Kometa Brno – Třinec 4:3 (kon.) | Chomutov – Liberec 9:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:4 (kon.)
Olomouc – HC Plzeň 7:0 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:0 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
4:3 (0:0, 0:1, 4:2)
HC Oceláři Třinec
Neděle 09.03.2014, 12:30 • Kajot Arena, Brno • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Kometa nakonec poslední štaci letošní sezóny zvládla bravurně a s ročníkem 2013/2014 se rozloučila s tou největší grácií. Zatímco Třinec se připravil o první příčku ve skupině A o play-off. (15:15:43)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Třinec hraje bez gólmana.
     
    58:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři však snižují na jednobrankový rozdíl. To poté, co se ke kotouči dostal Kofroň, který jej poslal na lépe postaveného JAKUBA MATYÁŠE. Ten bez rozmyslu pálil z první a Jekela prostřelil. Asistence: Adam Kofroň.
     
    57:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno Třinci hodně znepříjemňuje cestu zpět domů. Zohorna poslal od levé tyče kotouč před brankoviště, kde nastavil svoji hůl SILVESTER KUSKO a tečoval jej do Cieslarovy klece. Asistence: Radim Zohorna.
     
    56:28
    Cívka, Pelikán (KOM) – 2 minuty za hrubost.
    Pěnčík, Heider (TRI) – 2 minuty za hrubost.
     
    56:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se neskutečně nastartovalo a dokonce se ujímá vedení. To když se Kunce s PAVLEM JENYŠEM dostali do šance dvou proti jednomu. Kunce na sebe šikovně navázal jediného třineckého hráče a kotouč poslal na volného Jenyše. Ten si sjel před Cieslara a čistě jej prostřelil. Asistence: Daniel Kunce.
     
    55:17
    Beneš to také zkoušel od modré, ale Cieslar ji lapil mezi své betony.
     
    54:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno opět vyrovnává a neskrývá svou upřímnou radost! Zohorna poslal přihrávku od kruhu pro vhazování na FILIPA VOJÁČKA, který čistou střelou od modré prostřelil chytajícího Cieslara. Asistence: Radim Zohorna.
     
    53:35
    Kozel (KOM) – 10 minut za nesportovní chování (osobní trest).
     
    52:44
    Vágnerova rána od modré skončila v Cieslarově náruči.
     
    52:22
    Beneš se vyřítil k Cieslarovi, ale jeho snaha se svezla po boční síti.
     
    52:07
    Domácí v plném počtu.
     
    50:33
    Foltýn vyslal velice tvrdou střelu od modré, která se však odrazila od Jekelových betonů a Oceláři se museli pro puk vracet až k vlastnímu brankáři.
     
    50:06
    Sedlák (KOM) – 2 minuty za napadení.
     
    48:00
    Hra se v poslední době hodně přelévá ze strany na stranu – ani jeden tým si nevytváří větší šance.
     
    46:33
    Na Jekela mířila rána z hokejky Kovarčíka, tentokrát však moc tvrdá nebyla, takže s ní brněnský gólman velké potíže neměl.
     
    43:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři Brnu moc radosti nedarovali a berou si zpět své vedení. Ižacký poslal přímou přihrávku na levé křídlo, kde stél připravený a nikým nehlídaný ONDŘEJ KOVARČÍK. Jelikož se Jekel nestihl přesunout k druhé tyči, Kovarčík z švihem z prvního doteku jeho klec vymetl. Asistence: Jakub Ižacký.
     
    42:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno znásobilo svůj tlak v přesilové hře a srovnává tak s Třincem krok. O vybojovanou branku domácích se zasloužil ADAM KOZEL, jenž si přijal přesnou Vojáčkovu přihrávku a po lehkém nadzvednutí kotouče vymetl Cieslarovu klec. Asistence: Filip Vojáček, Lukáš Vágner.

    Simona Fischmeisterová

    Branky a nahrávky: 43. Kozel (Vojáček, Vágner), 55. Vojáček (Zohorna), 57. Jenyš (Kunce), 58. Kusko (Zohorna) – 28. Zahradníček (Franek, Matyáš), 44. Kovarčík (Ižacký), 59. Matyáš (Kofroň)


    HC Kometa Brno: Klimeš, od 11. Jekel – Cívka, Mytiska, Hájek, Klaus, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Zohorna, Kunce, Kusko, Beneš, Jenyš, Boltvan, Grünwald, Pelikán, Ondráček.
    Trenér: Pavel Pazourek.

    HC Oceláři Třinec: Cieslar (Dudáček) – Zahradníček, Mravenec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Kofroň, Ižacký (C), Kovařčík, Kasala, Motloch, Jaroš.
    Trenér: Jiří Juřík.
    thejrc.org