Stuttgart – Fürth 0:2 (kon.) | Hannover – Mohuč 2:2 (kon.) | W. Brémy – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Leverkusen 0:2 (kon.) | Frankfurt – Düsseldorf 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:1 (1:1)
Bayern Mnichov
Sobota 04.05.2013, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Taktické střídání u mužstva hostů. Alabu nahrazuje Højbjerg.
     
    85
    Šest žlutých a jedna červená. Bayern si v tomto ohledu musí dát do příštího zápasu velký pozor. Číslo je to obrovsky vysoké.
     
    83
    Blasczykovski končí v tomto zápase. Nahrazuje ho Bender.
     
    75
    Pizzaro má pro dnešní den odpracovanou šichtu, odpíchnuto má na posledních zhruba patnáct minut Thomas Müller.
     
    70
    Druhá úprava sestavy v týmu kouče Kloppa. Ze hry stahuje Kehla, na jehož místo přichází Reus.
     
    67
    Poprvé střídají hosté, ze hry odstoupil Gómez a na jeho místo nastupuje Emre Can.
     
    65
    Tak přeci jen je Rafinha vyloučen. Po krátké debatě sudích je po druhé žluté kartě poslán pod sprchy. Emoce nyní pořádně bublají oběma tábory. Hosté budou hrát poměrně dlouho v oslabení.
     
    63
    Přihrávka na paty pro Schiebera, ten si ale míč posléze vzal a přihrál jej na Blaszcykowskiho. Toho hodně nebezpečně dohrál Rafinha a kartu dostává nakonec překvapivě právě domácí hráč.
     
    61
    Penalta a obrovská šance Dortmundu není využita. Každopádně se hráči domácích stále tlačí víc před bránu a z toho přichází i vynucený faul, kterým se prezentoval Rafinha. Pro Bayern je to už čtvrtá žlutá, zatímco Borussia nemá jedinou.
     
    60
    K míči se postavil Lewandowski a penaltu kopl hodně špatně. Zamířil přízemní střelu k levé tyči a Manuel Neuer trefil stranu a vyrazil ji do bezpečných míst.
     
    59
    Penalta! Neprve pálil Schmelzer a míč se odrazil od Boatenga do bezpečných míst. Jenže vzápětí napřáhl z dobré pozice Sahin a nešťastník Boateng zahrál dle sudího rukou ve vápně.
     
    45
    Ještě jedna žlutá pro Bayern, potrestán je již v nastaveném čase Boateng. To už je pro hosty celkově třetí napomenutí, za poločas poměrně velké číslo.
     
    44
    Mario Gómez dnes snad potřetí u míče, jenže když mu dáte prostor, většinou ukáže svou neuvěřitelnou sílu. Souboj s Weidenfellerem však tentokrát vyhrál brankář domácího výběru. V hodině dvanácté špičkou rukavic vytěsnil míč nad břevno. Následuje roh pro Bayern, kterému patří závěrečné minuty prvního poločasu.
     
    39
    Zajímavá standardka pro Dortmund. Luiz Gustavo vidí po faulu na Schmelzera žlutou kartu a navíc bude domácí Sahin kopat trestný kop zhruba z dvaceti metrů.
     
    31
    Obrovská šance Dortmundu. Schieber posunul míč na Lewandowskiho, který byl do této chvíli neviditelný, ale co teď předvedl, to byla paráda. Sám si proklestil cestu před dva obránce, dostal se až k Neuerovi a ten jeho pokus před brankovou čárou zlikvidoval na poslední chvíli. Měl i štěstí, že útočník Borussie míč nezvedl, poslal střelu pouze po zemi k pravé tyči, kde Neuer byl připraven.
     
    23
    Bayern právě vstřelil branku!
    První velká šance Mnichova a je vyrovnáno. MARIO GÓMEZ dostal krásný a hlavně přesný pas na svou hlavičku od Rafinha a v takových momentech si umí tento hostující kanonýr poradit. Svou hlavičku umístil přesně do protipohybu Weidenfellera, jenž se natahoval po míči marně. Kde teď byla domácí obrana, to je trochu záhadou. Tak zatím se nehraje na nějaké šance, rovnou padají góly.
     
    15
    Zároveň je zde první střídání a bohužel vynucené. Gündogan v jednom ze soubojů pravděpodobně špatně došlápl a dnes dohrál. Na jeho místo jde Leitner.
     
    11
    Dortmund právě vstřelil branku!
    První kloudná akce zápasu a je to gól. Domácí vedou po výtečném centru Schiebera a ještě lepšímu voleji KEVINA GROßKREUTZE. Ten se do míče opřel opravdu parádně a Neuer plachtil vzduchem úplně zbytečně. Pro Bayern je teprve čtvrtá obdržená branka v této sezóně na hřišti soupeře. Neuvěřitelná bilance. Tak či onak, Dortmund se ujímá vedení.
     
    10
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je ukrajinský reprezentant Tymoščuk, který ostře zajel do Sahina. Tam nebylo co řešit, jasná žlutá.

    Roman Zajíček

    Branky: 11. Großkreutz – 23. Gómez

    Karty:   63. Blasczykovski (DOR) – 10. Tymoščuk (BAY), 39. Luiz Gustavo (BAY), 45. Boateng (BAY), 61. Rafinha (BAY), 85. Can (BAY)   65. Rafinha (BAY)

    Neproměněná penalta: 60. Lewandowski (DOR), brankář Neuer zneškodnil


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Grosskreutz, Subotič, Santana, Schmelzer – Kehl (70. Reus), Sahin, Blaszczykowski (84. Bender), Gündogan (15. Leitner), Schieber – Lewandowski. Trenér: Jürgen Klopp.
    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Van Buyten, Boateng, Contento – Tymoščuk, Luiz Gustavo, Alaba (90+2 Højbjerg), Shaqiri, Pizzaro (75. Müller), Gómez (67. Can). Trenér: Jupp Heynckes.

    Rozhodčí: Gagelmann – Anklam, Thielert

    Diváci: 80 645
    bahis siteleri