Žilina – Trenčín 0:4 (kon.) | Martin – Skalica 2:1 (kon.) | Nitra – Zvolen 4:1 (kon.)
Poprad – Košice 0:3 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 4:6 (kon.)
konec
HK Poprad
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Košice
sk Pátek 06.12.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Aj v tretej tretine boli úspešnejší hosťujúci košickí "oceliari", ktorí si v presilovej hre počas 49. minúte pripísali na svoje konto už tretí gól po skvelej strele Miroslava Macejka. Popradčanom sa v závere tretej tretiny zranil kapitán Kroták a ani presilová hra o dvoch mužov napokon nepriniesla popradský gól v Hylákovej sieti.

    Košičania teda jasne dominovali aj v dnešnom v poradí už štvrtom vzájomnom východoslovenskom extraligovom derby zápase v tejto sezóne a pripisujú si do tabuľky jasné tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:13:01)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Popradskí hokejisti síce hrajú v početnej výhode, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Záver stretnutia pravdepodobne domáci už len vypúšťajú.
     
    59:30
    Vaic sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť v útoku Jáchyma, no napokon sa mu to nepodarilo. Gólman Hylák zasahovať nemusel a Košičania sa opäť dokázali oslobodiť.
     
    58:47
    Košičania hrajú už vo štvorici a momentálne sa bránia veľmi dobre. Gólman Hylák si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď puk po dobrj strele od Brejčáka vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    58:07
    Popradčan Stals sa dostal k puku za košickou bránou, no napokon bol odstavený aktívnym Štrbákom, ktorý ho laicky povedané "zrámoval" pri mantineli.
     
    57:44
    Popradskí "kamzíci" si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov! Popradský kapitán Arne Kroták bol v strednom pásme zložený k ľadu hosťujúcim Petrom Bartošom, ktorý obdržal trest päť minút plus do konca zápasu za podrazenie.
     
    57:21
    Popradčania mali na dosah zaujímavú útočnú kombináciu, no po dobrej prihrávke od Brejčáka sa k puku na ľavej strane dostal Lapšanský, ktorý si poriadne nerozumel s obrancom Suchým.
     
    Alkoholom podgurážení košickí fanúšikovia v sektore hostí začínajú "vystrkovať rožky". Miesta súkromná bezpečnostná služba však napätú situáciu medzi tribúnou pre fanklub hostí a tribúnou C zvláda bez problémov!
     
    56:38
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Peter Sojčík.
     
    56:01
    Ani tentokrát sa Popradčanom nepodarilo zaútočiť. Popradskí hokejisti sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    55:44
    Paločko sa s pukom pretlačil cez stred až pred popradskú bránu, no gólman Hylák napokon zasahovať nemusel, keďže ho pozorný obranca Cebák od puku svojim telom odtlačil.
     
    54:55
    Košičania sú opäť pri puku v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú, no očividne im trojgólový náskok v Poprade stačí a dbajú najmä na skvelý výkon v defenzíve.
     
    54:15
    Popradskí hokejisti si opäť mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou.
     
    53:56
    Po skvelej prihrávke od Drábeka z pravej strany sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Paukovček, ktorý si puk prehodil zo strany na stranu a následne zakončil, no nedokázal nájsť recept na dobre postaveného gólmana Hyláka, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    53:24
    Kurali podržal puk za popradskou bránou a následne založil rýchly útok popradského tímu. Ten však stroskotal pri pri pozornom Šedovi, ktorý puk zachytil.
     
    52:36
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu. Oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no popradskí fanúšikovia určite nie sú spokojní s výkonom svojich miláčikov, ktorým v týchto chvíľach chýba chuť.
     
    51:59
    Bartoš sa rýchlo presúval po ľavom krídle a následne nahodil puk na popradskú bránu. Gólman Sidor bol však v strehu a puk bez problémov zachytil pred svojimi betónmi.
     
    51:28
    Košičania sa v útočnom pásme previnili prihrávkou rukou, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme. Uvidíme, či sa Popradčania v dnešnom zápase zmôžu ešte aspoň na jeden gól.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1874 divákov.
     
    50:58
    Košičania sa zatiaľ veľmi neponáhľajú a puk bez problémov držia vo svojej moci. Popradčania sa snažia napádať rozohrávku svojho súpera, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    50:16
    Košičania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Martin Belluš.
     
    49:34
    Popradčania sa snažia s týmto zápasom ešte niečo urobiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania sa bez problémov bránia a snažia sa dostať k puku.
     
    48:46
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostali do nevinne vyzerajúcej útočnej akcie v presilovej hre a opäť skórujú! Popradská obrana si opäť neustrážila svojich súperov a po peknej krížnej prihrávke z pravej strany od Hrnku sa k zakončeniu na ľavej strane dostal MIROSLAV MACEJKO, ktorý svojou delovkou prekonal Sidora, ktorý sa nestihol presunúť. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Hrnka a Peter Sojčík.
     
    48:13
    Klouček tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka bola napokon jedným z popradských obrancov zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    48:07
    16 sekúnd pred návratom vylúčeného Kolbu sa sily na ľade vyrovnajú. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Samuel Mlynarovič.
     
    48:03
    Popradským hokejistom sa v tejto početnej výhode veľmi nedarí, keďže sa tentokrát previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od popradskej brány.
     
    47:48
    Bartoš zachytil puk po nepresnej prihrávke od Makovského za košickou bránou a aj jemu sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary až k popradskej bráne. Hylák teda v tomto oslabení veľa práce nemá.
     
    47:08
    Sýkora hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany na modrej čiare Brejčáka, no ešte pred ním dokázal puk zblokovať pozorný Sojčík, ktorý ho poslal k popradskej bráne.
     
    46:40
    Po nepresnej prihrávke od Stalsa sa k puku za košickou bránou dostal kapitán Šterbák, ktorý puk bez problémov vyhodil cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    46:23
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť košický obranca Marek Kolba.
     
    45:46
    Mlynarovič bojoval o puk za košickou bránou, no napokon narazil na pozorného Cebáka, ktorý ho od puku svojim bodyčekom odstavil. Po krátkej chvíli sa do útoku dostávajú opäť Popradčania.
     
    45:06
    Mlynarovič napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, no jeho delovka bola napokon jedným z Košičanov zblokovaná len na bezpečnú ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude opäť po pravici gólmana Hyláka.
     
    44:42
    Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Biceka sa k zakončeniu v medzikruží dostal Peter Sojčík, ktorý svojou delovkou z prvej napokon trafil len konštrukciu popradskej brány, od ktorej sa puk odrazil na ochrannú sieť!
     
    44:08
    Popradčania si opäť mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie opäť presúva pred popradskú bránu.
     
    43:54
    Hinďoš napriahol svoju hokejku na Ľavom kruhu, no gólman Sidor bol veľmi dobre postavený a puk napokon bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    43:13
    Jáchym napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovku napokon gólman Hylák krotiť nemusel. Puk letel len mimo jeho brány a k puku sa následne dostal pozorný obranca Štrbák.
     
    42:55
    Hylák predviedol ďalší dobrý zákrok svojou lapačkou, keď v nej zachytil puk po tvrdej strele z ľavej strany od Gaborčíka. Následne sa do náznaku potýčky zapojili hráči Kolba a Paukovček, no napätie medzi nimi s príchodom rozhodcov rýchlo opadlo.
     
    42:27
    Spilar nahodil puk na zadný mantinel, následne ho dokázal aj dokorčuľovať a poriadne potrápil popradskú defenzívu. Napokon ho však zastavil pozorný Suchý, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    41:37
    Popradčania pridávajú na ofenzívnej aktivite a snažia sa vsietiť kontaktný gól! Tentokrát z ľavej strany tvrdo pálil Marek Nagy, no jeho delovka letela len tesne nad košickú bránu.
     
    41:22
    Gólman Hylák si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk po tvrdej strele z ľavej strany od Vaica dokázal bez problémov zachytiť medzi svojimi betónmi.
     
    40:45
    Brejčák tvrdo zakončoval spoza kruhov, no jeho delovka minula priestor košickej brány. Následne sa k odrazenému puku dostal Paločko, ktorý dobrou prihrávkou našiel Takáča, no ten napokon svojou zblokovanou strelou len tesne minul Hylákovú svätyňu.
     
    40:05
    Po kostrbatom úvodnom vhadzovaní v tretej tretine sa k puku dostali Popradčania, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli do svojej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia efektívne zaútočiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola už o niečo zaujímejšia ako tá prvá. Košičania však predviedli svoje herné kvality v plnom štýle, keď sa najskôr po skvelej strele od Gabriela Spilara v 31. minúte dostali do vedenia a následne po dorážke Olivera Jokeľa z 38. minúty sú už v dvojgólovom vedení. Výrazne však treba pochváliť gólmana Dušana Sidora, ktorý si na svoje konto pripísal niekoľko skvelých zákrokov, ktorými výrazne podržal domácich nad vodou.

    Podarí sa Popradčanom zdramatizovať priebeh tohto zápasu počas tretej tretiny alebo si hostia pripíšu do tabuľky ďalšie tri body?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:54
    Popradčania majú puk vo svojej moci, no momentálne sa už nesnažia nič zaujímavé vymyslieť. Predpokladám, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    39:10
    Po dobrom nahodení puku od Bartoša sa k teču pred popradskou bránou dostal Spilar, no ten bol napoko neúspešný, keďže minul priestor Sidorovej svätyne. Popradský gólman teda nemusel zasahovať.
     
    38:24
    Suchý nahodil puk do útočného pásma, no tam sa k nemu dostali len pozorní košickí hokejisti, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    37:56
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Belluša sa do zakončenia v medzikruží dostal obranca Suchý, no jeho delovka napokon minula priestor košickej brány len o pár centimetrov (vedľa ľavej žŕdky).
     
    37:07
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú už do dvojgólového vedenia krátko po ukončení ich oslabenia. Bartoš potiahol puk do útočného pásma cez stred a následne zakončoval. Gólman Sidor jeho strelu dokázal vyraziť len pred seba, kde sa najlepšie zorientoval OLIVER JOKEĽ, ktorý z dorážky prekonal bezmocného ochrancu popradskej svätyne. Asistenciu si pripisuje Peter Bartoš.
     
    36:24
    Kroták nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Hylák bol v strehu a delovku od popradského kapitána dokázal zblokovať svojou vyrážačkou do bezpečia.
     
    35:53
    Hylák v tejto chvíli dvakrát skvele zapracoval svojimi betónmi, keď najskôr vyrazil do bezpečia delovku z ľavej strany od Sýkoru a následne si poradil aj s tvrdým Brejčákovým zakončením.
     
    35:15
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Sýkoru sa k zakončeniu v medzikruží dostal Brejčák, no ten svojou delovkou napokon len tesne minul priestor košickej brány. Gólman Hylák teda zasahovať nemusel.
     
    34:51
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť košický útočník Oliver Jokeľ.
     
    34:48
    Skvelý zákrok si na svoje konto pripísal aj gólman Hylák, ktorý svojou vyrážačkou dokázal zblokovať do bezpečia delovku od Paukovčeka z pravej strany počas avízovaného vylúčenia!
     
    34:10
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok svojou lapačkou, keď po parádnej prihrávke z ľavej strany od Matisa čelil zakončeniu od Hinďoša, no jeho strelu bez problémov zachytil vo svojej lapačke!
     
    Momentálne vidíme kratšie prerušenie hry, keďže jeden z hlavných rozhodcov si odišiel niečo vydiskutovať s časomeračmi.
     
    33:49
    Z pravej strany tentokrát dobre pálil Mlynarovič, no nedokázal nájsť recept na pozorného košického gólmana Hyláka, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    33:24
    Z hranice ľavého kruhu napriahol svoju hokejku opäť aktívny Paločko, no gólman Hylák bol v strehu a puk s menšími problémami, ale napokon predsa zblokoval do bezpečia.
     
    32:56
    Paločko sa dostal do zaujímavej gólovej šance na ľavej strane, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Hyláka, ktorého síce zmiatol, no následne mu puk z čepele ušiel za košickú bránu.
     
    32:15
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojou hrudnou výstrojou dokázal zblokovať do bezpečia dobrú strelu z centrálnej časti od Biceka po prihrávke od Hrnku z pravej strany.
     
    31:27
    Lapšanský dobre zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Hylák bol v strehu a puk bez problémov zachytilvo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    30:43
    Košice dali gól!
    Košičania si vytvorili pred popradskou bránou potrebný ofenzívny tlak a napokon dokázali skórovať! Po peknej prienikovej prihrávke od Cebáka sa k puku na pravej strane dostal GABRIEL SPILAR, ktorý sa efektívne zbavil dvoch popradských obrancov a pekným bekhendovým zakončením umiestnil puk do pravej časti popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Juraj Cebák.
     
    30:29
    Sidor je dnes v naozaj skvelej forme, čo dokázal aj tentokrát. Pri svojej pravej žŕdke dokázal zblokovať svojou prilbou puk po dobrej strele z ľavej strany od Šedu.
     
    29:52
    Popradské oslabenie sa síce už skončilo, no gólman Sidor si na svoje konto pripísal naozaj fantastický zákrok! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Konečného sa k zakončeniu na pravej strane dostal Sojčík, no ten bol síce osamotený, no nedokázal prekonať bravúrnu Sidorovu lapačku!
     
    28:55
    Po skvelej prihrávke od Macejka spoza ľavého kruhu sa k zakončeniu na pravej strane dostal Sojčík, no gólman Sidor bol v strehu a puk dokázal bez problémov zblokovať svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    28:22
    Spilar potiahol puk po ľavom krídle až za popradskú bránu a následne hľadal prihrávkou do medzirkružia jedného zo svojich spoluhráčov. Tam však stál len pozorný Lapšanský, ktorý puk bez problémov vyhodil do bezpečia cez všetky čiary.
     
    27:51
    Gólman Sidor musel čeliť košickému útoku už v úvode popradského oslabenia. Spoza ľavého kruhu nahadzoval puk Štrbák, pred Sidorom ho tečoval Bartoš, no ten nedokázal prekonať pozorné Sidorove betóny.
     
    27:45
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Gaborčík.
     
    27:37
    Sojčík napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po pravici popradského gólmana.
     
    27:15
    Matis tvrdo zakončoval od útočnej modrej čiary, no gólman Sidor bol v strehu a puk napokon dokázal bez problémov zblokovať svojou hruďou pred seba. Následne sa snažil dorážať Hinďoš, no ten nebol úspešný.
     
    26:35
    Košičania hrajú už sedem sekúnd v plnom počte a dokázali sa teda vo svojom oslabení bez problémov ubrániť. Momentálne sú však pri puku domáci Popradčania, ktorí sa sanžia útočiť.
     
    26:18
    Mlynarovič nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Hylák bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov pri ľavej žŕdke svojej brány dokázal betónmi vyraziť na zadný mantinel.
     
    25:59
    Popradskí hokejisti sa dostali do útočného pásma, no čiaroví rozhodca si všimol ich jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    25:25
    Hrnka predviedol svoj herný dôraz, keď poriadne potrápil popradského obrancu Kuraliho, no ten napokon dokázal prihrať na Jáchyma, ktorý založil rýchly popradský útok. Košická obrana však ostáva pozorná.
     
    24:56
    Popradčania sa vo svojej presilovej hre zatiaľ nevedia dostať do útočného pásma, keďže hostia sa veľmi dobre bránia už v strednom pásme a aktívne napádajú rozohrávku domácich hráčov.
     
    24:28
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si na seknutie gólmana Sidora odchádza sadnúť Oliver Jokeľ. Gólman Sidor pred týmto vylúčením predviedol skvelý zákrok, keď svojou vyrážačkou reflexne vyrazil do bezpečia puk po delovke od Spilara z pravej strany.
     
    23:52
    Sýkora sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, následne skvelou prihrávkou z prvej našiel na ľavom krídle Lapšanského, no ten proti pozornému Cebákovi napokon nedokázal uspieť.
     
    23:04
    Gólman Hylák opäť skvele zakročil svojimi betónmi, cez ktoré nepustil puk z hokejky aktívneho Lapšanského, ktorý nadvakrát zakončoval spoza košickej brány, no neprekonal pozorného košického gólmana.
     
    22:55
    Sýkora sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no napokon nedokázal uspieť, keďže jeho nedôrazná strela bola zblokovaná jedným z košických obrancov len k bočnému mantinelu naľavo od košickej brány.
     
    22:18
    Češík hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany pred popradskou bránou Chovana, no ten bol napokon neúspešný a puk mu pred hokejkou prešiel len k popradskému obrancovi Suchému.
     
    21:56
    Boltun ukázal svoj herný dôraz pri popradskej bráne, keď prevzal puk a následne chcel spoza brány ohroziť gólmana Sidora. Ten bol však v strehu a puk zachytil pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    21:17
    Samuel Takáč sa dostal do skvelej gólovej šance v medzikruží, keď tvrdo pálil spoza košických obrancov, no gólman Hylák potvrdil svoje skvelé štatistiky a puk po peknom švihu zachytil nad pravým ramenom vo svojej lapačke.
     
    21:01
    Gólman Hylák musel opäť zasahovať. Najskôr prerušil hru po dobrom zákroku po strele od Stalsa z ľavej strany a následne ukryl puk pod svojou lapačkou po nahodení od Takáča na pravom krídle.
     
    20:34
    Tomáš Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď sa na pravom krídle zbavil dvoch košických obrancov a následne tvrdo zakončoval pred gólmanom Hylákom, no ten svojimi betónmi zblokoval puk do bezpečia!
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali opäť Popradčania, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli do vlastnej obrannej tretiny a následne sa snažia zaútočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Momentálne čakáme na príchod štvorice rozhodcov, ktorá je na začiatku druhej tretiny značne omeškaná.
     
    Po krátkom vianočnom rozptýlení sa vráťme späť k poradí už štvrtému východoslovenskému extraligovému derby zápasu v tejto sezóne. Prvá dvadsaťminútovka dnešného stretnutia síce góly nepriniesla, no oba tímy mali niekoľko naozaj zaujímavých príležitostí, po ktorých mohol padnúť gól. Výrazne treba pochváliť oboch gólmanov, ktorí si na svoje konto pripísali niekoľko skvelých zákrokov a udržali si teda jasné čisté kontá.

    Podarí sa jednému z tímov počas druhej tretiny vsietiť úvodný gól a dostať sa tak do vedenia v zápase?
     
    Popradská ľadová plocha sa momentálne zasypáva stovkami plyšových hračiek pre deti z rôznych zdravotných zariadení v popradskom okolí vrámci druhého ročníka akcie "Vyčarujme deťom VIANOČNÝ ÚSMEV!"
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:56
    Hostia majú puk vo svojej moci za svojou bránou, kde už len bez problémov držia puk vo svojej moci a upokojujú tempo hry.
     
    19:22
    Popradskí obrancovia majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže Košičania sa bránia veľmi dobre.
     
    18:59
    Košičania si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Hylákom.
     
    18:24
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča sa k zakončeniu na ľavej pravej strane dostal Paločko, no jeho delovku napokon gólman Hylák videl veľmi dobre a puk svojim ľavým betónom s prehľadom vyrazilô do bezpečia.
     
    17:58
    Štrbák sa dostal k puku po nepresnej prihrávke od jedného z Popradčanov pred Hylákovou bránou a následne sa snaží založiť rýchly útok hostí.
     
    17:24
    Spilar potiahol puk po pravom krídle až za popradskú bránu, no pozorní popradskí obrancovia ho dobrými bodyčekmi od puku bez problémov odstavili.
     
    16:47
    Košičania hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Tentokrát spoza kruhov nekompromisne pálil Suchý, no jeho delovku gólman Hylák videl veľmi dobre a puk svojou vyrážačkou zblokoval do bezpečia.
     
    15:58
    Pred malou chvíľou sa začala krátka presilová hra domáceho Popradu! Ešte predtým si však gólman Hylák pripísal na svoje konto dobrý zákrok, keď svojim ľavým betónom vyrazil do bezpečia strelu od Gaborčíka spoza pravého kruhu.
     
    15:24
    Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde ho majú v moci domáci Popradčania. Tí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no proti košickej defenzíve sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    14:48
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie tentokrát odchádza sadnúť košický obranca Klouček, ktorý sa previnil hákovaním na unikajúceho Krotáka.
     
    14:30
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď svojim ľavým betónom vyrazil do bezpečia puk po delovke z pravej strany od Hrnku, ktorému krížne prihrával Bicek!
     
    14:17
    V úvode svojho oslabenia sa popradskí hokejisti zatiaľ bránia veľmi dobre. Klouček tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Sidor bol v strehu a puk bez problémov vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    13:54
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Lukáš Paukvoček.
     
    13:21
    Matis nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za popradskou bránou. Gólman Sidor a teda ani jeho obrancovia zasahovať nemuseli.
     
    12:39
    Hinďoš sa dostal k puku na pravej strane, no mierne si nerozumel so svojim spoluhráčom Boltunom, ktorému prihral puk rukou. Vhadzovanie sa teda presúva do neutrálneho stredného pásma.
     
    11:58
    Košickí hokejisti sa snažia dostať do útočného pásma, no momentálne majú poriadny problém s kompaktnou defenzívou domáceho Popradu, ktorý predvádza skvelú defenzívnu činnosť už v strednom pásme.
     
    11:21
    Gólman Hylák zachytil puk vo svojej moci, keď tentokrát bez problémov použil svoju lapačku po peknej strele od Paločka z hranice pravého kruhu. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    10:58
    Lapšanský pretlačil puk do útočného pásma po ľavom krídle, následne dobrou prihrávkou našiel Sýkoru, no ten bol dobre bránený pozorným Macejkom a napokon minul priestor košickej brány.
     
    10:28
    Klouček nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len popradskí obrancovia, ktorí bez väčších problémov upokojujú tempo hry. Následne sa domáci dostávajú do útoku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    10:00
    A ďalšia herná chybička na strane vicemajstrovských Košíc. K puku sa tentokrát dostal Martin Chovan, ktorý predviedol ďalšie zakázané uvoľnenie hostí.
     
    09:53
    Košickí hokejisti si tentokrát veľmi nerozumeli v útočnej rozohrávke a puk odpálili cez všetky čiary až za popradskú bránu. Následne bolo odpískané jasné zakázané uvoľnenie.
     
    09:24
    Gápa predviedol obetavú hru a intenzívny forčeking v útočnom pásme, no proti pozornému Cebákovi napokon nedokázal uspieť. Košičania teda zakladajú ďalší rýchly útok.
     
    08:39
    Matis odpálil puk ešte zo stredného pásma smerom na popradskú bránu, no gólman Sidor radšej neváhal, puk zblokoval a následne ho zachytil pod svojou lapačkou.
     
    08:24
    Po parádnej prihrávke od Spilara z ľavej strany sa k zakončeniu na pravom kruhu dostal Jokeľ, no jeho delovku napokon gólman Sidor dokázal bez problémov vyraziť k zadnému mantinelu za svojou bránou.
     
    07:56
    Klouček prebral puk po nepresnej prihrávke od jeného z Popradčanov a následne ho potiahol za vlastnú bránu. Oba tímy striedajú svoje formácie.
     
    07:24
    Z hranice pravého kruhu tentokrát zakončoval Bicek, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov vyrazil do bezpečia svojimi betónmi. Následne sa snažia zaútočiť Popradčania.
     
    06:58
    Suchý napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho projektil napokon gólman Hylák videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    06:24
    Češík bol veľmi nebezpečný pred popradskou bránou, keď chcel dorážať odrazený puk po peknej prihrávke od Konečného, no napokon nedokázal prekonať Sidorove pozorné betóny.
     
    05:47
    Po skvele načasovanej prihrávke z ľavej strany od Matisa sa k zakončeniu dostal Hinďoš, no jeho projektil minul priestor popradskej brány. Následne popradskí obrancovia upokojujú hru.
     
    04:58
    Kroták sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho projektil napokon minul priestor košickej brány. Gólman Hylák teda nemusel zasahovať ani tentokrát. Následne sa do útoku dostávajú Košičania.
     
    04:28
    Jokeľ potiahol puk po ľavom krídle, následne skvelou prihrávkou na pravé krídlo našiel Bartoša, ktorý tvrdo pálil, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojim ľavým betónom vyrazil mimo svojho bránkoviska.
     
    03:55
    Sýkora potiahol puk do útočného pásma cez stred, no následne sa mu mierne zamotal pomedzi korčule a čiaroví rozhodcovia ihneď avízovali jasné postavenie mimo hry.
     
    03:21
    Lapšanský sa dostal k puku na ľavej strane a následne dobrou prihrávkou na pravé krídlo hľadal Takáča, no ten sa k puku cez pozorného Štrbáka už napokon nedokázal dostať.
     
    02:53
    Po peknej prihrávke od Paukovčeka sa do zakončenia dostal Belluš, no jeho prízemný projektil z centrálnej časti napokon minul priestor košickej brány. Gólman Hylák teda zasahovať nemusel.
     
    02:29
    Ľubomír Vaic ukázal svoj herný dôraz v útočnom pásme, keď si nakorčuľoval z pravej strany do medzikružia a tvrdo vystrelil, no gólman Hylák bol v strehu a puk svojim ľavým ramenom a svojou prilbou vyrazil na ochrannú sieť!
     
    01:55
    Z ľavej strany nahadzoval puk pred popradskú bránu Bicek, no ten si napokon mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Sojčíkom a táto košická dvojica o puk prišla po dobrom obrannom zákroku obrancu Suchého.
     
    01:18
    Samuel Takáč sa dostal k puku za ľavým kruhom, následne ho nahadzoval pred košickú bránu, no nikým neclonený gólman Hylák tento puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    00:35
    Stals sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle a následne aj tvrdo vystrelil, no jeho delovka letela len vysoko nad bránu gólmana Hyláka. Ten teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    00:02
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V piatok 6. decembra sa na Zimnom štadióne Mesta Poprad už po druhý raz uskutoční v spolupráci HK POPRAD s jeho FANKLUB-om dobročinná akcia „Vyčarujme deťom VIANOČNÝ ÚSMEV“. Fanúšikovia ľadového hokeja tak budú môcť deťom venovať plyšové hračky hodením na ľadovú plochu po prvej tretine!

    Zdroj: hkpoprad.tipsportextraliga.sk
     
    V košickej bráne dnes nastupuje veľmi dobre známy český gólman Alexandr Hylák, ktorý je s priemerom 1,93 inkasovaného gólu na zápas najlepším gólmanom doterajšieho priebehu Tipsport Extraligy!
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Košickí "oceliari" budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Anton Tomko.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Jáchym, Kurali, D. Brejčák, Makovský, Kasanický, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Gápa, Paukovček, Belluš.

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Klouček, M. Macejko, Deyl, Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Kolba, M. Chovan – Bicek ("A"), Hrnka, Sojčík – Spilar ("A"), Bartoš, Jokeľ – Hinďoš, Boltun, Matis – Češík, R. Konečný.

    Rozhodca: Peter Jonák, Peter Stano – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 28. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 vrámci východoslovenského extraligového derby zápasu nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu HC Košice.

    Popradskí "kamzíci" sa po 29 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 48 bodov a gólovým skóre 92:80 za 16 výhier a 13 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom šiestich bodov a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s päťbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", výhra (5:4 po predĺžení doma proti Trenčínu) – prehra (1:3 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (3:1 doma proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch vonku proti zvolenským "rytierom") – výhra (7:1 doma proti žilinským "vlkom"), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony, no tie si zatiaľ nevedia nájsť svoju potrebnú stabilitu.

    Košickí "oceliari" sa po 29 odohraných zápasoch nachádzajú na čele extraligovej tabuľky so ziskom 62 bodov a gólovým skóre 91:55 za 21 výhier a len 8 prehier. Za Košičanmi na druhej priečke sídlia Nitrania so stratou už piatich bodov a na tretej priečke banskobystrickí "barani" so stratou ôsmich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia košických hokejistov, výhra (4:1 doma proti banskobystrickým "baranom") – výhra (4:3 vonku proti Dukle Trenčín) – výhra (5:1 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (4:2 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (0:1 doma proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí o tom, že hráči z východoslovenskej metropoly sú v skvelej hernej forme a svoj náskok v tabuľke si bez problémov udržiavajú.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní hosťujúci košickí hokejisti, ktorí majú oveľa lepšie tabuľkové postavenie, no nevýhodu úzkeho popradského klziska. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,60, zatiaľ čo výhra Košičanov je ohodnotená kurzom o niečo menším – 2,13. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 3,90.

    Východoslovenské extraligové derby sa v tomto ročníku Tipsport Extraligy odohralo už trikrát. Vo všetkých troch prípadoch však dominovali Košičania, ktorí najskôr vyhrali v Poprade 3:1 a následne v domácej Steel Aréne zdolali "kamzíkov" výsledkami 2:1 a 5:0.

    Podarí sa domácim Popradčanom opäť vyhrať na domácom ľade alebo si práve Košičania pripíšu zo štvrtého východoslovenského derby v tejto sezóne už štvrtý triumf?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Branky a nahrávky: 31. Spilar (Cebák), 38. Jokeľ (Bartoš), 49. Macejko (Hrnka, Sojčík)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Jáchym, Kurali, D. Brejčák, Makovský, Kasanický, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, Vaic – Gápa, Paukovček, Belluš.
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Klouček, M. Macejko, Deyl, Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Kolba, M. Chovan – Bicek ("A"), Hrnka, Sojčík – Spilar ("A"), Bartoš, Jokeľ – Hinďoš, Boltun, Matis – Češík, R. Konečný.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Peter Stano – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta

    Diváci: 1874
    bahis siteleri