Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:0 (kon.)
Hull City – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester Utd. – West Ham 2:1 (kon.) | Southampton – Queens Park 2:1 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Aston Villa FC
Sobota 27.09.2014, 16:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám Vás u komentovaného přenosu nejprestižnější a zároveň nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Anglická Premier League má na programu 6. kolo, ve kterém na sebe mimo jiné narazí i Chelsea FC a Aston Villa FC. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Philip Dowd, na čarách mu budou asistovat Peter Kirkup a Scott Ledger. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Roger East.
     
    Papírovým favoritem je rozhodně Chelsea, která v letošním ligovém ročníku ještě ani jednou neprohrála. Hráči londýnského celku předvádí pohledný fotbal a střílí hodně gólů. Nejlepším střelcem je Costa, který zaznamenal už 7 branek. Nicméně Aston Villa na tom není vůbec špatně a dnes může jen překvapit.
     
    Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu Stamford Bridge v Londýně, který má kapacitu 41 841 míst a pyšní se skvělým trávníkem.
     
    Na dnešní utkání byli nominováni:

    Chelsea FC: Čech, Courtois, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Cahill, Christensen, Filipe, Ivanović, Terry, Zouma, Fàbregas, Hazard, Matić, Mikel, Oscar, Salah, Willian, Costa, Drogba, Rémy, Schürrle.

    Aston Villa FC: Given, Guzan, Bacuna, Baker, Clark, Herd, Hutton, Lowton, Okore, Senderos, Vlaar, Cleverley, Cole, Delph, Grealish, N'Zogbia, Richardson, Sánchez, Westwood, Agbonlahor, Bent, Burke, Weimann.
     
    Poslední vzájemné utkání hrané na Stamford Bridge skončilo výhrou Chelsea, která Aston Villu porazila 2:1. Tehdy šla Chelsea do vedení už v 6. minutě, když si vlastní gól dal Luna, avšak Aston Villa se nevzdala a v závěru prvního poločasu vyrovnal Bacuna na 1:1. Chelsea se dlouho snažila o vedoucí branku a dočkala se, když se v 73. minutě trefil Ivanović, díky kterému si londýnský celek připsal tříbodový zisk.
     
    Chelsea FC se v tabulce nachází na 1. příčce a na svém kontě má 13 bodů. Fotbalisté Chelsea čtyřikrát zvítězili, jednou remizovali a ještě ani jednou nebyli poraženi. Dosavadní stav skóre je 16:7.
    V letošní sezoně vyslal Diego Costa víc střel na branku, než celá Aston Villa. Costa vystřelil na branku jedenáctkrát a Aston Villa osmkrát.

     
    Aston Villa FC je v tabulce na 3. místě a na svém kontě má 10 bodů, stejný počet má i Southampton, ale ten má lepší skóre, a tak je o pozici lepší. Aston Villa třikrát zvítězila, jednou remizovala a jedenkrát poznala chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 4:4.
    Aston Villa dorazila na stadion.

    Na Stamford Bridge dorazil také Jose Mourinho se svými svěřenci.

     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Willian, Oscar, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Čech – Luís, K. Zouma, Mikel, Schürrle, Drogba, Rémy.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, Cissokho – Cleverley, Delph, A. Westwood – Weimann, Agbonlahor (C), Richardson.
    Náhradníci: Given – Clark, Bacuna, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish, Bent.

    Rozhodčí: Dowd – Kirkup, Ledger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -10
    Po rozcvičce se oba týmy přesunuly do svých šaten.
     
    -5
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -2
    Hlavní sudí Dowd přivedl dnešní aktéry na zelený pažit. Na stadionu panuje příjemná atmosféra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala Aston Villa, která dnes hraje v tradičních vínových dresech s modrými rukávy a v bílých trenýrkách.
     
    1
    Chelsea rozehrávku soupeře okamžitě napadala a vyplatilo se, protože získala balon ve svůj prospěch. Hráči Chelsea dnes oblékli tradiční modré komplety.
     
    1
    Fàbregas hledal chytrou přihrávkou Costu, ale dobře zasáhl Cissokho, který si připsal obranný zákrok a domácí tým dostane výhodu rohového kopu.
     
    2
    Nicméně domácí hráči ze standardní situace nic nevytěžili, protože dobře zasáhli obránci, kteří centrovaný míč odhlavičkovali do bezpečí.
     
    2
    Aston Villa okamžitě vyrazila do protiútoku, ale z nadějné situace nakonec vůbec nic nebylo. Agbonlahor poslal kolmou přihrávku do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k míči nedostal, protože dobře zasáhl pozorný Courtois.
     
    3
    Přihrávku na útočné polovině obdržel Costa, ale byl faulovaný, a tak sudí hru přerušil. Následovat bude standardní situace ve prospěch Chelsea.
     
    4
    Chelsea ani tentokrát standardní situace nevyužila a stav skóre se nemění. Brankář Guzan byl připraven a svůj tým podržel bez potíží.
     
    4
    Willian vyslal do vápna nadýchaný centr, o který se hlásil Hazard, avšak k míči se nedostal, protože Guzan byl opět dobře připraven a balon si stáhl do rukavic.
     
    6
    Cissokho poslal do vápna parádní centr, ale dobře zasáhl domácí obránce, který odvrátil míč do bezpečí.
     
    7
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Brankář Guzan svůj tým nejprve podržel, když zneškodnil tvrdou střelu, kterou se prezentoval Willian, ale napodruhé už byl bez šance. Willian ještě sebral odražený balon a přihrál OSCAROVI, který se přesnou trefou nemýlil a poslal Chelsea do vedení.
    OSCAR - 1:0
     
    9
    Nedovoleným zákrokem se provinil Oscar, který zfauloval svého protihráče, rozhodčí faul odpískal a Aston Villa bude rozehrávat.
     
    10
    Ivanović a Baker potřebovali ošetřit, a tak byla hra na malou chvíli přerušena. Nicméně oba fotbalisté jsou v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    12
    Hosté by také rádi ohrozili soupeřovu branku, ale zatím se to nedaří. Teď se sice parádním centrem prezentoval Hutton, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel. Stav skóre se ve 12. minutě nemění.
     
    15
    Obranný zákrok si připsal Baker a Chelsea bude zahrávat rohový kop.
     
    16
    Rohový kop si vzal na starost Fàbregas, ale centrem nikoho ze spoluhráčů nenašel a Aston Villa standardní situaci přežila bez potíží.
     
    19
    Delph se snažil před brankou najít někoho ze spoluhráčů a poslat ho do šance, avšak obrana Chelsea zasáhla na jedničku a míč odvrátila na rohový kop.
     
    19
    Rohový kop si vzal na starost Westwood, který odcentroval míč před branku, kde se ke střele dostal Cissokho, ale jeho pokus branku o kousíček minul.
     
    21
    Na druhé straně měla rohový kop k dispozici Chelsea, ale Fàbregas svým centrem nikoho ze spoluhráčů nenašel. Nicméně domácí tým zůstává na útočné polovině.
     
    22
    Azpilicueta se provinil proti pravidlům, a tak Chelsea o balon přišla. Nyní jsou u míče hosté, kteří se postupně přesouvají do středu hřiště.
     
    24
    Fauloval také Richardson, a tak se balon přestěhoval zpět na kopačky domácích fotbalistů.
     
    24
    Aktivní Chelsea se pohybuje s míčem na kopačkách a na soupeře vyvíjí tlak.
     
    25
    Costa přihrál Fàbregasovi, který ze své kopačky vyslal tvrdou střelu, ale Westwood mu jeho pokus úspěšně zablokoval.
     
    26
    Cahill chtěl zastavit svého protihráče, což se mu sice podařilo, ale bylo to s faulem, a tak od sudího vyfasoval žlutou kartu. Aston Villa bude rozehrávat.
     
    28
    Fàbregas hledal centrem ve vápně Costu, ale ten se k balonu nedostal, a tak zůstal Guzan bez zákroku.
     
    31
    Costa obehrál dva protihráče a poté chtěl přihrát do vápna, avšak tentokrát už byli obránci úspěšní a přihrávku vystihli.
     
    31
    Do zajímavé šance se dostal Fàbregas, který si připravil míč na střelu a poté ze své kopačky vyslal tvrdou ránu, avšak balonu branku asi o metr a půl minul.
     
    33
    Aktivní Chelsea se stále pohybuje na útočné polovině, kde je hodně aktivní Oscar, který se teď s míčem dostal až do vápna, ale přihrávku před branku mu protihráč zastavil. Chelsea to bude zkoušet znovu.
     
    34
    Na centrovaný míč si vyskočil hlavičkující Costa, jehož střela mířila k tyči, avšak brankář Guzan vytasil parádní zákrok a svůj tým podržel.
     
    35
    Costa hledal před brankou své spoluhráče, ale dobře zasáhl jeden z obránců, který odehrál balon na rohový kop.
     
    35
    Rohový kop si vzal na starost aktivní Fàbregas, který rozehrál nakrátko. Do kombinace se mu přihlásil Oscar, který se snažil uvolnit svého spoluhráče a přihrát mu do vápna. Nicméně obrana zasáhla znovu zodpovědně a Chelsea dostane výhodu dalšího rohového kopu.
     
    36
    Fàbregas tentokrát zvolil centr před branku, kde se ke střele dostal hlavičkující Ivanović, ale jeho pokus hlavou byl nepřesný.
     
    38
    V dobré pozici se ocitl Costa, který vystřelil zpoza vápna, avšak jeho pokus branku těsně minul.
     
    39
    Costa znovu v šanci, avšak tentokrát sudí musel hru přerušit, protože útočník Chelsea uvízl v ofsajdu.
     
    40
    Proti pravidlům se provinil Matić, kterému rozhodčí faul odpískal a Aston Villa bude rozehrávat.
     
    41
    Weimann dostal dobrou přihrávku od Cleverleyho a poté se prezentoval zajímavou střelou, avšak tu protihráč zablokoval a míč se odrazil do zámezí.
     
    42
    Delph dostal dobrou přihrávku, ale příliš se unáhlil. Jeho pokus z dálky byl velmi nepřesný a Courtoisovi vrásky rozhodně neudělal.
     
    44
    Courtois teď musel být pozorný, protože Aston Villa se s míčem dostala na útočnou polovinu, avšak před branku přilétl pouze pozdravný centr, se kterým brankář Chelsea potíže neměl.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    45+1
    Všechno na sebe vzal teď Willian, který obehrál svého protihráče, připravil si míč na levačku a poté se dostal ke střele, ale ta mu ani trošku nesedla a Guzan zůstal bez práce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí Dowd ukončil první poločas za stavu 1:0. O zatím jedinou branku zápasu se postaral v 7. minutě Oscar, díky kterému šla Chelsea brzy do vedení. Nicméně pak už domácí tým příliš moc zajímavých šancí neměl, a tak toho k vidění moc nebylo. Aston Villa se převážně brání a za první poločas nevyslala na Courtoisovu branku ani jeden pokus, a tak mladičký brankář zasahovat nemusel. Doufejme, že druhý poločas bude pohlednější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Držení míče: Chelsea FC 62% – 38% Aston Villa FC.
    Střely celkem: Chelsea FC 4:1 Aston Villa FC.
    Střely na bránu: Chelsea FC 3:0 Aston Villa FC.
    Střely mimo bránu: Chelsea FC 1:1 Aston Villa FC.
    Rohové kopy: Chelsea FC 3:1 Aston Villa FC.
    Zákroky brankářů: Chelsea FC 0:2 Aston Villa FC.
    Žluté karty: Chelsea FC 1:0 Aston Villa FC.
    Na dnešní utkání se přišel podívat i Samuel L. Jackson.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedla Chelsea, která jistě bude chtít navýšit vedoucí skóre.
     
    46
    Chelsea kombinuje na útočné polovině, ale hosté rozehrávku aktivně napadají a pozorně se brání.
     
    47
    Teď už Aston Villa získala míč ve svůj prospěch a postupně se s ním přesouvá na útočnou polovinu.
     
    47
    Dobrou přihrávku obdržel Delph, který obehrál Fàbregase a Williana, no a poté ze své levačky vyslal prudkou střelu. Nicméně Courtois se natahoval zbytečně, protože Delphův pokus branku asi o dva metry minul.
     
    48
    Faulovaný byl Willian, a tak Chelsea dostala výhodu standardní situace. Volný přímý kop si vzal na starost Fàbregas, ale pozorná obrana jeho centr odvrátila do bezpečí. Nicméně domácí tým u balonu zůstane.
     
    50
    Rozhodčí musel přerušit hru, protože Costa se zapomněl v ofsajdu, a tak ve hře nemohl pokračovat. Rozehrávat budou hosté.
     
    51
    Cleverley chtěl obrat o míč svého protihráče, ale počínal si nedovoleně, a tak mu sudí udělil žlutou kartu.
     
    53
    Chytrou přihrávkou se prezentoval Matić, ale nikdo ze spoluhráčů jeho úmysl nepochopil, a tak Chelsea o balon přišla.
     
    55
    Weimann poslal parádní centr do vápna, ale našel pouze bránící protihráče, kteří Chelsea ochránili a balon odehráli na rohový kop.
     
    55
    Rohový kop si vzal na starost Westwood, ale centrem našel pouze bránícího protihráče, který balon odhlavičkoval do bezpečí.
     
    57
    Ivanović poslal z pravé strany nadýchaný centr do vápna, kde se ke střele hlavou probojoval Costa, ale jeho pokus Guzan zneškodnil na jedničku.
     
    58
    Fàbregas zajel do svého protihráče a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    58
    Volný přímý kop si vzal na starost Westwood, který odcentroval balon do pokutového území, ale ze všech hráčů nejvýše vyskočil brankář Courtois a míč si stáhl do rukavic. Nikdo z hostů se tak ke střele nedostal.
     
    59
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Na levé straně se dobře rozhlédl Azpilicueta, který se prezentoval ukázkovým centrem před branku, kam si skvěle naběhl hlavičkující DIEGO COSTA, jenž přesnou trefou poslal Chelsea do dvoubrankového vedení.
    Diego COSTA - 2:0
     
    60
    Fàbregas se provinil faulem a měl by si dávat pozor, protože už žlutou kartu má.
     
    62
    Nicméně žluté kartě neunikl Senderos, který se provinil proti pravidlům.
     
    63
    Domácí fotbalisté mohli jít už do tříbrankového vedení, ale proti byl Cissokho, který si připsal důležitý obranný zákrok a zabránil stoprocentnímu gólu. Ke střele se totiž dostal Oscar, který překonal Guzana, ale obětavý Cissokho se stihl na poslední chvíli vrátit a míč odkopl na rohový kop.
     
    65
    Chelsea zahrávala hned dva rohové kopy v řadě za sebou, ale hosté se ubránili.
     
    68
    Dohráno má Hazard, kterého vystřídal Schürrle.
     
    69
    Aston Villa provedla dvojí střídání: hrací plochu opustil Richardson a Weimann, místo nich přišli Bent a N'Zogbia.
     
    69
    Sólo přes půlku hřiště si střihl Hutton, který podél pravé postranní čáry obešel všechno, co mu stálo v cestě. Poté si míč připravil na střelu a prověřil brankáře Chelsea. Nicméně Courtois byl pozorný a svůj tým podržel.
     
    71
    Ivanović hledal přihrávkou Williana, ale pozorný Guzan zasáhl včas a svého protihráče do šance nepustil.
     
    73
    U míče jsou hosté, kteří se pohybují na vlastní polovině a ve středu hřiště. Chelsea rozehrávku aktivně napadá a snaží se získat balon ve svůj prospěch, avšak Aston Villa je proti a ráda by ohrozila branku soupeře.
     
    74
    U postranní čáry byl faulovaný Agbonlahor, kterého protihráč poslal nedovoleně k zemi. Hosté dostali výhodu standardní situace, ale Courtois si dobře postavil zeď, a tak se Chelsea ubránila bez potíží.
     
    76
    Baker poslal k zemi Costu a Chelsea dostane výhodu standardní situace.
     
    76
    Volný přímý kop si bere na starost Fàbregas.
     
    77
    Fàbregas odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se ke střele hlavou dostal Matić, ale jeho pokus byl nepřesný, a tak se stav skóre v 77. minutě nemění.
     
    77
    Dohráno má autor první branky Oscar, kterého vystřídal Mikel.
     
    79
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Costa si dobře pohlídal ofsajd, obdržel přihrávku a s míčem se dostal až do vápna, kde posadil na zem dva protihráče a vystřelil. Nicméně Guzan si připsal dobrý zákrok a nebezpečnou střelu zneškodnil, avšak k dorážce se dostal WILLIAN, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
    WILLIAN - 3:0
     
    81
    Hrací plochu opouští gólový Costa, kterého nahrazuje Rémy.
     
    83
    Chelsea dostala výhodu rohového kopu, který si vzal na starost Schürrle, jenž odcentroval míč na bližší tyč, ale tam fauloval Cahill, a tak sudí hru přerušil. Rozehrávat budou hosté.
     
    86
    Rémy si naběhl skvěle za obranu, kde si vyskočil na centrovaný míč a dostal se ke střele. Nicméně výtečně zasáhl Guzan, který si připsal neskutečný zákrok a zlikvidoval stoprocentní gól.
     
    88
    Faulovaný byl Matić a sudí domlouvá Agbonlahorovi.
     
    89
    V posledních minutách se toho už tolik neděje. Hosté se snaží prokombinovat k soupeřově brance a ohrozit ji, ale vůbec se to Aston Ville nedaří, protože Chelsea se pozorně brání.
     
    90
    Je to takové dobývání branky, ale hosté jsou bezzubí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90+3
    Chelsea kontroluje míč a vůbec nikam nespěchá.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Dowd ukončil dnešní zápas, ve kterém Chelsea porazila Aston Villu 3:0. Úvodní gól padl už v 7. minutě, když se přesně trefil Oscar. Chelsea byla aktivní, ale výrazně už branku v první polovině utkání neohrozila a hosté se převážně bránili, takže k vidění toho moc nebylo. Do druhého poločasu nastoupila Chelsea opět aktivní a v 59. minutě navýšila své vedoucí skóre, když se mezi střelce zapsal Costa. Chelsea si vytvářela další šance a jednu z nich proměnila v 79. minutě, to se střelecky prosadil Willian. Aston Villa pouze jednou vyzkoušela pozornost brankáře Chelsea, ale Courtois si v 69. minutě připsal zákrok a udržel čisté konto. Chelsea gratuluji k vítězství a Vám děkuji za pozornost. (17:55:41)
    Konec zápasu: Chelsea 3-0 Aston Villa.

    Lucie Rapantová

    Branky: 7. Oscar (Willian), 59. D. Costa (Azpilicueta), 79. Willian

    Karty:   26. Cahill (CHE), 58. Fàbregas (CHE) – 51. Cleverley (ASV), 62. Senderos (ASV)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:4.
    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Willian, Oscar (77. Mikel), E. Hazard (68. Schürrle) – D. Costa (81. Rémy).
    Náhradníci: Čech – Luís, K. Zouma, Mikel, Schürrle, Drogba, Rémy.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, Cissokho – Cleverley, Delph, A. Westwood – Weimann (69. N´Zogbia), Agbonlahor (C), Richardson (69. Bent).
    Náhradníci: Given – Clark, Bacuna, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish, Bent.

    Rozhodčí: Dowd – Kirkup, Ledger
    bahis siteleri