Buffalo – Boston 5:4 (po pr.) | Montreal – Detroit 1:2 (po pr.) | Colorado – Los Angeles 4:6 (kon.)
Vancouver – St. Louis 1:0 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 27.02.2014, 18:00 • ZS TEZA Hodonín • Play-off 2. ligy, skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky druholigového hokeje z hodonínského zimního stadionu. Postavení v konečné tabulce skupiny Východ svedlo do vyřazovacích bojů celky SHK Hodonín a HC RT TORAX Poruba, dnes je na pořadu druhý zápas čtvrtfinálové série. V prvním duelu si vedli lépe ostravští hokejisté, tudíž po úterním střetnutí vedou v sérii 1:0.

    1. čtvrtfinále (ZS Poruba)

    V první třetině se oba celky navzájem oťukávaly, žádný z nich nechtěl udělat první chybu a darovat tak soupeři úvodní branku této série. Po první přestávce prolomili ledy až domácí, když se v devětadvacáté minutě trefili v bleskovém sledu za sebou obránce Lukáš Prokop a využil tak přesilovou hru. Necelou půl minutu uplatnil důraz na brankovišti Jan Chaloupka, a jak se později ukázalo, tato branka byla vítězná. Ve třetí třetině byl k vidění kromě pěstní potyčky také jediný gól Hodonína, který však přišel až sedmačtyřicet vteřin před závěrečnou sirénou. Úvodní zápas play-off tak rozhodly dva slepené góly Poruby z poloviny zápasu.

    Ohlasy obou trenérů po prvním čtvrtfinále

    Tomáš Sršeň (Poruba):

    “Myslím si, že jsme viděli pro diváky pěkný hokej, škoda že jich nepřišlo víc. A hlavně jsme přesunuli nervozitu na druhou stranu.”

    Jan Prčík (Hodonín):

    “První třetina neodpovídala našim představám, ale čekali jsme tlak, protože Poruba hrála doma. My jsme ustáli těch deset minut, poté – nedá se říct, že bychom srovnali, byli jsme stáli ti pasivnější – jsme plnili, co jsme chtěli a třetina skončila 0:0. Ve druhé třetině, až bych řekl, že jsme byli lepší, jsme dvakrát inkasovali, jednou z přesilovky a co je hlavně škoda, že po dvaceti vteřinách, kdy jsme neměli pokrytého hráče před bránou, to bylo už 0:2. Ve třetí třetině jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme hráli už v prostřední části, což se nám nedařilo hned od začátku. Když už jsme do toho šli, tak nám pořád chyběla střela na bránu, ještě jsme hráče nabádali, ať vše střílí na bránu. To, že nám vyšla power-play, bylo taky o štěstí, mohlo to být klidně i 0:3. Myslím si, že si kluci sáhli na to, že se s tímto soupeřem dá hrát a dnes vyhráli oni.”

    Ostatní série vyřazovacích bojů

    Prostějov – Frýdek-Místek 1:0 ; 1.z.: 8:1
    Přerov – Technika 1:0 ; 1.z.: 4:1
    Opava – Vsetín 1:0 ; 1.z.: 4:3 po s.n.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Barus (Kotvan) – Grman, Ketner, Kulyk, Skočovský, Směřička, Pokorný, Miklík, Kulich – Špok, Kříž, Kučera, Jurásek, Peš, Velechovský, Štumpf, Charvát, Vrba, Mika, Škorík, Smetana

    HC RT TORAX Poruba: Tihlář (Gleich) – Vajda, Šindelář, Hruzík, Peslar, Wolf, Slavík, Prokop, Javín – Sedlář, Krayzel, Kilnar, Zachar, Vrána, Seidler, Pavlačka, Chaloupka, Vaněk, Buček, Zuber.
     
    Oba celky se již pomalu trousí z útrob hodonínského stadionu a řadí se na modrých čarách k úvodním pozdravu soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hosté zakládají útočnou akci směrem dopředu jako první, jejich kombinace však ztroskotala na obránci Pokorném na modré čáře.
     
    01:09
    Velechovský pouze nahodil kotouč za porubskou klec od pravého mantinelu a umožnil tak svým kolegům vystřídat.
     
    02:01
    Seveřané následující střídání mohutně zatlačili Drtiče do defenzívy a vynutili si první vyloučení, na trestnou lavici pospíchá David Kulich (HOD) za podražení.
     
    02:24
    Krayzel si vybruslil s kotoučem z levého rohu a chytře nahodil na Baruse, kterému zacláněl ve výhledu Seidler. Hdoonínský brankář i přesto na celou stiuaci dobře viděl a podržel kotouč ve výstroji.
     
    03:34
    Grman až po minutě souvislého tlaku vystihl Šindelářův pas napříč útočným pásmem a jeho kolega z útoku tak může vyhodit přes všechny čáry.
     
    04:01
    Domácí v plném počtu.
     
    04:15
    Hlavní arbitr následně posílá dalšího hříšníka na trestnou lavici, tentokráte je to hostující hráč Lukáš Prokop (POR), konkrétně za podražení.
     
    04:30
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácím se narozdíl od hokejistů Poruby podařilo využít početní výhodu a ujímají se tak brzkého vedení v zápase. Špok si vybruslil s kotoučem na osu hřiště a střílenou přihrávkou předložil MARTINU MIKLÍKOVI perfektní nabídku na teč, kterou domácí obránce zužitkoval dokonale. Asistence: Martin Špok, Zdeněk Kučera.
     
    05:31
    Hodonínští fanoušci po vstřelení úvodní branky výrazně ožili a přispívají svojí troškou do mlýna k výborné atmosféře v hodonínském stánku!
     
    05:50
    Po přerušení hry v obranném pásmu Hodonína se vhazuje po Barusově pravici.
     
    06:53
    Hostující hráči zvýšili již tak dost vysokou frekvenci a vypracovávají si tak výborné šance, jednu takovou předvedl pomocí krásného individuálního průniku David Zachar, ale nedokázal včas zasunout puk za Barusova záda.
     
    07:20
    Jihomoravané prakticky okamžitě po buly vyhazují přes všechny čáry, hra se tak stěhuje zpět před hodonínského gólmana.
     
    08:26
    Po nenápadném nahození Zdeňka Kučery nastal před Tihlářem nepříjemný závar, naštěstí pro hosty přispěchali obránci urychleně napomoc svému brankáři a dostali tak kotouč do bezpečné pozice.
     
    09:33
    Po vyniakjícím manévru Petra Peše za hostující brankou se již potřetí v utkání vylučuje, sudí ukazují znovu na Lukáše Prokopa (POR), který si tentokrát odbyde svůj dvouminutový trest za sekání.
     
    10:15
    Porubě se však prozatím daří v defenzivní činnosti a napříč kluzištěm posílají kotouč až k Barusově kleci.
     
    11:33
    Přesně v době vypršení Prokopova trestu vylučuje hlavní rozhodčí znova a opět na hostující straně. Rostislav Vaněk (POR) je potrestán za evidentní vysokou hůl v obličeji domácího obránce Grmana.
     
    12:30
    Tihlář likvidoval nadvakrát nepříjemný projektil z hole Petra Peše, naštěstí pro hosty se z této stiuace nic vážnějšího neurodilo.
     
    13:13
    Radek Tihlář si připsal naprosto neuvěřitelný zákrok po obrovském závaru na vlastním brankovišti! David Skočovský vydoloval z klubka těl kotouč jako první a z otočky jej napálil do vrchních pater branky, kde však zaúřadovala svižná lapačka porubského brankáře!
     
    13:33
    Hosté v plném počtu.
     
    14:44
    Vránovu ránu z levého kruhu si vyrážečkou pohlídal Barus, kotouč se však odrazil od Miklíkových chráničů a na pár chvil poskakoval po nekrytém brankovišti.
     
    15:27
    Hodonínský strážce svatyně si připsal další obligátní zákrok proti hostujícím nájezdníkům, Poruba tak alespoň vybojovala buly v útočném pásmu.
     
    16:12
    Jurásek se sice vyhnul nájezdu Krayzela, následně však díky nedostatku rovnováhy poslal kotouč o levé hrazení na zakázané uvolnění.
     
    16:42
    Peslarovo nahození ze středního pásma ukryl Barus v rukavici a přerušil tak hru před dotírajícím Seidlerem.
     
    17:05
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hostující hokejisté střílí krásnou branku po poněkud kontroverzním zákroku u Barusovy levé tyče. Pavlačka obral o kotouč jednoho z domácích obránců a následně jej naservíroval DAVIDU ZACHAROVI do nehlídaného teritoria mezi kruhy. Hostující útočník se z této pozice nemýlil a bez přípravy vymetl Barusovu pravou šibenici. Asistence: Marek Pavlačka.
     
    17:12
    Kátce poté je vyloučen Petr Seidler (POR) za hákování, hosté se budou muset opět bránit.
     
    18:55
    A zatím to dělají víc než dobře, Rostislav Vaněk se dostal do slibné pozice, když dorážel vlastní střelu z levého kruhu, nakonec však nezamířil přesně.
     
    19:12
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pro oko nezaujatého diváka tohle musí být naprosto atraktivní zápas, šancí sice měl v první třetině domácí Baník více a taky dokázal využít v páté minutě přesilovo hru zásluhou Martina Miklíka. Jenže třináct minut poté se perfektní ranou pod horní tyč prosadil David Zachar a bylo vyrovnáno. Do kabin tak jdou oba celky za nerozhodného stavu. Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Martin Miklík (HOD) napálil kotouč ve vlastním pásmu přímo do ochranné sítě a verdikt je jasný, dvě minuty za zdržování hry.
     
    20:39
    Barus si musel okamžitě po buly poradit s několika dorážkami Lukáše Vrány po střele od modré čáry, nakonec stačil sklapnout betony k sobě včas.
     
    21:30
    Vrba na opačné straně kluziště zkusil štěstí v oslabení, vybruslil s pukem k modré čáře a svižnou ranou zápěstím prověřil hbitost Tihlářova rozkleku.
     
    22:30
    Domácí v plném počtu.
     
    23:04
    Špok se snažil za každou cenu natlačit na Tihlářovu přední tyč a zasunout puk za brankovou čáru, v cestě mu však stáli nejen hostující obránci, ale i beton pozorného Tihláře.
     
    24:49
    Matěj Charvát pravděpodobně inkasoval nejednu tvrdou ránu od soupeře v levém rohu obranného pásma, hlavní rozhodčí kvůli této situaci přerušuje hru. Naštěstí se domácí útočník zvedá a s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku.
     
    25:39
    Po pohledné kombinaci Drtičů na jeden dotek se z mezikruží střelecky prosadil Kříž, hostující brankář opět nadvakrát likvidoval jeho bekhendový pokus.
     
    26:28
    Po nevýrazném nahození Slavíka ze středního pásma se vylučuje na hodonínské straně, David Skočovský (HOD) si počínal příliš tvrdě před Barusovým brankovištěm a je vyloučen za hrubost.
     
    27:11
    Kříž společně se Špokem skvěle forčekovali při rozehrávce ostravského celku a ukrojili tak spoustu drahocenných sekund v oslabení.
     
    27:46
    Lehké nahození hostujících obránců od modré čáry likviduje Filip Barus v domácím brankovišti.
     
    28:28
    Domácí v plném počtu.
     
    29:15
    Po faulu na unakjícího obránce Petra Pokorného v brejkové situaci je nařízeno trestné střílení proti ostravskému mužstvu!
     
    29:15
    Zdá se, že domácí zadák má po sekeře z hostující strany zdravotní problémy, tudíž není schopný absolvovat toto trestné střílení. Rozhodčí jedou ověřit celou situaci k domácí střídačce.
     
    29:15
    Rozhodčí tento fakt připustil a k nájezdu se tak postaví Zdeněk Jurásek!
     
    29:15
    Drtiči právě vstřelili branku!
    ZDENĚK JURÁSEK se této role zhostil jako pravý kanonýr, rozvážně se rozjel s kotoučem a našel přesně mezírku mezi betony Radka Tihláře! Domácí tak jdou v polovině druhé třetiny do vedení.
     
    30:04
    Filip Barus následně musel řešit na svém území nepříjemnou strkanici o kotouč a nakonec si černý kousek gumy našel lapačkou. Vhazuje se právě před domácím brankářem.
     
    31:04
    Hráči Poruby se dopustili postavení mimo hru, domácí Charvát sice navrhuje rozhodčímu možnost úmyslného ofsajdu, ovšem lajnový rozhodčí je neoblomný a stojí si za svým.
     
    32:25
    Vrána to zkoušel na Baruse střelou z ostrého útoku po rychlém protiútoku, domácí brankář však zatím chytá velice spolehlivě a nepřipouští žádná překvapení.
     
    33:45
    Charvát se dral do Tihlářova brankoviště příliš dravě a vyhodil brankovou konstrukci ze svého postavení. Následuje buly v neutrální zóně.
     
    34:41
    Hra je v posledních momentech hodně rozkouskovaná, čároví rozhodčí pískají ofsajd Drtičů, takže následuje další přerušení hry.
     
    35:45
    Zdeněk Jurásek (HOD) předvedl hodonínskému publiku zbytečný útočný faul v podobě krosčeku a za následné hlastié protesty na trestné lavici dostává desetiminutový osobní trest. Menší trest odpyká Vít Mika (HOD).
     
    36:37
    Miklík stačil za hromových ovací z publika odpálit kotouč přes všechny hráči, Drtiči si tak mohou poprvé v oslabení vydechnout.
     
    37:45
    Domácí v plném počtu.
     
    38:14
    Radoslav Smetana se dostal do výborné příležitosti, když se snažil poskakující kotouč před Tihlářem dotlačit za brankovou čáru snad i s hostujícím brankářem. Hlavní rozhodčí však okamžitě přerušuje hru, aby tak logicky ochránil Radka Tihláře.
     
    39:09
    Marek Pavlačka (POR) dává domácím příležitost udeřit ještě před přestávkou, když je vyloučen za podražení a oslabuje tak svůj tým.
     
    39:49
    Poruba jde jedenáct vteřin do konce druhého dějství do třech! Útočný faul Luďka Krayzela (HOD) nezůstává bez povšimnutí, tohle může být pro Ostravany velká komplikace.
     
    39:57
    Radek Tihlář předvedl důležitý zákrok proti Špokově projektilu od modré čáry, když přidržel kotouč pod příložníkem brankářské hole!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V dnešním zápase je k vidění druholigový hokej, který snese ta nejpřísnější měřítka play-off! Hraje se nahoru dolů, jedna povedená akce střídá druhou, o osobní souboje taktéž není nouze. Jedinou branku si v druhé periodě připsal Zdeněk Jurásek, kterému nedělalo problém proměnit trestné střílení. Hosté si kromě jednobrankového manka ponesou do třetí dvacetimutovky také minutu a devět vteřin trvající dvojnásobné oslabení. Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Kříž mířil jen těsně vedle Tihlářovy svatyně z velice ostrého úhlu, hostující brankář se zdál býti zaskočený tímto pokusem.
     
    41:09
    Ostravané jsou již ve čtyřech hráčích na ledě, jejich obrana je tak stabilizovaná.
     
    41:49
    Hosté v plném počtu.
     
    41:57
    Vyloučení se rozdávají na obě strany jako na houpačce, jen co vypršel Krayzelův trest, hned na trestnou lavici putuje domácí Petr Peš (HOD) za hákování.
     
    42:36
    Štumpf si razantně poradil s odraženým pukem u pravého mantinelu a posílá jej okamžitě směr brána Radka Tihláře.
     
    43:37
    Ani hosté však prozatím nejsou v početní výhodě střelecky úspěšnější, jejich pokusy většinou končí zblokované nebo na hony vzdálené Barusově brance.
     
    43:57
    Domácí v plném počtu.
     
    44:44
    Hodonínská třetí formace v posledních vteřinách zamkla hostující lajnu ve vlastním pásmu a kombinuje po rozích útočného pásma.
     
    45:07
    Ruka hlavního arbitra opět vystřelila hbitě nahoru po hákování Marka Pavlačky (POR), Drtiči mají možnost odskočit na dvě branky.
     
    45:53
    Špok se odhodlal vypálit příklepem po pohledné přihrávce z hole Zdeňka Kučery, jen tak tak že Tihlář stihnul zalehnout puk před dotírajícími nájezdníky Hodonína.
     
    46:56
    Po jedenácti vteřinách začíná přesilovka hostujících hokejistů, David Skočovský (HOD) je totiž vyloučen za hákování. Vhazovat se bude před Filipem Barusem.
     
    47:07
    Hosté v plném počtu a nyní se jim naskýtá ideální příležitost ke srovnání stavu tohoto utkání.
     
    48:09
    Grman odzbrojil Seidlera nepříliš čistým zákrokem u pravého mantinelu a vyhazuje kotouč až za bránu Tihláře.
     
    48:56
    Domácí v plném počtu, zároveň se zaskvěl Barus parádním zákrokem lapačkou proti dělovce Lukáše Prokopa od modré čáry, mimojiné střelce úvodní branky celé čtvrtfinálové série.
     
    49:20
    Kotouč končí opět ve výstroji hodonínského brankáře, Poruba má v těchto momentech opticky více ze hry a tlačí domácí v obranném pásmu.
     
    50:17
    Radoslav Smetana to udělal dobře, když vystihl přihrávku směřující na obránce Prokopa a postrčil puk lehounce do středního pásma. Takhle to domácím Drtičům prozatím stačí, otázkou je na jak dlouho?
     
    51:31
    Petr Peš to udělal fantasticky, už se zdálo, že jej obránce na modré čáře zpacifikuje, ale hodonínský útočník poslal nadýchanou žabky do jízdy Daniela Štumpfa, který však bekhendovým blafákem na Tihláře nevyzrál!
     
    52:45
    Třetí hodonínská formace hraje chytrý defenzivní hokej, za červenou čárou nahazuje všechny puky až na zadní mantinely a snaží se dobruslovat ostravské beky.
     
    53:21
    Pavel kříž (HOD) zatáhnul za záchrannou brzdu po chybě v domácí defenzívě, a hákoval tak hostujícího Chaloupku ve vyložené příležitosti.
     
    53:57
    Pokorný se v rohu obranného pásma drží vleže za obličej, rozhodčí však počkal až bude hra ve středním pásmu a teprve teď přerušuje hru. Pro domácího kapitána tohle nebude nic vážného.
     
    54:27
    Barus nejprve musel zasáhnout proti nepříjemné ráně od modré čáry, následně sebral poskakující puk u levé tyče vyrážečkou a znemožnil tak hostům dorážet.
     
    55:21
    Domácí v plném počtu.
     
    56:23
    Rostislav Vaněk hbitým průnikem po levém hrazení překonal dvojici domácích obránců, s jeho pokusem na přední tyč měl Barus plné ruce práce!
     
    57:06
    Martin Špok odebral čistým způsobem kotouč z Prokopovy hole a pelášil sám na Tihláře, ten však výborně přečetl jeho střelu mezi betony!
     
    57:31
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Defenzíva Poruby si vybrala pravděpodobně ten nejhorší moment pro slabou chvilku a dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby prohrává o dvě branky! Jurásek si našel kotouč za Tihlářovou klecí, vybrsulil s ním z pravé strany, předložil puk na hůl PETRA PEŠE, a ten zakončil přesně do protipohybu Tihláře! Asistence: Zdeněk Jurásek.
     
    57:46
    Tomáš Sršeň si vybral pro své hokejisty oddechový čas a zkouší při vhazování v útočném pásmu hru bez brankáře!
     
    57:53
    Následuje zakázané uvolnění modro-oranžových, kotouč tak po ose rozhodčích poputuje zpátky do útočného pásma Poruby.
     
    58:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Rozhodčí uznávají DANIELU ŠTUMPFOVI technický gól, když domácí útočník mohl zakončovat v jasné pozici do prázdné branky, ale bylo mu v tom nedovoleným způsobem zabráněno. Poněkud zvláštní rozhodnutí, hodonínský útočník se totiž ještě nacházel na rozhraní středního a útočného pásma. Bez asistence.
     
    59:14
    Jakub Peslar (POR) dostává v závěrečných minutách desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a hodonínští hokejisté mohou slavit vybojovanou výhru o tři branky! Zlomovým bodem zápasu určitě byl přesný zásah Petra Peše z osmapadesáté minuty, když zužitkoval Juráskovu přihrávku. Nakonec přidal na domácí vítězství razítko Daniel Štumpf v podobě technického gólu. SHK Hodonín tak srovnává stav série na 1:1, další utkání play-off se odehraje v sobotu na ostravském ledě. To je ode mě vše, já vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:27:04)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 5. Miklík (Špok, Kučera), 30. Jurásek, 58. Peš (Jurásek), 59. Štumpf – 18. Zachar (Pavlačka)


    SHK Drtiči Hodonín: Barus (Kotvan) – Grman, Ketner, Kulyk, Skočovský, Směřička, Pokorný, Miklík, Kulich – Špok, Kříž, Kučera, Jurásek, Peš, Velechovský, Štumpf, Charvát, Vrba, Mika, Škorík, Smetana
    HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (Gleich) – Vajda, Šindelář, Hruzík, Peslar, Wolf, Slavík, Prokop, Javín – Sedlář, Krayzel, Kilnar, Zachar, Vrána, Seidler, Pavlačka, Chaloupka, Vaněk, Buček, Zuber
    bahis siteleri