Liberec – Kometa Brno 2:1 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 17.11.2013, 12:30 • Svijanská aréna, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:55:29)
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem branky je FILIP PYROCHTA.
     
    Josef Mikyska rozhodl! Forsbergův blafák se mu povedl na jedničku, Klimeš potřetí kapituluje.
     
    Adam Raška jako první selhal, orazítkoval jen Vaněčkův beton.
     
    Filip Pyrochta také uspěl, Klimeše si parádně vymíchal a puk poslal po ledě do branky.
     
    Petr Mrázek vyrovnává! Měl ale štěstí, kotouč skončil v síti až po odrazu od tyče.
     
    Adam Dlouhý jel jako první a uspěl! Trefil přesně nad brankářovu lapačku.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Kdo ukořistí bonusový bod? Zasloužili by si ho bezesporu domácí, kteří od třetí části jasně diktují tempo hry. Ale brankář Klimeš druhý puk za svá záda nepustil, jak se mu bude dařit při nájezdech?
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:53
    Liberec se ještě drží v ofenzivní zóně, ale Mikyskova kličkovaná nebezpečím neskončila. Čas na samostatné nájezdy!
     
    64:09
    Petr Mrázek mohl rozhodnout! Přebruslil domácí zadáky a řítil se sám na Vaněčka, ale po kličce neuspěl. Brankář ho dobře vybruslil a jeho zakončení zneškodnil.
     
    63:16
    Mikyska si vyměnil kotouč s Pyrochtou a sám poté zakončil, jenže střela mu vůbec nesedla. Přestože měl mezi kruhy dobrou pozici, tak orazítkoval jen Klimešovu hruď.
     
    62:36
    Liberecký kouč Petr Haken si vzal čas na poradu. Vhazuje se sice před Vaněčkem, ale Tygři mají k dispozici ještě takřka minutovou přesilovku.
     
    62:23
    Dlouhý vypálil švihem přes couvajícího Rašku, ale Klimeš neměl se střelou z vrcholu kruhu problém. Černou pryž dokázal zastavit ve své lapačce.
     
    61:25
    Početní výhoda hostujícího celku je u konce, Kusko si jde odpočinout za nedovolené bránění a bude se pokračovat ve třech na obou stranách.
     
    61:19
    Brno v náporu, Raška rozdal z pravé strany několik přesných přihrávek. Před branku si poté najížděl i Kusko, ale Vaněček jeho nepříliš zdařilý pokus zneškodnil hrudí.
     
    60:28
    Mrázek zůstává ležet po ataku Pyrochty ve středním pásmu. Obránce ho dojížděl a nakonec za cenu nedovoleného bránění také zastavil. Kometa má skvělou příležitost k tomu, aby bitvu zvrátila na svoji stranu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po krátké přestávce bude následovat pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Havlínův příklep vytěsnil Klimeš vyrážečkou, kotouč je v rohu kluziště. Utkání spěje do prodloužení.
     
    59:06
    Filip Pyrochta pálí od modré čáry jednu střelu za druhou. Liberec má drtivý tlak, ovšem Klimeš ve spolupráci se spoluhráči odolává. Šikovný obránce teď střílel po přiťuknutí Mikysky a zařízení netrefil jen o pár centimetrů.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetiny. Dlouhý se snažil projít středním pásmem, ale selhal. Od puku ho dobře odstavil zadák Vágner.
     
    57:18
    Pěkná střela Pyrochty! Klimeš však bezchybně zakročil pravým betonem. Liberec je teď jasně lepší, na což brněnský kouč Pavel Pazourek reaguje oddechovým časem.
     
    56:38
    Žďárský nahodil puk na Klimeše a získal přesně to, co potřeboval. Hostující strážce černou pryž podržel v lapačce a domácí získali vhazování v ofenzivní zóně.
     
    55:16
    Mrázek uklidňuje hru, místo zbrklého útočení raději zacouval zpět k vlastní brance a v poklidu založil ofenzivní akci. Ta nakonec skončil lehkým zákrokem Vaněčka.
     
    53:52
    Bílým Tygrům se přesilová hra příliš nepovedla, soupeř hraje v plném počtu. Do konce základní hrací doby zbývá něco přes šest minut, Bílí Tygři přidali a snaží se vyrovnaný duel rozlousknout ještě před prodloužením.
     
    53:11
    Domácí se ve středním pásmu srazili, Mikyska naboural do Pyrochty a oba borci s bolestivým výrazem ve tváři spěchají na střídačku. Severočeši nejsou příliš nebezpečí, vázne jim kombinace.
     
    51:51
    Silvester Kusko jde pykat za hákování, Liberec má další výhodu přesilové hry v této třetině. Jak s výhodou naloží tentokrát?
     
    50:43
    Klimeše zachránila levá tyč! Obránce Jandejsek se z zadních řad prosmýkl až na spodní část kruhu, odkud prudce vypálil. Tygři už zvedali ruce nad hlavu, ale Kometa měla štěstí. Puk cinkl jen o brankovou konstrukci.
     
    49:19
    Brankář Bílých Tygrů neriskoval, před Kuskem se neodvážil rozehrát. Černou pryž pouze přikryl lapačkou, přerušil hru a dovolil spoluhráčům vystřídat. Vhazuje se po jeho levici.
     
    47:54
    Dlouhý se protlačil do ofenzivní zóny zprava křížnou střelou vypálil, ale vzdálenější tyč minul. Puk má teď na své čepeli zadák Jandejsek, který musel v tísni zacouvat zpět do hloubi vlastního pásma.
     
    46:41
    Svobodův pokus brněnského gólmana nevyděsil. Kometa už je kompletní a práci měl také Vaněček, na nějž mířil ostrý projektil útočníka Kuska.
     
    45:41
    Pyrochta nejprve od modré čáry vypálil, poté ale musel spěchat zpět do středního pásma, kam kotouč vyvezl soupeř a tlačil se přes modrou čáru, leč neúspěšně.
     
    44:33
    Adam Kozel jde na trestnou lavici. S výrokem sudího sice viditelně nesouhlasí, ale za katr přeci jen putuje. Provinil se nedovoleným bráněním a Severočeši posílají na led svoji nejúdernější přesilovkovou formaci.
     
    42:39
    Závěrečné dějství začíná hodně opatrně, útočné snahy obou celků končí často už v zárodku. Obránci si pečlivě hlídají vlastní modrou čáru, sebemenší chyba může vzhledem k průběhu dnešního klání rozhodnout.
     
    41:20
    Domácí v pěti. A Vaněček musel ze svých zásob vytasit pohotový zákrok. Jedovka Vágnera totiž měla nebezpečné parametry, ale olízla pouze brankářovo rameno.
     
    40:49
    Liberec se několikrát úspěšně osvobodil, Mytiska má puk ve své moci na hranici vlastního pásma a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Daniel Svoboda vyrovnal krátce po startu druhé periody na 1:1, jinak se ale uplynulé dějství vinou několika vyloučení hodně trhalo. Kometa hrála i pětiminutovou přesilovku, nicméně Vaněčka podruhé nepokořila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Přesně se sirénou, jež označila konec prostředního dějství, se pošťuchoval i Turek s Mrázkem. Oba jdou ven za hrubost. Na brněnské početní výhodě to ale nic nemění, hosté budou mít o jednoho hráče v poli navíc ještě minutu a dvanáct vteřin.
     
    39:37
    Jandejsek se dostal do strkanice s Benešem. Oba borci se za brankou Bílých Tygrů pošťuchovali tak dlouho, až do vzduchu vylétla pravice hlavního sudího. Beneš jde pykat za držení, jeho sok si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    39:27
    Rušno bylo i před libereckou svatyní. Raška mohl svůj dobrý výkon korunovat brankou, kousek před brankovištěm měl brněnský forvard skvělou palebnou pozici. Zkoušel štěstí švihem, avšak těsně minul.
     
    39:12
    Na trestnou lavici jde nakonec pouze Adam Dlouhý – dvě minuty sekání.
     
    39:12
    Bílí Tygři ihned zahrozili. Dlouhý se zprava nebojácně natlačil až do brankoviště, naboural do Klimeše a důrazně pak hledal puk, který v ten moment ležel kdesi pod brankářem. Domácího útočníka ihned zpracovali protihráči a bude se vylučovat.
     
    38:11
    Liberec hraje v plném počtu, Brno si v pětiminutové přesilovce nepřipravilo ani jednu gólovou příležitost. Střely z dálky pokryl Vaněček a zbytek odvrátili obránci.
     
    37:39
    Vágner nepálil vůbec špatně. Do puku se na modré čáře opřel příklepem a přízemní pokus namířil chytře do volného místa u pravé tyčky. Vaněček však prokázal dobrý reflex a nastavil svůj beton.
     
    36:03
    Hosté se teď na okamžik usadili před Vaněčkem. Raška se střelou na pravém křídle dlouho otálel a svým pokusem poté napálil jen klečícího beka.
     
    34:58
    Dalekonosná přihrávka Vágnera našla jen čepel připraveného Jandejska, jenž černou pryž posílá znovu přes všechny čáry. Brno ještě na začátku dlouhé početní výhody nepředvedlo nic.
     
    33:10
    Jakub Kalfiřt vyfasoval za svůj ostrý střet trest ve hře. Kometu čeká pětiminutová přesilovka. Vojáček nakonec odjel na střídačku po svých, ale do utkání už zřejmě nezasáhne.
     
    33:10
    Kalfiřt si u hrazení počíhal na Vojáčka, jehož tvrdým zákrokem srazil k zemi. Brněnský obránce leží na ledové ploše, do akce jde zdravotnická služba. Tohle nevypadá příliš dobře.
     
    31:19
    Dvě zakázané uvolnění brněnského celku v krátkém časovém sledu. Hosté jsou pod narůstajícím tlakem, odolávají ale úspěšně. Dobře drží obranné rozestavění a aktivně napadají.
     
    29:49
    Severočeši jsou mírně aktivnější, několik vteřin nyní drželi ofenzivní zónu. Mikyska hledal pohledem volné spoluhráče, vzápětí však sám vypálil a Klimeš musel být pozorný.
     
    28:56
    Myšlenku nedokázal do správného provedení přenést ani Hrníčko, jenž si obhodil zadáka Cívku a švihem vystřelil. Klimeš kotouč kontroloval, ale proti nepřesné střele ani nemusel zasahovat.
     
    27:40
    Hraje se hodně svižně, hráči už čekají na přerušení několik minut. Král se uvolnil na levém kruhu a propagačním pokusem prověřil domácího gólmana. Ten zakročil vyrážečkou.
     
    26:29
    Na druhé straně se zase tlačil do zakončení Kusko, který málem přebruslil i posledního beka. Záměr se mu ale nakonec nepovedl, přesto si Vaněček připsal úspěšný zákrok.
     
    25:13
    Liberecká střídačka teď pouze zklamaně vydechla! Vlk mohl poslat svůj výběr do vedení, z ničeho nic se zjevil sám mezi kruhy a kotouč si i správně srovnal na holi. Jenže těsně přestřelil.
     
    23:56
    Trest Tomáše Havlína je u konce, Bílí Tygři se ubránili bez větších potíží. Soka při vlastním oslabení takřka k ničemu nepustili na po ledovém oválu už krouží v plném počtu.
     
    23:46
    Čiperný Raška znovu pozdravil libereckého brankáře. Ale zakončení se mu určitě nepovedlo podle prvotních představ, v plné rychlosti vypálil ze spodní části kruhu jen do betonů Vaněčka.
     
    21:55
    Havlín už vydechuje na trestné lavici, provinil se podražením. Brno si zahraje v početní převaze.
     
    21:29
    Brankář Komety měl plné ruce práce s dalším střeleckým pokusem, který vyslal ze své čepele Langhammer. Při Klimešovi stálo štěstí, vrtící se puk vyškrábl hřbetem lapačky do bezpečí.
     
    20:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři srovnávají s protivníkem krok krátce po začátku prostředního dějství. Pyrochtovu střelu neudržel Klimeš ve výstroji a z dorážky uspěl DANIEL SVOBODA. Útočník byl u brankoviště nejdůraznější a přetlačil obránce. Asistence: Filip Pyrochta, Dominik Hrníčko – 1:1.
     
    20:34
    Raška si odseděl poslední vteřiny svého trestu z předchozí části a už krouží zpět mezi mantinely. Svoboda zkoušel štěstí z pravého kruhu, ale mířil jen do bruslí protihráče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Kometa měla v úvodním dějství navrch, zásluhou přesné trefy kapitána Sedláka vede Brno nejtěsnějším možným rozdílem. Soupeř hrozí pouze v přesilovkách, při hře v pěti na obou stranách se Liberec k ničemu nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Langhammer ještě operoval v těsné blízkosti hostující branky, ale dobře postavení obránci ho k dorážce nepustili. Vypadá to, že Kometa odejde do kabin s jednobrankovým náskokem.
     
    18:57
    Mikyska se uvolnil na modré čáře a bez složitého přemýšlení rovnou vypálil. Jeho dělovce rozhodně nescházela razance, avšak strádala na přesnosti. Puk skončil jen na zadním hrazení.
     
    18:02
    Adam Raška jde na trestnou lavici, jeho hůl vylétla u až do obličeje protihráče Hrníčka a Liberec bude mít k dispozici další početní převahu.
     
    17:26
    Grünwald přenechal černou pryž Raškovi, který obkroužil libereckou svatyni a obránci ho nakonec pustili až ke střele z kruhu. Vaněček musel být na pozoru, kotouč ale prosvištěl těsně vedle.
     
    16:06
    Kometa hraje v plném počtu. Po většinu oslabení byli hosté pod tlakem, ale větší příležitost si Severočeši nevypracovali.
     
    15:52
    Dvakrát nyní vystřelil zadák Jandejsek. Nejprve trefil jen před sebou stojícího obránce a poté jeho dělovka prošla až k brankáři, ten si však počínal bezchybně. Kotouči postavil do cesty svůj beton.
     
    15:15
    Turkovo nahození nemohlo hostujícího gólmana ohrozit, lehká střela mířila jen doprostřed branky. Cívka následně v nepřehledné situaci v rohu kluziště puk zalehl a hra je přerušena.
     
    14:05
    Domácí obránce Pyrochta se vydal na útočný výlet a málem slavil! Pronikl až těsně k brance, ovšem k zakončení ho nepustil Mytiska, jenž si za podražení půjde na dvě minuty odpočinout – přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    12:44
    Klimeš musel zakročit svým pravým betonem, protivník se teď trošku šťastně dostal ke střele. Havlas kostrbatě přešel do ofenzivní třetiny a přenechal kotouč Kalfiřtovi, jehož rána trefila připraveného gólmana.
     
    11:39
    Hostům tentokrát nevyšla rozehrávka a Tygři získali alespoň vhazování v útočném pásmu. Svoboda však u mantinelu neuspěl, protihráči ho přetlačili a puk má opět Brno.
     
    10:25
    Brno je lepším týmem, hosté se lépe pohybují, jsou všude o krok dříve a mohli mít už dvoubrankový náskok. Před Mytiskou se otevřel prostor a obránce z vrcholu kruhu střílel. Vaněček měl štěstí, přízemní pokus minul jeho levou tyč jen o pár centimetrů.
     
    09:01
    Celek z jihu Moravy má na ledové ploše stále o jednoho hráče navíc. Do slušné šance se před malým okamžikem tlačil Raška, jenž si vybruslil do dobrého úhlu a ostře vypálil. Jenže trefil jen zadní mantinel.
     
    07:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno nabídnutou příležitost využívá a v osmé minutě zápasu jde do vedení. Prosadil se JAN SEDLÁK, hostující kapitán sebral volný kotouč na modré čáře a prudkou střelou nedal Vaněčkovi šanci. Brankář měl částečně zakrytý výhled a na plachtící puk reagoval příliš pozdě. Bez asistence – 0:1.
     
    07:17
    Kometa bude hrát minutu a šestnáct vteřin v pěti proti třem! Zadák Pálek kotouč příliš podebral a z vlastní třetiny ho vyhodil jen na vlastní střídačku. Sudí nejprve nechali celou záležitost bez povšimnutí, po krátké diskuzi ale vylučují.
     
    06:33
    Poprvé si v početní převaze zahraje také hostující výběr. Menší trest za sekání obdržel Havlas, jenž si v soupeřově brankovišti počínal až příliš důrazně.
     
    05:48
    K vidění je delší pasáž bez přerušení, ale chybí také střelecké pokusy. Oba týmy se sice pravidelně střídají v držení kotouče, nicméně bojuje se převážně daleko od obou branek.
     
    04:59
    Vaněček odklepal poslední vteřinky Kuskova trestu, Brno už hraje v plném počtu. V závěru početní převahy ještě napřáhl na modré čáře Jandejsek a do jeho střely obětavě padl Mrázek.
     
    03:46
    Domácí kombinují v útočné třetině, zatím však nevystřelili na bránu. Soupeř poctivě brání, drží puk u hrazení a v dostatečné vzdálenosti od Klimešova území.
     
    02:58
    Severočeši si zahrají první přesilovku v dnešním klání. Menší trest za držení protihráče obdržel hostující útočník Kusko.
     
    02:14
    Na druhé straně musel zasahovat i Klimeš, jehož pozdravil pokusem z hranice vrcholu kruhů Mikyska. Puk však mířil jen do gólmanovy hrudi.
     
    01:37
    Kometa se snaží začít aktivněji. Liberecký brankář teď před dotírajícím Raškou raději přerušil hru, kotouč přikryl svoji lapačkou a hráči už se staví na vhazování po jeho levici.
     
    00:35
    Cívka se snažil prosadit individuálně. Protáhl se podél pravého mantinelu, ovšem Vaněčka neprověřil. Na hrazení ho totiž vzápětí namasíroval bek Pyrochta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na úvodní vhazování se proti sobě sklání Hrníčko a Kusko.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Vaněček (Sobotka) – Havlín, Jandejsek "C", Arlt, M. Šír, Turek, Pyrochta, Pálek – Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Svoboda, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař, Langhammer.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Jekel) – Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák "C", Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Ondráček.
     
    Kometa v dosavadním průběhu ročníku střídá výhry s porážkami, v posledním duelu si brněnští mladíci dokázali poradit na svém ledě s Mladou Boleslaví. Tygři měli zase na kontě tři vítězství za sebou, v pátek však prohráli na olomouckém ledě 0:3.
     
    Oba týmy dělí v tabulce pouze jediná příčka. Severočeši jsou jedenáctí, soupeř z jihu Moravy okupuje o stupínek horší pozici. Brno má však jedno utkání k dobru.
     
    Příjemné nedělní poledne z města pod Ještědem, kde dnes svým osmnáctým kolem pokračuje nejvyšší hokejová liga juniorů. Bílým Tygrům se postaví brněnská Kometa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 21. Svoboda (Pyrochta, Hrníčko), rozh. náj. Pyrochta – 8. Sedlák


    Bílí Tygři Liberec: Vaněček (Sobotka) – Havlín, Jandejsek "C", Arlt, M. Šír, Turek, Pyrochta, Pálek – Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Svoboda, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař, Langhammer.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Jekel) – Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák "C", Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Ondráček.
    bahis siteleri