Třinec – Olomouc 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 0:0 (odl.) | K. Vary – Vítkovice 3:4 (kon.)
Slavia – Liberec 3:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 14.09.2014, 17:30 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Jaroslav Hlinka (SPA) – 2 minuty za hákování.
     
    59:33
    Ne, ne, je tady další blok domácích barev. Tomáš Knotek potom sice nestihl zavézt kotouč do prázdné klece, ale vynutil si sparťanský faul. Je rozhodnuto.
     
    58:48
    Josef Jandač si vybírá oddechový čas. Sparta je v úzkých, ale zápas ještě neskončil.
     
    58:21
    Sparta hraje bez brankáře, ale pořád se nemůže usadit v útočném pásmu!
     
    57:28
    Kanadský útočník Collin Valcourt mohl zápas ukončit, ale v sólu mu zakončení nevyšlo.
     
    56:43
    Dnešní utkání sleduje 5366 diváků. Stadionem teď poprvé v zápase obíhá mexická vlna.
     
    55:39
    Oba dva bijci nakonec odcházejí do kabin. Jiří Vašíček (HKR) i Miroslav Forman (SPA) si shodně vysloužili trest na 2 + 2 + 10 minut za hrubost.
     
    55:39
    Pěstní souboj nakonec vyhrál sparťanský útočník Miroslav Forman. Tyhle emoce k hokeji patří a celý stadion je kvituje s povděkem!
     
    55:39
    Hlinka a spol. neúspěšně doráželi na Kantora a pak se před hradeckou brankou strhla velká mela, které vévodí Vašíček s Formanem!
     
    51:50
    V exkarlovarské spolupráci se ukázali Lukáš Pech s Petrem Kumstátem. Nebezpečnou přihrávku na hranici brankoviště ale jemně zblokoval Peter Mikuš a zabránil možnému snížení hostů.
     
    51:29
    Hradečtí mocně doráželi na Rastislava Staňu, který udržel kotouč před brankovou čarou! Dorážka platit nemohla, protože přišla až po odpískání.
     
    45:28
    Hradecký první útok úřaduje! Šimánek nejdřív nabízel před prázdnou bránu Mertlovi, ale ten už byl z úhlu, chvíli poté sparťanskou klec přestřelil v gólové šanci Jaroslav Kudrna!
     
    42:37
    Za obranu Pražanů se protáhl Michal Tvrdík a mohl se Stani zeptat, kam to chce! Rozhodl se pro rychlou střelu, tu ale gólman vykopl pravým betonem.
     
    39:24
    No a aby toho nebylo málo, teď jde do čtyř zase Mountfield. Martin Pláněk (HKR) si u časoměřičů odpočine na dvě minuty za podražení a bude rád, pokud jeho trest rozdělí přestávka.
     
    37:25
    Tomáš Mertl hledal Petera Frühaufa, ale Staňa měl dost času, aby se přesunul k pravé tyčce.
     
    37:09
    Ať se na mě tedy Michal Barinka (SPA) nezlobí, ale pokud chce hráče dohrát, nesmí to být beze smyslu. Sparťanský bek je vyloučen na 2 + 10 minut za náraz do oblasti hlavy a krku a zbytečně nabízí domácím další přesilovku.
     
    34:31
    Hradec jde na přesilovku. Juraj Mikuš (SPA) si totiž vyslechl dvojitý menší trest za nedovolené bránění a hrubost, zatímco Peter Frühauf (HKR) pouze dvě minuty za hrubost.
     
    34:31
    U sparťanské střídačky se strhla mela, pustili se do sebe slovenští kohouti Juraj Mikuš a Peter Frühauf!
     
    34:13
    Hradečtí jsou v plném počtu, to ale nezabránilo Petru Kumstátovi, aby se vydal dopředu. V tísni jen o pár čísel minul druhou tyčku Kantora!
     
    31:38
    Ou! Lukáš Pech inkasoval úder hokejkou do obličeje, patřila domácímu kapitánovi Jiřímu Šimánkovi (HKR). To znamená další početní výhodu pro hosty, kteří by se potřebovali chytnout. A kdy jindy než teď?
     
    31:25
    Jaroslav Kudrna projel jako utržený vagón skoro celou sparťanskou sestavou a pak těsně minul druhou tyčku!
     
    29:07
    Tomáš Rolinek prodlužoval po nacvičené kombinaci na Jaroslava Hlinku, ten ale před prázdnou bránou nedostal puk správně.
     
    28:22
    Sparta hraje v plném počtu a hned si sama vyzkouší přesilovku. Rudolf Červený (HKR) se provinil vyhozením puku z obranného pásma mimo mantinely, a to i přesto, že v Hradci letos vidíme už po celém obvodu zvýšená plexiskla.
     
    28:07
    Trochu nečekaně zůstal mezi sparťanskými kruhy Peter Mikuš, který dostal pas od Knotka a páli z první. Další zásah hostujícího brankáře.
     
    26:16
    Z pohledu hostů zbytečný útočný faul, kterým se na Peteru Mikušovi provinil Marek Ďaloga (SPA). Menší trest za podražení a Hradec půjde po komerční pauze na přesilovku.
     
    25:11
    Miroslav Forman se po útočném buly protáhl mezi hradeckými zadáky jako lasička, ale sám před Kantorem nadokázal zakončit!
     
    22:03
    A nakonec se mu to i povedlo, ze slušné pozice zakončoval Rudolf Červený. Staňa mu ale hattrick prozatím nedovoluje.
     
    16:41
    Tlak hostujícího mančaftu vede ke druhé přesilovce. Znovu putuje za katr Petr Frühauf (HKR), nyní za držení hole. Podaří se Spartě využít i tuto výhodu?
     
    16:21
    A teď se musel parádním reflexem levým ramenem blýsknout gólman Pavel Kantor, sparťanská nabídka na teč mohla být využita k druhé brance.
     
    15:37
    A teď zase tlačí Sparta. Lukáš Klimek se několikrát natahoval po dorážce, ta byla nakonec zblokovaná vedle hradeckého růžku!
    ČERVENÝ - 3:1
     
    13:51
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A je tady další nekontrolovatelný výbuch radosti na hradeckém stadionu! Rána Tomáše Slováka od modré čáry byla ztečována, což Staňovi nadělalo plné ruce práce a jeho spoluhráči nestačili pokrýt dorážejícího Beránka s RUDOLFEM ČERVENÝM. Právě druhému jmenovanému se podařilo bekhendem dorazit kotouč nad Staňovo tělo, čímž skóruje podruhé v zápase a Hradec vede 3:1! Asistence: Tomáš Slovák, Tomáš Knotek.
    MERTL - 2:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    12:40
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Sparta má územní převahu, ale co je jí to platné, když Hradec dokáže nekompromisně trestat z rychlých protiútoků! Šimánek vybojoval ve středním pásmu puk pro Jaroslava Kudrnu, který našlápl po pravé straně a křižnou přihrávkou pak vyzval štírka TOMÁŠE MERTLA. Ten, ač byl tísněn, dokázal do puku plácnout a poslat ho za záda Rastislava Stani – 2:1! Asistence: Jaroslav Kudrna, Jiří Šimánek.
     
    11:46
    A už je tu zase útočná snaha Pražanů. Nahození Adama Poláška od modré čáry bylo dvakrát tečované a proskákalo tak dvacet čísel od hradecké brány!
    PŘIBYL - 1:1. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    10:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a ve sparťanské přesilovce máme vyrovnáno! Když už hosté konečně uklidnili situaci, z pravé strany pálil Robert Sabolič. Jeden z domácích jeho dělovku zblokoval, ale to jenom na hokejku DANIELA PŘIBYLA, který ho okamžitě poslal k první hradecké tyčce – 1:1! Asistence: Robert Sabolič.
     
    09:11
    A taky hosté si poprvé vyzkouší početní výhodu. Stejně jako předtím protivník, i nyní je Peter Frühauf (HKR) potrestán na dvě minuty za nedovolenou hru vysokou holí.
    ČERVENÝ - 1:0. Sledujte celý zápas na tvtipsport.cz/elh
     
    06:13
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla nádherná hokejová akce, která znamená první změnu skóre i první gól na hradeckém zimním stadionu v sezóně! Petr Beránek prostrčil za modrou čarou kotouč na RUDOLFA ČERVENÉHO, který nabral ohromnou rychlost, dostal se za záda sparťanské obrany a pak dokonalou střelou na druhý růžek překonal i bezmocného Staňu – 1:0! Asistence: Petr Beránek.
     
    01:16
    Hradecký nápor vyústil v hodně rychlou přesilovku. Lukáš Pech (SPA) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    00:49
    Hradečtí odpovídají ještě lepší příležitostí. Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Collin Valcourt, ale obětavý sparťanský obránce pomohl svému brankáři, když obětavě skočil do střely.
     
    00:30
    No a začínáme pořádně zostra! Jaroslav Hlinka mocně dorážel na Pavla Kantora, který měl s prvním sparťanským útokem plné ruce práce.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Červený (Beránek), 13. Mertl (Kudrna, Šimánek), 14. Červený (Slovák, Knotek) – 11. Přibyl (Sabolič)


    Mountfield HK: Kantor (Sáblík) – Slovák, Frühauf, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček, Dietz – Kudrna, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Valcourt – Beránek, Knotek, Červený – Kopta, Tvrdík, Nedvídek – R. Pilař. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Sparta Praha: Staňa (Novotný) – K. Pilař, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Hrbas – Réway, Hlinka, Rolinek „C“ – Kumstát, Pech, Forman – Sabolič, Přibyl, Cingel – Volek, Bahenský, Klimek – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Polonyi, Flegl.

    Diváci: 5366
    bahis siteleri