Chomutov – Kometa Brno 3:2 (po s.n.) | Pardubice – HC Plzeň 7:3 (kon.) | Třinec – Olomouc 6:0 (kon.)
Liberec – Sparta 4:3 (po pr.) | HC Litvínov – Berani Zlín 3:2 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 7:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:0, 1:0, 0:3)
HC Sparta Praha
Sobota 16.02.2013, 16:00 • Svijanská arena, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Bílí Tygři si tak do tabulky nadstavbové části ligy připisují druhé vítězství, Sparta na úspěch v Brně nenavázala. Pražané dnes těsně padli, za parádní finiš ve třetí části se ale rozhodně nebudou stydět. Z Liberce přeji příjemný zbytek soboty! (18:27:40)
     
    Atraktivní střetnutí je u konce. Po ospalém úvodu byl k vidění místy až nadprůměrný juniorský hokej. Liberec vedl po dvou třetinách už 3:0, ale soupeř se nevzdal. Za necelých šestnáct minut hry ve třetí části dokázal vyrovnat a dovést střetnutí do prodloužení. V něm však přeci jen triumfovali domácí, vítěznou trefu si připsal Filip Pyrochta.
     
    Konec zápasu.
     
    62:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři získávají bonusový bod! Dlouhý posunul puk na FILIPA PYROCHTU, na jehož střelu z mezikruží brankář Bílek nestačil. Asistence: Adam Dlouhý, Josef Mikyska – 4:3.
     
    61:32
    Domácí jsou již kompletní, soupeř ani nevystřelil na branku.
     
    60:45
    Müller je zpět na ledě a hostům začala zkrácená přesilovka. Sparťanský trenér Geffert si vyžádal oddechový čas.
     
    60:33
    Liberec vstoupil do nastaveného času s větší chutí. Obsadil útočné pásmo, kde si hráči vyměnili několik přihrávek. Bílek ale těžší střele nečelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Týmy si za remízu po základní hrací době rozdělí bod. Spokojenost může panovat na straně pražského týmu, Sparta po dvou třetinách prohrávala o tři branky. Přesto dokázala vyrovnat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Švaříček se ještě protáhl podél mantinelu a zakončil. Se slabou střelu si ale Jelínek poradil, Liberec má puk ve své moci. O vítězi rozhodne prodloužení nebo nájezdy.
     
    59:07
    Jenže Liberec o výhodu jednoho muže v poli zbytečně přišel. Pražané se úvodu oslabení dvakrát osvobodili, Dlouhý poté odešel pykat za nedovolené bránění. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    58:31
    Minutu a půl před koncem přichází zajímavá zápletka. Bílí Tygři si zahrají přesilovku, za podražení odešel na trestnou lavici Müller.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Sparta drží puk na holích, ale nedaří se jí přejít do útočného pásma.
     
    56:52
    U liberecké branky to hoří i nadále! Slavíčkovo lehké nahození se snažilo dorážet několik jeho spoluhráčů, ale bezvýsledně. Celou situaci vyřešil až liberecký gólman, jenž volný puk přikryl lapačkou a přerušil hru.
     
    55:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Pražané za necelých šestnáct minut hry stáhli tříbrankový náskok soupeře a zápas v podstatě začíná od nuly. Skřivánkovu nabídku přesměroval do sítě PATRICK BRZOBOHATÝ. Puk přizvedl zblízka pod břevno. Jelínek neměl šanci. Asistence: David Skřivánek – 3:3.
     
    54:17
    Špatnou rozehrávku Sparty mohl potrestat Hrníčko. Puk se z ničeho nic zjevil na útočníkově čepeli, ale liberecký mladík zaváhal. Kdyby vystartoval kupředu, mohl uhánět sám na Bílka. Kotouč však zpracoval až nadvakrát, soupeři ho posléze ubránili.
     
    53:12
    Psota sice ve střední třetině elegantní kličkou obelstil protihráče, ale brankáře Bílka následně neprověřil. Do jeho střely totiž obětavě padl hostující obránce.
     
    52:06
    Domácí gólman přikryl puk u svého brankoviště lapačkou, před jeho klecí se vzápětí strhla menší strkanice. Ty budou v následujících minutách zřejmě častějším jevem.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 12. Žďárský (Turek), 20. Hrníčko (Mikyska), 23. Bittner (Mikyska), 63. Pyrochta (Dlouhý, Mikyska) - 43. Merta (pen.), 47. Doležal (Škop, Hampl), 56. Brzobohatý (Skřivánek)


    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Sobotka) – Jandejsek, Mrázek, Hrníčko, Dlouhý "C", Turek, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Pyrochta, Mikyska, Pálek, Žďárský, Havlas, Frk, Pilař, Bittner.
    HC Sparta Praha: P. Bílek (Neužil) – D. Bílek, Švaříček, Skřivánek, Březina, Veselý, Doležal, Škop, Müller "C", Brém, Slavíček, Teubner, Brzobohatý, Matějček, Eis, Arnošt, Merta, Hampl.

    Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Podrazil.