Omsk – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Barys – Kazaň 0:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Viťaz 3:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Dynamo Moskva 2:4 (kon.)
konec
Avangard Omsk
5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 12.10.2013, 12:05 • Omsk-Arena (10 300) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Fantastická akce dvojice Perežogin – Popov, která končí párou brankou v síti Novgorodu! Popov nejprve nahrál na Perežogina, jenž už mohl zakončovat, ale domácí forvard s číslem 37 ALEXANDERU POPOVOVI parádně vrátil, a ten už neměl potíž zavěsit kotouč za Gelashviliho záda. I Popov se trefuje podruhé v zápase. Asistence: Alexander Perežogin.
     
    59:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    ANDREJ IVANOV byl u puku, který zůstal na chvíli volný ve středním pásmu, jako první a trefit prázdnou klec už pro něj nebyl problém! Ivanov dnes dal svou druhou branku a Omsk si připíše druhou výhru za sebou. Bez asistence.
     
    58:42
    Time-out si teď vybral také Miloš Říha.
     
    58:42
    Přes celou halu se rozlehlo cinknutí po ráně Chomického! Puk trefil břevno.
     
    57:52
    Paršinova rána se odrazila do brankoviště, kde střílel Immonen a po něm také Wolski! Mezin se ale vyznamenal a stále pro svůj tým drží dvoubrankové vedení!
     
    57:22
    Bude se hrát šest na čtyři, Gelashvili zůstává na střídačce Torpeda!
     
    57:22
    Logicky si teď hostující kouč Pēteris Skudra bere oddechový čas.
     
    57:22
    Sergej Kosticyn (OMS) zbytečně fauloval. Jeho krosček je potrestán dvěma minutami.
     
    52:27
    Jsou tu nepříjemnosti pro Avangard. Jeho kapitán Denis Kuljaš (OMS) se provinil nedovoleným bráněním, za což si teď posedí na lavici hanby.
     
    46:48
    Alexej Badjukov (OMS) se narazil na hrazení kapitána Torpeda Chomického, což neuniklo zraku hlavního sudího Naumova. Novgorod tak čeká přesilová hra, která by mohla výsledkem utkání značně zahýbat.
     
    42:00
    Další obrovskou šanci měl Dmitrij Sjomin, hostující brankář se ale nyní vyznamenal!
     
    41:11
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dosud bezchybný Gelashvili se za svou brankou dopustil chyby, když si neporozuměl s obránce, čhož využil Kvaša, který vzal kotouč na svou hůl a nahrál ho před prázdnou branku na ANDREJE IVANOVA, který neměl problém rozvlnit síť. Asistence: Oleg Kvaša.
     
    40:30
    Perežogin mohl dát domácímu týmu dvoubrankové vedení, ovšem v situaci dva na jednoho, kdy mu nabil Popov, nedokázal první jmenovaný trefit branku!
     
    40:00
    V čase, kdy už zazněla siréna, se podražením provinil Tim Brent (NNO), proto se na začátku třetí části bude začínat v poměru čtyři na čtyři.
     
    39:15
    Vteřinu před vypršením Ljaminova trestu, se proháčkoval až před Paršin, nemohl však zakončit tak, jak chtěl, protože byl zahákován Stanislavem Jegorševem (OMS).
     
    37:16
    Novgorod má před koncem druhé části příležitost vyrovnat. Za podražení je vyloučen Kirril Ljamin (OMS). Připomínám, že Torpedo svou první přesilovku v zápase využilo.
     
    35:53
    Domácí se dopustili velké chyby v obraně a už se zdálo, že Alexej Potapov půjde na Mezina sám, ovšem sudí odpískal ofsajd, což se střídačce Torpeda ani trochu nelíbí.
     
    35:07
    První přesilovku v utkání si zahraje také Avangard Omsk. Za držení totiž odchází na trestnou lavici Jarkko Immonen (NNO).
     
    30:19
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk dokázal během minuty otočit stav utkání ve svůj prospěch! Sergej Kalinin našel ihned po buly mezi kruhy volného ROMANA BERDNIKOVA, který ránou z první nedal hostujícímu gólmanovi šanci zasáhnout. Asistence: Sergej Kalinin
     
    29:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    Na světelné tabuli svítí vyrovnané skóre. ALEXANDER POPOV výborně zapracoval v předbrankovém prostoru a nahození od modré čáry, které se odrazilo od brankové konstrukce, dokázal uklidit za záda gólmana Gelashviliho. Asistence: Alexander Perežogin.
     
    21:43
    Nyní předvedl fantastický zákrok Mezin! Wolskiho střela se od jeho betonu odrazila jen k Brentovi, Mezin už byl na zemi, ale svým betonem dokázal střelu po ledě vychytat, čímž tak udržel momentální stav!
     
    20:50
    Ovšem hned poté puk vybojoval Perežogin, který na Gelashvili vypálil jedovatou ránu. Tu hostující brankář vyrazil, ale jen do míst, kde byl Kosticyn i jeho pokus ale dokázal Gelashvili chytit. Rozhodčí poté přerušil hru trochu dříve, než bylo třeba, protože brankář Torpéda ještě kotouč ve své moci neměl.
     
    19:12
    Nyní už byl Gelashvili na zemi, domácí se snažili puk vyšťourat zpod jeho výstroje. Nejaktivnější byli Frolov s Kosticynem, hostující gólman ale nakonec celou situaci za velké pomoci svých obránců ustál!
     
    17:58
    Na druhé straně se však kolem pravého hrazení prohnal obránce Omsku Pivcakin, který posléze poslal kotouč do brankoviště, kde byl připraven střílet Ivanov. Na poslední chvíli byl ale zablokován.
     
    15:00
    Jevgenij Mozer si šikovně vybruslil z rohu kluzitě až do předbrankového prostoru, volné místo mezi betonem Gelashviliho a tyčkou se mu však najít nepodařilo!
     
    12:53
    Do pěstního souboje se pustili domácí Denis Kuljaš (OMS) a hostující Maxim Potapov (NNO), oba jsou potrestáni čtyřmi minutami za hrubost.
     
    12:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižnij Novgorod využívá hned svou první početní výhodu a dostává se dovedení! Na parádní nahrávku od Sakariho Salminena si u vzdálenější tyčky počkal právě WOJTEK WOLSKI, který neměl problém pokořit Mezina, jenž tak v dresu Omsku inkasuje první branku. Asistence: Sakari Salminen.
     
    10:42
    Je tu první vyloučení dnešního utkání. Dvouminutový trest si bude musel za sekání odpykat útočník Omsku Alexej Badjukov (OMS).
     
    08:48
    Torpedo za svojí brankou nerozehrálo vůbec dobře, což znamenalo další starost pro Gelashviliho. Jen tak tak, že se k volnému puku nedostal volný Kalinin.
     
    02:15
    Velká šance a jen díky brankáři Georgymu Gelashvilimu je skóre stále bez branek. Nejprve do útočné třetiny Omsku vlétl Ivanov, který ostřele vypálil do míst mezi třemi tyčemi. Jeho pokus brankář Torpeda vyrazil jen k holi Badjukova. I jeho rána skončila na betonech Gelashviliho!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 30. Popov (Perežogin), 31. Berdnikov (Kalinin), 42. Ivanov (Kvaša), 59. Ivanov, 60. Popov (Perežogin) – 13. Wolski (Salminen)


    Avangard Omsk: Mezin (Kostin) – Kuljaš (C), Pivcakin, Baranka, Blaťák, Jegoršev, Vorobjov, Ljamin, Miljukov – Sjomin, Kosticyn, Frolov – Popov, Perežogin, Kazjonov – Kvaša, Ivanov, Badjukov – Kalinin, Mozer, Berdnikov. Trenér: Miloš Říha.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Gelashvili (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Lukin, Chomickij (C), Grigorjev, Denisov, Bělochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Galuzin, Kuljomin – Brent, Krasnoslobodcev, Kulakov – Žarkov, Potapov M., Potapov A. Trenér: Pēteris Skudra.

    Rozhodčí: Drejev, Naumov – Sadovnikov, Sazonov

    Diváci: 7370
    bahis siteleri