Havlíčkův Brod – Opava 1:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:5 (0:4, 1:0, 0:1)
HK Opava
Pátek 24.01.2014, 15:00 • ZS Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, v Kotlině se nám schyluje k zápasu staršího dorostu mezi Rebely a Opavou. Oba celky se na čele skupiny "B" perou o postup do baráže o extraligu. Zajímavé je, že obě utkání skončila nerozhodně a rozhodovaly až nájezdy, v nichž uspěl vždy Slezan.

    Letošní vzájemné zápasy:
    H. Brod – Opava 0:1sn
    Opava – H. Brod 3:2sn
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Nahodil (Adam) – Vacek, Mendl "C", Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Michálek, Křížek, Abbrent, Cejpek, Jelínek, Málek, Bušek, Polák, Přibyl.
    Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

    HC Slezan Opava: Drnda (Marek) – Rousek, Ondruch, Hlista "C", Krupa, Klement, Cygal, Monczmann, Blaževič, Dreljuš, Klapetek, Černý, Borunský, Nardelli, Dlouhý, Štěpánek.
    Trenér: Josef Doboš.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, David Rittich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Po úvodních problémech s neběžící časomírou se ne levý kruh proháčkoval Josef Klement, ale jeho střelu chytil připravený Dominik Nahodil, který se v tomto kalendářním roce poprvé objevuje mezi tyčemi Rebelů.
     
    01:22
    Na druhé straně se snažili útočit i domácí borci, ale Jan Krajcigr nedotáhl svůj blafák na obránce do úspěšného konce.
     
    02:10
    Opavané se nastěhovali do pásma, ale nějak výrazněji se neprosadili. Na druhé straně je brejk Havlíčkobrodských zastaven ofsajdem.
     
    02:58
    Velkou šanci si vypracoval Slezan! Lukáš Klapetek zavezl po levém křídle kotouč až skoro k brance, povodil si Nahodila a nahrál před prázdnou kasu, kde ale dorážejícímu Jan Cygalovi odstřelil kotouč z hole David Michálek.
     
    03:52
    Také domácí soubor se znovu cpal až do zakončení, ale jeho problémem bylo se udržet v pásmu a kotouč tak sebral slezský soupeř.
     
    04:36
    A Opava se s pukem dlouho mazlila v pásmu soupeře a Martin Polák (HBR) pak zastavil soupeře jen za cenu podražení.
     
    04:48
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava bleskově využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Na vrcholu levého kruhu se dostal k touši Tomáš Černý, který jej poslal před branku. Puk se zde odrazil, snad od bruslí obránce, a nad rameno klečícího Dominika Nahodila jej zvedl JAN DLOUHÝ, který tak rozjásal svou střídačku. Asistence: Tomáš Černý.
     
    05:49
    David Nardelli se dostal až na pravý kruh, kde tvrdě vypálil a jeho dělovka skončila jen v náručí připraveného havlíčkobrodského gólmana.
     
    06:52
    Domácímu souboru se nepovedl útok a na druhou stranu pádil bleskový David Borunský, jenž ale svůj backhand nasměroval jen do betonů Dominika Nahodila.
     
    07:56
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak a v Kotlině už je to o dva góly! Slezan se dostal ke kotouči, Jan Hlista, kapitán Opavy, jej nahodil na pravý kruh. Tam dojel hrací gumu PETR KRUPA, jenž si položil maskovaného muže Havlíčkova Brodu a s přehledem zakončil. Asistence: Jan Hlista.
     
    08:47
    Opavané se natlačili před kasu soupeře, kde rozpoutali útočné peklo a domácí tým se má co ohánět, aby je zastavil.
     
    09:07
    Opavští mají k dispozici druhou přesilovku. Tomáš Cejpek (HBR) oslabuje svůj celek. Využije Slezan i druhou početní výhodu?
     
    09:57
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se dostává do trháku a s Rebely to nevypadá dobře! Na levém kruhu dostal kotouč přesně na hokejku TOMÁŠ ČERNÝ, který svou ranou z první propálil brankáře mezi betony. Následně odjel Dominik Nahodil na střídačku a nechal se vyměnit Jiřím Adamem. Asistence: David Nardelli.
     
    10:48
    Domácí mužstvo je zdecimované a musí se znovu bránit. Jiří Adam musel předvést několik zajímavých zákroků, z nichž nejtěžší byl po průjezdu Lukáše Klapetka od mantinelu před jeho klec.
     
    11:47
    Výběru Václava Adama a Jaroslava Bence se vůbec nedaří. Nejdou mu nahrávky, chybí lepší čtení hry. Opava je jasně lepší. Zřejmě svou roli sehrál fakt, že domácí hokejisté měli za poslední víc jak týden jen dva tréninky na ledě...
     
    12:47
    Hosté se snaží vyšperkovat svou kombinaci a předvést své umění několika sličným dámám v publiku. Ty zatím ale nejvíce ohromuje Jiří Adam, který je neustále pod sprškou střel. Naposledy musel schovat do výstroje puk po střele Davida Borunského z levého kruhu, který měl dost místa, protože kolem dokola nebyl jediný obránce.
     
    13:48
    Opava právě vstřelila branku!
    Game is not over. Šance domácích stále žijí, ale na trhu s valutami by moc nepochodily a byly by někde na dně. Ani kouzlo Jiřího Adama nepomohlo a na levém kruhu se dostal k ráně PETR KRUPA, který poslal kotouč přesně mezi betony domácího strážce svatyně a dal tak celé kombinaci sladkou tečku na závěr. Asistence: Jan Hlista a Dmitrij Dreljuš.
     
    14:46
    David Borunský opět v akci svého týmu. Tentokrát se dostal z levého kruhu až na brankoviště, ale nadvakrát nedokázal propasírovat puk za bránu.
     
    15:48
    Po střele od modré, kterou měl na svědomí Radim Štěpánek, se dostal na pravém rohu brankoviště k dorážce Adamem vykopnuté střely Jan Hlista, ale havlíčkobrodský gólman se včas přesunul ke své bližší tyči.
     
    16:51
    Lukáš Klapetek a Jan Cygal si nahrávali z kruhu na kruh, ale ani jeden z nich se neměl ke střele. Nakonec přišel první jmenovaný o hrací předmět celkem snadno.
     
    17:53
    Už to vypadalo, že Jan Drnda snad přimrzne k ledu a budou jej muset odříznout ledaři. Jeho ztuhlé tělo teď ale rozpumpoval David Michálek, který z pravého kruhu trefil jeho hrudník.
     
    18:48
    Rebelové se snažili o kosmetickou úpravu skóre, ale přes dobře bránícího soupeře se ke střele nedostali.
     
    19:50
    Domácí družina se znovu tlačila před Jana Drndu, ale ten zasahovat nemusel. Jeho branka v této třetině nebyla skoro vůbec ohrožena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zřejmě je to pozůstatek Zimních olympijských her dětí a mládeže a faktu, že domácí soubor měl za posledních devět dní jen dva tréninky na ledě. Z toho jeden včera a jeden půlený s juniory ve Světlé nad Sázavou. Takže suma sumárum: dvě hodiny na ledě za víc jak týden... Opava domácí nepřipravenosti dobře využila a dostala se do náskoku, který už se jen tak nestáhne.

    Prostřední třetina začne cca ve 13:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Rebelové naskočili do prostředního dějství lépe a díky dobrému napadání se dostali do menšího tlaku, který skončil jen icingem Opavy.
     
    21:27
    Jenže následně se ukázala s dalším tlakem patra ze slezské části českých zemí a Havlíčkobrodští také poslali puk jen přes všechny čáry.
     
    21:56
    Nejprve se celek, jehož domácím stadionem je Kotlina, znovu provinil zakázaným uvolněním a na druhé straně pak rozhodčí znovu zaduněl na svou píšťalku signalizujíc ofsajd.
     
    22:42
    Rebelové byli natlačení před soupeřovou klecí a Slezan byl dokonce donucen vyhodit kotouč na icing. Petr Drnda ale mohl zůstat k klidu, nic vážného na něj neletělo. Vlastně vůbec nic.
     
    23:46
    Opavští se dostali do tlaku, který ale vyvrcholil jen ve slabé zakončení Jana Hlisty, jehož střelu z vrcholu levého kruhu v klidu pokryl Jiří Adam.
     
    24:45
    Lukáš Gažák na modré čáře přišel o kotouč a musel hodně rychle pádit zpět, aby mohl dostat kotouč zpět ba domácí hole.
     
    25:56
    Nejprve se na pravé tyči musel činit Jiří Adam, který k ní přitiskl beton a nepustil dál pronikajícího Petra Krupu. Na druhé straně se poprvé v utkání pořádně protáhl Jan Drnda, jenž měl ale i kus štěstí, že Jan Jelínek netrefil Abbrentovo zakončení ideálně.
     
    26:38
    No a Slezané přes samé útočení zapomněli na obranu, v níž se udělalo okénko a na pravý kruh se prodral Lukáš Gažák, jenž pak nalili puk před poloodkrytou klec, kde doklepával Michal Přibyl, ale opavský muž s maskou předvedl fantastický zákrok hrudí.
     
    27:49
    Domácí celek je momentálně lepší a po ráně Jana Jelínka z pravého kruhu musel maskovaný muž Slezanu opět velmi rychle na led.
     
    28:51
    A pozor! Teď si stávkující zadní řady hostů vybraly velkou porci štěstí, protože po náramném průniku Jana Jelínka na pravý kruh se dostal ke kotouči Jakub Abbrent, jemuž ale při střele kus černé gumy uskočil z hole!
     
    29:37
    Také parta z Kotliny si vyzkouší, jaké je to hrát v přesile. Dmitrij Dreljuš (OPA) je vykázán na trestnou lavici za hákování. Opava dvakrát skórovala v početní výhodě. Co na to domácí...
     
    30:33
    Ti zatím nic. Hosté vyhazují kotouče daleko do pásma a když už si Rebelové vytvoří tlak, jde jen o nápor vizuální, který moc nebezpečí nepřináší.
     
    31:28
    Nyní již ale ano! Na levém kruhu nahodil kotouč na kasu Jakub Abbrent a před Drndou ještě tečoval Jan Jelínek, ale hostující brankář měl betony natažené dostatečně na to, aby je domácí střelec trefil.
     
    31:46
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým se střelecky prosadil až po skončení početní výhody a korunuje tak ze svého pohledu velice povedenou pasáž hry. David Bušek dostal kotouč na pravý kruh, kde jej sebral PATRIK MÁLEK, jenž se natlačil až před Jana Drndu a domácí hráč chytře využil mezery v postoji opavského gólmana a prostrčil mu mezi betony puk za čáru. Asistence: David Bušek.
     
    32:48
    Hra se trochu zbrzdila a oba celky se trápí s nahrávkou. Ani jedno mužstvo není s to udělat také těsto, z nějž by se dala upéci nějaká ta branka.
     
    33:50
    Domácí družstvo se tlačilo do šancí a Slezan se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Rebelové jsou velmi aktivní a to nese své ovoce.
     
    34:39
    Teď musel mít ale své betony na stopkách gólman Jiří Adam, před nějž se z levého kruhu natlačil útočník soupeře, ale brankář Rebelů jeho úmysl přečetl a schoval hrací gumu ve výstroji.
     
    35:21
    Útok vedení domácí skvadrou se nepovedl a skončil již na modré čáře. To Slezan na druhé straně byl úspěšnější a z pravého kruhu i vystřelil. Domácí muž s maskou podržel puk na hrudi.
     
    36:48
    Dlouho se bojovalo u pravého mantinelu v útočném pásmu Opavy. Puk nakonec vyšťoural Lukáš Klapetek, ale toho čistě odstavil David Bušek. Kotouče se pak chopil Jan Cygal, ale jeho nahození schoval domácí gólman v lapačce.
     
    37:19
    Jan Drnda musel být v pozoru. Z levého kruhu vystřelil Patrik Málek, ale ten trefil jen hostujícího brankáře. Následně do něj nechtěně zajel a rozhodčí vykázal hru do středního pásma.
     
    38:24
    Rebelové se dlouho motali s kotoučem v útočném pásmu soupeře, ale nakonec se jim až do střely dostat nepovedlo. Obrana Opavy zafungovala na jedničku.
     
    39:37
    Z levého kruhu vypálil z jízdy David Michálek, ale hostující brankář nemusel zasahovat, protože domácí kanonýr trefil jen brusle obránce, který stál před ním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou dvě třetiny. V té co právě skončila se Rebelům povedlo vyrovnat hru a dokonce se i prosadili, když se trefil Patrik Málek.
     
    Dnešní utkání sleduje na tribunách havlíčkobrodské Kotliny zhruba 80 diváků a borci z místní juniorky připravující se na svůj špíl s Kolínem, který také přenášíme skrze onlajny.com.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    David Nardelli se dostal až na levý kruh, odkud tvrdě vypálil, ale jeho zakončení si našlo cestu jen do připraveného brankáře Jiřího Adama.
     
    40:55
    Rebelové se dostali až před branku soupeře a udělali zde menší rozruch, který končí vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    41:29
    Jan Hlista nevěděl ve středním pásmu co s kotoučem, a tak si vzpomněl na staré pravidlo říkající, že "když nevíš co s pukem, vystřel". Jeho zakončení ale v klidu sklepl domácí muž s maskou svou holí.
     
    42:22
    Na druhé straně pálil ze spodku pravého kruhu Patrik Málek. Jeho backhand ale přeletěl horní tyčku a skončil jen za kasou.
     
    43:27
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak a je to tady přátelé. Opava dovršila potupného "bůra" a vrací se tak do čtyřgólového náskoku. Doufejme jen, že to nebude jak při loňské baráži, kdy dostal brodský starší dorost desítku od Poruby. Matěj Ondruch projel do pásma a na pravém kruhu nechal puk TOMÁŠI ROUSKOVI, který jej poslal nad vyrážečkou domácího strážce svatyně do sítě! Asistence: Matěj Ondruch.
     
    44:42
    Jiří Adam nejprve musel zasahovat, ale na druhé straně se hned dostal do šance domácí soubor a za nedovolené bránění je nakonec potrestán Radim Štěpánek (OPA), který ji uťal.
     
    45:48
    Na pravém kruhu se opřel do kotouče Jan Jelínek, ale jeho dělovka si to naštrádovala jen do lapačky připraveného brankáře Jana Drndy.
     
    46:13
    A znovu musel gólman Opavy na led. Od pravého mantinelu to zkusil přímočarou střelou Tomáš Cejpek, ale jeho pokus skončil jen ukrytý v hrudi brankáře.
     
    47:02
    Pro Rebely přichází komplikace. Budou totiž dohrávat s větším trestem. Do kabin je poslán David Bušek (HBR) za zásah do oblasti hlavy a krku. Jeho pětiminutový trest odsedí Lukáš Křížek.
     
    47:58
    Opava tlačí a drží se před brankou domácích. Jenže Slezanu se nedaří zakončit. Když už to vypadá na střelu, je včas připravená obrana soupeře.
     
    48:41
    Tomáš Cejpek měl nyní velké štěstí, že nebyl vyloučen. Na levém kruhu se opřel do kotouče Jan Hlista, kterého ale gólman výtečně vychytal lapačkou. Následně byl ale dojet kapitánem Opavy a domácí útočník se jej jal pacifikovat. Nakonec to dopadlo tak, že jej jeden z čárových rozhodčích odstrčil tak důrazně, až spadl na brankovou konstrukci.
     
    49:36
    Slezan je neustále v tlaku a dalším pokusem se prezentoval Lukáš Klapetek, jenž ale z pravého kruhu trefil jen rychlé betony Jiřího Adama.
     
    50:17
    Rebelům se konečně povedlo osvobodit a dokonce i drží puk u Jana Drndy, takže času z Buškova trestu valem ubývá.
     
    51:12
    Nyní už je ale slezský soubor opět v útočném pásmu usazen tak pevně, jako pilíře Nuselského mostu. Jeho územní převaha je jasně patrná i střelecky, ale domácí gólman zdatně odolává.
     
    52:02
    Domácí celek je kompletní. Když už se Buškův trest blížil k samotnému konci, povedlo se Rebelům dopravit kotouč k Janu Drndovi.
     
    52:21
    Nyní ale zaútočil Tomáš Rousek, který se protáhl až na pravý kruh. Zde se opřel do puku a ten se od Adamova ramena odrazil za branku, kde se jej chopil opět Slezan, ale i proti vyjetí zpoza klece byla opora Havlíčkova Brodu připravená.
     
    53:22
    Rebelové se vymanili z dalšího tlaku soupeře a procpali se až k soupeřovu brankáři. Opava pak trochu zbrkle poslala kotouč přes všechny čáry.
     
    53:44
    A soubor Jiřího Adama a Jaroslava Bence si dokonce vysloužil přesilovou hru za svou aktivitu. Na trestnou lavici je vykázán Jan Dlouhý (OPA).
     
    54:50
    Rebelové zachybovali a Petr Krupa se protáhl až před Adama, který jeho šanci zneškodnil a následně dorážel po objetí kasy Dmitrij Dreljuš, ale toho sekl Marek Bancíř (HBR), čímž zamezil jistému gólu.
     
    55:48
    Opava je v plném počtu. Hra obou mužstev se čtyřmi bruslaři na ledě ale moc vzrušení nepřinesla a bojovalo se hlavně ve středním pásmu.
     
    56:30
    Jiří Adam včas zaklekl proti střele Petra Krupy z pravého kruhu a následně vznikla na brankovišti další strkanice. Zápas začíná býti nervózním.
     
    57:38
    Na druhé straně se až před maskovaného muže Opavy prodralo domácí útočné komando, ale zakončení z pravého kruhu zamířilo jen do betonu připraveného Jana Drndy.
     
    57:48
    Zcela objektivně říkám, že se mi chování hokejistů obou týmů nelíbí. Na ledě přibylo nervozity a ostrých soubojů. Za vysokou hůl je vykázán na trestnou lavici Patrik Málek (HBR).
     
    57:59
    Na ledě se opravdu přiostřilo, což je škoda, protože tento zápas se měl spíše jen v klidu dohrát, a ne z něj dělat takovou bramboračku ala guláš. Rozhodčí se baví o trestech.

    Nakonec jsou potrestáni: Jan Cygal (OPA) a Matěj Ondruch (OPA) hrubost – Lukáš Gažák (HBR) a Lukáš Křížek (HBR), a také za hrubost.
     
    58:43
    Hrůza děs a běs. Na trestné lavici Opavy sedí zcela zbytečně již čtyři hráči vedle sebe a na domácí tři. Nejprve spálil velkou šanci David Borunský, jenž trefil jen brankáře Jiřího Adama. Následně se ve středním pásmu do sebe pustili zase asi čtyři hráči a David Borunský (OPA) s Dmitrijem Dreljušem (OPA) dostali trest za hrubost stejně tak jako Dušan Mendl (HBR).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec. Vítězem střetnutí se stalo zcela zaslouženě díky skvělé první třetině mužstvo opavského Slezanu. Rebelové si tak výrazně komplikují boj o extraligu.

    Z Kotliny se s vámi loučí pro tuto chvíli a za sledování onlajnu děkuje Richard Wagner. V 18:15 se ale znovu přihlásíme se zápasem juniorů. (17:06:55)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 32. Málek (Bušek) – 5. Dlouhý (Černý), 8. Krupa (Hlista), 10. Černý (Nardelli), 14. Krupa (Hlista, Dreljuš), 44. Rousek (Ondruch)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Nahodil (10. Adam) – Vacek, Mendl "C", Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Michálek, Křížek, Abbrent, Cejpek, Jelínek, Málek, Bušek, Polák, Přibyl.
    Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

    HK Opava: Drnda (Marek) – Rousek, Ondruch, Hlista "C", Krupa, Klement, Cygal, Monczmann, Blaževič, Dreljuš, Klapetek, Černý, Borunský, Nardelli, Dlouhý, Štěpánek.
    Trenér: Josef Doboš.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, David Rittich

    Diváci: 80
    bahis siteleri