Nitra – Martin 5:2 (kon.) | Trenčín – Piešťany 4:1 (kon.) | Zvolen – Košice 1:4 (kon.)
Žilina – Banská Bystrica 4:5 (0:2 po s.n.) | Poprad – Skalica 6:1 (kon.)
konec
HK Poprad
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
HK Skalica
sk Úterý 24.02.2015, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa podarilo domácim hokejistom presadiť až štyrikrát, a tak víťazia nad Skaličanmi 6:1.
    Skalica teda dnešným zápasom ukončila svoju púť v extraligovej sezóne 2014/2015, my im ďakujeme za ich vystúpenia a tešíme sa na nich budúcu sezónu.
    Poprad pokračuje v súťaži ďalej, vo štvrťfinále play-off sa stretne so Zvolenom.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera! (19:36:46)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    PALOČKO - 6:1
     
    59:51
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti ešte predsa len pridávajú šiesty klinec do skalickej rakvy! MATÚŠ PALOČKO si spracoval puk v medzikruží a krásnou tvrdou strelou namieril do pravej žrde, od ktorej sa puk odrazil do brány, 6:1!
    Asistenciu si pripisujú: Samuel Takáč a Mário Kurali.
     
    59:38
    Čiaroví rozhodcovia ešte pískajú zakázané uvoľnenie voči Skaličanom, vhadzovanie sa teda uskutoční po pravici brankára Samuela Košúta.
     
    59:14
    Kamzíci sú s pukom vo svojom obrannom pásme a zápas sa začína viacmenej dohrávať.
     
    58:51
    Štrauch hľadal z ľavého kruhu pred bránkoviskom Matúša Matisa, skalickí obrancovia však dokázali prekaziť plány domácim hokejistom.
     
    58:21
    Matis šprintoval za vyhodeným pukom smerom ku Košútovi, brankár Skalice však pre istotu puk prikryl pod svoju lapačku.
     
    57:48
    Kamzíci sa už viacmenej nikam neponáhľajú, Záhoráci taktiež nie.
     
    57:11
    Daniel Štumpf tvrdo vypálil od modrej čiary príklepom, gólman Matúš Kostúr však dokázal jeho projektil vyrážačkou upratať do rohu klziska.
    SÝKORA - 5:1
     
    56:43
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pridávajú do Košútovej svätyne aj ďalší presný zásah! Samuel Takáč sa s pukom ocitol v rohu klziska a šikovnou prihrávkou pred bránkovisko našiel TOMÁŠA SÝKORU, ktorý napokon aj s potvrdením videorozhodcu prekonal brankára Skalice!
    Asistencie: Samuel Takáč, Jaroslav Kasík.
     
    56:42
    Popradčania strelili gól, keď Takáč z rohu klziska dokázal medzi kruhmi nájsť Tomáša Sýkoru, ale či sa puk dotlačil do brány podľa pravidiel, o tom rozhodne videorozhodca.
     
    55:25
    Andreas Štrauch dokázal zárukou dobrého forčekingu získať puk od Skaličanov v útočnom pásme, no následne už z toho domáci aj tak nič nevyťažili.
     
    54:50
    Lotyšský útočník Juris Stals sa dostal do zakončenia spomedzi kruhov, jeho strelu však bezpečne zblokoval obranca Dresler smerom mimo bríny.
     
    53:51
    Na pozore sa teraz musel mať aj Kostúr, keď do šance mieril Šimíček, ktorý sa natlačil do tesnej blízkosti, avšak napokon z toho nevyťažil gólový zásah.
     
    53:20
    Už to takmer bol aj piaty gól! Kasík vypálil príklepom z medzikružia, Košút pekne vyrazil ku pravej žrdi, kde ešte prichádzal Gríger, ale namieril to napokon iba do bočnej siete!
    SÝKORA - 4:1
     
    52:38
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pridávajú do Košútovej siete druhý gól! Dobrú prácu odviedol Dávid Gríger, ktorý sa dostal s pukom do medzikružia, následne prenechal puk TOMÁŠOVI SÝKOROVI, ktorý sa pozrel na bránu, namieril a krásnou strelou trafil ľavý vinkel!
    Asistenciu si pripisuje Dávid Gríger a Ľubomír DInda.
     
    52:10
    Gáborčík hľadal z pravého kruhu pred bránkoviskom Štraucha, ale v tomto momente bola skalická defenzíva ostražitejšia a puk upratala do bezpečia.
    BOLTUN - 3:1
     
    51:24
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú presilovú hru a zvyšujú svoj náskok! PETER BOLTUN mal puk na hornej časti pravého kruhu, posunul ho po dĺžke na Rapáča, následne si našiel priestor v medzikruží, kde mu Rapáč adresoval prihrávku a šikovnou strelou ku ľavej žrdi prekonal Košúta!
    Asistencia: Richard Rapáč.
     
    50:31
    Poprad bude hrať v početnej výhode. Daniel Gachulinec je potrestaný dvomi minútami za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    50:07
    Popradčania sa dostali do gólovej možnosti, keď na pravý kruh prišiel s pukom Takáč, prihrával ho krížom na Krotáka, lenže ten triafal iba bočnú sieť. Navyše sa Košút dokázal bleskovo presunúť k opačnej žrdi.
     
    49:38
    Paločko stratil puk v útočnom pásme, následne ho po ňom upratal žabkou von z obrannej tretiny Štumpf.
     
    49:14
    Skaličania sa ešte o niečo snažia, teraz pálil z ľavého kruhu kapitán Juraj Jurík, ale Kostúr jeho pokus vyrazil betónom do rohu klziska.
     
    48:33
    Mário Kurali sa dostal k nebezpečnému zakončeniu z hranice horných vrcholov kruhov, ale jeho následný projektil dokázal reflexívne vyraziť brankár Samuel Košút!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1007 divákov.
     
    47:33
    Juris Stals si spracoval prihrávku na útočnej modrej čiare, následne ešte párkrát premiešal puk a vystreli, ale Košút jeho zakončenie pozorne zachytil.
     
    46:53
    Matej Bene získal puk v útočnom pásme, následne sa snažil prekonať Matúša Kostúra, ale jeho strela z medzikružia smerovala ďaleko mimo brány.
     
    46:16
    Dávid Gáborčík si šikovne dokázal nakorčuľovať pred bránu, následne dostal aj prihrávku, ale Košút bezpečne zapracoval hokejkou, a potom puk prikryl.
     
    46:07
    Po pokuse z popradských hokejok sa puk ocitol v lapačke gólmana Skalice, následne sa teda bude vhadzovať v útočnom pásme Popradu.
     
    45:27
    Od modrej čiary vyskúšal Kostúrovu lapačku Jindřich Barák, ale ľavá ruka brankára Popradu bola pripravená, hra sa následne prerušila.
     
    44:58
    Ľubomír Malina vystrelil od modrej čiary, no jeho celkom prudký projektil skončil iba na pleksiskle.
     
    43:22
    Od modrej čiary sa strelou na opačnej strane prezentoval lotyšský útočník Juris Stals, no svojou delovkou trafil iba pripravenú výstroj gólmana Košúta.
     
    43:01
    Hra je prerušená. Marián Studenič hľadal prihrávkou z pravého kruhu Vladimíra Lantoša, ktorý však bol natlačený až do popradskej brány, a tak došlo k jej posunutiu a následnému prerušeniu.
     
    42:32
    Matúš Paločko vyskúšal pozornosť brankára Košúta zakončením z dolnej časti pravého kruhu, ale ten bezpečne do lapačky zachytil puk.
     
    42:11
    Zatiaľ sa nám posledná časť hry rozbieha v miernom tempe, Skaličan Horváth nahadzoval na Kostúra zo stredného pásma a následne oba tímy prestriedali.
     
    41:22
    Hostia sa dostali k puku, obranca Marek Drtina zahajuje akciu svojho tímu prostredníctvom rozohrávky spoza brány.
     
    40:29
    Mário Kurali otestoval hneď v úvode brankára Košúta jemnou strelou zo stredného pásma, s ktorou nemal gólman HK 36 problémy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Do bránky Skalice nastupuje Samuel Košút!
     
    V prostrednej časti hry sme videli dva presné zásahy, keď najprv v 22. minúte vyrovnal stav stretnutia Gachulinec, ale hneď minútu nato premenil nariadené trestné strieľanie Matúš Matis.
    Tretia tretina začne približne o 19:00.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme a odtiaľ sa už asi ani jeden z tímov nedostane do rýchleho zakončenia.
     
    38:53
    Gáborčík vyštartoval spoločne s Grígerom do rýchleho protiútoku, následne sa mu však nepodarilo Grígerovi posunúť puk do prípadného zakončenia do prázdne brány.
     
    38:24
    Skalický obranca Marek Zukal nahodil puk zo stredného pásma iba na pleksisklo a následne odišiel striedať.
     
    37:29
    Juris Stals otestoval pozornosť brankára Lipovského, keď na neho z ľavého kruhu vyslal strelu švihom, ale Lipovský pozorne dokázal vyraziť strelu.
     
    36:33
    Skalickí hokejisti už smerovali v prečíslení troch mužov proti dvom do útočného pásma, ale zastavilo ich, bohužiaľ, postavenie mimo hry.
     
    35:37
    Grígerovi sa nepodarilo spracovať prihrávku od Gáborčíka, následne musí Kasík rozohrávať akciu svojho tímu odznovu.
     
    34:53
    Vhadzuje sa v strednom pásme. Ešte pripomínam, že domáci hokejisti už hrajú v plnom počte.
     
    34:21
    Zatiaľ sa skalickým hokejistom nepodarilo ani len na malý moment rozostaviť sa v útočnom pásme, domáci bránia naozaj dôsledne a ostražito.
     
    33:14
    Od modrej čiary vyskúšal pozornosť brankára Kostúra Drtina, no jeho tvrdé zakončenie napokon dokázal popradský gólman s prehľadom vyraziť.
     
    32:47
    Teraz sa budú musieť brániť domáci. Ľubomír Malina odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    32:36
    Boltun si spracoval puk v medzikruží, následne ho ešte pred bránkovisko prihrával na hokejku Richarda Rapáča, ale jeho slabá dorážka skončila v Lipovského výstroji!
     
    32:16
    Končí sa presilová hra Popradu, Drtina je už na ľadovej ploche.
     
    31:34
    Arne Kroták vypálil od modrej čiary príklepom, jeho projektil ešte z tesnej blízkosti brány mierne tečoval Skaličan Dresler, ale Lipovský dokázal zachytiť puk.
     
    31:05
    Tomáš Sýkora napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, ale následne jeho delovka smerovala iba do rohu klziska.
     
    30:28
    Paukovček si šikovne nakorčuľoval do medzikružia, z rohu klziska mu následne adresoval prihrávku Gríger, ale Paukovčekovo následné zakončenie bolo zblokované.
     
    30:16
    Domáci budú hrať presilovku. Po faule na Dávida Grígera odchádza na trestnú lavicu za podrazenie Marek Drtina.
     
    29:56
    Matis dával od mantinelu na pravej strane pred bránu, kde mal pripraveného Jurisa Stalsa, ale napokon lepšiu prácu hokejkou predviedol gólman Lipovský, ktorý úspešne vyrazil strelu.
     
    29:18
    Zo stredného pásma vyskúšal pozornosť brankára Kostúra strelou Jindřich Barák, ale domáci gólman s prehľadom vyrazil jeho strelu vyrážačkou. Následne už hrajú domáci v pätici.
     
    28:20
    Domácim kamzíkom sa zatiaľ darí úspešne brániť presilovku HK 36, momentálne je puk v útočnom pásme Popradu.
     
    27:35
    Obranca Skalice Marek Drtina teraz od modrej čiary vypálil poriadne tvrdo, trafil však iba pleksisklo. Po tejto strele sa určite rolbári báli, že budú musieť túto časť pleksiskla meniť.
     
    27:21
    Domáci hráči sa budú musieť brániť v štvorici. Kapitán Arne Kroták dostáva dvoj-minútový trest za nedovolené bránenie.
     
    27:05
    Vhadzovalo sa v útočnom pásme Popradu, na modrú čiaru sa puk dostal ku Dávidovi Gáborčíkovi, ktorý neváhal ani sekundu a okamžite príklepom pálil. Lipovský s prehľadom zachytil vo výstroji.
     
    26:42
    Lantoš sa snažil spoza brány dávať puk pred bránkovisko, kde mal spoluhráča Studeniča, ale jemu sa nepodarilo puk spracovať.
     
    25:50
    Domáci hokejisti sa nikam neponáhľajú, začínajú svoje akcie z obranného pásma.
     
    25:11
    K strele z pravého kruhu sa dostal aktér druhého gólu domácich Matúš Matis, ktorý pálil príklepom, ale brankár Lipovský dokázal jeho strelu betónom vyraziť.
     
    24:49
    Andreasovi Štrauchovi sa nepodarilo dostať cez útočnú modrú čiaru, Skaličania ho obrali o puk a následne ho poslali von z obranného pásma.
     
    23:49
    Peter Boltun sa snažil zaútočiť po pravom krídle, no čistým defenzívnym zákrokom ho o puk obral Peter Horváth.
     
    23:08
    Jindřich Barák priletel ku ľavému kruhu, odkiaľ strieľal so stredne veľkým náprahom. Brankár Kostúr dokázal jeho strelu okamžite vyraziť.
     
    22:45
    Daniel Štumpf sa pretláčal smerom do útočného pásma, následne však jeho prechod cez modrú čiaru nebol úplne čistý, rozhodcovia odpískali ofsajd.
    MATIS - 2:1
     
    22:28
    Poprad dal gól!
    Popradský útočník MATÚŠ MATIS predviedol šikovný blafák na forhend a prekonal Lipovského! Poprad sa teda znovu vracia do vedenia.
     
    22:28
    Matúš Matis bol faulovaný a hlavný rozhodca nariadil pre Matisa trestné strieľanie!
    GACHULINEC - 1:1
     
    21:47
    Skalica dala gól!
    Hostia vyrovnávajú skóre stretnutia! Kovalovský vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, následne posunul na modrú čiaru Nechalovi, ktorý vystrelil na bránu, Kostúr dokázal jeho strelu vyraziť, ale následnú dorážku od DANIELA GACHULINCA sa mu už nepodarilo zachytiť!
    Asistencie: Jindřich Barák a Tomáš Nechala.
     
    21:40
    Opäť tu máme icing. Tentokrát ho ukázali Popradčania, keď Boltun nezachytil Kasíkovu prihrávku. Zatiaľ má druhá tretina, aj kvôli týmto prerušeniam, slabé tempo.
     
    21:11
    Skaličana Mariána Studeniča teraz mierne zradil mantinel a jeho úprava, keďže mu puk v týchto priestoroch preskočil cez hokejku a znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    20:50
    Arne Kroták to skúsil švihom od modrej čiary, trafil iba protihráča, následne ho napodobnil aj Paločko, ale jeho zakončenie už Lipovský chytal do lapačky.
     
    20:25
    Exekútormi prvej rozohrávky v druhej časti hry sa stali Popradčania, Makovského pokus však skončil iba vyhodením cez všetky čiary a následným zakázaným uvoľnením.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej časti hry sa darilo viac domácim, keď v 19. minúte otvoril skóre a dostal tak svoj tím do vedenia Matúš Paločko.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:13.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Vhadzovať sa ešte napokon bude pred Kostúrom, keďže tam pred neho zatiahol puk skalický útočník Všetečka.
     
    19:19
    Štrauch prenechal v útočnom pásme Matisovi, ktorý vystrelil z oblasti medzikružia, ale netrafil bránu.
     
    18:35
    Popradskí fanúšikovia si pýtajú ešte jeden, teraz budú mať na to ich miláčikovia mierne zlepšenú pozíciu, keďže sa vhadzuje v útočnom pásme Popradu.
    PALOČKO - 1:0
     
    18:16
    Poprad dal gól!
    Tak napokon sa domácim podarilo prekonať Lipovského až po uplynutí presilovej hry! Kroták prihral na pravý kruh Takáčovi, ktorý dával nekompromisne pred bránu, kde stál drzý MATÚŠ PALOČKO a ten na viac pokusov dokázal doraziť puk do brány!
    Asistencie: Štefan Fabian a Samuel Takáč.
     
    17:34
    Sýkora nedokázal kľučkou prekabátiť Všetečku, následne okamžite tento skalický hráč vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    17:14
    Teraz sa to už podarilo, Paukovček dokázal v útočnom pásme nabiť na modrú čiaru Makovskému, ktorého tvrdý projektil však vyrazil Lipovský na ochrannú sieť.
     
    16:46
    Domáci sa akosi nemajú k činy, ešte stále sa nachádzajú v obrannom pásme. To môže hostí len potešiť.
     
    16:24
    Hostia sa na úvod oslabenia oslobodili, domáci musia začínať rozohrávkou spoza brankára Matúša Kostúra.
     
    16:09
    V prvej presilovke tohto zápasu si zahrajú Popradčania. Tomáš Nechala dostáva dve minúty za seknutie.
     
    15:58
    Rapáč posúval od mantinelu puk smerom pred bránu, kde bol Boltun s Kasíkom, puk zachytil druhý menovaný, no následne neprekonal brankára Skalice.
     
    15:25
    Obrancovia Fabian a Dinda si prihrávajú medzi sebou v obrannom pásme a nikam sa neponáhľajú s rozohrávkou.
     
    14:58
    Samuel Takáč tentokrát strieľal od modrej čiary, jeho strelu sa snažil tečovať a následne aj dorážať Paločko, ale pozorný Lipovský všetko s prehľadom likvidoval.
     
    14:44
    Samuel Takáč sa dostal s pukom na hornú hranicu pravého kruhu a prudko švihom vypálil, avšak nedokázal usmerniť puk na Lipovského bránu.
     
    14:30
    Arne Kroták nahodil od modrej čiary puk na bránu, Lipovský ju s prehľadom zachytil na hokejke, a potom ju prikryl lapačkou.
     
    13:55
    Tomáš Sýkora to so svojimi kľučkami v útočnom pásme mierne prepískol, stratil puk, ale našťastie to pre domácich neznamenalo nebezpečenstvo, pretože vzadu ho ešte istil Kurali.
     
    12:41
    Juris Stals sa dostal s pukom do medzikružia, odkiaľ strieľal cez Lantoša. Ten mierne strelu tečoval smerom do rohu klziska, a tak nemusel Lipovský zasahovať.
     
    12:04
    Richard Rapáč si spracoval prihrávku od Kasíka, namieril si to na ľavý kruh, odkiaľ vypálil tvrdo, ale trafil iba pleksisklo.
     
    11:15
    Takáč šprintoval za Dreslerom, čo mu sily stačili, ale napokon bol aj tak skalický obranca rýchlejší a následne vyhodil puk von z obrannej tretiny.
     
    10:42
    Skaličan Martin Chylo vzal puk za skalickou bránou a vyhodil ho priamo cez všetky čiary. V tomto prípade to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    10:08
    Teraz obranca Jaroslav Kasík bezpečne vzal puk za popradskú bránu a čaká, kým zvyšok jeho mužstva odíde prestriedať.
     
    09:26
    Kasík vyslal na brankára Skalice štipľavú strelu od modrej čiary, ktorú Lipovský vyrazil so svojou vyrážačkou za bránu.
     
    09:02
    Domáci hokejisti to znovu skúsili smerom do brány, Hvila sa natlačil spoza brány s pukom pred Lipovského, ale ten iba jednoznačne prikryl puk pod lapačkou.
     
    08:26
    Ľubomír Malina si spracoval puk na modrej čiare, urobil pár rýchlych korčuliarskych temp a vystrelil na bránu. Lipovskému strela vypadla z lapačky a následne sa puk dokotúľal do rohu klziska!
     
    07:38
    Takáč nabil Arnemu Krotákovi na pravý kruh, popradský kapitán z prvej vystrelil, ale gólman Lipovský prečítal pohyb strely a účinne zasiahol betónmi.
     
    07:16
    Kurali s Makovským bezpečne vyriešili situáciu, keď si puk poposúvali o mantinel za bránou. Následne oba tímy odchádzajú striedať.
     
    06:31
    Skalický obranca Marek Zukal vyskúšal pozornosť gólmana Kostúra strelou z pravého kruhu, ale domáci brankár pekne vykorčuľoval z brány, čím zmenšil strelecký uhol a následne chytil puk pod betónom.
     
    06:00
    Peter Boltun sa dostal do nebezpečného zakončenia spred bránkoviska, ale strelou švihom trafil iba pozorného brankára Miroslava Lipovského.
     
    05:33
    Kasík v útočnom pásme zle rozohral puk na svojich spoluhráčov, Benemu sa podarilo dostať puk do stredovej tretine, ale následne už mal puk na hokejke Dinda.
     
    04:42
    David Všetečka nahodil na brankára Kostúra zo stredného pásma, popradský brankár sa najprv pozrel navôkol, no blížil sa k nemu rozbehnutý Vaškovič, tak puk radšej prikryl.
     
    04:26
    Prvá popradská formácia sa dostala do útočného pásma, tam Gríger posunul na modrú čiaru Kuralimu, ktorého strelu zblokoval pozorný Skaličan Vaškovič a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    03:45
    Dinda to teraz tiež neurobil dobre s rozohrávkou, v medzikruží sa puku zmocnil Jakub Šimíček, ktorý pálil miernym príklepom, ale strela bola zblokovaná.
     
    03:14
    Útočník Matúš Matis potiahol puk po ľavom krídle, prešiel ku modrej čiare, ale následne to neurobil na výbornú, pretože čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    02:52
    Jakub Makovský je momentálne za Kostúrovou bránou, a tak sa pripravuje na rozohrávku svojho tímu.
     
    02:18
    Jindřich Barák pochybil s rozohrávkou spoza brány, pred bránkoviskom ho šikovne obral o puk Lukáš Hvila a pálil z prvej, no jeho strela bola našťastie zblokovaná na ochrannú sieť!
     
    01:39
    Popradskí hokejisti držali Skaličanov v ich obrannom pásme pomerne dlho, potom však dokázal puk získať Matej Bene, ktorý ho dostal až pred Kostúra, no popradský brankár pozorne zakročil.
     
    00:57
    Štumpf sa s pukom pohyboval v strednom pásme, následne ho však stratil a zmocnil sa ho domáci Takáč, ktorý pokračoval do zakončenia z ľavého kruhu, ale Lipovský s istotou vyrazil puk.
     
    00:31
    Obranca Mário Kurali to ale vôbec neurobil presvedčivo, puk vyhodil cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazil domáci Paukovček, Popradčania však musia svoju prvú akciu uskutočniť pomocou rozohrávky z obranného pásma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už postupne prichádzajú na ľadovú plochu. Domáci hokejisti sa predvedú v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku. Skaličania budú hrať v bielych dresoch a z lavičky ich bude viesť Štefan Mega.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Fabian ("A"), Dinda, Kasík, Malina, Makovský, Gáborčík – Sýkora, Paukovček, Gríger – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Matis

    HK 36 HANT Skalica: Lipovský (Košút) – Všetečka, Barák, Horváth, Drtina, Dresler, Zukal, Gachulinec, Nechala – Šimíček, Chylo, Vaškovič ("A") – Štumpf, Zálešák, J. Jurík ("C") – Studenič, Bene – Kovalovský, Lantoš

    Rozhodca: Štefik – Bogdaň, Jobbágy.
     
    Prajem príjemný utorkový podvečer a vítam Vás pri sledovaní prenosu zápasu z posledného 54. kola Tipsport extraligy. Domáci HK Poprad dnes na svojom štadióne privíta HK 36 HANT Skalica. Stretnutie sa začína o 17:30 a jeho priebehom Vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Je už stopercentne isté, že aj keby Poprad proti Skalici bodoval naplno, jeho postavenie v tabuľke to už neovplyvní. Kamzíci majú na svojom konte 95 bodov a na štvrtý Zvolen strácajú štyri body. Rovnako sa už neposunú ani nižšie, keďže šiesty Trenčín nazbieral 85 bodov. Podtatranci v priebehu tejto sezóny zatiaľ nastrieľali 162 gólov a 123 inkasovali. Aktuálne ich forma nie je vôbec dobrá, ich naladenie na play-off zatiaľ nie je určite podľa predstáv. V posledných piatich zápasoch sa im darilo takto: prehra, výhra po nájazdoch, prehra, prehra, prehra. Práve v posledných troch zápasoch prehrali popradskí hokejisti v Piešťanoch (3:2), v Košiciach (6:2) a v Banskej Bystrici (3:1). Poprad sa teda rozlúči so základnou časťou doma, a potom ho čaká štvrťfinále play-off, v ktorom narazí na Zvolen. Popradčania začnú sériu vonku.

    HK 36 HANT Skalica
    Záhoráci, rovnako ako Popradčania, už so svojou priečkou v tabuľke nič nenarobia. Nachádzajú sa na 9. mieste so ziskom 52 bodov, stratou na ôsme Piešťany v prepočte 15 bodov a šesťbodovým náskokom na desiatu Žilinu, ktorá sa bude musieť v lige zachraňovať prostredníctvom baráže. Skaličania v tejto sezóne nastrieľali súperom 135 gólov a inkasovali ich takmer o 100 viac, presnejšie ich dostali 211. Aktuálne majú mierne lepšiu formu než Poprad: prehra, výhra, prehra, výhra po nájazdoch, prehra. Práve v poslednom zápase prehrali Skaličania s favorizovanou Nitrou doma 2:4. Skalica môže byť teda spokojná s jednou vecou: vyhne sa baráži. Do Popradu sa teda príde rozlúčiť so sezónou a pravdepodobne by ju chcela ukončiť so cťou.

    Vzájomné zápasy oboch tímov v tejto sezóne
    27.01.2015, Skalica – Poprad 1:3
    30.12.2014, Poprad – Skalica 5:3
    25.11.2014, Skalica – Poprad 6:3
    28.10.2014, Poprad – Skalica 6:1
    03.10.2014, Skalica – Poprad 0:5
    Sumár z pohľadu Popradu: 4 výhry, 1 prehra

    Základná časť našej najvyššej hokejovej súťaže vrcholí, poďte sa teda spoločne s nami pozrieť na to, ako dopadnú jej posledné zápasy. Všetky začínajú o 17:30. O každom z nich nájdete na našom webe Onlajny.eu podrobný textový prenos. Želám Vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 19. Paločko (Fabian, Takáč), 23. Matis (TS), 52. Boltun (R. Rapáč), 53. Sýkora (Gríger, Dinda), 57. Sýkora (Takáč, Kasík), 60. Paločko (Takáč, Kurali) – 22. Gachulinec (Barák, Nechala)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Fabian ("A"), Dinda, Kasík, Malina, Makovský, Gáborčík – Sýkora, Paukovček, Gríger – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Matis
    HK Skalica: Lipovský (41. Košút) – Všetečka, Barák, Horváth, Drtina, Dresler, Zukal, Gachulinec, Nechala – Šimíček, Chylo, Vaškovič ("A") – Štumpf, Zálešák, J. Jurík ("C") – Studenič, Bene – Kovalovský, Lantoš

    Rozhodčí: Štefik – Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 1007
    bahis siteleri