Znojmo – Fehérvár 5:4 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
Fehérvár AV19
Pátek 17.10.2014, 18:30 • Zimní stadion Znojmo • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    V rámci jedenáctého kola mezinárodní EBEL přivítá Znojmo na domácí půdě maďarský Fehérvár, který má v tabulce shodně bodů.

     
    Úvodní sestavy:

    Orli Znojmo: Nechvátal (Tomek) – Sova, Bořuta, Klimíček, Bača, Štach, Grof – Lattner, Šeda, Číp – Podešva, Pucher, Havlík – Tomas, Rehuš, Rosa – Špaček, Bartoš, Abdul – Fiala.

    SAPA Fehérvár AV19: Robinson (Rajna) – Reiter, Ejdepalm, Boivin, Wehrs, Orbán, Tokaji, Hetényi P., Kiss – Kovács, Sikorcin, Marino – Lovecchio, Sarauer, Banham – Kocsis, Erdély, Vincze – Benk, Nemes, Németh.

    Rozhodčí: Erd, Warschaw – Kaspar, Wassmer.
     
    Hezký den. Znojemští hokejisté se připravují k dalšímu ligovému duelu, na domácím ledě sehrají v páteční podvečer utkání s maďarskými Čerty z Fehérváru.
     
    Orli v úvodu pracovního týdne rozlouskli otázku týkající se brankářského postu a ve znojemském hnízdě zůstali Patrik Nechvátal a Tomáš Tomek, který ale bude muset po delším zranění ještě prokázat své hokejové kvality. Podle předzápasového zápisu se v bráně objeví dvaadvacetiletý Patrik Nechvátal, který je momentálně jihomoravskou jedničkou.

    Trenér Režnar ale musí řešit další zapeklitou situaci. Ta se tentokrát dotýká obrany. Mimo hru je kvůli zdravotním potížím Richard Pavlikovský, třízápasový out za faul v utkání s Linzem vyfasoval Martin Nemčík. Tým tak nastoupí proti Fehérváru jen s šesticí beků. Naopak jako třináctý útočník je na soupisce uveden Ondřej Fiala, stále chybí kapitán Jiří Beroun a další útočník Patrik Novák.
     
    Fehérvár má na svém kontě po deseti odehraných kolech deset bodů, tedy stejný počet jako Znojmo. Trenér Rob Pallin se musí na českém ledě obejít bez útočníka Bálinta Magosiho. Do brankoviště by se měl postvit Josh Robinson, jenž se zatím o zápasovou porci dělí s Miklósem Rajnou. Ten má momentálně i lepší procentuální úspěšnost zákroků.
     
    Ještě jednou hezký den ze Znojma. Po ledové ploše nám již krouží oba týmy, za pár minutek odstartujeme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Úvodní buly vyhrál maďarský centr Sikorcin, přesto se jako první derou do útočného pásma Orli.
     
    00:44
    Znojemští hokejisté se dobrou půlminutku drželi před Robinsonem, ten si již připsal i svůj první zákrok.
     
    01:20
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojemští hokejisté jdou velmi brzy do vedení. U mantinelu v útočném pásmu dobře zapracoval Pucher s Havlíkem a připravili ideální příležitost pro MARTINA PODEŠVU, který se ocitl sám před Robinsonem, kterého si vytáhl z brány, vymíchal a poslal kotouč do vzdálenějšího dolního růžku odkryté klece. Asistence: Peter Pucher a Adam Havlík.
     
    02:07
    Domácí hráče gól nabudil a dál dobývají útočnou třetinu.
     
    02:45
    Ale pozor! Nezapomínat na zadní vrátka, zahrozilo i na druhé straně kluziště. Přečíslení Kovácse a Benka naštěstí pro Orly vystihl jeden z domácích bránících hráčů, který překazil Kovácsovu finální přihrávku před bránu.
     
    03:37
    A znovu v permanenci Nechvátal, který si tentokrát poradil se střelou příklepem z vrcholu kruhu, kterou kráce po buly vyslal Wehrs.
     
    04:01
    Nechvátal rozehrává za vlastní bránou, Znojmo se může nadechnout k dalšímu útoku.
     
    04:34
    Ale ten je záhy zbržděn a Sarauer vyslal na znojemského gólmana ránu z mezikruží, na případnou dorážku ještě čekal před brankovištěm Banham. Nechvátal pozorný.
     
    05:00
    U mantinelu v obranném pásmu Orlů dobře zapracoval Rehuš a získal kotouč ze soupeřovy hole. Znojmo ale opět nemůže přejít přes střední pásmo.
     
    05:49
    Znojemští hokejisté ani teď nedokázali proniknout přes střední třetinu, ve které se nyní odehrává děj utkání.
     
    06:27
    A máme tu i první vyloučení duelu. Marek Špaček (ZNO) si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:30
    Šeda vyhrál buly a kotouč ihned putuje přes všechny čáry.
     
    06:54
    Brzký fehérvárský návrat před Nechvátala neměl dlouhého trvání a Lattner znovu odpaluje až za klec Maďarů.
     
    07:25
    Hosté se po delší době usadili před Nechvátelem, Boivinova rána od modré čáry byla ale hodně nepřesná a puk opět letí do středního pásma.
     
    07:57
    Na druhé straně kluziště dokonce vyprášil Robinsonovy betony Podešva, který následně rychle odjíždí střídat.
     
    08:27
    Znojemští hráči odehráli toto oslabení výtečně a vysloužili si za to skandovaný potlesk prozatím spokojených fanoušků.
     
    08:48
    Na ledě je nyní Pucherova formace a hned je to znát. Stadionem to jen zašumělo po Havlíkově kombinaci s Pucherem. Krátce poté ještě pálil s obrovským nápřahem Podešva. Robinson má kotouč pod kontrolou.
     
    09:28
    Znojmo dlouho bojovalo o puk ve svém útočném pásmu, nakonec musel zakročit až Grof, který po souboji s Benkem získal definitivně puk a Orli rozehrávají útočný kolotoč.
     
    10:04
    Ten ale neměl dlouhého trvání, nepřesná přihrávka vyhání znojemské hokejisty do středního pásma.
     
    10:30
    Oba týmy střídají, domácí mají puk na své holi a rozehrávají nový útok.
     
    11:04
    A teď se bylo na co koukat. Před Robinsonem se povaloval puk a asi pět hokejistů, až před brankoviště si sjel Sova, který ale se střelou dlouho váhal a Robinson mu navíc nedal moc prostor. Znojemský bek nakonec natrefil rameno brankáře.
     
    11:43
    Podobná situace jako před pár vteřinami. Dezorientovaná maďarská obrana nevěděla, kde jí hlava stojí, a před brankovištěm se opět povaloval kotouč. Nejdříve střílel Šeda, ještě dorážel Lattner. Ale Robinson svůj tým zatím drží.
     
    12:36
    Domácím fanouškům se zatím zápas líbí a dávají to hlasitě najevo, což samozřejmě Orly ještě více burcuje směrem dopředu.
     
    13:01
    Další velká šance. V ideální šanci v kruhu se objevil Grof a tvrdou ránou opět prověřil pozornost Robinsona, ten vyráží.
     
    13:24
    Krátce po buly před bránou Maďarů pálí od modré čáry Sova, tentokrát ale kotouč letí mimo hostující klec.
     
    14:12
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak to byla krásná chvíle pro ROMANA TOMASE. Ten dostal namazáno od Bořuty, obehrál si bránícího hráče soupeře a nádherně zavěsil do horního růžku Robinsonovy svatyně. Asistence: Antonín Bořuta a Patrik Nechvátal.
     
    15:08
    Trochu klidnější pasáž hry, ktero zakončuje vhazování ve středním pásmu.
     
    15:34
    Nahozený kotouč za Nechvátalovu bránu stíhal Banham, který udržel svůj tým v útočném pásmu.
     
    16:07
    Hosté jsou ale směrem dopředu zatím hodně bezradní a ani teď se nedokázali udržet delší časový úsek před znojemskou klecí.
     
    16:31
    Následuje další vhazování před Robinsonem, Sovova rána od modré čáry je zblokována. Orli ale pokračují v obléhání hostující svatyně.
     
    17:04
    Pucher hledal před bránou najíždějícího si Podešvu, do dráhy puku ale vložil hůl Boivin.
     
    17:23
    Hezká kombinace Rehuše a Tomase. Slovenský útočník poslal ideální pas napříč pásmem, Tomasova střela končí v dosahu Robinsona.
     
    18:14
    Náznak o útok v podání Marina, ale vracející se Štach sklepl puk dřív, než se fehérvárský útočník mohl postavit tváří v tvář Nechvátalovi.
     
    18:59
    Na druhé straně kluziště podobná příležitost pro Lattnera, ale tomu zase jeho pokus o atak maďarské klece vystihl Reiter.
     
    19:37
    Puk na znojemských hokejkách, Robinson ještě po jedné ze střel neměl puk zcela pod kontrolou a před dojíždějícím Sovou raději kotouč přikrývá a přerušuje hru. Ještě jedno vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne v 19:16. Úvodní dějství přineslo velmi atraktivní podívanou, ve které měli navrch znojemští hokejisté. Ti si hned ve 2. minutě vysloužili vedení zásluhou Podešvy. Toho pak ještě napodobil v závěru třetiny Tomas. Orli jsou aktivnější, v útočném pásmu daleko nebezpečnější. Fehérvár zatím nestíhá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Kovacsovi přistál kotouč rovnou na holi poté, co jej domácí brankář vyrazil. Hostující útočním se střelou neváhal, ale trefil poize Nechvátala.
     
    20:56
    Hosté se provinili zakázaým uvolněním.
     
    21:12
    Podešva udělal pohlednou kličku před Robinsonovou bránou. U zakončení se ale zamotal s protuhráčem a oba skončili na zemi. Střela nijak výrazně neohrozila.
     
    21:53
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo právě odskočilo svému soupeři na tříbrankový rozdíl. ADAM HAVLÍK posílá kotouč přesně mezi betony hostujícího brankáře. Asistence: Jiří Klimíček.
     
    22:50
    Vhazovalo se v obranném pásmu domácích. Orli byli na buly úsopěšní a okamžitě se vydali do útočné třetiny.
     
    23:03
    Dlouho tam ale nepobyli a hosté vyhazují. Je z toho ale zakázané uvolnění a chystá se vhazování po Robinsonově levici.
     
    23:15
    Šeda vybojoval kotouč v mezikruží a jen zlehka ho poslal proti bráně. Gólman puk projistotu zastavuje.
     
    23:38
    Na trestnou lavici odjíždí Klimíček (ZNO), který si odpyká menší trest za faul vysokou holí.
     
    24:19
    Hosté se drží v útočném pásmu a kombinují.
     
    24:32
    Jeden z domácích hráčů vybojoval kotouč u mantinelu, a Orli se tak osvobozují.
     
    24:58
    Vhazuje se před hostující bránou.
     
    25:27
    Sikorcin dostal přihrávku přímo před domácí bránu. Než ale stihl kotouč zpracovat, jeden z orlích hráčů mu jej sebral a vyhazuje.
     
    25:38
    Domácí v plném počtu.
     
    26:25
    Podešvova střela z mezikruží končí v Robinsonově náruči.
     
    26:47
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Hosté snižují náskok domácího celku. Hetenyi si najel k levé straně domácí brány odkud přihrál FERENCOVI KOCSISOVI, který zavěsil kotouč do branky střelou nad Nechvátalův beton. Asistence: Peter Herenyi, Peter Vincze.
     
    27:46
    Hosté drží puk ve svém pásmu.
     
    28:13
    Číp se snažil protlačit k hostující bráně, přes dva bránící hráče se ale nedostal a těsně před bránou ztrácí kotouč.
     
    29:15
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Tak to je nepříjemné. Hosté snižují už na rozdíl jedné jedinné branky, což není mnoho, vzhledem k tomu že před sebou máme ještě třetinu a půl. Marino poslal přesnou přihrávku na hůl CSABA KOVACSE, který posílá puk za brankovou čáru střelou k pravé tyčce domácí svatyně. Asistence: Brandon Marino, Ladislav Sikorcin.
     
    30:48
    Před domácí bránu se teď nahromadily obě pětky a hosté se snažili vyšťourat kotouč. Nikomu se to naštěstí nepovedlo a Nechvátalova síť je pro tentokrát v klidu.
     
    30:57
    Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:31
    Hosté drží kotouč za bránou. Oba celky střídají.
     
    32:26
    Pucher vyvezl kotouč do útočného pásma kde okamžitě přihrál Adamu Havlíkovi, ten mu kotouč vrátil a Pucher se pustil do střely. První střela byla Robinsonem vyražena a puku si všiml jeden z domácích hráčů, který z mezikruží místo brány trefil clonícího hráče ze soupeřova týmu. Ten se okamžitě složil k zemi. Po chvíli ale odchází a je v pořádku.
     
    33:12
    Znomo přesouvá hru do obranného pásma domácích. U kotouče už ale nejsou.
     
    33:50
    Bartoš vyjel s kotoučem až za modrou. Jeho střela proletěla těsně kolem levé tyčky soupeřovy brány.
     
    34:24
    Rozhodčí přerušují hru pro úmyslný ofsajd. Bude se vhazovat po Nechvátalově levici.
     
    34:41
    Bude se vylučovat. Orli si tak mohou dovolit o jednoho muže na ledě více.
     
    34:48
    Vyloučen Kovacs (FEH) – 2 min. za držení.
     
    34:53
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo využívá přesilovou hru! Tvrdá střela Grofa končí po teči PETERA PUCHERA za zády Robinsona. Puk proletěl mezi nohama hostujícího brankáře. Asistence: Lubomír Štach a Jakub Grof.
     
    36:58
    Domácí se provinili zakázaným uvolněním.
     
    37:19
    Lattner ztrácí kotouč v levém kruhu. Orli přicházejí o pásmo.
     
    38:02
    Hosté bojují o útočné pásmo. Orli jim ho ale tak lehce nechtějí přenechat.
     
    38:29
    Pucherova rychlá střela z mezikručí skončila na Robinsonově těle.
     
    38:44
    Orli byli nuceni opustit prostor před hostující bránou. Ne ale na dlouho.
     
    39:10
    Rehušovi lehl do rány jeden z hostujících obránců.
     
    39:24
    Je ohlášeno zakázané uvolnění, kterým se provinili hosté.
     
    39:32
    Orli vyhráli buly. První střela se odrazila přímo k Šedovi, který okamžitě pálil. Robinson byl ale připraven.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část hry přinesla po dvou gólech na obou stranách. Fehérvár se za stavu 0:3 nevzdal, díky dvěma rychlým brejkům snížil a dostal se Orlům na dostřel. Domácí ale záhy využili přesilovku a stále se jim daří držet si dvoubrankový náskok. Závěrečná třetina začne v 20:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Třetí část hry začíná zakázaným uvolněním Fehérváru.
     
    40:25
    Brejk hostů tři na jednoho zastavil skvělým obranným zákrokem Klimíček, který padl do nahrávky Nemétha a zneškodnil rodící se šanci Fehérváru.
     
    40:50
    Na druhé straně nebezpečně pálil Podešva, Robinson švihl lapačkou a schoval kotouč do bezpečí.
     
    41:48
    Zakázané uvolnění Orlů.
     
    42:05
    Kanadský sniper Frank Banham se obtočil kolem branky Orlů, tvrdou ranou si ale na připraveného Nechvátala nepřišel.
     
    42:33
    Sarauer jen prodloužil do pásma Znojma, Orli hrají s pukem na holi.
     
    43:00
    Lattner s Čípem se už už dostávali do přečíslení dvou na jednoho, prvně jmenovaný ale nepřihrál přesně a z nadějné pozice nebylo nic.
     
    43:34
    Grofovo lehké nahození od modré nenašlo cíl, hosté posouvají hru do středního pásma.
     
    44:04
    Znojemští vybojovali pásmo po Štachově nahození ze středního pásma, které Robinson pokryl.
     
    44:21
    Najíždějící Rehuš se nedostal ke křížné přihrávce a do útoku vyráží hosté.
     
    44:46
    Marinovu ránu od modré Nechvátal neudržel, číhající Sikorcin se ale k dorážce v nadějné pozici neprobojoval a Orli těžkou situaci ve vlastním pásmu zvládli.
     
    45:31
    Domácí propadli ve středním pásmu a rodící se brejk musel hasit hákováním Jan Šeda (ZNO). Přesilovka Fehérváru.
     
    45:47
    Obrovský závar před Nechvátalem po nahození z ostrého úhlu. Volný puk zřejmě zůstal v brankovišti a Sova s jedním z maďarských hráčů nakonec v klinči skončili až na ledě. Rozhodčí ale signalizují vyloučení a domácí čekají těžké časy.
     
    45:47
    Sova (ZNO) vyloučen na 2 minuty za krosček, vhazování ve středním pásmu.
     
    46:03
    Orli vyhráli buly a vyhazují.
     
    46:26
    Tvrdý atak na Rehuše zůstal k nevoli domácího publika bez odezvy rozhodčích, hosté se dostali do brejku tří na jednoho, ten ale vůbec nezvládli a ani nevystřelili.
     
    47:01
    Fehérvár znovu v útočném pásmu.
     
    47:07
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Nechytatelnou pumelici vyslal od modré čáry MICHAEL BOIVIN a zavěsil svůj příklep přesně do vzdálenějšího horního růžku za bezmocným Nechvátalem. Krásná rána a hosté jsou znovu na dostřel. Asistence: Johan Ejdepalm.
     
    47:35
    Pokračuje přesilovka maďarského týmu, Nechvátal kryje nahození od modré.
     
    47:47
    Orli jsou v plném počtu, Nechvátal vyráží Banhamův příklep z vrcholu kruhu.
     
    48:30
    Pucherovu křížnou přihrávku nezachytil Havlík, který by jinak mohl postupovat z pravého křídla sám na brankáře.
     
    48:49
    Hra se vyrovnala, Znojmo po dlouhém oslabení znovu nakouklo do útočného pásma, ale hosté po nepovedeném začátku ukazují, proč patří letos k nepříjemným protivníkům.
     
    49:36
    Nemeth (FEH) vyloučen za držení protihráče, Orly čeká přesilovka.
     
    49:56
    Bača ve vlastním pásmu elegantně odstavil vysokého Sarauera, Znojmo rozjíždí útočnou akci.
     
    50:23
    Bača následně střelou od modré míjí, Pucherova přihrávka je sražena do rohu.
     
    50:39
    Hosté se osvobozují, minuta přesilovky je pryč.
     
    50:57
    Fantastický Robinson! Peter Pucher nabral ve středním pásmu rychlost, protáhl se kolem hostujícího obránce a byl sám před brankářem, toho si položil, nicméně Robinson vystrčil lapačku a v poslední chvíli lapil Pucherův backhand do odkryté klece.
     
    51:36
    Hosté v plném počtu.
     
    52:07
    Hraje se ve vynikající atmosféře, kterou společným dílem vytvářejí domácí i hostující fanoušci.
     
    52:36
    Lovecchio (FEH) se sice zlobí, ale svůj menší trest za držení protihráče už nezvrátí.
     
    52:55
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojemským hokejistům ve druhém zápase za sebou pomáhá brusle hostujícího hráče. Tentokrát si nahození MARTINA PODEŠVY od pravého mantinelu sráží za záda vlastního gólmana obránce, který byl v klinči s Peterem Pucherem. Orli vedou znovu o dvě branky. Asistence: Adam Havlík.
     
    53:48
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    To je blesková odpověď hostů! Kovacs s Orbanem zapracovali v rohu útočného pásma, k volnému puku se dostal CSANAD ERDELY a sám před Nechvátalem bekhendem skóruje. Bude to ještě pořádné drama. Asistence: Csaba Kovacs a Attila Orbán.
     
    54:59
    Pucherův pokus z kruhu míří nad břevno.
     
    55:56
    Unikající Adam Havlík byl v pokusu o blafák podražen, rozhodčí nařizují trestné střílení.
     
    55:56
    Havlík jel velmi pomalu, před brankářem sice zrychlil, ale Robinsona už nerozhýbal a hostující brankář jeho střelu zastavuje.
     
    56:25
    Orli hrají aktivně a s pukem daleko od vlastní branky.
     
    56:58
    Až teď se Fehérvár dostává do útočné třetiny.
     
    57:18
    Odražený puk putuje těsně kolem Nechvátalova betonu mimo tři tyče.
     
    57:25
    Oddechový čas pro Fehérvár. Kanadský kouč Rob Pallin spřádá útočné plány.
     
    57:37
    Neméth kroužil s pukem útočným pásmem, ke střele se ale nedostal.
     
    58:00
    Orli posouvají puk do středního pásma, Pucher je na ledě, ale vylučovat se nebude.
     
    58:22
    Šeda se dostal s pukem na holi až do útočného pásma, prověřil Robinsona, ten hned rozehrává.
     
    58:32
    Robinson opouští bránu, hosté v šesti.
     
    58:55
    Wehrsova střela od modré do klubka hráčů je nebezpečná, ale Nechvátal má kotouč v rukavici.
     
    58:55
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:58
    Hosté vyhrávají buly a hledají prostor ke střele.
     
    59:14
    Lattner se dostal s pukem do středního pásma, ale od červené míjí prázdnou branku.
     
    59:25
    Obrovská šance na druhé straně, Sarauer z mezikruží míjí znojemskou branku.
     
    59:38
    Sarauer (FEH) dostává od rozhodčích dvě minuty za vysokou hůl. Vhazování před maďarskou brankou, Robinson musí zpět. Velká komplikace pro hostující tým.
     
    59:43
    Havlík s pukem na holi v útočném pásmu.
     
    59:55
    Robinson byl na půl cesty z brány, ale musí zpět, protože Rosa s pukem na holi je ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Byli jsme svědky velmi povedeného utkání ze strany znojemského celku. Orli si dokázali po celý zápas držet náskok a hosté, ač se snažili sebevíc, neměli šanci. Dva body do tabulky tedy poputují na konto jihomoravského celku.
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný večer ze zimního stadionu ve Znojmě. (20:51:38)

    Petra Matůšová

    Marcela Procházková

    Branky a nahrávky: 2. Podešva (Pucher, Havlík), 15. Tomas (Bořuta, Nechvátal), 22. Havlík (Klimíček), 35. Pucher (Štach, Grof), 53. Podešva (Havlík) – 27. Kocsis (Hetenyi, Vincze), 30. Kovacs (Marino, Sikorcin), 48. Boivin (Ejdepalm), 54. Erdely (Kovacs, Orbán)


    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Tomek) – Sova, Bořuta, Klimíček, Bača, Štach, Grof – Lattner, Šeda, Číp – Podešva, Pucher, Havlík – Tomas, Rehuš, Rosa – Špaček, Bartoš, Abdul – Fiala.
    Fehérvár AV19: Robinson (Rajna) – Reiter, Ejdepalm, Boivin, Wehrs, Orbán, Tokaji, Hetényi P., Kiss – Kovács, Sikorcin, Marino – Lovecchio, Sarauer, Banham – Kocsis, Erdély, Vincze – Benk, Nemes, Németh.

    Rozhodčí: Erd, Warschaw – Kaspar, Wassmer

    Diváci: 2538
    bahis siteleri