Šumperk – Hr. Králové 2:1 (po s.n.) | Litoměřice – Benátky n/J 7:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 1:6 (kon.)
Most – Kadaň 3:2 (kon.) | Beroun – Třebíč 1:4 (kon.) | Písek – Ústí n/L 1:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:7 (kon.)
po s.n.
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Královští lvi Hradec Králové
Sobota 02.02.2013, 17:00 • Tyršův stadion Šumperk • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanoušci, pokračuje dnes již 47. kolem 1. hokejová liga, na sedmi stadionech se střetne 14 týmů o další body. V Šumperku na sebe narazí domácí Draci a hosté z Hradce Králové.

    Draci v posledních kolech přišli díky zápasovým neúspěchům o naději na postup do play-off (tedy tu reálnou, nějaká fantasy teorie nejspíš ještě existuje), hosté naopak ještě stále živí šance na osmičku. I proto se dnes právě od nich čeká výkon na hranici možností.

    Ze Šumperku vás bude utkáním provázet Jaroslav Svoboda.
     
    Úvodní sestavy:

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - Novotný, Holík, Tesařík, Gewiese, Pastor, Sedlák, Navrátil - Haas, Staněk, Plášek - Cink, Hlinka, Finsterle - Brunec, Hulva, Červenka - Kindl, Skoumal, Meidl. Trenér: Radek Kučera.

    Královští lvi Hradec Králové: Luňák (Mahdal) - Drtina, Vágner, Korim, Zukal, Chmelíř, Roupec, Hendrich - Třetina, Brož, Říha - Švagrovský, Tvrdík, Kubica - Budínský, Macháň, Moskal - Půlpán, Berger, Valášek - Haluza. Trenér: Jiří Kučera.

    Rozhodčí: Jeřábek ml., Úlehla - Lučan, Moravec.
     
    Hosté jsou již vyskládáni v černých dresech na modré čáře, čeká se na příchod domácího mužstva. Uvidíme dnes pikantní souboj dvou jmenovců na střídačkách, domácí tým povede znovu jako hlavní trenér pan Radek Kučera, na střídačce Hradce Králové je pan Jiří Kučera, bývalý výtečný útočník.
     
    I Draci už před několika minutami vyjeli na ledovou plochu a tak se vše pomalu chystá k úvodnímu buly dnešního zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hosté vyhráli úvodní buly a zakládají z vlastního pásma první útok.
     
    00:50
    Středem zahrozili Hulva s Červenkou, Luňák zasahovat nemusel, kontro Hradeckých končí nepřesnou střelou.
     
    01:41
    Tesařík si sjel na kruhy ke střele a Luňák vyrážečkou posílá kotouč do rohu kluziště.
     
    01:50
    Brunec v další střelecké pozici domácích, tentokrát hradecký brankář schovává kotouč do náruče.
     
    02:05
    Zakázané uvolnění Hradce Králové.
     
    02:05
    Na utkání dorazila i tak dvacetičlenná parta fanoušků z Hradce Králové, zatím se však nechávají slyšet hlavně domácí fanoušci, z tábora hostů vyniká hlavně buben.
     
    02:24
    Další rozehra směrem na zakázané uvolnění, opět se provinili hráči v tmavých dresech, hra se tak vrací před hradeckou branku.
     
    02:32
    Lvi ale vyhráli buly a chtějí se prosadit středem, jenže domácí obrana čelí jejich výpadu.
     
    02:42
    Tentokrát icing domácích.
     
    02:52
    Vysoký Jiří Hendrich se tlačil do zakončení hned po buly, od modré si podél hrazení zabruslil si za branku, tam se chtěl tlačit před klec Štůralovu, ale o hlavu a půl menší Staněk jej nakonec před branku nepustil.
     
    02:52
    Strojníci musí na led, protože branka vypadla ze svého postavení, takže se bude vrtat, při rychlosti a akceschopnosti té dvojice koumáků si asi zatím můžete skočit na kafe.
     
    02:52
    Haas vyhrál buly po pravici domácího brankáře, zčásti i díky tomu, že nestál zrovna předpisově. Čároví, mnohdy až moc úzkostliví, tentokrát dělali jako že nic.
     
    03:24
    První šumperský útok motal hradeckým hráčům hlavu za jejich brankou a odnesl to dvěma minutami za držení Jiří Hendrich, který si pomohl nedovoleně v souboji s Karlem Pláškem.
     
    03:30
    Hosté hned po vyhraném buly vyhazují.
     
    03:45
    Nahození Draků odpalují hosté z obranného pásma do hlediště, puk ale chytl špatný směr mimo led o jednu ze šumperských holí, takže vhazování ve středním pásmu.
     
    03:45
    A hosté znovu úspěšní na buly.
     
    04:03
    Miroslav Třetina si nabruslil do útočného pásma a vypálil na Štůralu, avizujeme první střelecký pokus této přesilovky domácích, ovšem na straně hostů. Draci se v této početní výhodě zatím nemohou dostat do souvislého tlaku.
     
    04:36
    Štůrala chytl onu ránu do lapačky a po následném vhazování se již Draci dostali do pásma, Tesařík ještě hradbu těl neprostřelil, Hlinkovu ránu pak vyrazil jistý Luňák.
     
    05:06
    Hradec se po krátké kombinaci domácích v útočném pásmu zase osvobodil.
     
    05:24
    Hosté v plném počtu.
     
    05:28
    Hendrich po návratu na led převzal puk a z levého křídla provětral Štůralu, ten kryje.
     
    06:11
    Jakub Hulva způsobil rozruch v útočném pásmu Hradce, kam s pukem vlétl jak urvaný z řetězu, až třetí hráč v tmavém jej vytlačil za Luňákovu klec.
     
    06:27
    Hosté se provinili proti pravidlu o postavení mimo hru.
     
    06:56
    Domácí kombinace, trošku kostrbatá, končí vyhozením přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepíská, dle názoru pánů v pruhovaném mohli hradečtí zadáci hrát.
     
    07:31
    Chmelíř opět zkusil propustnost Štůralovy lapačky, ta ale schovala puk do svého nitra, vhazování po pravé ruce brankáře.
     
    08:22
    Kombinace na obou stranách, ale v obou případech sražené střely již od obránců.
     
    08:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté přišli k brance trošku jako slepý k houslím! Štůrala vyrazil pokus z brankoviště jednoho z hradeckých útočníků k modré čáře, kde měl napřaženo Korim, jenže puk mu z ideální střelecké pozice sebral Zukal, který si přehazoval kotouč na forhend, jenže rychlá rána mu absolutně nesedla a odskákala mimo branku. Tam však stál volný MICHAL TVRDÍK, jenž plácnutím poslal puk za vyjetého Štůralu, který navíc byl blokován v návratu do brankoviště. Asistence: Marek Zukal.
     
    09:16
    Další zákrok domácí jedničky.
     
    09:46
    Šumperk si neví rady s napadáním hradeckého týmu, až nyní Kindl vyštrachal puk za brankou a dlouhým pasem našel Meidla.
     
    10:10
    Čtvrtá šumperská formace přece jen dostala hru do útočného pásma a Luňák ještě musel zasahovat při nahození Skoumala. Puk ale nadvakrát pokryl, i když se již Kindl vydával dorážet.
     
    10:50
    Švagrovský se natahoval po zajímavé přihrávce na zadní tyč, ale byl krátký.
     
    11:30
    Hraničním zákrokem byl k ledu poslán domácí Staněk a jen tak nevěřícně počastoval hlavního rozhodčího vyčítavým pohledem.
     
    12:00
    Vágnerovu ránu z mezikruží si Štůrala pohlídal.
     
    12:20
    Fantastický zákrok Štůralův, který si však sám šumperský brankář vlastně připravil! Puk vyrazil k zadní tyči, rybičkou se jej ještě snažil vytlačit mimo nebezpečí, ale u puku byl dříve Třetina, který se snažil mířit pod břevno. Štůrala ale po Haškovsku lehl na záda a vymrštěnou rukou nad sebe puk vyrazil za branku!
     
    13:08
    Šumperská hra působí podobně rozháraně jako v minulém kole proti Litoměřicím, teď se Šumperk provinil zakázaným uvolněním.
     
    13:16
    Hlinka zkoušel zadovkou naslepo vyslat svůj tým do přečíslení, ale jeho přihrávka skončila pouze na hradeckých hokejkách tam, kde nikdo ve žlutém nebyl.
     
    13:21
    Ofsajd Hradce.
     
    14:15
    Čtvrtá formace domácích znovu ubránila hosty a dostala hru aspoň do středního pásma, během střídání pak nahodila a pouští do hry první útok.
     
    14:43
    Elitní útok Draků chvíli komplikoval hradeckému týmu rozehrávku, pak ale přece jen hosté rozehráli až na Tvrdíka, který z kruhu nevýraznou střelou připsal do statistik Štůralovi další zákrok.
     
    15:08
    Rukama si proti Hulvovi, který se kolem něj obtočil, počínal Třetina, ale píšťalka sudích opět mlčí a další vyčítavé pohledy domácích hráčů směrem k hlavním rozhodčím ve chvíli, kdy Hulva skončil na ledové ploše.
     
    15:30
    A mimo hru dostal sekeru Gewiese a ani teď se nepíská? Hosté mohou být rádi za to, že stále hrají v pěti, se svým důrazem to totiž začínají přehánět.
     
    15:47
    Sečteno podtrženo - dvě minuty pro Jana Bergera za držení protihráče, i když nutno dodat, že z těch tří sporných momentů zaváněl tento faulem nejméně.
     
    16:14
    Sedlákova rána od modré, která si říkala spíš o nějaké doklepnutí ze vzduchu, končí v lapačce Luňáka.
     
    16:38
    Jakoby domácí chvílemi nevědli, kudy zavést puk do útočné třetiny.
     
    17:07
    Poměr sil se vyrovná, i když se to domácím absolutně nelíbí, dvě minuty za podražení dostává Tomáš Brunec.
     
    17:07
    Celá domácí střídačka na nohou a sleduje dění na ledě, vhazování u svého brankáře Draci vyhráli.
     
    17:20
    Hlinka přebruslil celé kluziště a z levého křídla nechal vyniknout Luňákovu lapačku.
     
    17:47
    Hosté v plném počtu.
     
    17:56
    Holík nahodil do útočného pásma a tam měl Luňák problémy s rozehrávkou, nakonec se ale hosté dostali do kombinace a snaží se ve zkrácené přesilovce zavést puk do útočného pásma.
     
    18:49
    Kvartet Draků ubránil hosty naprosto precizně, po dalším nahození znovu hraniční zákrok hostů, kdy se domácí bek ocitl na ledě, pískáno ze strany rozhodčích jen zalehnutí, ze strany fanoušků pak jasný faul.
     
    19:07
    Domácí v plném počtu.
     
    19:17
    Zakázané uvolnění Královských lvů.
     
    19:24
    Sedlákovu bombu chytá Luňák, ještě Cink jen tak plácl do prázdna, co kdyby.
     
    19:33
    Tak teď už hostům další hraniční zákrok neprošel, na dvě minuty vykázán Michal Tvrdík, verdikt - nedovolené bránění. Berger poslal k ledu Hlinku, který se tlačil před branku.
     
    19:53
    Domácí rozebrali hosty, Luňák po zákroku zůstal v rozkleku mimo brankoviště, ale finální přihrávka na napřaženého Holíka, který již čekal na vyslání své bomby, byla nepřesná!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hradec Králové vede po první třetině nejspíš po zásluze 1:0, když v první polovině úvodní dvacetiminutovky byl lepším týmem, častěji hrozil a Štůrala si nemohl na nedostatek práce stěžovat. Postupem času se ale domácí oklepali a z původní trošku nervózní kombinace směrem dopředu začali jednodušě tlačit puk na Luňáka, jenže ten je zatím jistý.

    Do druhé třetiny vstoupí Šumperk v početní výhodě, která, pokud se nebude ještě vylučovat nebo ji Draci nevyužijí, bude trvat 93 vteřin. Druhá třetina začne přibližně 17:53.
     
    Oba týmy na ledě, zimou se mi tu rolují palce u nohou, ale tak dnes to utkání snad již nějak doklepeme. V přestávkové fanouškovské soutěži vyhrál ve střelbě na kuželky fanoušek Hradce, podobně je tomu zatím na ledě, hosté vedou 1:0. Zatímco fanda má ale jisté balení klobásek, jeho miláčci ještě budou muset o body bojovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Draci začínají v přesilovce, ale tráví ji převážně ve středním pásmu.
     
    20:54
    A opět u červené čáry, hráčům ve žlutém dnes početní výhody vůbec nejdou.
     
    21:33
    Hosté v plném počtu.
     
    21:41
    Ještě v závěru přesilovky způsobil rozruch před brankou Pastor, ale hosté se ubránili, teď se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    22:38
    Červenkův bekhend z velkého úhlu míří vysoko nad.
     
    22:53
    Puk za Štůralou a oba týmy střídají.
     
    23:09
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    23:33
    Kindl s Meidlem zatápěli hostům v rohu kluziště, pak se puk dostal ke Kindlovi, který si vybruslil, z otočku zkoušel překvapit Luňáka, ten byl ale jistý. Vhazování po levici hradeckého brankáře.
     
    23:38
    Za nedovolené bránění exšumperského Zdeňka Kubici dostává dvě minuty Marek Haas.
     
    24:00
    Kotouč mimo ledovou plochu, vhazování u Štůralovy branky.
     
    24:05
    Znovu suvenýr pro diváky, tentokrát ale s tečí hostujícího hráče, vhazování na útočné modré hostů ve středním pásmu.
     
    24:30
    Plášek sesbíral cenné vteřiny v útočném pásmu...
     
    24:50
    ...a teď tak činí i Hulva.
     
    25:25
    Znovu se Šumperk pečlivě ubránil, hosté pomalu dohrávají svou přesilovku.
     
    25:38
    Hosté v plném počtu.
     
    26:00
    Neskutečný závar před Luňákem, který způsobil svým rázným vpádem do brankoviště Cink podpořený Haasem a právě Haas v pádu trefil tyčku!
     
    26:03
    Miroslav Třetina ale u koncovky přeťal Haasovu hokejku a dostává dvě minuty.
     
    26:29
    Šumperk předvádí zatím nejzdařilejší přesilovku, na úvod vyhrál buly a pak tři střely prosvištěly kolem Luňáka, ten se musel pořádně činit.
     
    27:05
    Jenže teď už je Šumperk zahnán za vlastní branku.
     
    27:45
    Novotného bombu se snažil dorážet Haas, ale Luňák si pokryl levou tyčku.
     
    28:03
    Hosté kompletní, předtím sudí odpustil zase domácím faul na Hendricha, který dostal po odehrání sekeru, podobná situace jako v první třetině u zákroku na Gewieseho.
     
    28:59
    Hosté v útoku a brankář Luňák je povzbuzuje soustavným klepáním holí o led.
     
    29:19
    Teď ale musel právě na čepel své hole jistit ránu Finsterleho od hrazení.
     
    29:50
    Kindl vypracoval zakončení pro Navrátila, jeho rána ještě byla před Luňákem tečována a hradecký brankář měl plné ruce práce odrazit puk za branku.
     
    30:05
    Další Luňákův horký brambor, teď již hradecký brankář přerušuje hru tygřím skokem po puku.
     
    30:37
    Haas zkoušel z rychlého útoku šikovnou střelu zápěstím ve chvíli, kdy naznačil bekovi širokou kličku, Luňák vyrážečkou reflexivně posílá puk do ochranné sítě.
     
    30:45
    Ve druhé třetině jednoznačně aktivnější Šumperk oproti svému projevu v první dvacetiminutovce teď rozehrávku nezvládl, pas na Hulvu byl nepřesný a pískáno zakázané uvolnění.
     
    30:56
    Z nenápadné akce hostů musel zasahovat Štůrala v ostrém zákroku!
     
    31:30
    Hosté se po dlouhé době usazují v útočném pásmu a po sérii přihrávek a náznaků střel domácí odehrávají zase jen na zakázané uvolnění.
     
    32:08
    Říhovu bombu vyslanou ihned po přejetí modré čáry kryje Štůrala.
     
    07:52
    Michal Hlinka dostává dvě minuty za sekání a hosté si zahrají přesilovku.
     
    32:39
    Jenže jsou to Draci, kdo hrozí, Cink s Finsterlem zaměstnali celou pětici hradeckých hráčů, nakonec Finsterle znovu na hranici pravidel poslán k ledu, ale píská jen publikum.
     
    33:17
    Teď se již vylučovat bude! Martin Novotný znovu bez ostychu projel hradeckou obranou a tlačil se do brankoviště za Luňákem, Korím mu ale nasadil teploměr a za hákování jde za katr.
     
    33:45
    Zvýšená aktivita domácích rázem dělá hostům neuvěřitelné problémy a Holík mohl z mezikruží pálit, ale ideální pozici prováhal, druhá rána sražena mimo.
     
    34:12
    A další útok, Červenka se protlačil do zakončení a bekhendem trefil rameno Luňáka, ten raději přerušuje hru. Hosté teď čelí silnému náporu, Šumperk navíc již hraje zkrácenou přesilovku.
     
    34:52
    Jenže z rychlého brejku mohli skórovat hosté, ale Štůrala vypíchl finální přihrávku před prázdnou klec na zadní tyč.
     
    35:01
    Šumperk se sám připravuje o početní výhodu, příliš mnoho bylo Draků na ledě, trest odsedí Vladimír Cink.
     
    35:47
    Hosté se ve zkrácené početní výhodě zabydleli v útočném pásmu, ale pak divnou přihrávkou trefil jeden z beků záda svého spoluhráče a puk skočil přes hrazení mimo led.
     
    36:13
    A naprosto hloupý faul teď vysekl Michal Tvrdík, který nejprve zcela laxně nedohrál puk, který tak dojel domácí Staněk, poté pak Tvrdík rychlou svižnou sekl Staňka a teď mu mohou spoluhráči poděkovat za zmařenou přesilovku.
     
    37:00
    Hodně s podivem teď rozhodčí pustili jednoznačné zakázané uvolnění domácích, hosté v údivu přestali hrát (i s očekáváním hvizdu) a málem z toho těžil Haas.
     
    38:02
    Domácí již hrají početní výhodu po návratu Cinka na ledě, ale Holík hrál kotouč již těsně, leč jasně za modrou, ofsajd.
     
    38:07
    Novotného dalekonosná bomba od červené čáry zaplachtila vzduchem a Luňák nasadil jako obranu vyrážečku, puk skončil na zadním hrazení.
     
    38:13
    Po dlouhé době oba týmy kompletní.
     
    38:50
    Teď bylo na ledě snad 9 hráčů v černém, když až na jednoho se rozhodli všichni Hradečtí střídat, zmatek u jejich střídačky se hodně nelíbil fanoušků ani té domácí střídačce, protože minimálně dva hokejisté z tohoto chumlu se zapojili do hry, ale nepíská se.
     
    39:21
    A přece jen se vylučuje na straně Hradce Králové, za podražení trestán dvěma minutami Michal Tvrdík. Pokud se nepletu, to je snad již třetí trest hradeckého kapitána.
     
    39:40
    Haas neprošel přes vytáhlého Hendricha.
     
    39:59
    Holíkova bomba tečovaná bruslí hradeckého hráče, který se odvážně do příklepu šumperského kapitána vrhnul, prosvištěla těsně nad břevnem Luňákovy branky!!!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oba týmy se vydávají do kabin, zatímco hostující kapitán Michal Tvrdík ještě má řeč s hlavními rozhodčími, podobně si své přišel říci i David Švagrovský, zatímco první je vykázán jasným gestem do kabin, druhého pak sudí snad ani neposlouchají a ujíždějí do kabin.
     
    Ve druhé třetině jsme tedy gól neviděli, tak si budeme muset počkat na poslední dvacetiminutovku. Aleš Staněk si pak bere ze střídačky novou hůl a odjíždí do kabin si ji upravit na poslední část, tak se nechme překvapit, jestli jemu i jeho týmu tato změna prospěje. Třetí třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Takže, Hradečtí jsou znovu na ledě, domácí vyjíždí na led zrovna teď.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    I tentokrát začíná Šumperk třetinu v početní výhodě, ale zpoza vlastní branky.
     
    40:31
    Znovu se Hradec osvobodil.
     
    40:51
    Holík napřáhl, ale puk neproplul přes hradbu těl.
     
    41:09
    Draci právě vstřelili branku!
    ALEŠ HOLÍK dává podobný gól jako v první třetině Tvrdík! Odražený puk po Sedlákově ráně zblokovaný hokejkou bránícího hráče zasadil Holík pod břevno nad ležícího Luňáka! A to je zápis do dějin šumperského hokeje, je to tisící gól šumperského hokeje v druhé nejvyšší soutěži v zemi. Asistence: Tomáš Sedlák.
     
    42:31
    Hosté se okamžitě vrhají do útoku, hru uklidnil Michal Hlinka a teď Draci zakládají útok.
     
    43:32
    Úporná obrana z obou stran nepouští jeden či druhý tým do střeleckého zakončení.
     
    43:49
    Až teď lapil Švagrovského ránu Štůrala, vhazování po jeho pravici.
     
    44:01
    Hosté vytahují napadání až na modrou čáru, v pěti otravují Šumperk již ve vlastním útočném pásmu!
     
    44:36
    Gewiese řešil celou situaci nahozením přes celého kluziště, Luňák v brankovišti holí posílá puk do ochranné sítě.
     
    45:10
    Pastor sráží bombu hradeckého týmu mimo nebezpečí.
     
    45:35
    Ofsajd Draků.
     
    45:45
    Štůrala kryje nahození Hradce, Macháň dojížděl dorážet zbytečně.
     
    46:08
    Tak hosté sahali po návratu do vedení, několikrát puk poskakoval kolem branky, až Aleš Staněk řešil přihrávku na zadní tyč, kde byl Macháň, chytrým faulem, protože útočník hostů by zakončoval do prázdné branky. Dvě minuty za hákování.
     
    46:48
    Hosté mají drtivý tlak, Říha dostal na brankovišti prudkou přihrávku přímo na čepel, jenže puk mu ji přeskočil, než aby se od ní odrazil do branky!
     
    47:15
    Jenže právě Říha přehnal nasazení na brankovišti a podražením Sedláka se provinil proti pravidlům.
     
    47:56
    Roupec s Macháněm znovu nepříjemně domácím zahrozili, Macháň ale na gólovou přihrávku Roupce nedosáhl, Gewiese navíc sráží puk za branku.
     
    48:28
    Domácí již hrají krátkou přesilovku a Luňák opět nahození až od obranného pásma Draků jen vyráží hokejkou do ochranné sítě.
     
    50:00
    Oba týmy kompletní a Holík od červené zase zkoušel Luňákovu pozornost.
     
    50:13
    Šumperk i díky té přesilovce má více ze hry, ale bez slibných příležitostí.
     
    50:46
    Pastorova rychlá přihrávka jen proletěla mezi bruslemi hráčů, zakázané uvolnění domácích.
     
    51:20
    Ve třetí třetině začaly hlavně oba týmy bruslit, jsou aktivnější.
     
    51:39
    Novotný posílá puk na zakázaného uvolnění.
     
    51:48
    Šumperk u puku za vlastní brankou, po rychlé přihrávce další sporný moment, kdy hokejkou mezi nohami poslal hradecký hráč k ledu Finsterleho, ale znovu se píská jen z tribun.
     
    52:28
    Vhazování ve středním pásmu poté, co puk skončil na hradecké střídačce. Hlasatel tu oznámil výsledek čtyřhry Davis Cupu, 13:12 pro český debl, no za týden se tu hraje v sobotu hokej znovu, snad se příznivci konečný výsledek dozví do té doby. :)
     
    52:48
    Brunec se hnal do pásma, tísněn v pádu poslal puk na Luňáka, ten raději přerušuje hru.
     
    52:57
    Tak domácí si zahrají přesilovku, za držení hole odchází na trestnou lavici někdo z hostů - no, měl by odejít, ale nikomu z hradeckých hráčů se tam nechce. Vyloučen Patrik Moskal.
     
    52:57
    I když jméno již bylo před notnou dobou zahlášeno, Moskal se stále hledá, až teď vstává z klubka hráčů na střídačce a odjíždí pozvolným tempem na trestnou lavici.
     
    53:54
    Hradec se dobře brání a Šumperk ještě nenašel cestu ke střelbě.
     
    54:40
    Teď až Draci vymýšlejí souhru, Tesaříkova bomba sražena mimo, Holíkova střílená přihrávka přepadla útočníkovu přes čepel a poslední pokus je vyražen nad plexisklo.
     
    55:00
    Výborně se vrátil Sedlák, který vypíchl přihrávku na zcela volného Říhu.
     
    56:10
    Moskalova bomba se odrazila od zadního hrazení zase do míst, odkud byla vyslána, ale tam nikdo z hradeckého týmu nedorážel.
     
    56:29
    Naopak obrovský závar kolem hradecké branky! Domácí ale puk za Luňáka nedotlačili, ještě si něco vysvětluje hlavní rozhodčí s Moskalem, stadion píská, teď paradoxně tohle přerušení pomohl hostům, protože domácí byli v tlaku.
     
    56:36
    Přihrávka rukou domácího týmu.
     
    56:40
    Novotný sundal ostrým hitem Kubicu.
     
    57:44
    Červenkovo napadání v útočném písmu by slavilo úspěch, kdyby se puk zase nějak neočekávaně neodrazil od hrazení.
     
    58:15
    Opět hodně prapodivné střídání Hradce, kdy nejprve byli na ledě ve čtyřech, pak v šesti, potom hrál kotouč hráč skákající na led ze střídačky.
     
    58:17
    No rozhodčí, na to, že jsou ve čtyřech na ledě, posuzují některé momenty na obou stranách hodně zajímavým metrem. Nyní byl dohrán u Luňáka, který stál mimo brankoviště, jeden ze šumperských hráčů, ten v pádu poslal k ledu i hradeckého brankáře a píská se domácím postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    59:16
    Hosté se stěhují do šumperského pásma.
     
    59:50
    Ještě Plášek to zkoušel, ale do zakončení se nedostal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Draci vyhráli první buly.
     
    60:17
    Jenže byl to Brož, kdo vyslal jako první střelecký pokus, pokud se tak jeho nahození dá nazvat. Štůrala přerušuje hru.
     
    60:27
    Další Štůralův drobný zákrok.
     
    60:56
    Holík s Pláškem jeli 2 na 2 a vymýsleli zajímavou souhru, ale ten puk na Pláška byl trošku delší...
     
    61:05
    ...přesto z této akce těží Draci zakončení, Holíkovu bombu schoval do lapačky Luňák.
     
    61:16
    V obrovské šanci se ocitl Brunec, ale u tyčky nepropasíroval puk skrz ležícího Luňáka!
     
    61:26
    Budínský hrál kotouč v postavení mimo hru, posouzené jako úmyslné, hra zpět před Luňákem.
     
    61:40
    Sedlákovu ránu pokryl Luňák vyrážečkou.
     
    61:55
    Červenka dostal rychlou přihrávku do jízdy, jeho příklep musel řešit krkolomným zákrokem Luňák, ale uspěl!
     
    62:01
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    62:14
    Tentokrát po nepřesné Holíkově přihrávce zakázané uvolnění Draků.
     
    62:20
    Hosté vyhráli buly, ale až do středního pásma.
     
    63:15
    Skvělá individuální akce Staňka, kterou zakončoval Plášek, ale Luňák si tyč pokryl!
     
    63:26
    Domácí jdou podruhé pykat za příliš mnoho hráčů na ledě! Včera mi přitom jeden z příznivců Draků sdělil během diskuse poměrně zajímavý postřeh, že v době koučování dua Moták - Kučera, tedy při trenérské dvojici, se tento prohřešek stával výjimečně, jestli vůbec. Za jednoho trenéra je to velmi častý typ trestu pro Draky. Teď se tak brání ve třech proti čtyřem, trest odpykává Gewiese.
     
    63:30
    Navíc Haas zlomil hokejku.
     
    63:40
    Tyčka šumperské branky!
     
    64:10
    Drtivý tlak kvarteta hostů proti dvěma a půl domácím končí zlomenou hokejkou obránce Hradce, který příklep netrefil ideálně, Haas pak vykopl puk do brejku, odjel na střídačku, ze které na druhém konci naskočil za pukem Červenka, ale ten již byl zastaven bleskově se vracejícím obráncem.
     
    64:41
    Ještě diskuse hostů, kdy střídali ve chvíli, když rozhodčí již měl pravici dole, to se moc nelíbilo Třetinovi, ale to bylo tak vše.
     
    64:57
    Ještě akce hostů, ale pak vytlačil Štůrala mimo ohrožení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Takže se dočkáme nájezdů, kdo je pojede, to těžko říci, určitě to nebude Petr Gewiese, který je vyloučen. I když zrovna juniorský reprezentant nepatří mezi tradiční zakončovatele. Ze strany Šumperka to jistě bude Hulva, dá se čekat i Holík, Sedlák, možná Hlinka či Meidl...
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Za domácí začíná Aleš Staněk...
     
    ...ale pokus mezi betony Luňáka nepřekvapil.
     
    Říha zkoušel kličku na forhend, ale nepropasíroval puk podél betonu.
     
    Jakub Hulva (SUM).
     
    Zápěstím do šibenice na vyrážečku Luňáka - 1:0!
     
    Michal Tvrdík (HKR).
     
    Zkoušel to na stejné místo jako Hulva, ale přestřelil.
     
    Rozhodnout může Lukáš Finsterle!
     
    Klička na bekhend a je hotovo! Puk pod víko, ukázkové zakončení, Šumperk doma získává dva body!
     
    65:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Rozhodující samostatný nájezd trefil do šibenice JAKUB HULVA, Draci doma vítězí 2:1 po samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouho to vypadalo, že se šumperským Drakům nepodaří doma bodovat. Hosté začali velmi dobře, vstřelili díky své aktivitě vedoucí gól zápasu a byli nebezpečnější než domácí. Postupem času se ale obraz hry obracel, domácí ve druhé třetině začali více brusli, a v té třetí si také připisovali větší šance. Nakonec se prosadil Aleš Holík, který vstřelil historicky tisící šumperský gól v dějinách klubu dosažený v aktuálně druhé nejvyšší soutěži v republice. V prodloužení pak hosté trefili tyč, rozhodnutí ale přinesly až nájezdy.
     
    Já se s vámi pro dnešní den loučím, přeji vám hezký zbytek víkendu a pokud můžete, přepněte si na serveru onlajny.com na dohrávku dnešní čtyřhry v Davis Cupu. S pozdravem Jaroslav Svoboda. (19:47:33)
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 42. Holík (Sedlák), 65. Hulva - 9. Tvrdík (Zukal)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) - Novotný, Holík, Tesařík, Gewiese, Pastor, Sedlák, Navrátil - Haas, Staněk, Plášek - Cink, Hlinka, Finsterle - Brunec, Hulva, Červenka - Kindl, Skoumal, Meidl. Trenér: Radek Kučera.
    Královští lvi Hradec Králové: Luňák (Mahdal) - Drtina, Vágner, Korim, Zukal, Chmelíř, Roupec, Hendrich - Třetina, Brož, Říha - Švagrovský, Tvrdík, Kubica - Budínský, Macháň, Moskal - Půlpán, Berger, Valášek - Haluza. Trenér: Jiří Kučera.

    Rozhodčí: Jeřábek ml., Úlehla - Lučan, Moravec
    bahis siteleri