Carolina – Tampa 3:5 (kon.) | NY Rangers – Washington 4:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (3:2 po s.n.)
Boston – Los Angeles 3:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Pondělí 20.01.2014, 21:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 22:35
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 25:17 (23:38:23)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 2+0
    2. Patrice Bergeron (BOS) 0+2
    2. Mike Richards (LAK) 0+1
     
    Je dobjováno. Ve třetí části se Králům podařilo vyrovnat, což ale v konečném důsledku nic nezměnilo. Jen o několik málo vteřin totiž Brad Marchand svým druhým gólem v utkání strhl opět vedení na stranu Bruins. Stav 3:2 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího, doufejme neméně atraktivního, duelu nashledanou!

    Střely na branku: 23:23
    Vhazování: 21:36
    Hity: 29:22
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kings to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:16
    Hosté nyní přišli pravděpodobně o poslední šanci. Jake Muzzin (LAK) zastavil velmi nevybíravým způsobem Marchanda, za což dostává dvě minuty. Nebezpečný faul kolenem ale zůstává naštastí bez větších následků. Hlavní sudí zákrok definoval jako podražení.
     
    58:20
    Kotouč zamířil po jednom ze soubojů do hlediště. Medvědi stále pozorně brání, vyrovnání klání by se dalo přirovnat k husarskému kousku. Uvidíme, zda se to Kings podaří.
     
    57:34
    Králové jsou opět nastěhovaní v útočné třetině, kde ale narážejí na tuhý odpor Bruins. Obrana domácích se dnes překonává velice obtížně.
     
    56:26
    Richards nahazoval od levého mantinelu směrem k Williamsovi, který ale jeho nabídku nevyslyšel. Hosté se nadechují k závěrečnému tlaku.
     
    55:38
    Hosté prožívali horké chvilky! Quickovi totiž vypadla Boychukova dělovka, po čemž se domácí doslova vrhli po volném kotouči. Vše zakončila Chárova rána od modré, kterou hostující brankář vytěsnil. Z následného protiútoku neuspěl Jeff Carter. Na řadě je zřejmě závěrečná komerční přestávka.
     
    54:45
    Ze hry hostí jde stále více cítit nervozita, která zapříčinila i další zakázané uvolnění. Utkání se nemilosrdně blíží ke svému závěru, Bruins stále drží těsné vedení.
     
    53:58
    Voynov na modré čáře přišel o kotouč, avšak domácí toho nedokázali díky včasnému zásahu borců v bílých dresech využít. Králové tak mohou pokračovat v honbě za třetí brankou.
     
    53:03
    Mitchellovo nahození od modré byla zblokováno, stejně tak neuspěl ani protiútok vedený Milanem Lucicem. Hosté jsou momentálně aktivnějším celkem, uvidíme, zda se Kings podaří vyrovnat.
     
    52:24
    Justin Williams pálil z dobré pozice bekhendem pouze do připraveného Johnsona, následná rána od modré byla sražena do ochranné sítě. Domácí obránce tuto dělovku tečoval, a tak se bude vhazovat po levici bostonského mága. To vše ale až po komerční pauze.
     
    51:59
    Po nepřesné rozehrávce Kings následuje zakázané uvolnění, které vrací hru zpět před Quicka. Po nevýrazném úvodu třetí části sledujeme vynikající hokejovou podívanou, která slibuje dramatický závěr. Podaří se Kings vyrovnat?
     
    50:36
    Kings se tlačí za vyrovnáním, velmi nebezpečně nyní tečoval ránu Doughty. Johnson ale vynikajícím zásahem zabránil vyrovnávací brance. Hosté ale i nadále zůstávají v pásmu.
     
    48:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Utkání nabírá fantastické tempo! Téměř totožným způsobem totiž Medvědi opět strhávají vedení na svou stranu. Nechytatelnou bombou z mezikruží rozvlnil síť za Quickem BRAD MARCHAND. Asistence: Reilly Smith, Patrice Bergeron.
     
    48:35
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté se vracejí do utkání. Po brilantním "ťukecu" se tvrdou ranou k levé tyči prosazuje dobrou formou oplývající JEFF CARTER. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
     
    48:10
    Domácí drží touš u mantinelu, načež také vyhazují přes všechny čáry. Toto oslabení Medvědi pravděpodobně zvládnou.
     
    47:21
    Kritická situace pro Bruins, na trestnou lavici totiž opět domácí. Johnny Boychuk (BOS) je potrestán za hákování. LA tak má k dispozici nejlepší možnou variantu početní výhody.
     
    46:31
    Hra je znovu přerušena. U hráčské lavice Kings se totiž strhla menší potyčka, do které se zapojili Patrice Bergeron (BOS) a Jarret Stoll (LAK). Oba "kohouti" obdrželi menší trest za hrubost. Na ledové ploše tak bude více prostoru.
     
    46:14
    Doughtyho dělovka zamířila těsně nad, Johnson se za ránou stihl pouze ohlédnout. Dlouhou nepřerušovanou pasáž hry nakonec definitivně utnul Stoll, jehož bomba přistála přámo v náručí Johnsona. Následuje komerční přestávka.
     
    44:51
    Na druhé straně hrací plochy se hosté sami vyhánějí z útočného pásma. Hraje se velmi dlouho bez přerušení, utkání má rychlý spád. O hokejové kráse se však hovořit nedá.
     
    43:50
    Marchand obkroužil bránu, přihrál Smithovi, který sice nezpracoval, ale stihl alespoň posunout neposedný kotouč Boychukovi, který tvrdou ranou od modré vyprášil Quickovy betony.
     
    42:15
    Paille betonoval kotouč v útočném pásmu, leč nakonec odzbrojen. Protiofenziva Králů se ale s úspěchem taktéž nesetkala. Obě mužstva se prezentují velice opatrným hokejem.
     
    41:07
    Nyní se králům tento počin již vydařil, ránu Cartera z mezikruží musel likvidovat Johnson. Víc již ale Kings nevymysleli, přesilová hra jistě nedopadla dle představ.
     
    40:30
    Boston se brání velmi dobře, hosté se zatím nemohou usadit útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda je minulostí. Prosadit se v ní dokázali pouze hosté, a to zásluhou Willieho Mitchella, který rozsvítil červené světlo poprvé v sezoně 2013/2014. Na dramatický závěr je tak zaděláno. Které z mužstev vytěží z utkání body? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 17:12
    Vhazování: 15:29
    Hity: 21:16
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Postavení mimo hru. Zdá se, že přesilová hra Los Angeles bude pokračovat i v závěrečném dějství. Buly ve středním pásmu.
     
    39:18
    Kings mají dobrou příležitost k vyrovnání. Za nedovolené bránění totiž odjíždí na lavici hanby Matt Bartkowski (BOS). Využijí Králové tuto nabídku?
     
    38:35
    Dustin Brown zavezl podél levého mantinelu puk do útočného pásma, načež nabil Williemu Mitchellovi. Útočník hostí však svou druhou branku v utkání nepřidal, tvrdá rána z voleje přistála na Johnsonově hrudi.
     
    38:14
    Icing Bruins vrací hru zpět před Johnsona, konkrétně se bude vhazovat po levici domácího muže v masce. Kings tak mají výhodu buly v útočném pásmu.
     
    37:36
    Čtvrtá formace Bruins nyní předvádí své umění. Výsledkem nastalého tlaku byla rána z levého kruhu, jejímž autorem byl Campbell. Quick si ale místo u pravé tyče pohlídal.
     
    36:45
    Kings aktivně napadají, s čímž mají domácí velké potíže. Do větších šancí se ale Los Angeles nedostává.
     
    35:39
    Williams prudkou ranou z mezikruží Johnsona nezaskočil, domácí gólman byl připraven. Další snažení hostí zastavuje ofsajdové postavení, kterých je v dnešním duelu skutečně požehnaně.
     
    34:50
    I nadále domácí zaměstnávají defenzivu Kings. Po souboji v hlubinách obranného pásma Králů dochází po jednom ze soubojů k posunutí hostující klece. Komerční přestávka.
     
    33:37
    Až nyní se Bruins dostali ke smysluplné kombinaci, kterou toužil dovést k dokonalosti David Krejčí. Přihrávka českého forvarda již ale byla přiliš. Ke střele se poté dostal zkušený Jerome Iginla, který ale nechal vyniknout levý beton Quicka.
     
    32:49
    Úvod převahy jednoho muže v poli si ale domácí za rámeček zcela jistě nedají. Nejprve hosté vyhodili přes všechny čáry, poté Boston zastavilo postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    32:28
    Boston znovu okusí, kterak chutná přesilová hra. za držení putuje podruhé v dnešním utkání na trestnou lavici Robyn Regehr (LAK). První početní výhodu Medvědi využili, jak si budou počínat při druhé?
     
    31:52
    Miller si sjel z modré do mezikruží a pokusil se vypálit. Pumelice ale byla zblokována, stejně tak i následný pokus Marchanda. Quick své mužstvo podržel Vhazovat se bude po levé ruce gólmana Los Angeles.
     
    30:45
    Stoll hledal chytrou zadovkou Doughtyho, který ale nedokázal zkrotit poskakující kus gumové pryže. Ke slovu se tak dostávají opět domácí.
     
    30:11
    Jako by Bruins četli tento komentář. Ihned se totiž vydali do útoku a dokonce také zahrozili. Tvrdou ranou od modré se prezentoval Zdeno Chára. Quick ale třetí kotouč ve své síti nedopustil. Utkání bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    29:37
    Králové mají více ze hry, Boston spíše vyčkává na chybu soupeře. Ačkoliv domácí vedou, vsadit vše na obranu v polovině duelu by se rovnalo čistému bláznovství.
     
    28:03
    Obrovský závar před Johnsonem! Nastalé situace se snažil využít Richards, který ale nedokázal zvednout kotouč nad ležícího Johnsona. Defenziva Bruins je momentálně nedůrazná, což se brzy může domácí družině vymstít.
     
    27:35
    Pokud potřebujete rozbít defenzivu Kings a současně aktivně napadat, vyšlete Brada Marchanda. Forvard Bostonu je v této činnosti skutečně brilantní. Po další ukázce svého umění dokázal vypálit z mezikruží. Quick ale tuto střelu zápěstím lapil. Následuje reklamní pauza a nezbytná úprava brankovišť.
     
    26:57
    Kopitar si sjížděl před branku na přihrávku Cartera, avšak na kotouč nedosáhl. Hosté se pro puk musí vydat až di středního pásma a znovu zahájit své snažení.
     
    25:48
    Králové jsou při chuti. Další útok ale zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu, kde žádnému z mužstev nebezpečí nehrozí.
     
    24:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují. Mike Richards obkroužil branku, načež nalezl v předbrankovém prostoru číhajícího WILLIEHO MITCHELA, který přesnou ranou do horního levého rohu snížil nepříznivé skóre. Jedná se rovněž o premiérovou trefu tohoto forvarda v právě probíhajícím ročníku. Asistence: Mike Richards.
     
    23:40
    Po delší době se hokejisté Los Angeles osmělili a vydali se do útoku. Ke střele z velkého úhlu se dostal Dustin Brown, avšak Johnson jeho pokus zlikvidoval.
     
    22:34
    Hosté v plném počtu. Kings oslabení nakonec ustáli. Tlak Bruins byl místy až drtivý, leč bez kýženého výsledku v podobě třetí branky. Po nepřesném pasu Bostonu nsáleduje icing, který vrací hru zpět před Johnsona.
     
    21:43
    Boston kombinuje v útočném pásmu, hosté se nacházejí v těžké defenzivě. Z hranice levého kruhu nakonec pálil Bergeron, avšak jeho dělovka zasvištěla těsně vedle pravé tyče.
     
    20:29
    Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Willie Mitchell (LAK).
     
    20:29
    Bruins mohli hned v úvodu navýšit své vedení! Po přesním pasu skrze brankoviště pálil z voleje Bartkowski. Quick si ale povyjel a ránu pomocí své hrudi zlikvidoval. Hosté ale budou pykat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla velmi aktivní hokejovou podívanou. Na koni jsou nyní domácí, kteří se nejprve prosadili ve vlastním oslabení, načež přidali druhou branku v přesilové hře. Pokud chtějí Králové pomýšlet na úspěch, budou muset přidat. Podaří se LA vrátit do utkání? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 9:8
    Vhazování: 12:12
    Hity: 13:11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Kings se snaží urychleně o odpověď, avšak dvoubrankovým vedením Bruins jsou hosté poněkud zaskočeni.
     
    17:51
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají dvoubrankového vedení! Po typické přesilovkové kombinace se také díky stínění Zdena Cháry prosadil tvrdou ranou z potice levého kruhu TOREY KRUG. Asistence: David Krejčí, Ryan Spooner.
     
    17:16
    Úvod přesilové hry ale nevychází Medvědům podle představ. Kotouč po nepřesné rozehrávce míří na zakázané uvolnění, které vrací hru zpět před Johnsona.
     
    16:43
    Početní výhoda pro domácí. Za hákování putuje na lavici hanby Robyn Regehr (LAK). Dokáží Bruins navýšit vedení?
     
    16:15
    Marchand měl na holi druhý gól v oslabení, neboť s Bergeronem uháněli do přečíslení dvou na jednoho. Durhý jmenovaný poslal na hůl Marchanda skákavý kotouč, který forvard Bostonu usměrnil jen těsně vedle levé tyče.
     
    15:24
    Přesilová hra Kings se ale příliš neliší té první. Boston se s přehledem brání, hosté se do pásma dostávají spíše sporadicky. Proti pevné defenzivě to dnes budou mít Králové obtížné.
     
    14:25
    Milan Lucic (BOS) navíc dostává menší trest za hrubost, hosté si tak zahrají druhou přesilovou hru v utkání. Jak s ní naloží?
     
    14:25
    Na ledové ploše došlo k šarvátce, do které se zapojil Milan Lucic a hostující Jordan Nolan. Řízný forvard Bostonu trestal zákrok na hlavu svého spoluhráče Kruga, který se z ledové plochy zvedal jen velmi obtížně. Oba borci obdrželi pětiminutový trest.
     
    13:32
    Hosté se snažili o rychlé vyrovnání, avšak přesilová hra se jim vůbec nevydařila. Po celou dobu jejího trvání prakticky nevystřelili na bránu.
     
    12:07
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelným způsobem se prezentoval BRAD MARCHAND. Útočník Bostonu se vydal do útoku, efektní, ale hlavně efektivní stahovačkou si obhodil obránce Kings o bekhendovým blafákem zakončil. Quick tento pokus vytěsnil, avšak poté Marchand znovu zabojoval a přesnou ranou mezi betony hostujícího mága otevřel ve vlastním oslabení skóre duelu. Asistence: Patrice Bergeron.
     
    11:33
    Králové si zahrají první přesilovou hru v utkání. Za nebezepečnou hru vysokou holí odchází pykat David Krejčí (BOS). Jak hosté naloží s touto příležitostí?
     
    11:23
    Rovněž Quick si sáhl na puk. Boychuk si s ranou z uctivé vzdálenosti na pozorného brankáře hostí nepřišel.
     
    10:56
    Po závaru před domácí svatyní se touš dostal k Alecu Martinezovi, jehož příklep ale gólman, který má zkušenosti také s plzeňským hokejem, zlikvidoval.
     
    10:45
    Richards nahodil z vlastního pásma kotouč, který s pomocí odrazu mantinelu doputoval až k Johnsonovi. K brankáři Bostonu hosté ihned dobruslili, a tak byl miláček domácích tribun nucen přerušit hru.
     
    09:58
    Miller se vydal na útočný výlet, zavezl puk do pásma, ale domácí z tohoto výpadu vytěžili jen pramálo, neboť Králové bleskově vyhodili. Další pokus maří postavení mimo hru. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    08:48
    Mužstvo ze západního pobřeží USA je stále všude o krok dříve. Na větší příležitosti ale stále čeká, Bruins se brání velice dobře.
     
    07:36
    Hokejisté v bílých dresech, tedy Los Angeles, značně šlápli na plyn. Momentálně drží kotouč na svých hokejkách a snaží se vydumat, jakým způsobem se probít přes bostonský obranný val.
     
    06:51
    Jeff Carter se velmi srdnatě prodíral do zakončení, po přejetí útočné modré čáry vyslal přes obránce střelu tahem. Ačkoliv měl Johnson sníženou viditelnost, s pokusem si poradil s grácií sobě vlastní.
     
    06:33
    Po briskním zásahu Quicka následuje přerušení hry a komerční přestávka, po níž se bude vhazovat po pravici hostujícího muže v masce. Zatím sledujeme poměrně aktivní a vyrovnané utkání, v němž momentálně nemá ani jedna z družin navrch. Kterak se bude klání vyvíjet nadále?
     
    05:34
    Opět v akci Jaret Stoll, který tentokráte pálil z pozice levého kruhu. Johnson se ale nenechal překvapit. Ihned poté se do útoku vydali domácí, kteří dlouho drželi útočné pásmu. Do výraznější brankové příležitosti se ael nedostali.
     
    04:43
    Iginla po rychlém přenesení hry přidal do kroku, ujel domácímu obránci a zápěstím vypálil. Quick si však povyjel a kotouč lapil do své rukavice. Poté raději přerušil hru.
     
    04:05
    Valící se útok Kings maří ofsajdové postavení, v němž se ocitl Richards. Pomeznímu sudímu tento fakt neunikl, a tak se bude po vhazovat v neutrální zóně.
     
    03:17
    Stoll dlouho držel puk v útočném pásmu, konkrétně u levého mantinelu. Když už se zdálo, že Boston touš vybojuje, dostal se ke střeleckému pokusu zadák hostí. Pro Johnsona ale bylo toto nahození od modré čáry laskominou.
     
    02:25
    Boston je v úvodních minutách duelu aktivnějí, Králové mají s napadáním domácích potíže. Nyní se ale z mírné defenzivy vymanili a vydali kupředu.
     
    01:34
    Jonathan Quick musel již ve druhé minutě vytáhnout své umění, a to proti Reilly Smithovi, jenž ukořistil v mezikruží skákavý kotouč. Hostující muž v masce si ale poradil a reflexním vykopnutím pravého betony nastalé nebezpečí uhasil.
     
    00:27
    Bruins zahájili utkání velmi rozvážně, načež při prvním ofenzivním výpadu přišli ve středním pásmu o kotouč. Následně hnedle po přejetí útoční modré pálil Kopitar těsně vedle pravé tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše se pomalu chystá k zahájení utkání, které proběhne zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Johnson (Rask) – Boychuk, Chára, Bartkowski, McQuaid, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Spooner, Söderberg – Paille, Campbell, Thornton

    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin Mitchell, Voynov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, Brown – Williams, Richards, Frattin – Lewis, Stoll, King – Nolan, Fraser, Clifford.
     
    Československá stopa v utkání
    Zástupci bývalého Československa vyrazí do utkání pouze v dresu Bruins. Defenzivu Kings bude svými útočnými výpady zaměstnávat David Krejčí, v obraně pak bude tvrdit muziku obrovitý Zdeno Chára.
     
    Vzájemné zápasy
    V letošním ročníku se tito dva soci potkali pouze jednou. Utkání hrané na půdě Los Angeles ovládli domácí. O konečném vítězství 4:2 rozhodl především úvod prostřední dvacetiminutovky, kdy dvěma trefami navyšovali Králové již na 3:0. Boston se poté již vrátit do utkání nedokázal.
     
    Los Angeles Kings
    Družina ze západního pobřeží USA patří rovněž k lepším celkům. Rovných 64 bodů však v silnější Západní konferenci stačí pouze na šestou pozici. V Pacifické divizi jsou pak Králové třetí. V předchozím duelu urvalo mužstvo pouze pod, když nestačilo na Detroit v poměru 2:3. Rudá Křídla rozhodla o zisku bonusového bodu v prodloužení. Lídrem produktivity týmu je s 39 body průkopník slovinského hokeje v zámoří Anže Kopitar. Hned osmnáckrát, tedy nejčastěji z celého kádru, mířil do černého Jeff Carter.
     
    Boston Bruins
    Medvědi se nacházejí ve velmi dobrém rozpoložení. V prozatimním průběhu soutěže získali 63 bodů, což jim přisuzuje druhou příčku Východní konference. V rámci Centrální divize pak patří Bruins první pozice. Své poslední utkání však Boston nezvládl, v repríze loňského finále podlehl Chicagu 2:3 po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je český rodák David Krejčí, který posbíral již 38 bodů. Tabulce střelců pak vládne s patnácti zásahy Reilly Smith.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérii utkání, mezi které patří souboj Bostonu Bruins a Los Angeles Kings. Úvodní buly bude v TD Garden, tedy domovském stánku Bruins, vhozeno ve 21:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 13. Marchand (Bergeron), 18. Krug (Krejčí, Spooner), 49. Marchand (Smith, Bergeron) – 25. Mitchell (Richards), 49. Carter (Doughty, Kopitar)


    Boston Bruins: Johnson (Rask) – Boychuk, Chára, Bartkowski, McQuaid, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Spooner, Söderberg – Paille, Campbell, Thornton
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin Mitchell, Voynov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, Brown – Williams, Richards, Frattin – Lewis, Stoll, King – Nolan, Fraser, Clifford

    Rozhodčí: Lee, Kimmerly – Murphy, Nansen

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri