov, ktorí už oslavovali 5 krát v histórii zisk titulu Majstra Slovenska. Dnes to je vynimočný deň v ktorom môžu získať tzv. double. Slofnaft cup majú už vo vrecku, zbierku treba doplniť ziskom titulu.
     
    Kamery jednej z televíznych spoločností sú nachystané k dnešnému duelu. Na trávnik vybehli už aj rozhodcovia, ktorí sa idú zahriať na prevádzkovú teplotu, za nimi vyšli aj hráči v zelenom čo napovedá, že sú to hráči hostí držitel Slovnaft cupu v aktuálnej sezóne v jeho 43. edicii.
     
    Žilinskí šošoni vyvesili svoj bojový transparent vo farbách klubu na tribúne pod hodinami. Hlasno dali o sebe vedieť. Na prekáračku tu však nie je nikto alebo takmer nikto z domácich fanúšikov.
     
    Na tribúne, kde bývavalo živo, zaujalo miesta vari 13 divákov, treba dúfať, že ešte nejakí prídu a vytvoria tú pravú kulisu, ale divák v Dunajskej Strede s prepáčením serie na futbal.
     
    zostavy tých ktorí vypadávajú a tých ktorí bojujú o titul:

    FK DAC Dunajská Streda: 30 Kučera, 3 Ágh, 4 Marcin, 6 Adiaba, 7 Léranth, 10 Ayuk, 14 Medgyes, 17 Delarge, 19 Copa, 20 Nikolič, 28 Huber,

    Náhradníci: 1 Kiss, 12 Hanták, 21 Urbánek, 33 Fodrek

    MŠK Žilina: 22 Krnáč, 7 Leitner, 10 Majtán, 11 Barčík "K", 12 Pečovský, 14 Novák, 15 Piaček, 17 Pich, 28 Bello, 45 Mabouka, 77 Nunez

    Náhradníci: Rakovan, 2 Angelovič, 5 Akakpo, 9 Gergel, 18 Ceesay, 20 Šulek, 24 Deza

    Rozhodca: PAVLÍK, Mokoš, Mikolaj.
     
    Už len štvrť hodinka zostáva do začiatku duelu 33. kola aktuálneho ročníka 2011/2012 hrá sa o titul a velkým favoritom sú hráči hosťujúceho MŠK Žilina.
     
    Hlavný rozhodca PAVLÍK spolu so svojími asistentmi právadzajú aktérov dnešného záverečného kola na zelený trávniky DAC Dunajská Stredy. Mužstvo, ktoré opúšťa Corgoň ligu.
     
    Domáci v tradičných dresoch žlto-modrej kombinácii, hostia v zeleno-žltej kombinácii. Tradičný rituál v stredovom kruhu, ktorému velí hlavný rozhodca Pavlík.
     
    Kučera v bráne pod hodinami Krnáč v tej bráne kde ma nasmerované aj silný vietor.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca fúúúúúkol do píšťalky, výkop zariadili domáci hráči, ktorí sa budú usilovať a sťažiť dnešné podmienky.
     
    2
    Pich v stredovom kruhu našiel Barčíka ten sa nedostal cez Ayuka, pri lopte je Adiaba a naúspešná spolupráca s Nikoličom.
     
    3
    Leitner sa dostal k lopte ktorá bola nasmerovaná do územia nikoho,
     
    Bello priťukol Majtánovi, ten vysunul Maboukeho, ktorý bol faulovaný pred pokutovým územím z priameho kopu Ňunez nič nevykúzlil.
     
    6
    Opatrný žačiatok duelu na jednej i druhej strane, ktorého výsledok je medzišestnástkový futbal poloprázdnymi tribúnami.
     
    8
    Nepresný center poslal do územia domácich Tomáš Majtán, na ktorého loptu nikto nenabehol.
     
    9
    Novák dostal celkom slušnú loptu na pravej strane hracej plochy, jeho úokus spoza hranice veľkého vápna len tesne minul pravý roho Kučerovej brány.
     
    11
    Najväčší problém obrane hostí spôsobuje Delarge ktorý je však v iniciatíve osamotený.
     
    13
    Výkop Kučeru od vlastnej brány, výkopom hľadal Delargeho ten sa k lopte nedostal, Leitner vyváža loptu za stredovú čiaru hracej plochy.
     
    14
    Ňunez a jeho rohový kop z pravej strany zahraný iba na krátko Barčíkov nákop už nenašiel adresáta v zelenom drese.
     
    15
    Prvá strela medzi tri tyče, nenarobila problém domácemu brankárovi.
     
    17
    Barčík hľadal Majtána, ktorého však zahnal do pravého rohu hracej ploche takmer k rohovej zástavke, následný center už nemal potrebnú razanciu.
     
    19
    Sledovali sme akciu, na ktorej konci bol Novák, ktorý zo značky pokutového kopu poslal loptu do nebies. Majtán a Mabouka vynaložili svoju snahu márne ku gólu to neviedlo.
     
    20
    V Dunajskej Strede je iba jedna skupina fanúšikov, ktorá sa necháva počuť tám otrepaným "My chceme gól" a takmer padol no proti bol Ján Novák, ktorý loptu nespracoval.
     
    22
    Barčíkov rohový kop z ľavej strany priamo do náručia domáceho brankára Kučeru.
     
    23
    Súbej Leitnera s Delargem dopadol v prospech hosťujúceho hráča, hra sa rýchlo preniesla pred domácu bránu a rohový Ňuneza mohol priniesť ovocie v podobe gólu. To by musel Pich trafiť loptu vo vyloženej pozícii.
     
    25
    Priamy kop Nuneza skončil v rukaviciach domáceho brankára, ktorému lopta nenarobila takmer žiadne starosti.
     
    29
    Žilinskí futbalisti majú loptu pod kontrolou, zatiaľ im nevychádza koncovka, hrá sa futbal medzišestnástkami, bližšie ku gólu boli však hostia keď Ján Novák nebezpečne vystrelil. V dobrej pozícii však Pich loptu netrafil v bránkovisku.
     
    32
    Barčík a Majtán to prekombinovali s výmenou lopty v strede hracej plochy.
     
    35
    Nič mimoriadne sa v Dunajskej Strede na mestskom štadióne nedeje, akurát domáci Lorant stireda.
     
    36
    Medgyes odchádza z hracej plochy, nahrádený je Braňom Fodreokom
     
    40
    Štyridsiata minúta riadneho hracieho času, gól v Dunajskej Strede sme nevideli, domáci sa úspešne bránia útočnému valu hostí Žiliny, no gól nie a nie padnúť.
     
    44
    Barčikov pokus prejsť cez Adiabu bol neúspešný domáci futbalista ukázal svoje prednosti.
     
    45
    Závar pred domácou bránou, zmenu stavu nepriniesol, hlavný rozhodca Pavlík nenadstavil nič a hráči miznú v útrobách štadióna.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Domáci hrali to, na čo v podstate majú. Nevyužili ani výhodu silného vetra, ktorý fúka smerom na Krnáčovú bránu. Tá vyhoda sa teraz otočí a uvidime, či ju hostia dokážu využiť. Tutovú šancu si ani jedno mužstvo v prvom polčase nevypracovalo aj preto je stav taký aký je.
     
    Už sa to zbieha na hraciu plochu a začiatok druhého polčasu je realitou, ktorú otvoria žilinskí hráči.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Zmeny počas prestávky v mužstvách nenastali, obidve mužstvá hrajú bez zmien, aj keď domáci už jedno striedanie majú.
     
    47
    pokus domáceho Nikoliča, končí mimo brány v ktrej stojí hosťujúci Krnáč.
     
    48
    Pavlík odpískal faul na Picha a nebezpečná situácia pred pokutovým územím je tu.
     
    49
    Novák strelou z priameho kopu tesne nad trávou, prestrelil múr a Kučera loptu zneškodnil.
     
    51
    Nikolič a jeho faul na Picha znamený, že Barčík bude zahrávať priamy kop bude smerovať na hlavu Majtána, predpoklad sa splnil, no Kučera lotpu dostal do bezpečia.
     
    53
    Delarge poslal celkom slušnú loptu smerom na Kučeru, ten však nemal problém dostať ju pod kontrolu. Rýchly výkop a z neho nič lopta sa nedostala ku hráčom ktorí majú zelené dresy.
     
    55
    Aj vlastné góly platia vo futbale a tým nešťastným hrdinom je domáci obranca Ján MARCIN, ktorý netrafil do lopty podľa predstáv. Po strele Barčíka z rohu šestnástky zmenil smer lopty do svojej brány, Kučera už nemohol reagovať na jej zmenu.
     
    56
    Striedanie, dolu z hracej plochy sa porúčal Novák, toho nahradil Ceessay.
     
    61
    Ňunezov faul na domáceho hráča je ocenený hlavným rozhodcom, ktorý mu ukázal Žltú kartu.
     
    65
    Majtán vo veľkom vápne nabil Barčíkovi jeho strela však skončila na chráničoch obrancu Jána Marcina.
     
    66
    Ceessayov pekný kolmý pas smeroval na Mabouka, ktorý získal rohový kop, po ktorom takmer zapršalo no Kučera v bráne domácich bol proti.
     
    69
    Fodrekov pokus skončil na múre, ktorý si postavil hosťujúci brankár Krnáč a následne lopta skončila za bránkovou čiarou, domáci zahrávali rohový kop no nič zneho sa nevykľulo.
     
    71
    Už len dvadsať minút zostáva od historického úspechu získania titulu majstra republiky po 6 krát, no ale double je čerešničkou na torte.
     
    75
    Pečovského pokus, po ktorom budú hostia zahrávať rohový kop Barčík postavil loptu pre Ňuneza a Leitner takmer skóroval, jeho hlavičkový pokus končí vedľa pravej tyče Kučerovej brány.
     
    77
    Ayuk videl ŽK
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva už len desať minút, hostia majú loptu pod kontrolou.
     
    91
    Boli pokyny pre Fodreka od trénera Loranta poslednými v dnešnom stretnutí alebo sa domáci ešte pokúsia potrápiť žilinských futbalistov?
     
    83
    Hostia pripravujú striedanie, dole pôjde Majtán, ktorého nahradí Deza.
     
    85
    Fodrekova snaha, preniesť ťažisko hry skončila žilinským faulom a po priamom kope lopta nenašla ten správny smer.
     
    87
    Po troch minútach pobytu na hracej ploche sa zapisuje do štatistík stretnutia Deza, kotrý nádherne preloboval vybiehajúceho Kučeru, ktorému nedal šancu. O titule je rozhodnuté tri minúty pred záverečnýcm hvizdom hlavného rozhodcu.
     
    89
    Ešte jedno striedanie, dole odchádza z hracej plochy Barčík, nahradí ho v závere stretnutia Šulek.
     
    90
    Ešte jednu minútu nadstaveného času sa bude hrať ligový futbal v Dunajskej Strede po odpískaní už len ten nižšej kategórie v druhej lige.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po šiesty krát putuje majstrovský titul na sever Slovenska do Žiliny. V aktuálnej sezóne to je druhý úspeche, keď v predstihu získali Slovenský Pohár, dnes ho prikrášlili Titulom. My sa pripájame do radu gratulantov a myslíme si, že titul je v správnych rukách.
     
    Poďme rýchlo drukovať hookejistom. Pekný športový večer všetkým vám ktorí máte rady naše onlajn prenosy. Pekný večer. (19:18:09)

    Jozef Fajták

    Branky: 55. Marcin, 87. Deza

    Karty:   77. Ayuk (DUN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: 30 Kučera, 3 Ágh, 4 Marcin, 6 Adiaba, 7 Léranth, 10 Ayuk, 14 Medgyes, 17 Delarge, 19 Copa, 20 Nikolič, 28 Huber,

    Náhradníci: 1 Kiss, 12 Hanták, 21 Urbánek, 33 Fodrek

    MŠK Žilina: 22 Krnáč, 7 Leitner, 10 Majtán, 11 Barčík "K", 12 Pečovský, 14 Novák, 15 Piaček, 17 Pich, 28 Bello, 45 Mabouka, 77 Nunez

    Náhradníci: Rakovan, 2 Angelovič, 5 Akakpo, 9 Gergel, 18 Ceesay, 20 Šulek, 24 Deza

    Rozhodčí: PAVLÍK, Mokoš, Mikolaj
    bahis siteleri