Trenčín – Nitra 3:2 (kon.) | Martin – Zvolen 2:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.)
Banská Bystrica – Skalica 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HK Poprad
sk Pátek 23.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Košice zvíťazili v atraktívnom východniarskom derby nad Popradom 3:1, sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera! (19:31:44)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 24:33
    Vylúčenia: 3:2
    Presilové hry: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 96,96% – 91,7%
     
    Krásny zápas sa nám skončil, východniarske derby prinieslo všetko, čo dobrý hokej má mať. Na konci sú šťastnejší Košičania, ktorí pod novým trénerom Oremusom začali víťazne. Základ položili v prvej tretine, kedy boli jednoznačne lepší a vybudovali si kľúčový náskok. Poprad neskôr pridal, dokázal aj znížiť, na vyrovnanie však už čas nezvýšil. Košičania si tak do tabuľky pripisujú dôležité tri body a ostávajú tak na líderskej priečke v tabuľke.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    JENČÍK - 3:1
     
    59:49
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté, tri body ostanú v Košiciach! Domáci pečatia svoje víťazstvo, keď využili power-play a úplnú hru vabank v podaní hostí. RICHARD JENČÍK si prebral puk v strednom pásme a od modrej čiary bez problémov umiestnil puk do odkrytej brány!
    Asistencia: Peter Bartoš, Radek Philipp
     
    59:17
    Košice navyše mohli definitívne rozhodnúť, keď Jenčík dokorčuľoval puk pri ľavom mantineli a zadovkou ho posielal do odkrytej brány, trafil žŕdku!
     
    58:51
    Hostia vyhrali buly, následne však po nepresných prihrávkach stratili útočné pásmo. Teraz oň musia prácne bojovať.
     
    58:38
    Popradčania si vzali oddychový čas, využívajú poslednú taktickú poradu pred dramatickým záverom zápasu! Brankár Kostúr ostáva na striedačke, je tu power-play hostí!
     
    58:38
    Skúsený útočník hostí Kroták nádherne vysunul na pravej strane Hvilu, ktorý sa už dostával cez obrancu do dobrej streleckej pozície, tesne pred Melicherčíkom mu však puk skĺzol z hokejky.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny, Poprad stále v útoku, Košice si pozorne strážia modrú čiaru i pásmo. Je zrejme otázkou času, kedy uvidíme šiestich hráčov hostí bez brankára Kostúra.
     
    57:34
    V útočnom pásme Popradu nič nové, puk momentálne v rohu klziska v spleti hráčov, rozhodca zatiaľ hru neprerušil. Následne prišla strela od modrej v podaní Suchého, bola ale nepresná.
     
    56:51
    Fabian zaviezol puk do pásma a nahodil za bránu, Popradčania tam oň bojujú v osobných súbojoch. Je to naozaj tuhý boj hodný pravého derby.
     
    56:20
    Cebák mohol znovu navýšiť vedenie na dvojgólový rozdiel, keď sa proti dvojici obrancov uvoľnil krásnou sťahovačkou a zakončoval sám pred brankárom, Kostúr podržal svoje mužstvo!
     
    55:22
    Tak máme tu ešte dramatickú zápletku, Poprad je razom v hre. Teraz puk znovu skončil v sieti Košíc, v tomto prípade to ale naozaj bolo po prerušení hry a tak je z toho buly v útočnom pásme hostí.
    HVILA - 2:1
     
    54:15
    Poprad dal gól!
    Neuveriteľné, zdalo sa, že hra bola prerušená, po následnej skrumáži sa hostia radujú z góly! Tak toto sme už naozaj dlho nevideli, dámy a páni. Na začiatku celej situácie bola strela od modrej, ktorá bola v spleti tiel pred Melicherčíkom viackrát tečovaná. Keď sa už zdalo, že puk pokryje domáci brankár, tak sa k puku dostal LUKÁŠ HVILA a pretlačil puk do siete!
    Asistencie: Richard Rapáč, Juris Stals
     
    52:47
    A takmer okamžite sme videli brejk Košíc, keď unikli vo dvojici proti jedinému obrancovi, Hrnka sa s prihrávkou neobťažoval a priamo strieľal zoči-voči Kostúrovi, trafil však len do jeho betónov!
     
    52:33
    Veľká príležitosť Popradu, Paločko sa ocitol úplne voľný medzi kruhmi a mohol sa Melicherčíka spýtať, kam to chce, to by mu však puk vo vyloženej pozícii nesmel preskočiť hokejku, toto môže hostí mrzieť!
     
    51:31
    Obraz hry sa príliš nemení, je to hlavne taktický boj, v ktorom zatiaľ jednoznačne dominujú Oceliari. Tí majú nahraté a teraz sa dokonca pokúsili o tretí gól, ich akciu v útočnom pásme však zastavila prihrávka rukou.
     
    50:35
    Teraz navyše pohrozili Košičania, keď Šeda len tak zľahka nahadzoval puk pred bránu, Kostúr zasiahol hokejkou a vyrazil puk až na ochrannú sieť.
     
    50:00
    Máme pred sebou posledných 10 minút tretej tretiny, a zatiaľ to vyzerá, že aj zápasu. Popradčania sa síce snažia, ich útoky však stále neprinášajú úspech.
     
    48:41
    Hosťujúci hokejisti sa napokon v pásme dokázali udržať. Pred bránkou Košíc bol veľmi aktívny Bartečko, ale napokon strelu do siete neumiestnil.
     
    47:55
    Hostia to skúsili aspoň ranou z väčšej vzdialenosti. Jej autorom bol Fabian, ale puk napokon smeroval iba na zadný mantinel.
     
    46:52
    Domáci Sojčík sa puku zmocnil v strednom písme a okamžite sa pokúšal natlačiť do zakončenia. To sa mu ale nepodarilo, pretože v súboji sa pošmykol a padol na zem.
     
    46:19
    V Steel aréne sa zatiaľ nič nemení. Popradskí hokejisti sa pokúšajú s duelom niečo urobiť, ale nedarí sa im. Domáci tím je príliš aktívny a hrá zo zabezpečenej defenzívy.
     
    44:56
    S pribúdajúcim časom sa zvyšuje aktivita na strane domáceho tímu. Košičania sa tlačia do zakončenia, Poprad sa zatiaľ obetavo bráni.
     
    44:23
    Domáci hokejisti sa po ľavej strane dostali do útoku. Tam bola ich tvrdá rana zblokovaná a puk skončil mimo hracej doby, takže sa hra musí prerušiť a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    43:31
    Puk si na svoju stranu opäť vzali domáci hokejisti. Popradčania sa pokúsili aj o založenie útočnej akcie, ale napokon im to nevyšlo. V tejto tretine sme zatiaľ veľa presných zakončení nevideli.
     
    42:42
    Makovský si chcel puk sklepnúť na modrej čiare a vypáliť, no napokon s tým váhal tak dlho, až mu ho vzal domáci Bartánus. Ten po pravej strane prenikol do pásma, ale k strele sa už nedostal.
     
    42:05
    Domáci hokejisti už hrajú v plnom počte a zrejme si to neuvedomili, tak puk poslali cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie.
     
    41:57
    Domáci v plnom počte.
     
    41:40
    Košičania sa dokonca s pukom na hokejke presunuli aj do útočnej tretiny a získali tam cenné sekundičky. V tejto početnej nevýhode zrejme žiadne nebezpečenstvo neuvidíme.
     
    41:13
    Situácia sa opakuje. V Steel aréne sa začalo pokojnejšie, domáci hokejisti bez akéhokoľvek zaváhania odpaľujú puk za pukom preč zo svojej tretiny.
     
    40:43
    Strelu do priestoru troch žrdí sme ale nevideli a Poprad musí z pásma von. Domáci hokejisti puk s prehľadom odpálili a odchádzajú striedať.
     
    40:12
    Prvé buly tejto tretiny vyhral Poprad, ktorý má pred sebou takmer celú presilovku. Hostia sa ihneď presunuli do útočnej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 16:21
    Vylúčenia: 3:2
    Presilovky: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 100% – 87,5%
     
    Skončila sa nám druhá tretina, ktorá síce gól ani zmenu stavu nepriniesla, to však nevzalo nadšenie hokejovým fanúšikom, sledujúcim atraktívne hokejové stretnutie. Poprad sa dostal viac do hry, bol o niečo aktívnejší, veľké šance však pochytal domáci brankár Melicherčík. Hostia sú napriek strate dvoch gólov stále v hre, veď dva góly v hokeji toľko neznamenajú a hra sa po košickom výbornom úvode vyrovnala. Pri začiatku druhej tretiny sa vám prihlásime o 18:59.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:57
    Za hákovanie inkasuje menší trest Marek Bartánus, je tu presilovka Popradu, ktorú pravdepodobne predelí prestávka.
     
    39:57
    Poprad využil power-play pri avizovanom vylúčení, keď od modrej strieľal na bránu Fabian, Melicherčík aj napriek sťaženému výhľadu puk pokryl vo svojej výstroji.
     
    39:21
    A veru mohlo sa, keďže od modrej strieľal dnes ofenzívne aktívny Rachůnek, jeho pokus bol však tesne pred Kostúrom zablokovaný.
     
    39:00
    Začína sa nám posledná minúta tretiny, v ktorej sme zatiaľ gól nevideli. Uvidíme, či sa to ešte v jej úplnom závere zmení.
     
    38:18
    Poprad znovu v útočnej tretine, Marek Nagy tam bol s pukom na ľavom kruhu a miesto strely ešte trochu zbytočne manévroval, čo vyústilo v stratu útočného pásma.
     
    37:20
    Podtatranci vyhrali buly a od modrej čiary z prvej pálil Kasík, Melicherčík puk videl a vyrazil ľavým betónom.
     
    37:15
    Tak je sa naozaj na čo pozerať, na druhej strane okamžite zaútočili Popradčania a Melicherčík mal čo robiť, aby si puk v skrumáži pred sebou našiel. Napokon sa mu to podarilo a skóre sa tak nemení.
     
    36:38
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Obranca Košíc vyviezol puk z obranného pásma a razom sa dostal do samostatného úniku, na ľavej strane mal ešte Lapšanského, ktorému adresoval presnú prihrávku, zakončenie Lapšanského ale lapil skvelý Kostúr! Popradský brankár následne efektne kryl aj dorážku, keď puk smeroval do pravého horného rohu!
     
    35:51
    Hra sa nám momentálne prelieva zo strany na stranu, útoky oboch tímov však brzdia pozorné obrany. Je však jasné, že Poprad je napriek nevydarenému úvodu stále v zápase, stať sa teda ešte môže naozaj čokoľvek.
     
    34:48
    Takmer bezprostredne na to unikli dvaja Košičania a v pásme boli sami proti jedinému obrancovi, ten to ale vyriešil bravúrne a avizovanú krížnu prihrávku zablokoval.
     
    34:24
    Krásna rýchla akcia druhej formácie Popradu, keď sa po krížnej prihrávke puk vrátil na stred k Paločkovi, ktorý si to rovnal na strelu, v poslednej chvíli ho však zastavil vracajúci sa obranca.
     
    33:31
    Náznak konfliktu tesne za modrou čiarou v útočnom pásme Košíc, keď obranca Rachůnek išiel mstiť otĺkaných spoluhráčov a vyšliapol si na Fabiana, zatiaľ z toho bola len strkanica. Je to derby a emócie tak pracujú.
     
    32:55
    Ďalšie príležitosti Popradu, Košice sa postupne sťahujú do defenzívy a na počte šancí hostí je to badať. Paločko sa dostal za bránou k voľnému puku a snažil sa pri pravej žŕdke prekvapiť Melicherčíka, ten si tento priestor postrážil.
     
    32:16
    Po vyhranom buly v útočnom pásme strieľal od modrej Fabian, mieril to veľmi pekne do ľavého horného rohu, Melicherčík ale famózne zasiahol lapačkou.
     
    32:12
    Domáci hokejisti sa napokon oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Opäť sa bude vhadzovať pred Melicherčíkom.
     
    31:52
    Domáci hokejisti sa opäť museli brániť! Hostia sa nasťahovali do pásma a po prudkej strele z pravej strany Melicherčíkovi puk vypadol, no napokon mu pomohla defenzíva a prvý gól HK z toho nie je.
     
    31:21
    Hosťujúci hokejisti sú stále veľmi aktívni. Do zakončenia sa teraz cez celú obranu tlačil skúsený Bartečko, ale od puku bol odstavený. Poprad aj napriek tomu ostáva v útočnej tretine.
     
    30:41
    Opäť sa hrá dlhšiu dobu bez prerušenia. Tretia útočná formácia hostí si puk vzala na svoje hokejky, ale v útoku bola zatlačená iba k mantinelu, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    29:46
    Aktívny Hvila sa sám predral pomedzi trojicu domácich obrancov, ale napokon mu to nebolo nič platné. Domáci tím sa s prehľadom ubránil a ani ho nepustil k strele.
     
    29:12
    Domáci hokejisti sa rýchlo spamätali, puk rýchlo vyhodili z pásma a presunuli sa do útoku. Hra je skutočne rýchla a presúva sa z jednej strany na druhú.
     
    28:52
    Hostia sa presunuli do útočnej tretiny a vôbec to nemysleli zle! Spoza bránky hľadal Boltun Paločka, ktorý napokon aj zakončoval, ale iba do dobre osadených betónov Melicherčíka.
     
    28:27
    Domáci v plnom počte.
     
    27:45
    Popradčanom presilovka vôbec nevychádza. Domáci hokejisti sa až na úvodné zaváhanie bránia s veľkým prehľadom a súpera teda vôbec nepúšťajú späť do pásma.
     
    27:12
    Košičania mali s obranou vážnejšie problémy, ale puk sa im napokon podarilo vyhodiť von z pásma. Hosťom následne nevyšiel pokus o návrat a po dlhom pase sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    26:48
    Hosťujúci hokejisti to v presilovke urobili veľmi dobre a takmer znížili súperov náskok! Pred bránkou ostal osamotený Takáč, ktorý získal aj puk a bleskovo zakončoval, no vytiahol sa proti nemu iba Melicherčík.
     
    26:27
    Košice sa budú brániť! Na tresnú lavicu smeruje za podrazenie Bartoš.
     
    25:16
    Prvá päťminútovka tejto tretiny je už za nami. Videli sme v nej síce hru v nerovnovážnom stave, ale po nej je to bez nebezpečnejšieho zakončenia na jednej či druhej strane.
     
    24:56
    Hra sa upokojila. Puk síce lieta z hokejky na hokejku, ale ani jeden z tímov sa nevie nadlhšie usadiť v pásme a zaujímavú situáciu nevidíme.
     
    24:34
    Poprad sa po dlhšom čase v obrane konečne presunul do útoku. Za bránkou domáceho tímu tam bojoval Sýkora, ale puk napokon nezískal.
     
    23:46
    Košičania hru v oslabení prežili bez ujmy a presunuli sa do útočnej tretiny. Veľa práce tam odviedol Bondra, ale presná strela z toho napokon nebola.
     
    22:59
    Domáci v plnom počte.
     
    22:54
    Hostia dokonca pri presilovke stratili puk v strednom pásme a ponúkli ho domácemu tímu. Spilar narýchlo našiel Bartoša, ten vyprášil iba betón Kostúra.
     
    22:41
    Popradským hojkejistom sa v tejto presilovke nedarí. Hostia chceli založiť po súperovom vyhodení puku novú útočnú akciu, ale skončilo to iba ofsajdom.
     
    21:59
    Košičania hrajú vo štvorici, najťažšie sekundy majú za sebou.
     
    21:46
    Poprad je už ale späť v pásme a svojmu súperovi nedá dýchať. Hostia to ale majú veľmi náročné, pretože búšia iba do dobre konsolidovanej defenzívy majstra.
     
    21:19
    Popradčania sa ihneď natlačili pred bránku. Z pravej strany prišlo aj zakončenie, ktoré ale priestor troch žrdí minulo. Domáci tím napokon puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    20:59
    Košičania sa budú minútu brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Philipp.
     
    20:39
    Domáci hokejisti následne puk vyhodili cez všetky čiary, ale Poprad sa do pásma rýchlo vrátil. Zatiaľ sme ale nebezpečnejší pokus nevideli.
     
    20:16
    Košičania sa musia brániť. Puk sa dostal po nahodení pred ich bránku, ale pred Rapáča sa natlačil Štrbák a situáciu vyriešil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine :

    Strely na bránu: 10:7
    Vylúčenia: 3:2
    Presilovky: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 100% – 80%
     
    Skončila sa nám prvá tretina východniarskeho derby, v ktorom zatiaľ sledujeme z oboch strán výborný a atraktívny hokej. Pod novým trénerom Oremusom sú predsa len nebezpečnejší Košičania, ktorých aktivita rezultovala v dva pekné góly. Poprad sa snaží, na získanie bodov však budú musieť hostia určite pridať, Oceliari sa dnes totiž zdajú byť vo výbornej forme. Pri začiatku druhej časti sa na vás tešíme od 18:12.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    V závere tretiny je tu ešte vylúčenie, za držanie hokejky protihráča si menší trest odsedí Miroslav Macejko z Košíc. Poprad tak začne druhú tretinu v presilovke.
     
    19:38
    Košice už sa snažia predovšetkým udržať priaznivý stav, kým útočné akcie hostí sú zatiaľ neúspešné. Dá sa predpokladať, že stav sa už do konca druhej časti meniť nebude.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta, puk momentálne pri mantineloch, kde sa mužstvá vybíjajú v osobných súbojoch.
     
    18:31
    Na puk si po dlhšej dobe siahol aj domáci brankár Melicherčík, rutinným zákrokom upokojil situáciu a tak môžu oba tímy prestriedať, záver tretiny začne v útočnom pásme Popradu.
     
    17:33
    Kostúr v problémoch, keď sa zdalo, že strelu Štrbáka od modrej bezpečne skryje vo svojej výstroji, puk mu však z nej napokon vypadol a Košičania sa takmer dostali k dorážke. Popradskému brankárovi napokon pomohli jeho obrancovia a puk odpálili do bezpečia.
     
    16:32
    Poprad znovu v útočnom pásme, Stals sa tam pokúsil o útočný výpad a následnú strelu, ďaleko však nepochodil, keďže jeho pokus zastavil obranca. V Košiciach panuje výborná hokejová atmosféra zásluhou oboch diváckych táborov.
     
    15:47
    Kasík si v presilovke potiahol puk na ľavý kruh a pokúsil sa vystreliť z dobrej pozície, mieril však mimo. Medzičasom Košice v plnom počte.
     
    15:04
    A je tu ďalšie vyhodenie Oceliarov, tí sa bránia naozaj výborne. Poprad má k dispozícii ešte polminútu presilovej hry.
     
    14:34
    Poprad sa na malú chvíľu usadil v pásme, rezultovala z toho jedna nepresná strela. Košičania následne s námahou vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    13:52
    Poprad sa môže chytiť v presilovke, Miroslav Macejko si odsedí menší trest za držanie protihráča, je tu presilovka hostí.
     
    13:24
    Tak s Popradom to začína vyzerať zle-nedobre, domáci sú rozbehnutí a Podtatranci sa zatiaľ nedokážu dostať do hry. Možno im pomôžu ich fanúšikovia, ktorí pred malou chvíľou s meškaním dorazili na štadión. Stoja proti diváckej presile Košičanov, ktorí usilovne povzbudzujú svoj tím.
    BICEK - 2:0
     
    12:31
    Košice dali gól!
    A je to o dva góly, hostia síce prežili presilovku, krátku chvíľu po nej ale druhý raz inkasujú! Akciu začal Sojčík, ktorý krásne vykorčuľoval od pravého mantinelu až pred bránu. Jeho strelu ešte Kostúr pravým betónom vyrazil, k voľnému puku sa však dostal JIŘÍ BICEK a zblízka trafil odkrytú bránu!
    Asistencia : Peter Sojčík
     
    12:00
    Pekná krížna prihrávka od Chovana, ktorý hľadal spoluhráča na ľavej strane, puk však bol príliš prudký a tak Kostúr zasahovať nemusel.
     
    11:08
    V obrovskej šanci sa ocitol Jánošík, keď dostal prihrávku presne pred bránkovisko a nekrytý dvakrát zakončoval, Kostúr oba jeho pokusy vo výborných zákrokoch vyrazil!
     
    10:42
    Košičania začali presilovku veľmi dobre, v znamení svojej aktivity z úvodnej tretiny. Po tečovanej strele od modrej výborne zasiahol Kostúr, keď efektným zákrokom lapačkou zastavil puk pred bránkovou čiarou.
     
    10:12
    Poprad sa bude brániť! Hostia sa previnili nesprávnym striedaním, trest si odpyká Boltun.
     
    09:42
    Hostia sa dostali do veľmi sľubnej pozície! Pred bránkou bol pripravený Sýkora, ale napokon sa do dorážky nedostal. Domáci tím si v poslednej chvíli poradil.
     
    09:19
    Melicherčík prikryl ľahko nahodený puk pred svojou bránkou a vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    08:53
    Domáci hokejisti súpera do pásma nepustili a puk vybojovali späť na svoje hokejky, Následne ho ale iba nahodili na zadný mantinel a Popradu musel pomáhať Kostúr.
     
    08:10
    V Košiciach sledujeme aj naďalej atraktívny a rýchly hokej z oboch strán. Puk si prevzali hostia a budú chcieť zaútočiť, ale udeje sa tak až po striedaní.
     
    07:30
    Domáci v plnom počte.
     
    07:21
    Hostia fatálne pochybili v defenzíve a bol z toho samostatný únik domácich! Bol v ňom Bicek, ktorý ale svojou kľučkou a následným zakončením vo vlastnom oslabení Kostúra neoklamal.
     
    06:47
    Oceliari prestriedali a puk stále nepúšťajú´preč zo svojej tretiny. Domáci hokejisti sa bránia veľmi dobre.
     
    06:32
    Hosťujúci hokejisti založili novú útočnú akciu a do pásma sa vrátili. Kolotoč tam síce roztočili, ale domáci tím tým neoklamali.
     
    05:49
    Popradčania začali presilovku skutočne veľmi aktívne a okamžite sa dostali do zakončenia, ktoré Melicherčík s prehľadom podržal. Košičania následne po buly puk odpálili cez všetky čiary.
     
    05:30
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Philipp.
     
    05:00
    Hostia v plnom počte.
    Martin ŠTRBÁK - 1:0
     
    05:00
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia! Prudká strela od modrej čiary v podaní skúseného kapitána MARTINA ŠTRBÁKA tesne pred brankárom zmenila svoj smer, pretože si ju hostia nešťastne tečovali do bránky. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    04:40
    Hostia sa budú brániť! Makovský je vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    04:40
    Košičania sa opäť nasťahovali do útočnej tretiny. Pred bránku sa narval Hrnka, ale v clonení bol faulovaný a Košičania si zahrajú presilovku.
     
    04:10
    Hra sa vôbec prvýkrát v zápase prerušuje. Hostia sa dopustili ofsajdu.
     
    03:10
    Hrá sa síce bez prerušenia, ale veľmi aktívne na oboch stranách. Hráči dávajú do hry skutočne všetko, zatiaľ však dominujú defenzívy.
     
    02:23
    Košičania sú stále oveľa aktívnejší ako ich súper a takmer sa opäť dostali do gólovej príležitosti! Bartoš po prechode modrou čiarou posúval puk na Jenčíka, ale tomu ušiel a nemohol vypáliť.
     
    01:48
    Košičania ale svojmu súperovi zatiaľ vôbec nedajú dýchať. Domáci Cebák držal puk v útočnej tretine pri mantineli, vďaka bojovnosti Stalsa o neho ale prišiel.
     
    01:16
    Hosťujúci hokejisti dokázali po rušných chvíľkach puk vyhodiť zo svojho pásma a hra sa na moment upokojí. Oba celky striedajú.
     
    00:38
    Košičania sa v úvode opäť dostali do veľkej príležitosti! Hostia chybovali v rozohrávke, puk posunuli na ľavý kruh, kde bol Jenčík, ale jeho prudkú strelu Kostúr pohotovo zrazil mimo troch žrdí.
     
    00:12
    Úvodné buly získal na svoju hokejku domáci Bartoš a Košičania sa ihneď pustili do útoku. Z pravej strany tvrdo vypálil Jenčík, ale puk v sieti neskončil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bondra, Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A), Hinďoš

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Fabian (A), Brejčák, Kasík, Dinda, Malina – Bartečko (A), Boltun, Sýkora – Kroták (C), Takáč, Paločko – Rapáč, Stals, Hvila – M. Nagy, Mlynčár, Matis

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Sčensný, Smrejk.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Skalica – Košice 6:3
    Košice – B. Bystrica 0:2
    Nitra – Košice 4:3 pp
    Piešťany – Košice 3:4
    Košice – Martin 1:3

    HK Poprad:
    Poprad – Piešťany 4:3 pp
    Martin – Poprad 1:3
    Poprad – Trenčín 2:5
    Zvolen – Poprad 3:2
    Poprad – Žilina 3:1
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Richard Jenčík – 29 bodov (19+10)
    Marek Bartánus – 27 bodov (11+16)
    Peter Bartoš – 26 bodov (7+19)
    Adam Lapšanský – 23 bodov (17+6)
    Tomáš Hrnka – 20 bodov (6+14)
    Gabriel Spilar – 20 bodov (5+15)

    HK Poprad:
    Tomáš Sýkora – 38 bodov (20+18)
    Arne Kroták – 38 bodov (15+23)
    Matúš Paločko – 32 bodov (20+12)
    Samuel Takáč – 31 bodov (9+22)
    Lukáš Hvila – 29 bodov (14+15)
    Ľuboš Bartečko – 28 bodov (9+19)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1572 minút a 14 sekúnd, 682 striel, 49 gólov, úspešnosť 92.82%
    Alexandr Hylák – 1104 minút a 3 sekundy, 487 striel, 37 gólov, úspešnosť 92.40%

    HK Poprad:
    Matúš Kostúr – 2609 minút a 3 sekundy, 1131 striel, 89 gólov, úspešnosť 92.13%
    Filip Landsman – 463 minút a 13 sekúnd, 311 striel, 32 gólov, úspešnosť 89.71%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    7. kolo Košice – Poprad 0:1 sn
    16. kolo Poprad – Košice 1:2
    25. kolo Poprad – Košice 0:1
    34. kolo Poprad – Košice 4:6
    --------------------------------------------------------------------------

    Tréneri a asistenti:

    HC Košice:
    Hlavný tréner: Peter Oremus
    Asistent trénera: Roman Šimíček

    HK Poprad:
    Hlavný tréner: Milan Jančuška
    Asistent trénera: Vladimír Turan
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 43. kola je na programe aj veľké východniarske derby medzi Košicami a Popradom, ktoré sa uskutoční v Steel aréne.

    Diváci uvidia atraktívny súboj tímov z popredných priečok tabuľky. Domáci Košičania sú na tom oproti svojmu dnešnému súperovi lepšie, pretože im patrí líderská pozícia. Aktuálni majstri Slovenska v doterajších 44 odohraných zápasoch získali dovedna 88 bodov. Košičania ich vybojovali za 24 riadnych triumfov, 5 výhier po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 prehier mimo riadnej hracej doby. V deviatich dueloch nebodovali ani raz. Celkové skóre Oceliarov v doterajšom priebehu sezóny je 116:89, pričom ich obrana inkasovala celkovo druhý najmenší počet gólov v celej súťaži.

    Hostia z Popradu sú iba o tri priečky nižšie ako ich dnešný súper. Popradskí hokejisti sa nachádzajú na štvrtom mieste tabuľky, pričom s absolútnou špičkou držia tesný krok a prípadný triumf na ľade majstra ich môže k priebežne medailovým pozíciám ešte viac priblížiť. Popradčania v doterajších 44 odohraných zápasoch vybojovali 82 bodov. Získali ich za 23 riadnych víťazstiev, 6 triumfov po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a jeden duel, v ktorom vybojovali aspoň bodík. Kamzíci nebodovali v 14 zápasoch a ich celkové skóre je 140:95, pričom ich defenzíva je tretia najlepšia z celej súťaže a ofenzíva štvrtá najproduktívnejšia.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17.30. Priamo z košickej Steel arény vám z neho prostredníctvom textového prenosu prinesieme podrobné informácie o dianí na ľadovej ploche a prostredníctvom GIF-obrázkov aj všetky gólové situácie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 5. Štrbák (Spilar), 13. Bicek (Sojčík), 60. Jenčík (Bartoš, Philipp) – 55. Hvila (Rapáč, Stals)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bondra, Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A), Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Fabian (A), Brejčák, Kasík, Dinda, Malina – Bartečko (A), Boltun, Sýkora – Kroták (C), Takáč, Paločko – Rapáč, Stals, Hvila – M. Nagy, Mlynčár, Matis

    Rozhodčí: D. Konc, J. Konc – Sčensný, Smrek
    bahis siteleri