Jižní Korea – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Česko – Kanada 2:0 (kon.) | Bělorusko – Albánie 0:0 (kon.)
Rusko – Srbsko 1:1 (kon.) | Estonsko – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Dánsko – Norsko 2:1 (kon.)
Turecko – Sev. Irsko 1:0 (kon.) | Itálie – Německo 1:1 (kon.) | Polsko – Slovensko 0:2 (kon.)
Irsko – Lotyšsko 3:0 (kon.) | Anglie – Chile 0:2 (kon.) | Skotsko – USA 0:0 (kon.)
konec
Irsko
3:0 (1:0)
Lotyšsko
Pátek 15.11.2013, 20:45Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Naprosto nepochopitelně teď zabrousil Rode do Longa a po zásluze vidí Lotyš žlutou kartu!
     
    87
    Gabovš nedoběhl s míčem ani na hranici nějakých třiceti metrů od branku a zase o něj při napadání třemi Iry přišel, Stokes pak napálil z dvaceti metrů pod břevno, Vaninš těsně zachraňuje Lotyše před čtvrtým dárečkem!
     
    85
    A nestihá ani Gorkšs, který jen za cenu faulu zastavil výpad Stokese, teď přímý kop pro domácí ze 30 metrů.
     
    81
    Irové jsou evidentně při chuti a Walters oživil hru domácích po pravé straně, další nepříjemná situace pro hosty a Vaninš na poslední chvíli vyrážel Whelanovu tvrdou bombu!
     
    80
    A další dvoje střídání domácích. Hřiště opouští McClean, kterého nahrazuje útočník Celticu Stokes. Druhou změnou je odchod McCarthyho, kterého nahrazuje Doyle.
     
    79
    Irsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka domácích! Walters potáhl míč, pak pustil přihrávku na sprintujícího Colemana, který se ocitl hned za obranou a jeho prudký centr před branku zatloukl nekompromisně do branky SHANE LONG! Pro něj desátý gól za národní tým!
     
    75
    Asi dokáží, Reidova bomba protáhla Vaninše, ten špičkami rukavic vytěsnil míč na roh!
     
    73
    A hned trojí střídání na irské straně. Takže...

    Walters nahrazuje Keana, legendě irského fotbalu ve stoje tleská celý stadion, aby také ne, dnes odehrál skvělý zápas. Odchází i McGeady, kterého na hřišti nahradí Reid, a poslední změna, místo Hoolahana přichází Long. Takže všechno případ stažení zatím výrazného motoru irské ofenzívy, jestlipak dokážou nové síly na hřišti navázat na výkon spoluhráčů.
     
    72
    Svou přihrávku na druhý irský gól odnesl Laižanš stažením z pažitu, možná už má to pivko nachystáno v kabině, tak proto? Nahradil jej Sinelnikovs.
     
    71
    A hosté si koledují, další chyba v rozehrávce a McGeady s Hoolahanam pomotali Lotyšům hlavu.
     
    68
    Irsko právě vstřelilo branku!
    Tak Lotyši teď vymysleli chybu neskutečných rozměrů, to byl Laižanš, kdo namazal ve středu hřiště McGeadymu do volného prostoru, irský záložník si udělal tři roky a pak nechytatelnou bombou k tyči AIDEN MCGEADY nedal Vaninšovi žádnou šanci jakkoliv zabránit gólu. Jestlipak bude mít Laižanš v kabině od Irů nějaké irské pivko jako bonus?
     
    63
    McGeady napral z vápna balon přímo na branku Lotyšů, Vaninš jeho bombu nártem vyrazil před sebe, kam si ještě sbíhal Keane, ten však na míč již nestačil reagovat!
     
    62
    Potřetí v utkání Lotyši střídají, mladého Šabalu nahradil Daniils Turkovš, útočník Vestpilsu, pro kterého je dnešní zápas čtvrtým utkáním v národních barvách.
     
    61
    Až teď Lotyši ohrozili branku, jmenovitě Rode, jenže nikoliv irskou, ale svoji! Centr zprava málem srazil za svého brankáře vracející se Rode, Vaninš se musel hodně bleskově otočit za míčem!
     
    58
    Domácím se podařilo rozebrat lotyšskou obranu a nakonec z druhé vlny pálil po zpětně přihrávce Hoolahana McClean, jenže vysoko nad branku!
     
    56
    McClean dostal pořádně naloženo od Gabovše, který sundal irského soupeře ve chvíli, kdy mu nasadil kličku, a vidíme první kartu v zápase.
     
    46
    Tak pozor, Višnakovs přichází na hřiště, ale náhradou za Verpakovskise. No, čekal bych spíše podporu do středu hřiště, nevím, co víc měl Maris Verpakovskis na hrotu vymyslet, když nedostal pořádně balon, to teda Višnakovsovi jeho pozici vůbec nezávidím.
     
    36
    Tentokrát McClean v obrovské šanci, a jeho přízemní rána míří těsně vedle lotyšské branky! Nicméně hosté zase ve své obraně vystavěli ukázkově průchozí pasáž a Irové těmito nabídkami zatím vesměs pohrdají.
     
    35
    Robbie Keane měl na kopačce další gól! Jenže sražený míč měl mírně v záklonu a dostat jej pod sebe a posléze do lotyšské branky se mu nepovedlo, i když na něj opět lotyšská defenzíva zcela zapomněla! Forvard Los Angeles Galaxy pak druhou možnost vystřelit nedostal, míč mu ukopl Bulvitiš!
     
    32
    Nepříjemný centr zleva odvrátil před Šabalou na poslední chvíli McClean!
     
    27
    A Lotyši již ve 27. minutě poprvé střídají. Hřiště opustil Ruginš, nahradil jej záložník Skonto Riga Aleksandrs Fertovš.
     
    23
    Hosté kolabují v defenzívě a Robbie Keane v další obrovské šanci vypálil mezi třemi bránícími hráči, Vaninš se tentokrát po míči natáhl úspěšně! Keane vstřelil před malou chvílí již svůj 62. reprezentační gól.
     
    22
    Irsko právě vstřelilo branku!
    A Martin O'Neill slaví první gól na pozici kouče národního irského mužstva! Irové rychle rozehráli situaci od postranní čáry, načechraný míč se snesl až do vápna Lotyšů a tam z nějakých pěti metrů prokázal cit kanonýr ROBBIE KEANE, který z voleje bombou propálil Vaninše.
     
    12
    A domácí to nezahráli vůbec špatně! McGeady rychlou narážečkou dostal balon až ke kapitánovi Irů Robbie Keanovi, ten ale trefuje pouze náruč Vaninše!
     
    12
    Tak teď neskutečný úlet brankáře Vaninše, který musel moc dobře vědět, že míč chytá do rukou již mimo šestnáctku, nakonec z toho není ani žlutá karta jen přímý kop.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 22. Keane, 68. McGeady, 79. Long

    Karty:   56. Gabovš (LAT), 85. Gorkšs (LAT), 90+2. Rode (LAT)


    Irsko: Westwood – Coleman, O'Shea, Wilson, Ward – McGeady (73. Reid), Whelan, McCarthy (80. Doyle), McClean (80. Stokes), Hoolahan (73. Long) – Keane (73. Walters)
    Lotyšsko: Vaņins – Gabovs, Bulvītis, Gorkšs, Maksimenko, Rode – Laizāns (72. Sinelnikovs), Ruginš (27. Fertovš), Lazdiņš – Šabala (62. Turkovš), Verpakovskis (46. Višnakovs)
    bahis siteleri