Vladivostok – Riga 3:0 (kon.) | Chabarovsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Novokuzněck – HC Slovan 1:3 (kon.)
Novosibirsk – Lev 5:3 (kon.) | Magnitogorsk – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Ufa – Čeljabinsk 3:1 (kon.)
N.Novgorod – Čerepovec 0:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Mytišči 3:2 (kon.) | Kazaň – Jaroslavl 2:0 (kon.)
Viťaz – Petrohrad 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Metallurg Novokuzněck
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Neděle 29.09.2013, 12:00 • Metallurgs Sports Palace (7 400) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Slovan právě vstřelil branku!
    Zřejmě zasloužené vítězství. Slovan byl ve třetí části lepší, sice jednou inkasoval, ale měl více gólovek, které však nedokázal využít. Nyní je zde pojistka a dává ji prázdné MICHEL MIKLÍK, jenž se může radovat z dnešního druhého gólového zářezu. Asistence: Zdeněk Kutlák.
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:34
    Možná až nyní se budou dít věci. Hovinen je venku z brány, Metallurg to zkusí v šesti.
     
    55:23
    Ani teď není rozhodnuto. Kukumberg ujížděl opět ve dvojici na jednoho obránce a přihrával na hůl Hudáčka, jenže ten nedokázal zvednout kotouč nad Hovinenův beton. Slovan může těchto zahozených šancí ještě litovat.
     
    54:12
    Mohlo být pravděpodobně rozhodnuto. Vondrka centroval z pravé strany na Ölveckého, který trefuje tyč Hovinenovy svatyně!
     
    48:40
    Hosté těžké chvíle přežili, navíc je vyloučen Martynov, který je potrestán poněkud přísně za zdržování hry. Delší dobu držel v rukavicích puk, což se sudím nelíbilo.
     
    44:51
    Kdepak, Slovanu to teď vůbec nejde, navíc se uvolnil do dobré střelecké pozice Jemelin a jen díky Vondrkovi, který zatáhl za záchrannou brzdu, se domácím nepodařilo vyrovnat. Nicméně Michal Vondrka již sedí na trestné. A vyfasoval hned dvojitý menší trest.
     
    42:15
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Před Kopřivou bylo dlouho "horúco" a nakonec snižuje přeci jen ze své druhé střely JEGOR MARTYNOV. V prvním případě trefil boční tyč, následně už si zpoza brány vybruslil před slovenskou bránu a v pohodě zavěsil. Bez asistence.
     
    36:38
    Matoušek s Mäntylou si něco vysvětlovali před Kopřivovou, do kterého finský obránce nešetrně zajel, nakonec pro klid vášní jsou potrestáni oba dva kohout. Menší tresty – hrubost.
     
    31:31
    A radost mají jistě i z výkonu Miroslava Kopřivy, který teď zabránil kontaktní brance. Nazarov byl před ním zcela sám, leč ho trefuje přesně do připravených betonů. Někdejší gólman Slavie nebo Kladna se roztáhl ve svém pracovišti a předvedl důležitý zákrok.
     
    29:49
    Slovan právě vstřelil branku!
    Je tu druhý gól a hrstka slovenských fandů je u vytržení. JURAJ MIKÚŠ zhodnotil i druhou přesilovku v řadě a hosté vedou již rozdílem dvou gólů. Slovenský šikula pálil v podstatě ze stejného místo, jako před chvíli Miklík a rovněž propálil Hovinena. Ten kotouč dobře viděl, ale tu pumelici do své lapačky nedokázal uklidit. Bez asistence.
     
    29:35
    Obránce Mojžíš pálil přes tři clonící hráče a jen to za Hovinenem zazvonilo. Český obránce orazítkoval boční tyč.
     
    28:45
    Navíc si zahraje přesilovku. Achmetov podrazil Netíka a putuje za katr. Po komerční pauze se bude hrát před Hovinenem.
     
    24:55
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přesilovku se nakonec podařilo hostům využít. Výbornou přihrávku poslal z pravého kruhu Vondrka na MICHELA MIKLÍKA, jenž pro změnu na levém kruhu velice svižně práskl do puku a ten proskotačil nad beton brankáře Hovinena. To byla rána, kterou nemohl finský brankář lapit. Bratislava tak jde do vedení a využila početní výhodu. Asistence: Michal Vondrka, Peter Ölvecký.
     
    23:21
    Bylo to i s faulem Kapotova, jenž putuje na trestnou za hákování.
     
    17:22
    Znovu v akci Anttila, tentokrát ve spolupráci s Jemelinem. Druhý jmenovaný si našel prostor za slovenskou obranou a střelou z levého kruhu těsně míjí Kopřivovu klec. Český gólman bych hodně vyjetý ze své klece, znovu měl štěstí, že neinkasoval.
     
    16:34
    Tutovka jako Brno, tedy rodné město Rostislava Čady. Antilla se uvolnil na levém kruhu a vyrazil znovu sám na Miroslava Kopřivu, ten bravurně vymrštil lapačku a puk v poslední moment vytěsnil z prostoru brankoviště. Finský útočník pálil velice dobře, chtěl dát kotouč pod víko, ale radost mu překazil Kopřiva. Tlak Metallurgu však graduje a Slovan má problémy.
     
    14:23
    Výtečně Kopřiva. Už se na něj od modré řítil sám Nazarov, ale český brankář vyjel daleko ze svého pracoviště a poněkud odvážně se mu vrhl do střely, respektive zakončení. Kdyby domácí borec udělal kličku, jel by sám na opuštěnou klec. To "Koprovi" vyšlo s obrovským štěstím.
     
    10:53
    Možná teď. Za podražení potrestán bratislavský útočník Tomáš Matoušek.
     
    09:24
    Vyloučení také na straně domácích. Za držení vyfasoval dvě minuty Gimbatov.
     
    07:40
    Prvním vyloučeným hráčem hostů je Ölvecký za sekání.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 43. Martynov – 25. Miklík (Vondrka, Ölvecký), 30. Mikúš, 60. Miklík (Kutlák)


    Metallurg Novokuzněck: Hovinen (Sorokin) – Giroux, Martynov, Mäntylä, Černov, Kapotov, Korabejnikov, Kanarskij, Skutar – McLean, Valujskij, Kosourov – Gimbatov, Vyglazov, Lapenkov – Anttila, Jemelin, Nazarov – Kurepanov, Achmetov, Žafjarov. Trenér: Alexander Kytov.
    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Godla) – Kutlák, Škoula, Mojžíš, Sersen, Sigalet, Mihálik, Štajnoch, Kudrna – Vondrka, Ölvecký, Miklík – Bartovič, Netík, J. Mikúš – Hudáček, Matoušek, Kukumberg – Bakoš, Kolena, Daňo. Trenér: Rostislav Čada.

    Rozhodčí: Belašev, Rogačov – Streltsov, Tarasov

    Diváci: 3275
    bahis siteleri