Hulín – Vyškov 1:2 (kon.) | Orlová – Hlučín 0:2 (kon.) | Zábřeh – Prostějov 1:1 (kon.)
Líšeň – Kroměříž 0:1 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
0:1 (0:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 27.09.2014, 16:00 • SK Líšeň • Moravskoslezská fotbalová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Pěkné sobotní odpoledne z Líšně, kde se v dalším domácím utkání MSFL představí prozatím čtrnáctý tým tabulky, SK Líšeň, proti pátému celku, SK Hanácká Slavia Kroměříž.
     
    Pojďme si připomenout, jak se vedlo Líšni v minulém kole, kdy zavítala na hřiště Horáckého FK Třebíč. Po nadějném poločase, který vyhrála 1:2, nakonec odjela z Vysočiny bez bodu a poražena díky nepovedenému druhému poločasu a chybám obrany, po výsledku 4:3. Jednalo se tak již o třetí porážku v řadě, po předchozích nezdarech rovněž venku, v předehrávaném středečním kole na hřišti záložního celku Slovácka a předtím doma s Uničovem.
     
    To celek z Hané si minulý víkend nezahrál, neboť jeho plánované nedělní, domácí utkání proti béčku Zlína, bylo z důvodu silně podmáčeného terénu odloženo.
     
    Ještě pojďme nahlédnout do posledních vzájemných utkání obou dnešních celků. Ta se datují do soutěžního ročníku 2011/12, kdy Líšeň MSFL naposledy hrála. Na podzim nejprve utrpěla na Hané debakl a odvezla si ze stadionu v Kroměříži příděl 6:2. V jarní odvetě, v Líšni pak skončilo utkání těchto soupeřů dělbou bodů, po výsledku 1:1.
     
    Uvidíme tedy, zda se domácím podařilo zapracovat na obranné taktice, po sérii tří nepovedených utkání zaberou a konečně si po čase opět do tabulky připíší tolik potřebné tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň: Veselý – Drábek, Široký (K), Krška, Omelchenko (Z), Sus, Hanuš, Lisický, Fojtík, Přerovský, Milotínský.

    SK HS Kroměříž: Jelínek – Cverna, Perůtka (K), Steiner, Chýla, Netopil, Budín, Šturma, Handl, Ševčík, Neubert.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    První velká šance poté, co Veselému vypadl při zákroku míč z rukou a jeden z hostujících hráčů se snažil hlavou zavěsit. Na brankové čáře však gólmana zaskočil obránce a odvrátil míč na rohový kop.
     
    8
    Hned na začátku vidíme karetní trest, uviděl jej Ladislav Hanuš.
     
    9
    Také na druhé straně musel rozhodčí napomínat, žlutou kartu si vysloužil Radovan Budín.
     
    12
    Protiútok a rychlá akce, kdy míč potáhl po levé straně Drábek, následně přihrál do vápna naběhnuvšímu Přerovskému, jenž prudkou přízemní střelou nastřeluje pouze připraveného gólmana Jelínka, jenž míč odvrací do bezpečí.
     
    24
    Po chybném odkopu hostů ve vápně, se míč dostal ke kopačce Ladislava Hanuše, ten však nabídnutou šanci nevyužil a zamířil jen do náručí připraveného gólmana.
     
    27
    Z pravé strany centroval Adam Ševčík na malé vápno ke zcela volnému Martinu Neubertovi, ten však na prudce mířený míč nedosáhl.
     
    28
    Za ostrý zákrok uviděl zblízka žlutou kartu i Zdeněk Šturma.
     
    41
    Po akci ve vápně přihrál Krška na Přerovského, tomu však v pádu míč sklouzl z nohy, následně se vrátil ke Krškovi, jenž na malém vápně z úhlu pouze vyzkoušel připravenost u tyče stojícího Jelínka.
     
    45
    První půle bude nad rámec nastavena o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním části utkání jsme zde branku neviděli, i když nějaké šance ke skórování na obou stranách tu byly. Ty však zůstaly nevyužity a tak uvidíme ve druhém poločase, zda se střelci polepší a tento vyrovnaný duel dokáže někdo rozhodnout.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hanácká Slavia vstoupila do druhé periody s jednou změnou na hřišti. V utkání dnes skončil David Handl, kterého nahradil Tomáš Strašák.
     
    50
    Málem se hosté z ničeho nic dostali do vedení, kdy míč z kopačky Steinera, jenž Veselý podcenil, skončil na tyči, od té se odrazil k jednomu z hráčů Slavie, jenž zakončoval do zcela odkryté brány, avšak míč skluzem ještě stihl z brankové čáry odkopnout Marek Široký. Tak to bylo dvakrát velké štěstí pro domácí.
     
    58
    Po ruce Martina Suse v pokutovém území bude Kroměříž kopat penaltu!
     
    58
    Za ruku ve vápně vidí Martin Sus i žluté napomenutí.
     
    59
    K exekuci penalty se postavil ZDENĚK ŠTURMA, brankář Veselý však vystihl směr a perfektním zákrokerm ji zneškodnil.
     
    68
    Tým Líšně poprvé využil možnost střídání. Ze hřiště odchází Daniel Přerovský, místo něj nastoupil Rudolf Čampa.
     
    69
    Minutu nato se rozhodli pro změnu i hosté z Kroměříže, když trávník opustil Zdeněk Šturma, na něj naopak naskočil Ondřej Slaměník.
     
    71
    Po spolupráci Rudolfa Čampy, který ve vápně přistrčil míč Adamu Lisickému mohli jít do vedení naopak domácí. Střelu Lisického však perfektně vykryl a zneškodnil opět připravený Jelínek.
     
    75
    Velkou šanci Slavie zazdil Ondřej Slaměník, který dostal míč nákopem před obránce, Veselý povyběhl, hráč hostí ale odkrytou bránu trestuhodně netrefil.
     
    77
    Dnešnímu utkání za příjemného podzimního počasí přihlíží 230 diváků.
     
    79
    Kartou žluté barvy byl napomínán Petr Chýla.
     
    80
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Tak to je krutá rána pro domácí deset minut před koncem. Po zahraném rohovém kopu se míč snesl na malé vápno, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval RADOVAN BUDÍN a posílá hosty do vedení.
     
    84
    Hned dvojí střídání na domácí straně a poslední pokus s výsledkem ještě něco udělat. Nejprve odešel David Krška, místo něj přišel Kryštof Večeřa.
     
    84
    Druhou změnou v dresu Líšně bylo stáhnutí Petra Fojtíka, jehož nahradil Radek Bohuslav.
     
    87
    Poslední střídání v týmu Slavie. Z trávníku odchází Adam Ševčík, místo něj ještě na posledních pár minut nastupuje Václav Látal.
     
    88
    Ještě jedno žluté potrestání, z ruky arbitra jej uviděl i Tomáš Strašák.
     
    89
    Po šanci na domácí straně, kdy se mezi dvěma obránci nedokázal prosadit a zakončit Omelchenko, mohli minutu nato slávisté definitivně rozhodnout, míč se dostal dlouhým nákopem k naběhnutému Davidu Steinerovi, který šel sám na gólmana, jeho střela skončila na tyči, míč se následně odrazil k Neubertovi, jenž nedokázal zakončit a zamířil mimo tři tyče.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní rozhodčí rozhodl nastavit dvě minuty.
     
    90+2
    Posledním fouknutím do píšťalky ukončil toto střetnutí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je u konce utkání, z něhož si hosté z Hané odnášejí tři body, zatímco domácí Líšeň zůstává opět bez bodu. Utkání by lépe slušela remíza, ale i takový je fotbal a Líšeň musí zkousnout další prohru a pracovat dál, protože již za týden ji čeká důležité jihomoravské derby utkání v Břeclavi. Hned nato pak za čtrnáct dní těžký domácí zápas se silným Prostějovem. Do té doby odtud z Líšně nashledanou. (19:01:21)

    David Javorský

    Branky: 80. Budín

    Karty:   8. Hanuš (LIS), 58. Sus (LIS) – 9. Budín. (KRO), 28. Šturma (KRO), 79. Chýla (KRO), 88. Strašák (KRO)

    Neproměněná penalta: 59. Šturma (KRO), brankář Veselý zneškodnil


    SK Líšeň 2019: Veselý – Drábek, Široký (K), Krška, Omelchenko (Z), Sus, Hanuš, Lisický, Fojtík, Přerovský, Milotínský.
    Náhradníci: Čampa, Fousek, Walla, Bohuslav, Večeřa, Vejmělek, Zigo.

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Jelínek – Cverna, Perůtka (K), Steiner, Chýla, Netopil, Budín, Šturma, Handl, Ševčík, Neubert.
    Náhradníci: Látal, Ferko, Strašák, Slaměník, Marák.

    Rozhodčí: Dresler (Mankovice) – Kneisl (Val.Bystřice), Vojkovský (Frýdek-Místek). Delegát FAČR: Šoukal (Hamry nad Sázavou).

    Diváci: 230
    bahis siteleri