Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Leverkusen 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hannover 1:0 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Bayern 0:2 (kon.) | Paderborn – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
SC Paderborn 07
1:2 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 27.09.2014, 15:30 • Energieteam Arena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Německá Bundesliga má na programu další sérii utkání, do které spadá také souboj celků SC Paderborn 07 a Borussia Mönchengladbach. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Energieteam Areny, tedy domovském stánku Paderbornu naplánován na 15:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Utkání slibuje velmi vyrovnanou podívanou, neboť se obě mužstva nachází v tabulce těsně za sebou. Paderborn je zatím s osmi body sedmý. V posledních dvou duelech nejprve zvítězil na domácí půdě v poměru 2:0 nad Hannoverem, načež pohledl věhlasnému Bayernu Mnichov 0:4.

    Borussia okupuje šestou pozici, přičemž posbírala děvět bodů. Ve čtvrtém kole Bundesligy remizovala na trávníku Kölnu 0:0, následně pak ve vloženém kole zdolala 1:0 Hamburg.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Paderborn 07: Kruse – Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer, Brückner – Rupp, Vrančić, Stoppelkamp, Koç – Kutschke, Kachunga.
    Náhradníci: Lueck – Strohdiek, Heinloth, Hartherz, Meha, Vucinovic, Ouali.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Jantschke, Stranzl (C) – Herrmann, Traoré, Xhaka, Kramer – Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, M. Kruse, Nordtveit, T. Hazard, Korb, Hahn..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Skromný stánek Paderbornu se připravuje ke startu utkání.

     
    V ochozech již panuje velmi dobrá atmosféra, vše se schyluje k zahájení utkání, které slibuje vyrovnanou bitvu.
     
    Obě mužstva již nastupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili velmi aktivně, dlouhý balon ale skončil v zámezí. Vhazovat bude Mönchengladbach, a to na své vlastní polovině.
     
    2
    Kutschke se řítil směrem k hostující brance, načež byl zastaven obráncem Borussie. O tom, zda povoleným způsobem, by se dalo polemizovat, ovšem hlavní sudí nechává hru plynout.
     
    3
    Domácí jsou velmi aktivní, hosté mají potíže především s aktivním přístupem soupeře. Před dotírajícím Kutschkem nyní Sommer raději ukryl balon do náručí.
     
    4
    Koc se chtěl protáhnout podél pravé postranní lajny, ovšem záměr mu nevyšel. Kulatý nesmysl se již octl v zámezí, proto bude vhazovat Borussia.
     
    5
    Rychlou kombinací se chtěli podívat kupředu také hosté. Kličkujcího Raffaela však zastavil pozorný Ziegler. Obě mužstva se zatím spíše oťukávají.
     
    6
    Paderborn měl k dispozici první rohový kop, který zakončoval hlavičkou Hünemeier. Nezamířil však přesně, proto bude vykopávat opět Sommer.
     
    8
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Takto se projeví zkušenost. Hosté si počkali na první větší příležitost a hned jdou do vedení. Rychlý protiútok zakončil po Raffaelově milimetrovém pasu do zcela odkryté branky PATRICK HERRMANN.
    Patrick HERRMANN - 0:1
     
    9
    Domác však nadále pokračují v dobrém výkonu, nyní se pokusil nasměrovat dlouhý nákop do branky Kachunga. Forvard Paderbornu však trefil pouze boční síť, což znamená výkop pro Mönchengladbach.
     
    10
    Na druhé straně hrací plochy zkoušel své štěstí Xhaka. Ani on ale svůj projektil za brankovou čáru neposlal. O uvedení balonu do hry se nyní postará Kruse.
     
    12
    Hraje se převážně ve středu hrací plochy, příliš vzrušení momentálně nevidíme. Přinesou následující minuty zlepšení?
     
    13
    Pokus o kombinaci nyní hostujícímu celku příliš nevyšel, balon doputoval poze k připravenému Krusemu, který jej ihned uvedl do hry.
     
    14
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí družinu velice kruté. Po centru z levé strany hrací plochy hlavičkoval RAFFAEL pouze do připraveného Kruseho, načež se ale nejlépe zorientoval ve vzniklém závaru a dopravil míč za brankovou čáru.
    RAFFAEL - 0:2
     
    15
    Paderborn ale neskládá zbraně a nadále se tlačí kupředu. Zatím se mu ale nedaří vymyslet, kterak přelstít pozornou defenzivu Mönchengladbachu.
     
    17
    Domácí jsou i nadále na první pohled aktivnějším celkem, ovšem skóre hraje jasně pro Borussii. Ta dokázal využít vše, co jí bylo nabídnuto. Proto pohodlně vede.
     
    18
    Na hrací ploše zůstal po nedovoleném zákroku souepře ležet Kramer. Zdá se ale, že nepůjde o vážnější zranění, neboť se středopolař po malé chvíli zvedá.
     
    19
    Hosté měli po dalším faulu možnost rozehrát volný kop. Po něm se ale uchýlili zpět na vlastní polovinu, kde v poklidu kombinují a čekají na svou šanci.
     
    20
    A další volný kop, o jehož exekuci se postaral Traoré. Centr ale odhlavičkovala bez větších obtíží domácí defenziva. Další nebezpečí tak Paderbornu nehrozí.
     
    22
    Paderborn se pokusil o rychlý útok, který po Kocově centru z pravé strany hrací plochy zakončil Kutschke. Rána ale zamířila vysoko nad, proto bude vykopávat hostující celek.
     
    23
    Paderborn bude mít k dispozici další volný kop, neboť byl nedovoleným způsobem zastaven Kachunga. Jak domácí družina s touto příležitostí naloží?
     
    24
    Příliš dobře ne, balon se odrazil ke Stoppelkampovi, jehož pokus zamířil daleko od pravé tyče. Takto domácí branku nevstřelí, finální fáze není silnou stránkou Paderbornu.
     
    25
    Hosté se chtěli vydat do další slibné pozice, ovšem Herrmann svůj centr příliš přetáhl. Následovat tak bude výkop domácího celku. Po dvou brankách hostí se hra poněkud uklidnila.
     
    26
    Pomalu, ale jistě začíná přebírat iniciativu Mönchengladbach. Ne, že by příliš hrozil, reč je o převaze optické. Ta ale Borussii momentálně stačí, neboť přesvědčivě vede.
     
    27
    Kachunga se po sérii hlaviček dostal do zakončení, které ale nebylo příliš razantní. Proto si jej Sommer bez větších potíží pohlídal a stáhl ze vzduchu.
     
    28
    Hosté mohli vést o tři branky! Patrick Herrmann se po pravé straně čítil do zajímavé střelecké pozice, leč rána z hranice pokutového území zamířila těsně vedle levé tyče. Hostující středopolař je sám na sebe naštvaný.
    Dobrá příležitost Patricka Herrmanna.
     
    29
    Opět v akci Herrmann, tentokráte byl zastaven nedovoleným způsobem, po čemž bude následovat přímý kop ze zajímavé pozice. Jak s ním hosté naloží?
     
    30
    Rána Xhaky nevypadala vůbec špatně, zamířila zhruba metr nad branku. O výkop se tak postará Kruse, který má s přibývajícími minutami stále více práce.
     
    32
    Kutschke se hnal do zajímavé pozice, ovšem byl zastaven hvizdem hlavního arbitra, který viděl útočný faul. Rozehrávat tak bude hostující celek.
     
    33
    A znovu Kutschke, tentokráte hlavičkoval z velké blízkosti. Ani nyní se však Sommer nenechal překonat. Proto drží Borussia nadále dvoubrankové vedení.
     
    34
    Paderborn je stále aktivnější, Sommer se musel potýkat s další hlavičkou. Poradil si ale na výbornou, balon si stáhl do své moci a branku domácích nepřipustil.
    Na stadion Paderbornu si našla cestu i početná skupinka příznivců Borussie.

     
    36
    Další akci Paderbornu zastavuje postavení mimo hru, v němž se octl Stoppelkamp. Paderborn má stále více ze hry. Pokud to půjde tímto tempem nadále, je jen otázkou času, kdy se dočkáme branky.
     
    37
    Kocův centr z pravé strany hrací plochy byl odvrácen pohotovým Stranzlem. Následný protiútok Raffaela měl jepičí život. Hrát tak mohou opět domácí fotbalisté.
     
    38
    První žlutá karta, kterou dostává hostující Christoph Kramer (MNC). Nutno podotknout, že neprávem, Kutschke se skácel bez cizího zavinění. Takovéto chování k fotbalu sitě nepatří.
     
    39
    Co se ale stalo hnedle poté, se také často nevidí. V Kutschkem se zřejmě hnulo svědomí, neboť se forvard Paderbornu sám k filmování přiznal. Celou situaci vyřečí míč rozhodčího.
     
    40
    Útočná akce Borussie neměla příliš dlouhého trvání, domácí si již na počínání svého soka dávají velký pozor. Další branky již v první půli obdržet nechtějí.
     
    41
    Xhaka si počínal nedovoleně, rozehrávat tak bude domácí celek, a to z okolí středového kruhu. První půle se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    42
    Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Hünemeier. Celá situace se bude opakovat, neboť balon srazil do zámezí Stranzl. Hosté zatím odolávají.
     
    43
    Rohové kopy se kopaly hned dva. Ani jeden ale nevnesl do řad Mönchengladbachu nebezpečí. Nakonec bude Borussia vykopávat. Sommer pochopitelně nikam nepospíchá.
     
    44
    K vidění je další žlutá karta. Za stažení soupeře k zemi ji dostává Mario Vrančić (PDN). Rozehrávat bude Mönchengladbach.
     
    45
    Po Vrančićově centru došlo ve velkém vápně k útočnému faulu, po němž se jen velmi obtížně zvedá Domínguez. Nakonec ale bude v pořádku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla optickou převahu Paderbornu, a to především v závěru poločasu. Z vytvořených šancí ale dokázala vytěžit maximum hostující Borussia, která se zásluhou Herrmanna a Raffaela ujala dvoubrankového vedení. Podaří se domácím vrátit do utkání? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 6:4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se vydali hned v úvodu druhé půle do ofenzivy, ovšem tu odvrátila pozorná defenziva Paderbornu.
     
    47
    Borussia v poklidu kontroluje hru v okolí středového kruhu. Do žádných zběsilých ofenzivních akcí se nežene. Ani Paderborn ale příliš nenapadá.
     
    48
    Kachunga si velmi dobře individuláně počínal na hranici velkého vápna, ovšem nakonec byl odzbrojen. Protiútok Hrgoty ale neměl dlouhého trvání.
     
    50
    Jantschke se chtěl probít podél pravé postranní lajny, což se mu ale nakonec nepodařilo. Vhazovat bude Paderborn. Úvodní minuty druhé půle jsou poněkud opatrnější, a to u obou stran.
     
    51
    O něco málo více ze hry má ale přece jenom hostující Borussia, jejíž akci se pokusil zakončit Traoré. Trefil ale prvního před sebou stojícího obránce.
     
    52
    Mönchengladbach v poklidu kombinuje v okolí středového kruhu, kde nehorzí žádné nebezpečí. Po poměrně aktivní první půli je herní projev obou celků zklamáním.
     
    54
    O rychlý přechod do útoku se snažil domácí Paderborn. Z celé situace vytěžil alespoň rohový kop. Ten ale žádné nebezpečí nepřinesl, neboť si jej v poklidu stáhl Sommer.
     
    55
    Hrgota se hnal za dlouhým nákopem, ovšem celou situaci vyřešil Kruse, který velmi dobře přečetl hru, vyběhl a znemožnil soupeři zakončit.
     
    56
    Traoré poslal do velkého vápna dva centry, ovšem ani jeden se neujal. Poněkud rozpačitý herní projev obou celků pokračuje, k vidění je také celá řada nepřesností.
     
    57
    Ve druhé půli jsme stále neviděli větší brankovou příležitost. O něco málo lepším celkem je ale hostující Borussia, která se snaží držet na polovině soupeře.
     
    59
    Kutschke byl faulován, a to těsně za hranicí plokutového území. Následovat tak bude přímý kop z velmi nebezpečné pozice. Jak Paderborn s touto šancí naloží?
     
    60
    Hostující celek střídá. Místo Raffaela naskočí do hry Max Kruse.
     
    61
    Vrančić se rozběhl a dobrou ranou k pravé tyči důkladně protáhl Sommera. Ten se ale blýskl výborným zákrokem. Hosté tak stále drží vedení.
    Vrančićův přímý kop.
     
    62
    Momentálně se hraje na druhé straně hrací plochy, kde Borussia v poklidu kombinuje. Čas hraje bezpochyby pro hostující družinu.
     
    63
    Rohový kop v podání Paderbornu nevnesl do řad Mönchengladbachu žádné nebezpečí, balon pouze prolétl velkým vápnem. Hrát tak může opět Borussia.
     
    64
    Obrovská příležitost Borussie! Hrgota dostal balon do dobré střelecké pozice, načež z otočky trefil tyč domácí branky. Mohlo být rozhodnuto, takto naděje Paderebornu nadále žijí.
    Hrgotova tyč.
     
    66
    Utkání nabírá lepší tempo, a to především pro oko diváka, které si přijde na své. Spíš ale pak hostující příznivci, neboť jejich oblíbenci stále vedou.
     
    67
    Rohový kop v podání Paderbornu hosté ihned odvrátili, ani tentokráte se domácí nedostali do střelecké pozice. Čas se jim stále více krátí.
     
    68
    Druhé střídání na straně Borussie. Místo Herrmanna naskočí do hry Hahn.
     
    70
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Domácí se vracejí do utkání! Po ideální přihrávce na území malého vápna se přesnou ranou do pravého horního růžku branky prosazuje JENS WEMMER.
    Jens WEMMER - 1:2
     
    71
    Domácí jsou při chuti, nadále se snaží zahrozit. Nyní ale jejich rychlý protiútok zastavuje balon za postranní čarou. Budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    73
    U balonu jsou nyní hosté, kteří pochopitelně nikam nepospíchají. Zdá se však, že s udržením vedení budou mít velké potíže, neboť je Paderborn při chuti.
     
    74
    Opět Paderborn v nebezpečném území. Tentokráte si ale domácí fotbalisté příliš nerozumněli, a tak balon končí v Sommerově náručí.
     
    76
    Po nezaviněném střetu zůstal ležet na hrací ploše Domínguez. Nakonec se ale zvedá a zapojuje se do hry. Zranění zřejmě nebude vážného charakteru.
     
    77
    Ani při další ofenzivní akci si Paderborn příliš nerozumněl. DLouhý balon skončil v náručí připraveného Sommera. Utkání se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    78
    Střídání také na domácí straně. Místo Ruppa naskočí do hry Meha. Jak se tato změna projeví?
     
    79
    Kupředu se podívali také hosté. Hrgotův pokus z ucitvé vzdálenosti si ale Kruse v poklidu stáhl ze vzduchu. Balon poté ihned poslal mezi své spoluhráče.
     
    80
    Hahn si potáhl balon podél pravé postranní lajny, načež se pokusil odcentrovat. Míče se ale chopili domácí, hostující středopolař se příliš daleko nedostal.
     
    81
    Tato rána Kachungy nemohla hostím způsobit žádné nebezpečí. Sommer si lehkou střelz v pádu pohlídal. Poté dlouhým výhozem poslal své spoluhráče do protiútoku.
     
    83
    Hosté působí velmi pozitivním dojmem, stále se snaží útočit, což opět prokazuje jako nejlepší, co mohou zvolit.
     
    85
    Hosté opět střídají. Místo Hrgoty naskočí na závěrečné minuty utkání Nordtveidt.
     
    86
    Čerstvé tváře posílají na trávník rovněž domácí. Místo Vrančiće okusí atmosféru duelu Strohdiek.
     
    87
    Dalekonosná Stoppelkampova rána neměla naději na úspěch. Vykopávat bue hostující brankář, který s touto činností rozhodně nepospíchá.
     
    88
    Volný kop Paderbornu taktéž nepřineslk kýžené ovoce. Výkop ale trval Sommerovi příliš dlouho, proto dostává brankář Borussie žlutou kartu.
     
    89
    Mönchengladbach v poklidu kombinuje na vlastní polovině, kde mu žádné nebezpečí nehrozí. Paderbornu se nedá upřít snaha, ovšem kvalit soupeře zatím nedosahuje.
     
    90
    Kutscheko nepříliš razantní hlavičku si Sommer v poklidu stáhl do náručí. Domácí forvard je sám na sebe naštvaný, zakončení bylo skutečně prachbídné.
     
    90+1
    Paderborn i v nastaveném čase útočí. Centr Stoppelkampa byl však příliš dlouhý, Sommer poté balon odkopl do bezpečné vzdálenosti.
     
    90+3
    Meha se pokusol vypálit ze zhruba třiceti metrů. Rána zamířila zhruba metr vedle pravé tyče. Hostující brankář se na své spoluhráče zlobí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhé půli sice domácí přidali, ovšem na vyrovnání to nestačilo. Paderborn dokázal zásluhou Wemmera pouze snížit na rozdíl jedné branky. Více již ale nestihl. Ve vyrovnané bitvě tak podlehl Borussii Mönchengladbach 1:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 16:7 (17:23:58)

    Libor Kucza

    Branky: 70. Wemmer (Stoppelkamp) – 8. Herrmann (Raffael), 14. Raffael

    Karty:   44. Vrančić (PDN) – 38. Kramer (MNC), 88. Sommer (MNC)


    SC Paderborn 07: Kruse – Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer, Brückner – Rupp (78. Meha), Vrančić (86. Strohdiek), Stoppelkamp, Koç – Kutschke, Kachunga.
    Náhradníci: Lueck – Strohdiek, Heinloth, Hartherz, Meha, Vucinovic, Ouali.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Domínguez, Wendt, Jantschke, Stranzl (C) – Herrmann (68. Hahn), Traoré, Xhaka, Kramer – Raffael (60. M. Kruse), Hrgota (85. Nordtveit).
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, M. Kruse, Nordtveit, T. Hazard, Korb, Hahn.

    Rozhodčí: Fritz – Petersen, Schaal

    Diváci: 15000
    bahis siteleri